BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA bakos1991 (3,7)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 34 darab

1/5 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Ősz van (4,85)
Szia, az imént kommenteltem egy ehhez hasonló virághoz is, és azt kell mondjam így sokkal élvezhetőbb és érthetőbb a kép. Azok a kis vízcseppek, olyan huncutul csillognak a kis virág szállain, és a melegtónusú, bár melankólikus, őszies háttér remek képpé varázsolja a képed! Szép éles a képed, és bár a picit már fakó zöld virág szár még ősziesebbé teszi a képed.
Remek választás volt ez a keret szín!
Szép képeket neked!
rajli válasza:
Köszönöm szépen!
Szia, érdekes perspektíva. A cím találó, bár nekem inkább olyan hanulatú a kép mintha éjfélkor egy temetőben a hold megvilágítja ezt a növényt.
az a helyzet, hogy vannak olyan fehér részek melyek túlságosan is fehérek lette, amiatt élvezhetetlen és kivehetetlen amit ábrázolni szeretne az a pici kis részlet, önmagába a téma nem túl fehér, viszont a fent említett részletek rontják a látványt.
A háttérrel az a bajom, hogy a szélek miért lettek olyan sötétek feketék ? Szerintem jobban mutatott volna ha minden kékes, mert így olyan csőlátás stílusa van. Egyébként nem rossz megközelítés és a fenti pár apró hiba nélkül igen jó kis kép lenne. Nem is tudom milyen kategóriába sorolnám ezt, talán absztrakt... (Kár, hogy nem osztottad meg velünka képed valódi részét, és, hogy milyen beállításokkal sikerült fényképezni).
Szép képeket nekd !

A képre adott pontszám: 3.8

rajli válasza:
Köszönöm szépen!
. (4,92)
Szia, nagyon kellemes képet sikerült készítened!
Szerintem olyan őszi tavaszi hangulatú, a kép, ahogy a virágok a tavaszra a barnás szárazabb elalvó háttér ami kiválóan elmosódott, az inkább az őszre. Nagyon jó éles lett a témád, ami így nagyon szép látványt ad vissza. Szépek a színei, ahogy a sárga is a lila együtt pompáznak, érdekes mert a zöld nem mutatkozik meg annyira, de szerintem jól is van így, mert még ősziesebbé hangulatosabbá varázsolja a képet. Jó helyre pozícionáltad, az alsó kis fűszállak is pont jó helyen vannak semmi érdekeset nem takarnak ki.
(kár, hogy a kép adatait nem osztottad meg velünk, kíváncsi lettem volna milyen obival és beállításokkal készítetted).
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 5

mazsóca válasza:
Szia! Köszönöm szépen a részletes értékelést:) Pótolom a hiányosságokat.
Szia, igen jó kép lett, nekem tetszik, hogy ilyen erősen felhúztad a képet, bár igaz, hogy az agyon szerkesztett képeket nem szeretem annyira inkább tartózkodom tőlük, de ez valahogy nagyon hangulatosra sikeredett és pompásra. A HDR megteszi a hatását, azt megkérdezhetem milyen programmal tetted össze a képeket?
Szóval a festmény hatását sikerül elérned szerintem! Jó pozícionálás szép éles nem győzöm fícsérni :)
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 5

Tom005 válasza:
Szia!
Köszönöm! Örülök, hogy tetszik. :)
Photomatrix pro nevezetű programmal raktam össze a képeket. Utána pedig photoshopban állítgattam még ezt-azt.
Neked is szép képeket!
Üdv: Tom
ősz (4,98)
Szia, érdekes meglátással bír a képed. Jó elképzelés, jó komponálás, panoráma kép hatással, bír az, hogy így vágtad meg a képed, bár nekem picit sok a jobboldal, onnan még faraghattál volna. Szép éles lett a képed nagyrésze, sajnos a bal alsó rész már nem annyira, viszont szépen elmosódott a háttér és a kontrasztja is megfelelő, szép barnás meleg színekből áll, ami hangulatosabbá teszi a képed. Viszont az nem tetszik annyira, hogy van olyan része a témádnak mely túl világos és olyan is ami túl sötét. De ettől függetlenül jó kattintás lett.
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 4.6

zsiga755 válasza:
köszönöm. szándékosan hagytam benn a jobb oldalt, mert így a pókháló kifut a sarokba.
Szia, nemrossz elgondolás azt meg kell hagyni. Viszont énszerintem egy picit több részletességet vagyis élességet kíván a kis zümi feje, így nem lehet annyira élvezni a képet amikor kinagyítod. Talán picit zajos is. Ha ilyen képet készíthetsz ne kapkodd el, készíts sok szemszögből beállításból sok képet hisz már nem kell filmre fényképezni, csak simán a memóriakártyára megy az összes kép...
Nem kell a legnagyobb méretben fotóznod mert akkor tényleg bajok lesznek a tömörítés során.
A háttér megválasztása viszont nagyon kreatív és tudatos, ugyanis egyszerű háttér = nagyszerű kép :) Tehát fogadd meg a fenti tanácsokat, hisz egy kis idő és energia feccölés a képbe, és meglesz az eredménye!
Egyébként elég jól működik a makró előtét lencséd!
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 3.8

blaise21 válasza:
OK. Üdv!
Kékvirág (4,44)
Szia, érdekes virágot féyképeztél nem sokszor láttam ilyet, szép éles lett a képed nagyrésze és jól nézki, hogy a kis tüskék szép fényesek.
Viszont az nem nagyon tetszik, hogy ilyen picibe töltötted fel a képet, emiatt a szép kék virág melett elég kusza és zavaros az a tüske részlet, egy picit több fényt kíván az a rész.
A hátteret nagyon jól választottad, tetszik, hogy egyszerű nem áll sok részből és szép meleg tónusok kísérik, ami a kontrasztnak is jót tesz!
Egy kicsit nagyonn iso-talán segíthetett volna. Próbálkozz sok féle beállítással hisz annyi képet készíthetsz amennyi csak a memória kártyára fér :) Kísérletezz és meglesz a hatása :)
Szép képeket neked!

A képre adott pontszám: 4

gabor1964 válasza:
Szia.
Köszönöm. :-)
Üdv. Gábor
Szia, érdekes naplementés kép, meg kell hagyni egyedi, szépek a színeid jó a szerkesztés már amennyire... nekem túl sok a belógó ág, talán ha azt a bal oldali lehajtottad volna szebb lenne és nem keltene olyan érzést minhta picikét szűk lenne a kép. Érdekes, hogy az ember a hajón már csak egy sziluett de a hajó még nem ez nemhiszem, hogy negatívum lenne szerintem ettől egyedibb a képed. Pár apró hibát leszámítva szép hangulatos képet alkottál.
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 4

evakar válasza:
Köszönöm véleményed és értékelésed
további szép napot
Szép pókháló! Viszont az, hogy középre szerkeszetted az nagy hiba. Jó, ez a feketefehér stílis mert jobban kiemeli a pókháló formáit, természetességeit. Viszont a nézőpontodon változtattam volna ugyanis felül a fehér részek elnyelik a szép látványt és elrontják azt. Egy picikét feljebb emelhetted volna a gépet, vagy a fényes háttérrel kezdhettél volna valamit (a pókháló nem szalad el) :) És hidd el igényes munkához sok energia és idő és próbálkozás kell. Mindenesetre ha ezt a pár apró hbát észben tartod majd akkor nagyon szép képeket készíthetsz mert, szerintem kreatív és tudatos vagy!
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 3.6

Park (5)
Szia, egy kicsit már őszies hangulatot keltesz a képeddel, és meg kell hagyni, hogy a nagylátószögű objektív nagyon jó dolog ugye? (ez csak egy költői kérdés volt). Szóval a színeiddel minden okés szerintem szép színvilágot hoztál létre, ami nem tetszik, az, hogy egy picikét részlet szegéy a képed és szerintem ennek az az oka, hogy nemjó időbe fényképeztél, ugyanis elég szerencsétlenül süt a nap a képeden, jobb lett volna reggel vagy amikor le megy a nap (ezt csak ötletként tárom eléd, mert tuti, hogy nem volt más lehetőséged ezt lefotózni). Önmagába nem lenne rosz kép sőt... jó elképzelés, szép hely csak hát igen sajnos az idő megválasztása nem túl jó. Ne keseredj el ettől még majdnem 5 a képed :)
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 4.5

Espíritu válasza:
Szia!
Én nem érzem úgy, hogy annyira rossz lett volna az időpont megválasztása... nem délben készült és nincs sok kiégett rész. De valóban jobb lett volna egy késő délutáni vagy reggeli időpont.
Köszönöm a részletes értékelést!

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
* * (4,91)
Pont írtam volna, hogy a nyakán az anyajegyet el lehetett volna tüntetni mikor kiszúrtam, hogy az marad... :) Semmi gond nincs vele hisz természetes, de tudod a Profik mindent eltüntetnek... :) Jól megszerkesztetted ezt a képet jó helyen fotóztad, nagyon illik ehhez az öltözethez az a régies kapu. Egy nagyon picit szűk a kép, de így is átadja az érzelmeket mondanivalót és azt a picike kis időutazást is.
A színeid rendbenvannak, viszont a hölgy bal oldala nekem picit sötét, ezt megderíthetted volna valamivel, annyira nem nagy gond mert az a fehér virág valamennyire feldobja de nem hozza egyensúlyba. Jól állítottad be a hölgyet, szerintem a kezén a gyűrűk is feldobják a látnivalót!
Szép képeket neked!

A képre adott pontszám: 4.8

Zoran_2 válasza:
Köszönöm szépen a véleményt
Szia, szivárvány mely elhozza a békét... Mindenki szereti a szivárványt, és ez egész jóra sikeredett, sajnos a jobb oldalán elég szűkre sikeredett, megpróbálhattad volna két képből összerakni és akkor nem lett volna ilyen szűk a kép, viszont, nem mindig van állvány... de azért ha ilyen helyekre tévedsz akkor muszály vinni pont ezért , hogy elkapd a pillanatot. Egy átmenetes szűrő megoldotta volna azt is, hogy a fű alul ne legyen ilyen fényes, és egy picit több színt belerakni. (Polár szűrő, ami a felhőket nagyon jól mutogatja a képen) Ajánlom neked! Mindenesetre szép látványt örökítettél meg, és máskor már mégszebbet fogsz!
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 4

Alpine Trail válasza:
Köszi szépen az értékelést. Igen, sajna legtöbbször éppen nincs ott az a cucc ami kellene ..
Szia, igen ördöngős és nagy pusztító egy vihar, de valahol ott van bennem az, hogy nagyon élvezetes és szeretem nézni, mindennek meg van a mege gyönyöre... :)
A képed elég jóra sikeredett, egy picit talán sötét de ez nagyon jól vissza adja a vihar erejét, hogy még a fényt is elszívja magába szívja, hogy tudjon puszitítani. Az iso viszont szerintem kevés, egy 200 iso ra mehetett volna fel úgy a színek picit jobban megmutatkoztak volna. És igen érdekes, hogy a rekesznyílást is kisebbre vetted.
Az, hogy egy embert helyeztél el a képeden az nagyon jó ötlet volt, hisz így látszik mekkora is az a hegy mekkora is az a vihar a Pici emberhez képest. Egyedül az nem tetszik, hogy a kép aljából túl sokat mutatsz, inkábba felhőkre a hegyekre kelett volna emelned a gépet egy picit kevés nekem így a vihar része, de így se rossz!
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 4.8

nagy_boti válasza:
koszonom ertekelesedet, es tippeidet!
Vitorla (4,65)
Szia, nagyon ügyes, hogy a hátteret egyszerűvé tetted, igen hasonlít egy vitorlára viszont szerintem picikét szemcsés a kép. Nem értem, miért használtál F8 rekesz értéket hisz az F5.6 a normál ilyen képek elkészítéséhez. Egy picit a zölod szárhoz mehetett volna élénkebb gazdagabb színvilág, de így se rosz! Igazából én készítettem volna egy képet fekete háttérrel ha már nem kell filmre fényképezni és itt egy jó téma... talán az extrán jól kiemelte volna a kis "vitorlát" de ez a fehér egyszerű háttér is nagyon jól teszi a dolgát. A bibe is szép részletes.
Szép képeket neked!

A képre adott pontszám: 4.7

döpö válasza:
Köszi bakos1991. Általában ilyenkor szoktam fekete háttérrel is felvételt készíteni, de itt speciell semmi feketeség nem volt, amit odatehettem volna. Lesz majd fekete hátterű virágfotóm is, ha lesz elég kreditem, fölteszem. Üdv.
Szia, jó dolog ez a ND szürő, szépen elmossa és simítja a képet, és nyugottá teszi azt. Jó, hogy feketefehér a kép, mert így melankólikusabbá varázsolja a látványt. Talán nekem az alja és a teteje picit sötét a közepéhez képest emiatt olyan mintha egy csőlátású emberként nézném a képet de ez nem olyna nagy hiba. Jó, hogy vannak nem elmosódott nyugodt pontok a képeden bár talán egy picit szűknek érzem. Jól mutat az a kis ladik a képeden vissza adja a víz erejét és a sodrást, azt, hogy a víz nem áll hanem lendületbe van.
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 4.5

najó válasza:
köszi szépen viszont kívánok!!
Szia, a bagoly mint mindig iszonyat szépre sikeredett, szépek a színek rajta és nagyon éles lett ami ugyebár részletessé teszi magát a képet, a témát. Viszont amin javítanék az a háttér, nem nagyon mosódott el és zöld, ami nem igazán megy a bagoly színéhez, vagy olyan háttér kell ami nagyon el üt mondjuk egy világos, vagy ami olyan mint a bagolyé, mondjuk barna. E miatt olyan hatása van a képnek mintha egy ollóval elvágták volna és egy másik kképről rátapasztották volna a félhomályos füvet. Plusz ha ilyen képet készítesz és van lehetőséged a baglyot mozgatni akkor egy darab barna pulóvert is mögé tehetsz hidd el sokkal jobban fog mutatni mint egy sok fűszálból álló bonyolult háttér! Olcsó trükk de senki nem fogja észrevenni, hogy egy ruhadarab a háttér, mert akkor sokkal jobban kiemelődik a bagoly és "eggyé vállik a háéttérrel".
Sok szép képet neked!

A képre adott pontszám: 3.8

DeathBunny válasza:
Csaó!
A vadmadárfotózás nem kívánságműsor, a háttér olyan amilyen, bár a háttéren moshattam volna még igazad van. Nem értem mit értesz azalatt hogy mozgatni a madarat, ez nem egy állatkerti madár vagy egy sólymászmadár, sajnos nem tudom megállítani a pillanatot, hogy a barna pulcsit mögé rakjam.
Üdv!
Meglepett (4,09)
Szia, szépen elkaptad a kis félőst. Igen jó a tele objektív az ilyen képek készítésére, viszont nagyon rá kell koncentrálni, hogy ne mozduljon be expózás közben ami nem olyan egyszerű.
Szerencsére a témád szép éles lett de ami zavarja a szemem az a túl expózott kép, sajnos világos lett így a színek nem lettek olyan szépek. Érdekes, hogy az is 200-on volt (ez is ad hozzá színt, hisz ha magasab az iso akkor több lesz a szín a képeden) én 100-ra vettem volna bár az erdőbe lehet, hogy nincs olyan sok fény. A pozícionálás szinte tökéletes egy picit még lehetett volna jobbra vinni, hogy a hátsó lába ne legyen szűk de így is jó. Ha ezek a kis apró hibák nem lennének 5-ednék de sajnos így csak 4 (becsülöm, hogy lesben vároid az áldozatot) :) NAfgy türelem kell hozzá!
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 4

Darkness.Hope válasza:
"Érdekes, hogy az is 200-on volt (ez is ad hozzá színt, hisz ha magasabb az iso akkor több lesz a szín a képeden)"

ezt honnan vetted?
az iso erősítéssel felerősödik az érzékelő jele.. ami ott van azt erősíti.. mindegy hogy mennyire színes a téma.... (a fehéregyensúly utólagos beállításával lehet azt állítani hogy mi mennyire legyen kiemelve

egyébként Nikon D70-ben ISO 200 a legkisebb érzékenység :)


a kép nem túlexponált.. csak a fény a fara felöl jön.. ez előnytelen inkább.

pozicionálás: a kép vágva lett hogy előnytelen homályos faágak és gazok ne legyenek rajta.. csúnyább volt úgy mint igy szűken.

persze mindez kikerülhető lett volna ha nem ragaszkodok a képarányhoz... de megszokásból ragaszkodtam. (megszoktam hogy úgy kell készítenem hogy elő is tudjam hívni..

neked is szép képeket :)
- (4,76)
Sajnos, nem tudom, pontozni, mert nincs bal oldalon a pontozó rész :( Szívesen a kommentet!
Szép napot.
hegyiember válasza:
pedig a kép pontozható. valószínűleg megnézted kié, utána már tényleg nem megy.

neked is szépet!
havas (5)
Szia, annyira kár érte, hogy pont a lencséd előtt belőg pár ág! Remek lett a pozícionálás szerintem.
A szemek élesek ami nagy előny és szép látvány! A színek is jól szuperálnak a kontrasztról nem is beszélve (ez inkább a szép fehér hónak köszönhető). Nagyon szépen visszaadja a képed a természet adta gyönyörűségeket, szép látványokat!
Jó, hogy hagytál jobb oldalt egy kis helyet, így nem lett szűk a képed. (azt megkérdezhetem pontosan hol készült a kép?)
Szép képeket!

A képre adott pontszám: 4.5

Corvidae válasza:

hát az ágak néha belógnak a természet már csak ilyen

márta.
Szia, nagyon szép tájképet sikerült meg örökítened, az már más tészta, hogy néhány nekem nemtetsző dolgot fogok most írni neked.
Szerintem, picit világos és túl sok a szín, itt a nagyon zöld fűre gondolok talán ezt egy picikét korrigálhattad volna. Tetszik ahogy pozícionáltad a képed, ez remekül sikeredett a talaj-tól a felhők-ig.
Felhők, nagyon szépen visszaadja a kép a felhőket (én egy ND szűrővel készítettem volna egy hosszú záridőset is ha már ilyen jó körülmények között fotózhatok) :)
Részlet gazdag lett ez e kép, Panoráma vagy nagy látószög?
Szép képeket!
Zoran_2 válasza:
Köszönöm a véleményt.
1/5 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ