BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA drozsa (4,11)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 72 darab

1/5 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Örülök neki! Az ISO 1000 elég jó, az én szenzorom 400-on már elég zajos, ez pedig elég szép lett. Milyen madár fiókái, azt lehet tudni?
Szia! Tetszenek a fényviszonyok, a pipacs egyértelmű karaktere a képnek. Itt-ott egy pici kiégés mintha látszana, de az belefér szerintem. A fényes és sötét részek aránya viszont szerintem el lett túlozva (ez a színezeten is látszik), bár a főtéma így kapott kiemelést (ami talán a kompozíció miatt felesleges is), ha ez visszafogottabb lenne, nekem jobban tetszene. Érdekes, hogy az "élfényben" a szár finom szőrei jól kivehetők, a szirmok viszont mintha egy kicsit életlenek lennének. Egy picit nagyobb mélységélesség ezen lehet, hogy segített volna, persze az is lehet, hogy egy kis szél volt, és bemozdult az a rész. A színvilág kifejezetten jó.
Szia! A kevesebb néha több, szokták mondani, ez a fotó ezt szerintem egyértelműen alátámasztja. Jókor, jól elkapott részlet. Szerencsés, mikor az ember elmegy valahova fotózni, órákig vár, hogy a szerencsés csillagzat esetelg összeálljon, majd végül össze is áll. A színvilág és a fény-játékok kifejezetten tetszenek. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Szia! Biológusként annyi a megjegyzésem - ha szabad - hogy én azért nem bolygatnék ilyenkor egy fészket, ha nem muszály; bár nem tudom, milyen faj (biztos kibírták). Ebből következően a fotó egyik elönye, hogy nem mindennapos, ez pozitív. Az élesség jó, de én nagyobb mélységet adtam volna neki, vagy inkább jobban a fiókákra koncentráltam volna. A kis család kapott egy sötét keretet, ebben is látok fantáziát, de valahogy nekem a kép összességében nem tetszik - de hát ez egyéni preferencia. Remélem, nincs harag! Szép napot, jó fényeket!
Szia! Tetszik a kép egyszerűsége, mely mögött nyilvánvalóan sok munka és odafigyelés áll, és talán némi szerencse is. Tetszik a háttér színe és a seregély is jól "bepózolt". Bár nem a legtarkább ruházatában látjuk, a fotó jól visszaadja a finom kis mintákat. Az ilyen "fényesség, kompozíció, élesség" persze, rendben vannak, picit talán "szűk", de nekem tetszik. A cím találó. Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Szia! A téma a kedvenceim közé tartozik. Élesség jó, fény-árnyék viszonyok tetszenek, "legjellemzőbb felület" elve megvalósult. A háttérrel nem vagyok kibékülve; a vágott nád sokat rombol az összképen, a "belógó" megmaradt szálat lehet, hogy eltüntettem volna utómunkával. Komoly munka lehetett becserkészni a gémet, de azt hiszem, az ilyenekre mondják, hogy ha nem jön össze minden a jó fotóhoz (nem megfelelő háttér, melyről nem a Fotós tehet), akkor nem kell megnyomni a gombot. Én is megnyomtam volna!

A képre adott pontszám: 4.7

fallto78 válasza:
Köszönöm az értékelést !!
Kisvirág (4,38)
Szia! Jó felvétel, tetszenek a színei, egy picit nagyobb mélységélesség mellett és kicsit több szabad térrel a téma körül nekem jobban tetszene (de lehet, hogy nem nekem készült). Néhány sziromlevél pereme kicsit "fura". A mostani rekeszbeállítás mellett szól, hogy annak is megven az érdekessége, hogy a téma hulámzóan "bemegy" és "kijön" a fókuszból.

A képre adott pontszám: 4.7

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy értékelted a képet!
Igen egy kicsit valóban szűk, főleg bal oldalon.
Szia! Biztos sok munka van a kép elkészítésében. Az élessége jó. Sajnos egy pici kiégés a fejen látható, illetve nem nagyon különül el a főtéma a háttértől. Ezt adott szögből nem is nagyon tudom, hogy lehetne megoldani, így viszont számomra a kép túl tarka, túl sok a részlet mindenütt. (Azért örülnék, ha tudnék egy ilyet fotózni!)
Szia! Jó felvétel gyakori és hasznos madarunkról, szeretem őket. Sok hozzáfűzni valóm nincs, az élesség, a színek kiválók, talán kicsit sötét a főtéma és mintha lenne egy pici vörös szegélye, de gondolom ez a reggeli napfény miatt van. Bár "hivatalosan" nem illik madarat hátulról fotózni, ez itt egyáltalán nem zavaró. Szép munka!

A képre adott pontszám: 4.8

Look (3,7)
Szia! Nem rossz kép, de láttunk már sok hasonlót. Színesben szerintem többet nyújtana, bár így is elég részletes, a színek sokat adtak volna hozzá. Sajnos vannak kiégett részek, még az iris-en is, ill. a sarkokon a vignettálás nem előnyös szerintem. Az élessége azonban kiváló. A vágás tekintetében úgy gondolom, lehetett volna inkább fekvő és mutathatná az egész szemet, de lehet, hogy csak az iris-re koncentráltál, ez is egy nézőpont.

A képre adott pontszám: 3.7

Fotos84 válasza:
Köszönöm, hogy írtál. Alapvetően egyetértek. A vágás nekem bejött, de a visszajelzések alapján nem ez a legjobb képem :)
Szia! Jó az ötlet, a kivitelezése is tetszik, a háttér szép homogén fehér. Azonban számomra ez adja a kép negatívumát is, túl minimalistára sikerült. Az üvegen belül a sötét körvonal belső szélei valahogy "furák", durva, szemcsézett az átmenet. Lehet, hogy eredetielg is ilyen, nem utómunka eredménye. Egészségünkre!

A képre adott pontszám: 4.5

Szia! Jó kép lett, kicsit valamiért nekem szemcsésnek tűnik, illetve a hátteret jobban el lehetett volna mosni (nekem úgy jobban tetszene).
farfalle válasza:
Köszönöm, igazad van. Nekifogok ismét.
- (0)
Szia!
Elsősorban a kép lágy, pasztell színei tetszenek. Az élesség ott van, ahol kell, a bőr tónusai, a szemek nagyon szépek. A kéztartás nekem picit mesterségesnek tűnik, de ez apróság és ízlés kérdése. A bal oldalon az elmosódott zöldes rész (faág?) viszont nekem kicsit sok, vagy sötétebbre vettem volna, vagy vágtam volna belőle.
h.rom válasza:
Szia, köszönöm.
Old & young (4,27)
Szia!
Tetszik a kép, jó, hogy minden éles, jók a színei is. Szépen össze lett hozva a lombtalan öregebb és a kizöldült fiatalabb fa, és a magasságbeli különbség is jót tesz a képnek!
Fotos84 válasza:
Köszönöm szépen.
Arctic 4 (4,7)
Szia! Igen, ez lehetséges, sajnos a felvétel körülményeit nem láttam, az egész más megvilágításba helyezheti a dolgokat. Szerencse is kell ehhez, az biztos, így is nagyon jó lett a felvétel. Remélem, nem értékelted "lehúzónak" a véleményt!
Corvidae válasza:
köszi, nem persze hogy nem.

Szia! Érdekes kép, technikailag talán kimeríti a "tökéletes" kategóriáját, a vágás, a szimmetria nem hagy maga után kívánni valót, a hisztogramja is tökéletes lehet. Az egyetlen dolog, ami arra utal, hogy ez nem egy grafika, az a néhány helyen láthaó hiba "8 óra körül" (meg még 1-2 helyen). A mögöttes árnyak hozzátesznek ehhez. Nekem egyébként a kép túl "steril", de ízlések és...

A képre adott pontszám: 5

Tonyka válasza:
Köszönöm, valóban volt szemét a kupola tetején, azt láthatod.
Szia! Azt gondolom, hogy 5 pont adása mellett nem nagyon szükséges mit írni, tetszik a színvilág, hogy nincs "túlhúzva", jók a fények, tetszenek a hullámos vonalak, a képen látható elemek ritmikussága.

A képre adott pontszám: 5

calabash válasza:
Köszönöm!
Svenk (5)
Szia! Egészen jó felvétel (én biztos nem tudnék ilyet készíteni), azonban vannak hibái. A kép nagyon szemcsés (ISO? a felvétel körülményeit nem látom), a svenk jó lett, de sajnos az autó sem éles, így mindenképpen javítandónak gondolom. A fényviszonyok azonban tetszenek. Biztosan nem egyszerű egy ilyen képet profin elkészíteni, így pontot nem adok, ha nem baj (3,5 lenne amúgy).
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.
btomi77 válasza:
Szia!

A szemcsézetsét szándékos filmszerű hatás generáló elképzelésből fakad.
Köszi a kreditet is és a véleményed.
Szia! Érdekes kép, én személy szerint szeretem az ilyeneket. Az alkonyati hangulatot teljesen visszaadja, a köd is jót tesz neki. Az árnyékosabb részeken érdekes a zöldes elszíneződés, de szokatlan is, ha nem tudatos, akkor javítottam volna inkább kékes irányba. A "nagy fa" sziluettje lenyűgöző, tetszik, hogy több nézegetni való is van a felvételen. Vélhetően az enyhe alulexponáltság is szándékos (az "exif" részt nem látom), én egy picit többet mutattam volna a még látható részletekből. Persze az is lehet, hogy tévedek, és már nagyon sötétben készült a felvétel, és ennyit lehetett megmutatni. Így vagy úgy, de így is nagyon jó.

A képre adott pontszám: 4.7

gljzsf válasza:
Köszönöm szépen!
Örülök, hogy tetszik!
Arctic 4 (4,7)
Szia! Szép felvétel, nem szokványos pillanatot mutat be, ez külön emeli számomra az értékét. A mélységélessége szerintem lehetne nagyobb (vagy a követ nézve akár a fókuszpot távolabb helyezése is segített volna), így a háttér elmosódása nagyon szép, de a madárnak csak a feje éles. A világos, pasztell színvilág egységes, a téma mégis kiemelkedik a háttérből, ez is nagy pozitívum.

A képre adott pontszám: 4.7

Corvidae válasza:
Köszi.

az van hogy nem ugy van hogy latod hogy a madar ezt csinalja és lefotozod.

ezt a madar villamtempoban csinalja, előre rákeszülni nemlehet, egyszer csak lesz egy ilyen kep, mondjuk 500 képből. Ilyen hogy mi lesz éles mi nem, egyszerűen a helyszinen nem valasztható.

rekeszelni ilyen gyutavon ertelémetlen, ettől jobban, csak bajt okoz a kép egyeb jelelmzőin.

köszi hogy irtal azt is hogy reszletest,1/5 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ