BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA szekelycsaba76 (3,89)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 26 darab

1/2 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Bocs Pál , ez tényleg az én hibám, bocs, hogy ennyire lehúztalak.🥺
Hú, kár ezért a szövegért a kép alján, amúgy egy kellemes csendélet fotó lehetne. Mondjuk az elmosódás is igencsak zavarja a szemet. A színek kellemesek és jó a tárgyak összhangja is.

A képre adott pontszám: 3.9

Szia! Próbálom értelmezni a kép mondanivalóját, de lehet, hogy bennem van a hiba , hogy nem megy. Szeretek én is graffitit fotózni, talán mondhatjuk egy külön műfajnak is, de akkor van értelme, ha az alkotáson túl valami többletet is ad a fotó. Értem én, hogy nem pánikoljon a kis Idegen , de sajnos ez valahogy csak neki szólt, nekem a nézőnek már nem. A vágást is esetlegesnek érzem és valahogy nincs a képnek esztétikája. Adok rá pontot, de ez most nem lesz sok. Sajnálom:(

A képre adott pontszám: 2.6

Havasi Pál válasza:
Szia! Ugyanerre más értékelőtől 5. pontot kaptam. Tőled keveset, mert nem érted. Sajnálom, de erről nem én tehetek. Utalás a legendás irodalmi műre, ami pontosabban így szól: Ne ess pánikba! Ez nem csak egy graffiti fotó, ennek köszönhetően most kissé lehúztál, de hát egy egész könyvet mégse mellékelhetek egy fotó mellé!
Remek fekete-fehér kép!
Teljes egységet alkot a természet, az épített környezet és az ember csoportja a képen. Nagyon tetszik a tenger és a tengerpart rétegeinek színmélységének játéka. Hihetetlenül bemutatja a kép az ember méltóságát és egyben esendőségét a tengerpart hatalmas méreteihez képest. Tetszik a kép felső részén, a szikla és a város tökéletes kontrasztja. Egyszóval nagyon egyben van ez a fotó, csak gratulálni tudok! 5 pont.:)

A képre adott pontszám: 5

Azúr válasza:
Köszönöm!
Csodálatos naplemente fotó, remek színárnyalatok, tüköréles reflexió. Kissé zavaró a kép alsó részén a belógó növényzet. Ettől függetlenül tetszik!

A képre adott pontszám: 4.6

gljzsf válasza:
Köszönöm!
.... (4,99)
Nagyon érdekes játék az árnyékokkal. Ugyanazt az árnyképet látjuk, de más telítettséggel. Egész egyedi észrevétel. A téma középpontjában az ablak, akár a fal szeme, melynek szemöldöke a fának ágai. Így egy egyszerű árnykép, egyből többlet tartalmat kap. Grat! Kár , hogy nem látszik teljesen a fa árnyéka, de ez nem hiba, csak az én haszontalan kekeckedésem. Bocsi.

A képre adott pontszám: 4.8

gljzsf válasza:
Köszönöm!
Budapest (4,99)
Fantasztikus időben elkapott városjelenet.
Akkor fotóztad feltételezem amikor már naplemente volt, de még halvány fény borult a városra de már a városi világítás és egyéb fények is megjelentek. Ettől válik érdekes kontrasztossá a kép és a sok kis narancsos pont mint megannyi szentjánosbogár pöttyözi be a képet. A központi téma az Árpád-híd amelyen fényfolyóként jelenik meg az autósforgalom. Ez pazar módon metszi át a képet. Kíváncsi vagyok honnan fotóztad? Grat!

A képre adott pontszám: 5

16_9 válasza:
Köszi
A Guckler Károly-kilátóból a Hármashatár-hegyen.
És igen, mindjárt a városi fények felkapcsolásakor készült..
Baska (4,84)
Nagyon klassz nyári tengerparti fotó.Szép éles kép, nagyon jó a színek harmóniája.
Tetszik az ég és a víz szimmetriája és hogy a szikla a szimmetriatengely. Nagyon tetszik, hogy szépen elmosódottak a habok, jól válaszol az ég felhőire. Gratulálok: 5 pont.

A képre adott pontszám: 5

16_9 válasza:
Köszi
prizma (5)
Fantasztikus kép. Az egyszerűségben rejlik a nagyszerűsége. Nem is lehet más , mint fekete-fehér. Szinte a fénytant meghazudtolóan válik szét a fény 3 részre és szenzációsan tükröződik vissza a falon. Szuper észrevétel, nagyon jó kompozíció. Nem ragozom tovább: 5 pont.

A képre adott pontszám: 5

gljzsf válasza:
Köszönöm!
Kellemes, hálás témájú természetfotó, kisebb technikai hibákkal.
Megfog benne a látnivalók rétegződése: a zöld, a part, a víz, a hegyek, és az ég különszínű játékossága. Nagyon kellemes és nem hivalkodó a ég vízen játszó tükörképe. Alapvetően szép kép, nincs is bajom ezzel. Amik viszont egy kissé zavaróak nekem: Talán túl nagy hangsúlyt kap az égi réteg, vágtam volna belőle.
A bal oldalon a bokrok elég zavaróak, megtörik a kép harmóniáját.
Végül kérlek meséld majd el , miért raktad össze két képből az alkotásodat, szerintem egy ilyen panorámaképnél inkább minél nagyobb élesség a cél, ebből következvén a nagyobb záridő.
Ezektől függetlenül jól elkaptad a hangulatot! Grat!

A képre adott pontszám: 4.2

drozsa válasza:
Kedves Csaba, köszönöm szépen az értékelést!
A fotó egy védett terület kilátójánál készült, mozgási lehetőségem sajnos nem volt (ez persze még nem indok egy nem jó kép publikálására). Főtémának az alkonyi felhőket szántam a "szokásos" harmadoló szerkesztéssel. A két kép a szűk dinamikatartomány miatt kellett, tehát azonos terület lett fotózva hosszabb (elő- és középtér) ill. rövidebb (ég) záridővel. A rekeszt az adott objektíven legjobban tűnő 9-es értéken tartottam az élesség miatt. Az a tapasztalatom, hogy ha az eget helyesen exponálom, a sötét előtér visszahúzásával borzasztó zaj és rossz minőség jön elő.
Egyetértek a megjegyzésekkel, köszönöm szépen!
Ötletes csendélet.
Tetszik a fotózás iránya, ezért oly szokatlan tán a kép kompozíciója. Tök jó, a pohár árnyéka, a megcsillanó fény vidámságot, játékosságot ad a kép hangulatának.
Egyedüli kritikám talán a háttér színe. Jobban eltudtam volna képzelni egy világos kéket oda, valahogy jobban passzolt volna ehhez a könnyed tavaszi hangulathoz. Tudom persze, nem kívánságműsor, gondolom ez volt ott, de azért mégis. Bocsi. Ettől függetlenül jár a magas pont. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 4.7

bau52lac válasza:
Köszi szépen, a sárga asztal adott volt, a finom vörös bor meg már csak volt!
Ez igen! Remek madármakró. Mit is mondhatnék.
Hibátlan kompozíció, a madár a megfelelő helyre pozicionált, a téma borotvaéles. Fantasztikus, ahogy érzékeltetted, hogy a madár épp most kapta el a kukacot, hisz körülötte még "hullik" a forgács. S mily büszkén feszít a faágon! Szemében látszik ez, mint ahogy a megcsillanó napfény! Gratulálok! 5 pont ez alap.:)

A képre adott pontszám: 5

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést!
SZŐRny (4,79)
Bajba vagy a bogár illetve minden egyéb más makrofotóval.
1 mert cefetül irigykedem, hogy én egyenlőre képtelen vagyok ilyen fantasztikus képeket készíteni, 2 mert egyszerűen nem nagyon tudok róla mint mondani csak azt , hogy k... jó.:)
De, hogy azért mégis:
A bogaraknál minden részlet fontos lehet, de talán ami lejön leginkább a fantasztikus összetett szemeik. Hát itt aztán nézhetjük percekig, oly gyönyörű. Még szempillája is van a drágámnak!:
A szőrös lábak is feltűnőek, így még félelmetesebbé teszik a bogár támadó attitűdjét. A csápocska végének még a pirosa is látszik. Egyszóval nem szeretnék prédája lenni ennek a kedves teremtésnek, inkább gyorsan adok egy 5 pontot! Viszlát!:)

A képre adott pontszám: 5

murypeti válasza:
Nagyon köszönöm. Azért szeretem a makrókat, mert olyan világ tárul elénk a monitoron, amit szabad szemmel nem láthatunk, ugye.

Örülök, hogy tetszik és köszönöm az értékelést.
Üdv, Péter
De jó kis természetfotó, aztamindenit
Van ugye a fotóközhely: Nappal szembe nem fotózunk.
Tessék, de lehet. Így.
A folyókanyarulatnál van a belépő az aranyváros birodalmába.
Eleddig békésen csordogált a folyó. de a kanyar után a nap gyönyörű aranysárgás színeitől a folyó szinte megdícsőül, és büszkén ömlik tovább a napba. Nagyon jók a színek, igazi őszi hangulatot varázsol elénk, éles a kép , minden részletében lehet gyönyörködni. A folyó íves vonalvezetése szép játékosságot ad a képnek. Tökéletes. Ennyi. Nem ragozom tovább.:)

A képre adott pontszám: 5

tnagy1686 válasza:
Nagyon köszönöm!
Az út (4,8)
Huh. Hatalmas téma, gratulálok, hogy mekkora szemed volt hozzá!
Olyan sokat írhatnék róla, de most direkt nem teszem, mert a kép önmagért beszél.
A generációk őrségváltása. Lent a gyerek, fent az öregember.
Fények, sok fény. Beégett fény, ami most direkt beszél, és nem hiba. Lent a fény a leszületés fénycsíkja. És ehhez választás, a fekete-fehér tökéletes.
Talán egyetlen kritikai észrevételem , hogy a kép "szentségét" kissé rontja a jobboldali betonoszlop? ,azt teljes egészében megvágtam volna.
De a témaválasztás nekem továbbra is ötös! Köszönjük szépen!

A képre adott pontszám: 4.6

Pixellia válasza:
Köszönöm szépen az észrevételed. Ragaszkodtam az eredeti méretarányos vágáshoz, ilyen formában pedig sajnos a betonoszlop nem volt vágható, de abszolút megértem a nézőpontod.
Közhelyszerűen mondhatnám rögtön a képre: ez tök jó!!
De vegyük is sorra miért. Ami egyből szembeötlik rögtön, a tök. A tökök.Aztán a sok-sok tök.
A szerencsés kiválasztottak indítják a sort, remek kompozíciós pozícióban elhelyezkedve, de természetes bármelyik tök is lehetett volna a főszereplő. A tökrengeteg bemutatása volt nyilvánvaló a cél , ami remekül sikerült, a fotózás irányítottsága, és a nyitó tökcsoport bal alsó sarokba helyezésével. A fő téma kellően éles, elgyönyörködünk a tök szépségén, miközben a szemünket a táj szépségén is leköti. Ez az állandó hullámzás mozgatja meg a képet, a hátteret igazán a töksereglet adja, mely újra ismétli önmagát, azzal a "tudattal" , hogy bármelyike a középponti témába kerülhet.
A kép szép őszies napsütésben készült, ami rendkívül jól kiemeli a kép őszies színvilágát.
Egyszóval ahogy a felütésnél említettem: Tök jó ez a kép!:)

A képre adott pontszám: 5

tnagy1686 válasza:
Nagyon köszönöm!!
Feltételezem, még reggel volt ebben a francia kisvárosban amikor ez a látvány fogadott. Erre utal , hogy egy lélek nincs még az utcán , de szó szerint, még a tükörben sem. De az étterem már ébredezik, ha jól látom az ajtó már nyitva,az egyik asztalon már az étlap. Ezt a semmivel sem összehasonlítható hangulatot kaptad el , szépen kihasználva (talán nem tévedek) a reggeli nap festői sugarait. Ehhez nem is kell , hogy feltétlen sárga legyen, találó a fekete-fehér választás a teljes kompozíció szempontjából is. Egyszóval mi kell még? Maximum egy jó fekete. Egyszóval, remek kép. 5 pont.

A képre adott pontszám: 5

Azúr válasza:
Köszönöm!
Hangulatos portrékép Lovasi Andrásról. Nincs teljesen igazam, mert ez egy koncertkép, hisz ügyes megoldással a zenészek is látszanak, szemérmesen megbújva a háttérben. Jó a technika, úgy mutatod meg őket mintha tükörből tükröződnének vissza. Sejtelmes a jobbsarokból induló fénypászma is, hozzáad a kép hangulatához, mint ahogy a munkán kívüli gitár is, aminek csak a szép kontúrjait látjuk.
Sajnos a bal sarki hangszóró kissé zavarja harmóniát és a kép jobb oldala is egy kicsit sok , de összességében remek a kompozíció.
Ami a fő kritikám, hogy én vártam volna még egy picit, hogy András arca még ennél is kifejezőbb legyen és még jobban fókuszáltam volna rá. Ettől függetlenül felső kategóriás képet csináltál!

A képre adott pontszám: 4.4

Havasi Pál válasza:
Köszönöm az alapos elemzést és a dícsérő szavakat!
Mondom amit ki lehetett volna belőle hozni, s majd ami nem tetszett. Ez egy igazán szép virág, levelével kiegészülve remek színkontrasztot ad, érdemes a fotózásra. Megfelelő megvilágítással, jó pozícionálással, tökéles fókuszálással a virágmakrók egyik éke lehetne.
Ami sajnos most nem sikerült, szerintem.
1. Elég szerencsétlen a háttérválasztás , rombolja a virág szépségét.
2. Az virág szinte minden részét az árnyék uralja , teljesen fakóvá és ezzel az egész kép hangulatát szomorúvá hangolja.
3. Kissé életlen a virág , legalább a sziromok lehettek volna élesek.
4. A világ túlzottan uralja a képet, teljesen középre helyezett, abszolút ellene megy az aranymetszés szabályának.
5. Túl szemből fotóztad a képet, ha egy kissé oldalról vagy alúlról fotózod , sokkal jobban kijön a virág kecsessége.
Véletlenül nekem is van egy képem erről a virágról, ha érdekel , szívesen átküldöm neked, hogy én hogyan fotóztam. Keress email-en.
Kérlek ne vedd bántásnak amiket írtam, ellenkezőleg, pont azért , hogy ennél sokkal jobb képeket készíts! Csak így tovább!

A képre adott pontszám: 2.5

Zsolt36 válasza:
Köszönöm. Utólag én abban látom a fő hibát hogy a távolságok nem voltak jók. A háttér tapéta és a virág között lehetett volna másfél méter távolság és akkor az arányok értelmesebbek lennének.
Klasszikus virágmakro, nagyon igényesen kivitelezve. A keret jól passzol a kompozícióhoz, retro névnapi képeslapnak is simán megfelel, amit most a szó jó értelmében értek. A virág sárga színéhez remekül passzol a háttér lilás színvilága. A központ sziromzat tökéletesen éles, szépen bemutatja a virág "anatómiai" részeit , így passzol a címhez,ami pont arra utal, hogy bemutassa nekünk részleteiben azt. Különösebb hibát nem találok, csak nagyon szőrszálhasogató akarok lenni: a jobbfelső virág jobb oldala mentének az elmosódottsága egy kissé zavaró a szemnek, de az is lehet , hogy ezt azt jelenti, hogy nekem is már szemüvegre van szükségem.:)

A képre adott pontszám: 4.8

fujiXT válasza:
Köszönöm a véleményed, amit írtál azon én is meditáltam.
1/2 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ