BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Doged (4,6)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 560 darab

1/32 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Véleményem szubjektív... Tetszik a képeidnek eddigi egyedisége.. ezek is nagyon jók.. - de felidézve magamban a nemrég írt egyik képhez írt véleményedet - az utóbbi néhány képednek és ennek különösen... elég erősen "balogh zoltán" hatása van, mely mellőzi az eddig rám gyakorolt hatást...
ken_da_hayadra válasza:
Zoli és Kálló Péter fotói nagyon tetszenek és nem csak a szigetes képeik, hiszen már jó ideje követem egyéb munkáikat.
természetes, hogy az ízlésviláguk, fotózási attitűdjük nagy hatással van az enyémre.
egyszóval inspirálnak.
akkor lenne baj, ha ebből nem tudnék semmit átadni a fotóim által.
nem szégyellem, hogy a jobbaktól lesem el fogásaikat, de azért igyekszem átformálni azokat a saját világomra is.
remélem, valamelyest válaszoltam a felvetésedre és esetleges kétségeidre.

köszi, hogy írtál
üdv
Jópofa kis kép ez, de sajnos nagyon gyenge a minősége, a madár tollazata teljesen részlettelen. Az elrendezés tetszik, de szűknek tartom, több tér szerintem jobb lenne.

A képre adott pontszám: 4

PálcykaD40 válasza:
Köszönöm az értékelést
Jó cím sem jut eszembe... és hiába nézem eredetiben... valahogy nincsen rendben ez a kép. Első ránézésre az tűnik fel, hogy gyenge a minősége, mintha az objektív szélső tartományában dolgozott volna, ahol már nem hozza a kívánt minőséget.... hát igen... a tárgy szín és ezáltal a kép összhatása a lágyabb fényeket kívánta volna, mivel szembetűnően erős fényeknél készült, talán a túl szűk rekesz miatt van az életlen hatás, gyenge képminőség.... A kompozíción látszik hogy tudatos, nekem nem tetszik, mert szűknek tartom, minden irányban több teret hagytam volna, de lefelé és balra kicsit többet....
Az a helyzet hogy ezt én soha nem fotóztam volna ebben a helyzetben, és ha pontoznám: 1-es lenne... de az is biztos hogy soha nem pontoznám, (a képeidet és az értékeléseidet elnézve Te sem adtál volna 1-est az én fotómra) mert látszik rajta a tudatosság és az hogy ahogy idővel finomodik az ember látásmódja, magától ráérez bizonyos dolgokra...
Az meg más kérdés, hogy sajnos nehezen emésztem meg az empátia nélküli kis köcsög kreditvadászokat, akiknek az okoz örömet, hogy hol húznak le egy képet, amint lehetőséget látnak rá.... mert gondolom ezért írtál a képem alá.
Amúgy összességében tetszenek a képeid.
Üdv.: Attila
rajli válasza:
Köszönöm a részletes értékelést!
Nekem tetszik a kép, kimondottan olyan mint ami általában a digit gépekből kijön.... és így a "megszokottá vált manipuláció" nélkül is visszaadja azt az érzést, amikor az ember a természetben jár, és a felhős időben a táj szépségét visszaadja, ahogy egy sávban mégis lehetősége volt a nap sugarainak kitörni....
Sajnos az átlagodat az értékelésem nem fogja javítani, mert a helyi isten úgy döntött hogy szabályoktól függetlenül egyedileg ítélkezik... csak egy vélemény, hogy nem biztos hogy rossz ez a kép....

A képre adott pontszám: 5

Diver válasza:
Szia ! Nagyon köszönöm !
Ez a mondatod különösen jól esett : "megszokottá vált manipuláció" nélkül is !
Talán ha elolvasod a lejjeb írtakat a vélemények alatt megérted miért !
Köszönöm szépen az értékelésed ! Az ilyen értékelésekért érdemes még ide bejönnöm !
Üdv' István
Szia!

Nagyon jól sikerült.... már bánom hogy nem áltunk meg mi is ezeknél a szélmalmoknál... a látvány is lenyűgöző lehetett ilyen közelségből... pontot nem adok, mert büntiben vagyok, de remek: ;-(

"doged felhasználó BaloghZoltán képére adott 5 pontos értékelése miatt a pont kivonva, súlya 0-ra csökkentve.
A súlya visszaállítását legkorábban 05.24-én kérheti, ha és amennyiben addig minimum 50 pontozott szabályos értékelést megír (szükséges össz értékelés száma: 609).
doged és anno blzoly felhasználó még a v2 előtt lettek figyelmeztetve sorozatos körbepontozás miatt. Azzal, hogy blzoly törölte az összes képét, majd most új nicket regisztrált, nem változott semmi, doged felhasználónak továbbra sem lehetett volna az ő képeit pontozni. Most már lehet, de súlyt akkor nem kap vissza."

;-)))))))
BaloghZoltan válasza:
Ez full paranoia:-)))))))))))))))

Vasárnap lehet hogy megyünk újra.De megértjük ha nem érsz rá,irigyellek és gratulálok,nagyszerű érzés lehet apának lenni.

Köszönöm
Sajnos nem tudom pozitívan értékelni ezt a felvételt. A kreativítás csírája sem lelhető fel benne... az ablak mellé kértél jegyet... és kattintottál. Aki repülőn utazik, és hajnali vagy esti fényekben van része akármikor tud ilyen felvételt készíteni. Szerintem egy családi albumba való, amikor először van szerencséje az embernek repülni, és elteszi emlékbe, aztán ahogy egyre többet repül... már érdekesnek sem mondható.

A képre adott pontszám: 1

FuNS0f7 válasza:
Kedves Doged! Mivel erősen bosszúpontozás szaga van az értékelésednek, így meg sem történtnek tekintem. UI: Mivel az ízlésvilágunk ég és föld, lehetőség szerint a továbbiakban kíméljük meg egymást a felesleges értékelésektől. Köszönettel: FuNS0f7
- (4,37)
Remek, hangulatos hosszúexpós felvétel. A kövek jól vezetik a szemet, jól eltalált a színvilág.
Egy icipicit ferdének tűnik, de ez nem ront az egységen...csak feltűnt.

Pont kivonva!

BaloghZoltan válasza:
Köszi Attila
Nekem a kompozíció tetszik, alapjában egy látványos szép kép. Amiért nem tökéletes, hogy az éjszakai képeket szűk rekesszel célszerű fotózni, akkor a fények szép "csillagossá" vállnak, és szerintem a hosszabb záridőből adódóan az elmosott duna is szebb, mozgalmasabb lenne.

A képre adott pontszám: 4.4

Matt_1979 válasza:
Köszönöm szépen! Próbáltam hosszú záridővel, sajnos a járművek zavaró fényeket produkáltak... Köszönöm az értékelést! Üdv, Máté
Szerintem ez a kép, mint természetfotó nagyon gyenge lett. A tág rekesz miatt szembetűnően, a közeli növényzet lett éles, míg a háttér teljesen életlen. Ebben az esetben szűk rekesszel kellett volna fotózni, hogy az előtér, és a háttér egységesen éles legyen. A polárszűrő hatása sajnos nem látható,(ha csak nem az égbolt zajosságából) pedig az ég "lapos" kékjének nem ártott volna ha valamilyen látványos szűrő feldobja. A ferde horizontot, itt egy természetfotó esetében kimondottan rossznak tartom, egy egyszerű téma is lehet látványos, ez nem dobja fel. Érdemes lenne próbálkozni még a témával, mert lágyabb fényekkel, harmónikusabb színekkel, (esetleg kreatív szűrőket használva) témához illő vágással, igényes utómunkával, egy remek fotó lehetne....de így sajnos kerülendő.

A képre adott pontszám: 1

FuNS0f7 válasza:
Köszi, hogy kifejtetted a véleményed. Tudod, egyre több fotós hagyja ott ezt a lapot, és magam is egyre inkább tapasztalom, hogy bizony nem véletlenül. Túl jó az átlagod ahhoz, hogy megfontolatlanul 1-eseket osztogass. :-)) Amiket leírtál, az pl. minimum a 3-as: javítandó kompozíció kategória. Szerinted nem tudatosan lett ferde a horizont?! Ennyire azért nem tollas a hátam. A képen az lett éles, amit élesnek szerettem volna látni. Neked más a véleményed, meg az elképzelésed is, de az szubjektív, attól még nem kell értelmetlenül 1-eseket osztogatni, még ha kreditben jobban is "fizet". Már ha elfogadnám az értékelést, amit persze nem teszek meg. :-) Legközelebb a többséghez igazodva kiírom én is a megjegyzés rovatba, hogy "Minden tudatos!" :D
Vörös (3,18)
Nekem tetszik a képed, jó ez a sávos elrendezés és valóban nagyon szép vörös minden, mintha égne.... ;-)

A képre adott pontszám: 5

Menyeszke válasza:
Végre valakinek tetszik... :D Köszönöm szépen.
Nekem tetszik, egy remek elkapott pillanat. Jó a szerkesztése, látszik a srác arcán a meglepettség... és kiváncsi lettem, hoyg Te hova menekültél....;-) Ezek feledtetik a gyengéb minőséget, bemozdulást.

A képre adott pontszám: 5

tabularasa válasza:
Köszi! Sehova, megvártam, míg elmegy mellettem, csináltam is róla képet közvetlen közelről. Nem mondom, kicsit be voltam tojva.
Üdv!
párban (4,52)
Kicsit szerintem erősek voltak a fények. Szerencsésebb let volna kicsit kisebb méretben feltölteni, de ezeket leszámítva példaértékű fotónak tartom.

A képre adott pontszám: 5

Budai Károly válasza:
Kössz!
Először azt gondoltam, hogy egy sima "macskafotó" de ez nagyon rendben van.... jó a dof, a tekintet meg haláli... nem lennék egér... ;-)

A képre adott pontszám: 5

tiger1977 válasza:
:D Köszi!
Tollgombóc (4,18)
Egy remek fotó lenne egy minimális utómunkával.... nem feldolgozható, de 10 másodperc alatt PS-ben a levels görbét össze lehet húzni, mert a két szélén már nincsen semmi.... ezzel javítottad is azt, hogy egy kicsit alexpós lett, és egy kicsit növelted a kontrasztot is.... továbbá vagy unsharp mask, vagy simán rátolsz egy sharpent.... ennyi. (esetleg a hátteret egy kicsit zajszűrheted, de szerintem nem zajos) Ha működik a megadott mailcímed, és ha érdekel akkor átküldöm hogy milyen lett.

A képre adott pontszám: 4.4

Gabesz923 válasza:
Elküldöm az eredetit,ha van kedved vele foglalkozni, és küld vissza megfelel így? Küldök egy fél kreditet. Kérlek ha ps-ezed a képemet és visszaküldöd a válaszlevélben írd majd meg h pontosan mit hogyan csináltál! Én már foglalkoztam vele elég sokat nekem egyelőre így tetszik a legjobban!

A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
...Ezt viszont igen... nagyon jól elkaptad, jól választott záridővel, szerencsés hogy nem mozgott bele... egyedi.

A képre adott pontszám: 5

Mazsola válasza:
Köszönöm az értékelést!
Vágásban lehet hogy szűkebbre venném, technikailag más nem kifogásolható a képen, ez meg izlés dolga.....
Amúgy az jut eszembe a képről; hogy persze, csalival fotózható távolságba "hozzuk" a madarat, de így hogy ezt is látjuk, szerintem elveszti a varázsát a fotó, nem lesz természetes, mintha egy cinegét a téli madáretető golyón fotóznál le.... nem üt... nem pontozom.
Mazsola válasza:
Ok! Bár valós is lehetne! Ugye?
Köszönöm a véleményt!
Figyelő (3,84)
Sajnos kicsit alexpós és szerintem bemozdult. A színek, a kompozíció tetszik.

A képre adott pontszám: 4

Gabesz923 válasza:
Köszönöm.
Az objektívek különböző rekesz-állásoknál másmilyen minőségben "dolgoznak". Pl. a profi üvegeket sem célszerű a legtágabb (2,8) vagy a legszűkebb rekeszállásokban használni, általában 5,6-8-as rekeszen adják a legjobb minőséget. Illetve egy gyengébb minőségű objektív lágyabban, rajzol, nem lesz annyira kontúros a kép... Egy ilyen tájképnél az a jó, ha tű éles minden, kontrasztos a kép. Utólag ezen lehet segíteni PS-ben: kis levels, curvers, kontraszt játék... illetve utólag lehet élesíteni és akkor szebb, látványosabb lesz a fotó... feldolgozva nem tudom feltölteni, mert -25 kreditem van, ;-( de átküldöm mailen.... vagy hasonló képek, hogy lásd a különbséget, pl: ID=147160 , vagy: ID=146567 (Remélem a kollega nem veszi majd zokon, hogy az Ő képeire hivatkoztam.)
---zee válasza:
Tényleg jobb lett a te feldolgozásodban a kép... Én is megpróbáltam, végülis nem túl nagy boszorkányság:) Kösz a fáradságodért és a tanácsért!
Tudom hogy semmi közöm hozzá, de a "deanka"-val történt "szóváltásodhoz" volna hozzáfűzni valóm...
Egy fotó esetében, a végeredmény számít. Szerintem nem érdemes hivatkozni a rossz fényviszonyokra, vagy a nem legprofibb technikára, mert a fotózáshoz tartozik, hogy ezeket kivárod, kifigyeled a megfelelő lehetőségeket....
Ha elfogulatlanul megnézed a legjobb fotók alatt az állatfotókat, és összehasonlítod ezzel a képpel, akkor szerintem észre kell venned a különbséget.....
Lehet hogy rosszul esik egy kritikusabb vélemény, mert úgy érzed hogy ott az adott pillanatban mindent megtettél..... de ez nem biztos hogy elég a tökéletes fotóhoz.
Én azért értékeltem pozitívabban, mert tudom azt hogy a D50-en nincs tükörelőfelcsapás, és ez ilyen telénél, és fényviszonyok mellett előjön... és sajnos ez az objektív sem a csúcskategória....de azt gondoltam hogy ezen hátrányok nem lettek volna, akkor egy szép részletes madárfotót láthatnék.
Szerinted Máté Bence lehetett volna a a 2006-os év természetfotósa, ha a hóesésben készült kócsagos képe ilyen minőségű lett volna? ... mert: "ilyen fényviszonyok melett jobbat nem lehet csinálni"... ;-)
Szerintem érdemes ezen egy kicsit elgondolkozni.
Farkas válasza:
Kösz
A színek nagyon jók, szépek voltak a fények. Szerintem az ég túl sok, egy kicsit lejjebb kellett volna állítani a kamerát, mert itt ez a közép-horizont nem jó.
Jó lett volna polárt használni, vagy esetleg valamilyen feles nd szűrőt, mert túl erősek a fények.... jobban kiegyenlítődött volna.
Nme tudom milyen obival, vagy rekesszel fotóztál, de egy kicsit lágynak érzem a képet, talán egy kis utómunka ráfért volna....

A képre adott pontszám: 4.4

---zee válasza:
Köszi, a kompozíció nem a legjobb... Szűrőm egyelőre még nincs, láttam polárral készült képeket, valószínű itt is jó szolgálatot tette volna. Elmondanád mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy túl lágy a kép és ráfért volna egy kis utómunka? köszi!
1/32 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ