BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA Akuo (4,89)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 274 darab

1/15 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
üdv!
Nem igazán értem a képet. Elôször is nem jön le, hogy pantomim a fôszereplônk. Lehet bárki. Se egy jellegzetes mozdulat, se egy elkapott arckifejezés. Persze lehet, hogy épp azt játsza, hogy nem csinált semmit csak mozdulatlanul várt, csak hát az nem jön át egy fotón.
Esetleg mutathattad volna elôlrôl, láthatnánk a kifestett arcát, egy pontba nézô szemeit...
Mi köze van egy autónak a pantomimhez? Azt szeretnéd kifejezni, hogy a színészet az utcán van? Akkor egy pár nézôt lôttél volna mellé.
Nekem túl sok a fehér is.
Ami rendben van az a szerkesztés. Jól vágott autó, jól vágott emberke.
Sorry, nekem ez kicsit kevés.
További jó fotózást!

A képre adott pontszám: 3

Vöröske (4,45)
Gyönyöru szinek, a piros és sárga kavalkádja.
Két dolgon változtatnék: A kép alját egy kicsit megvágnám, úgy, hogy az alul vízszintesen elnyúló szirom ne látszódjon. Így a kozépsô sárga rész kicsit lejjebb kerül és nem középen helyezkedne el. A másik a keret, szerintem nem illik a hajszálvékony külsô keret ehhez a piros selyemhez.
Amúgy jól átgondolt, jól szerkesztett fotó.
Gratulálok hozzá.

A képre adott pontszám: 4.9

mystys válasza:
Köszönöm szépen, megnézem majd úgy is a képet, hogy levágom az alsó szirmot!
Még csak most ismerkedem a koncertfotózás rejtelmeivel, nem is gondolom, hogy túl sokat fogok ilyesmit csinálni, de mivel már van egy ici-pici tapasztalatom a dologban, ezért merem értékelni a képed.
Milyen is a jó a koncertfotó? Ha a zenészt zenészként tudja bemutatni a képünk, ha átadja magát a zenének, és mi ezt a pillanatot fogjuk meg, ha látjuk, rajta, hogy élvezi amit csinál. Ez a fotódnál teljesül.
Ami szerintem zavaró, hogy nem látszik a zenész teljes arca, a hangszer beletakar. Nagyban nézve azt is hihetnénk, hogy az orra és a csörgô között valamiféle kapcsolat van. A tenyér a mikrofont "tolja".
Amennyiben sorozatot lôttél lehet, hogy egy negyed másodperc múlva már nem jelentekznének ezek az általam problémának vélt dolgok.
További jó fotózást!
üdv

A képre adott pontszám: 4

cs.g. válasza:
nagyon kevés volt a fény, nem akartam feljebb tornázni az érzékenységet, vakut nem volt szabad használni.
köszönöm a véleményt!

üdv,
cs.g.
Szertnék ott sétálni, a háborgó tenger partján. Szinte kézzelfogható a természet ereje. Hallom ahogy jobbomon a kedvesem noszogat, hogy menjük már mert iszonyatos a szél. De én ezt szeretem :)
Nagyon jó ez a kép. Így fekete-fehérben igazán ütôs. Tökéletes szerkesztés. Hangulatos, magávalragadó.
Grat!

A képre adott pontszám: 5

aqvarell válasza:
köszi
üdv. Kellemes ôszi délutánon fotóztál, egy kellemes helyen. Szerintem többet is ki lehetett volna hozni a képbôl. Íme az észrevételeim:
Hogy ne csak egy Neked fontos, kellemes emlék, ám más szemlélô számára tucatfotót tölts le számítógépedre, mindenképp máshogyan kellett volna megszerkesztened a képet. A kép középen kettévágása nem szerencsés, túl sok az ég és túl sok a víz. Egy-egy érdekes részletet jobban ki lehetett volna emelni. Ráadásul a túlsó part görbe íve miatt olyan mintha balra dôlne a fotó.
A napszak sem szerencsés választás, megvártam volna, amíg tényleg alkonyodik. Olyankor jönnek elô a gyönyöru ôszi szinek. Az ég megvátozik, melegebb szinekben pompázik a hideg kék helyett.
További apró hibák: a kép jobb szélén levô ház félbe lett vágva. Vagy vegyük bele egészen vagy ne is legyen ott.
Az elôtér használata nagyon fel tud dobni egy-egy képet, de itt inkább csak úgy belógnak azok a fekete levelek. Többet tudatosabban kellene mutatni belôlük.
Mindenképp fotózd újra a témát, hosszú még az ôsz és most pompázik a természet igazán.
További jó fotózást!

A képre adott pontszám: 3

kis móc válasza:
Köszönöm a részletes értékelést.A saját fotót nem látja jól az ember, mert elfogult. inkább csak a másét. Üdv.
* (4,56)
Azt hiszem egy az Ôrségi Nemzeti Parkról szóló elôadáson hallottam a park igazgatójától, aki egyben hobbi természetfotós is, hogy milyen nehéz feladat erdôt fotózni. Amennyiben az erdô szépségét szeretnénk bemutatni, a maga egyszeruségében és tökéletességében, bebaktatunk a surube és kattintunk. Nekünk akik az erdôt járjuk, csodálatos élmény a természetben, de aki az ott lôtt képet a meleg szobában megnézi, valószínuleg nem sok minden jön át abból az érzésbôl.
Azt hiszem neked sikerült jól megoldani az erdô fotózás "problémáját". Kerestél egy tisztást, ami "kiemeli" a fákat, ahová bekadnikál a Nap, megvilágítja az ôszi faleveleket. Nagyon tetszik a szerkesztés: A fotó alján a tisztás kivágott fa csonkjával, a jobb oldalon út a ködös suru erdôbe.
Meseszeru.
Nagyon tetszik. Egyszeru kép, de ennél szerintem nem is kell több.
Grat!

A képre adott pontszám: 5

Taama válasza:
nagyon köszönöm az elismerésedet:)
jólesô szavak! nagyon köszönöm!
Grat a képhez! Tökéletes szerkesztés, minden látszik aminek kell, hogy látszódjon. A kép jobb oldalán levô aszfaltcsík párhuzamos a fotó jobb oldalával. Az összes vonal a balra, felülre vezet. A mélységélesség is helyén van.
Tetszenek a piros lámpák :)
Ezek ugye azok a félórára ingyenesen kölcsönözhetô kerékpárok?
További jó fotózást!

A képre adott pontszám: 5

Jones válasza:
Huhh azt meg nem mondom neked...de az tuti, h egész Párizs ezekkel az egyencangákkal van tele...úgyhogy valószínű azok lehetnek, amire Te gondolsz...:)
Köszi a véleményt, értékelést..:)
kikötő (3,94)
üdv. Jók a formák, nagyon jól eltalált szerkesztés. A két hajó és a fu által behatárolt háromszög-képkivágás tökéletes helyen van. Illeszkedik a háromszöghöz a raktárak csúcsa is. Nagyon érdekes formák.
Megnéztem a fotót fekete-fehérben, szerintem úgy ütôsebb lenne.
A címet nem tarom szerncsésnek, mert a képrôl inkább egy hajótemetô jut eszembe. Nyilvánvaló, a háromszögben látható terület a kikötô "aktív" területe, csak ott meg egy raktárat látunk kevés vízzel. Talán egy drifterre vártam volna.
További jó fotózást!

A képre adott pontszám: 4.5

locman válasza:
A napokban több ff fotót töltöttem fel, attól tartottam, hogy túlzásba esek, de igazad van. És valóban lehet "hajótemető", a parton két halászhajó roncs dokkolt, a túl oldal még működött.
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
Feltettem ff-ben is.
Üdv.: locman
Vízfodrok (3,45)
Hálás téma a cseppek és viselkedésük, általuk gerjesztett formák fotózása, de hozzáteszem nem könnyu feladat.
Amint a fotóról is látszik, most ismerkedsz a témával és szerintem még sok örömöd fogod lelni benne.
Akkor kezdeném. A kép alulexponált, szerintem túl sötét.
A fényeket mindenképp máshogyan kellene beállítanod. Számtalan csillanást, fénycsíkot láthatunk, nincs kiemelve egyik oldal sem, nem látunk egyetlen egy nagyobb, világosabb területet sem, ezért zavarossá válik a fotó. A csepp által keltett kör-hullámok szabályosak, szépek, természetes formájúak, amint írtad Vízfodrok. Sajnos a képrôl inkább a harmódia hiánya köszön vissza.
Szerkesztés: Ilyen esetben jó a középre szerkesztés, de sajnos a csepp nincs középen, picit balra sikerült. Továbbá balra dôl a kép, mintha nem vízszintesen sikerült volna elkapnod. Ez nagyon zavaró.
A felsô homogén rész zajos és mintha koszos lenne az érzékelô kis zavaró pontok jelentkeztek a kép bal felsô negyedében. Ezeket kis retusálással javíthattad volna.
Mindenképp javaslom, hogy hasonló fotótémában nézz szét a neten, gyönyöru alkotásaokra bukkanhatsz és rengeteget tanulhatsz. A flickr-en egy-egy cseppes fotó leírása is megtalálható illusztrációkkal.
Hálás téma, folytasd és meglesz az eredménye!
Jó fotózást!

A képre adott pontszám: 2.5

gaborkarakas válasza:
Koszonom szepen a velemenyed, sokat segitettel!
fohász... (4,56)
Köszönöm szépen a fél kreditet.
Igyekszem korrekten kifejteni miért értékelek egy-egy képet úgy ahogy.
Csak azért hoztam fel Máté Bencét, mert úgy gondolm tôle (is) rengeteget tudunk tanulni.
További jó fotózást és nagyon jó képeket kívánok! Meglesz az eredmény, ha komolyan gondoljuk :)
tiger1977 válasza:
így igaz...
T.
Ötletes kép, ötletes kompozíció, teteszik ez a széles téglalap, mégis azt mondom, hogy meg kellett volna vágni a bal oldalát. Túl sok az a bal oldali sötétség. A vágás utána a téma fô része sem középen lenne, nem annyira szimmetrikus a láng, hogy középre kellett volna szerkeszteni.
A szinek tökéletesek, ez a sephiás színvilág nagyon kellemes hangulatot biztosít.
Kell, ez a rövid záridô, nincs kiégve villanás, tökéletesen megfesti a gyufaszálak fa textúráját a kellemes, éppen elég fény.
Gratula!

A képre adott pontszám: 4.8

Iond000 válasza:
Köszönöm.
fohász... (4,56)
Elônyös kép ôszapókáról!
Jól elkaptad ezt a kis tündér madarat. Tényleg olyan mintha foházkodna valakihez, bár tudjuk, hogy egy ilyen madár csak pillanatokig tartja egy irányban fejecskéjét. Jó pillanat.
Különösen tetszik a madár és az ág vonala. A faroktoll vége pont a kép sarkából indul, az ág is pont a fotó bal felsô sarkából ereszkedik le. Nagyon jó szerkesztés.
Viszont mi a problémám? Akkor lesz egy terészetfotó igazán jó, ha azon minden dologra odafigyelünk és minden dolgot megpróbálunk tökéletesen megoldani. Ebben az esetben a háttér az ami miatt nem lesz a fotó egy nagyon erôs természetfotó. Értem, hogy a homályos, sötét színu fatörzs elé helyezted a madarat, jó is mutat elôtte apóka. A fa álltal kettéosztott háttér viszont felborítja az egész kép hangulatát, túl bonyolult lesz, elvonja a figyelmet a fô témáról a sötét és a világos háttér-részek kontrasztja.
Máté Bence mondta egy elôadásán, hogy a háttér is ugyanolyan fontos egy képnél mint maga a téma. Ô is nagyon sok képet dobott ki amiken hihetetlen jó volt a téma, de a hátteret nem érezte hozzáillônek.
További jó fotózást! És gratulálok a képhez!

A képre adott pontszám: 4

tiger1977 válasza:
Köszönöm a részletes értékelést...hasznos volt!
...megtaláltam az erdőben a fészküket és örültem, hogy "ilyen közel" engedtek magukhoz 1-2 órás ottlét alatt...max szemszöget tudtam volna változtatni de az eredmény akkor is hasonló lenne, a fényekre viszont figyelnem kellett, mit lehet ilyenkor tenni? :)
Máté Bencének teljesen igaza van, de ő egy igazi profi...szeretnék én közel olyan jó képeket csinálni...talán majd 1x... :)
T.

A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
Térfelek (4,91)
Nagyon jó észrevétel, ügyesen megláttad az érdekes témát.
Pazar a szinek játéka, érdekes a jobb oldalt lévô terület textúrája.
Én még annyit változtatnék a fotón, hogy megvágnám a jobb szélét, ezáltal a középsô erdôsáv pontosan a fotó közepére kerülne, és talán az égbôl is vágnék egy picit.
Amúgy nagyon tetszik.
Gratula!

A képre adott pontszám: 5

pötyi válasza:
Köszönöm. Méregetni nem akartam, de én úgy néztem, középen van, igaz szemüveges vagyok... Üdv.
Na ez igen!
Semmi túlbonyolítás, egyszeru, szép letisztult formák. A világoszöld és a fekete nagyon jó együtt. Jó helyen van a téma, érdekes az árnyék és még feldobja a képet az árnyék melletti két buborék is. Szép!
Grat!

A képre adott pontszám: 5

bazsitoo2 válasza:
Köszönöm szépen!
Örülök, hogy tetszik!
Próbálkozásnak nem rossz, tehát elfogadható fotó, de sajnos kicsit unalmas. Megértem, hogy Te is elészíted a saját cseppes fotódat, de szerintem ez nem elég. Kicsit több idô ráfordításával, kis ügyeskedéssel kevés pénzbôl is ki lehet hozni ennél a fotónál sokkal-sokkal többet.
Az élesség rendben van, szép a víz textúrája. Ami még tetszik a képedben, hogy fekete-fehér.
Mindenképp kicsit lejjebbrôl fotóztam volna, hogy a kamera merôlegesebben nézzen a víz oszlopra. Így jobban kiemelkedett volna a háttérbôl az éles rész.
A visszacsapódó vízoszlop formája sem egyedi, jobb lett volna elkapni valamilyen érdekesebb formát.
Zavaróak a képen levô kis maszatkák, pöttyök.
A fényekrôl: Ilyen cseppes fotóknál nyugodtan alkalmazhatsz hosszabb záridôt, a képed még akkor is éles lesz, nem olyan gyorsak ezek a cseppek :) Ilyen esetben használhatsz otthoni asztali lámpákat, esetleg halogén lámpákat (pár ezer forint), jól el lehet velük játszadozni az izgalmasabb végeredmény érdekében.
Mindenképp fotózz még cseppeket. Hálás téma, örömödet fogod benne lelni, csak egy kicsit több idôt kell vele foglalkozni, mert máshogy nem megy. Ajánlom figyelmedbe a flickr és a pbase oldalakat, írd be a keresôjükbe, hogy "drop".
Az elôzô kép egy kicsit jobban sikerült.
üdv és további jó fotózást!!!

A képre adott pontszám: 2.5

bazsitoo2 válasza:
Szia!
Köszönöm a tartalmas értékelésedet, a 2,5 kicsit erősnek tartom, de elfogadom!
mese erdő (4,99)
Nem tudom miért kapott ez a kép eddig háromast. Bizos velem van a gond, de ez a kép nekem nagyon tetszik. Csodálatos őszi szinek! Egy őszi álom.
A kép szerkesztése is kiváló. A legközelebbi, legnagyobb fa kicsit eltolva a középpontról tökéletes. Egyetlen fa sincs oldalt félbevágva, olyan mintha mondtad volna nekik, hogy hova álljanak.
Még a függőleges kameramozgatás nélkül is tetszene, de így tökéletes.
Gratula!

A képre adott pontszám: 5

mike75 válasza:
Köszi a véleményt, örülök hogy tetszik.
Üdv.
Ez azért mérdföldkövekkel jobb mint amit nemrég töltöttél fel :)
Azt hiszem ez a legjobbb ôzekrôl készült fotó amit valaha láttam.
Grat!
MazsolA63 válasza:
Ez volt a szerencse , az utobbi a tudas:-)
Dde vard csak ki a veget...
Elobb kiengedjuk a gozt aztan..
Belecsapunk!
Figyelj!
Udv.:M
-11 fok ... (4,87)
Ez zseniális. Tökéletesen eltalált cím. Gyönyör? színkavalkádotot alkot a fagyos természet. Szerencsés a háttér, szépek ezek a rétegek. A leghátsó ködös világosabb erdô, utána a sötétebb fenyô alap elôkészíti ezt a színpompát. Tetszik a négyzetes vágás is.
Gratula! Minden elismerésem!

A képre adott pontszám: 5

MazsolA63 válasza:
Koszonom, Udv.:M
Dám(á)k (4,36)
Ilyenkor kell fotózni, mikor az állatok megdermedten ránk néznek, vagy figyelmesek lesznek valamilyen neszre. Pár másodperc és utánna továbbállnak. Nagyon jól elkapott pillanat.
Viszont két problémám lenne a képpel: az elsô a minôsége. Nem írtad milyen géppel készült, sajnos a zajosság igen észrevehetô és zavaró is számomra a háttérben. Fôleg a bal oldali állatnál jelentkezik krom. abberáció, gondolom azért is mert nem egy síkban helyezkedtek el.
A másik a vágás. Megértem, hogy miért vágtad így, de szerintem itt ez nem szerencsés. Letöltöttem a képedet és ps-ben kihúztam a kép tetejét és alját is a kép magasságának 1/7-ével, felül picivel többel. Szerintem így sokkal jobban kiemelkedik a két ôz. Talán így jobb a kompozíció.
Mindenesetre jó a kép, dicséret a kitartásodhoz, nem egyszeru ilyet fotózni.
Továbbbi sok sikert!

A képre adott pontszám: 4

MazsolA63 válasza:
Legyszi kudd at , erdekel.
Nem sok lett vagva.
Koszonettel , M.
Skorpió (4,93)
Még nem láttam világító skorpióról fotót. Kösz, hogy ilyet is láthatunk. Igazán szép.
Minden elismerésem, biztos nem volt könny? feladat.
Kit?nô a skorpió helyzete a képen, kiváló kompozíció. Felfelé, elôre forddulva néz ki a kis élôlény. Tetszik a bal alsó sarokban lévô fának/kônek? a textúrája. Gyönyör?ek a kékes árnyalatok is.
Nem írtad milyen obival/rekesszel/fókusztávvolsággal dolgoztál. Talán belefért volna valahogy az élességtartományba a skorpió farka is. Úgy a pár másodperccel hosszabb záridôvel biztos nehezebb lett volna mozdulatlanul elkapni.
Gratula!
Értékelésen kívül azt még megkérdezhetem, hogy miért adtál neki angol címet? Szerintem a skorpió szó legalábba annyira vagány mint az angol megfelelôje. Ráadásul írsz utána magyarul egy hoszabb magyarázó szöveget? Nem értem én ezt.

A képre adott pontszám: 4.9

Geni válasza:
Szia!
Köszönöm szépen a véleményed!
Olympus E500-Zuiko 40-150mm-Raynox 250 előét.

A címet átírom magyarra,tényleg fölösleges,hogy angol legyen!
1/15 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ