BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA ravens01 (4)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 262 darab

1/16 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Hali, szép madár - a kép már nem annyira. Erős fényben készült (ami nem tesz jót a képnek), ugyanakkor mégis kicsit sötétre exponáltad. Az élesség esetleges (a madár feje túl keveset kapott). Ahhoz képest, hogy természetfotó, betonon áll. A kompozíció is lehetne jobb: ha már balra néz a madárka, akkor arra adj neki több teret (így a zavaró árnyékból is kevesebb marad).

A képre adott pontszám: 3.5

S.Fecó válasza:
Hát a fények és a beton az adott, az érdekessége a képnek a története. Köszönöm a véleményt és a pontot.
Ne búsulj, farfalle, a művész urat nem lehet értelemmel felfogni. Mi apró kis halandók mit értünk ehhez? Pedig még mindig állítom, hogy gyógyítható a baja - na de hát azt akarni is kell. De szép látni az ismétlődő mintát. Szerintem ha valaki 4.9-el pontozná, ő akkor is hülyézne és dúlna-fúlna.
Corvidae válasza:
mind a kettőtöknek "hallgass!" a neve!
Két kretén.

Frusztrált egy emberke lehetsz, hallod. Ha valaki nem borul a lábad elé és nem esik hasra a képeidtől, akkor rögtön személyeskedésbe esel és vagdalkozol. A nagy dühöngésedben még azt se vetted észre, hogy elfogadtad. Tudod mit, ha olyan nagy művész vagy, mi a francot keresel itt köztünk, semmihez nem értő halandók közt?
De egyet még a végére: a nárcizmust lehet ám kezelni, nem kell vele együtt élni...
Corvidae válasza:
Kétszer is megnéztem hogy ne fogadjam el, nyugodt lehetsz.
Miért lenne bárki is frusztrált attól hogy a hulyeségedre nem vevő? Tanulj meg fotózni! Utána oszd az észt!
Hali, a nappal szembe fotózni tud hangulatos képeket adni. Így ennek a képnek a színvilága is szép. A kivitelezésben viszont több minden nem stimmel. Az egyik, hogy a kép sajnos sehol nem éles. Az egy dolog, hogy a nap kiégeti a képet (ezt így nappal szemben nehéz kivédeni), de a belógó faágak zavaróak. A cím pedig olyan mint egy nagy ház aprócska fedéllel: nagyon keresni kell azokat a ludakat (túl kevéssé hangsúlyosak a képen ahhoz, hogy beférjenek a címbe).
Az utómunkán is van mit javítani, mert ez a tömörítés nagyon gyatra (túl nagy a kép és ebből eredően rosszabb a minőség az adott kb méreten belül).

A képre adott pontszám: 3

Corvidae válasza:
másik képem alá is írtál már hülyeségeket. Tőled elvárás az hogy értelmetlen és valótlan dolgokat írj egy kép alá, főleg ha megnézzük a képeidet.

http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=225320

Aki ilyen képet kitesz egy közösségi/képértékelős oldalra az bizonyítja hogy semmi fogalma nincs esztétikus ábrázolásról. Innentől már mellékhatás az hogy más képeit "lehúzd". Persze a lehúzás szó jelen esetben semmit nem jelent. Hiszen minden valamire való fotós elment már erről az oldalról. A hozzád hasonló tudásúak maradtak.

ha legközelebb kiteszek valamit az alá is írj valami butaságot!Természetesen nem jár ez után az értékelésed után sem kredit.
Hali, a kép hangulata megnyerő, szép az elmosott háttér is, valamint a felső sarokból indított képvezetés. Azt tartom kevésbé szerencsésnek, hogy az élesség a 2., kisebb és kevésbé hangsúlyos levélen van. Jobb lett volna az elsőre fókuszálni, vagy akár szűkebb blendével mindkettőt élesre (sztem a háttér mosás még belefért volna).

A képre adott pontszám: 4.5

Lacos-ka válasza:
Szia. Köszi a véleményt. Olyan is készült, hogy az elsőn van az élesség, de az nekem nem nagyon jött be.
Hali , szép a szándék, de zavaró a kivitelezés. A szerkesztés még rendben van, viszont az árnyékok nagyon zavaróak, olyan, mintha kosz lenne az obin (főleg a háttér foltjai).

A képre adott pontszám: 3.8

Bakos ART válasza:
köszönöm az építő kritikát és a pontot, szép napot!
Hali, az élesség, szerkesztés rendben van, szép a mosott háttér. A fények viszont nagyon kemények,ezért az ág helyenként kiégett.

A képre adott pontszám: 4.2

csupakambra válasza:
Köszönöm! Máskor is számítok a véleményedre. Az észrevételed helytálló annyiban, hogy tényleg több fényt kapott az ágacska alja. Üdv.: István
............ (3,31)
Mivel jogtalan volt, elnézést kérek. Sajnos elég sok fotó értékelés lóg a levegőben, amire egyszerűen nem reagálnak - ez frusztrált.
Bartech válasza:
Szia!

Felejtsük el. Előfordul hogy nem úgy jön ki a lépés, és én sem szándékosan pihentettem a dolgot. Hidd el szívesebben foglalkoznék ezzel, mint sok más dologgal.

Üdv Bartech
............ (3,31)
Miért tölt fel valaki képet, ha aztán fütyül reagálni féltucat ember véleményére? Ezt szerintem otthon az első 7 életévben szokták tanítani, hogy ennek a viselkedésnek mi a neve...
Bartech válasza:
Szia!

Nem tudod hogy mi dolgom az életben,mikor mire tudok időt szakítani,szóval így ismeretlenül nem szép dolog másokat kritizálni.
Viszont tudod mi a jellemzőbb az emberekre,az első hét évükben?
Az hogy,hisztiznek ha nem veszik észre őket.
Te is dedós vagy?
Ne válaszolj legyél szíves,inkább csak kerülj el a jövőben. Köszönöm!
............ (3,31)
Szia, hálás állattal volt dolgod, ha nem fut el, akkor keveset izeg-mozog. A képnek van viszont pár hibája: majdnem mindenütt életlen. Középre van szerkesztve - jobbról vágni, balra kicsit több teret hagyni, amerre néz, és így a harmadolóba tenni. Érdemes lenne a rekeszt picit szűkíteni (számértéket nagyobbra).

A képre adott pontszám: 3.8

Bartech válasza:
Szia!!

A fényerővel,és a mélység élességgel meg vagyok elégedve,ezek tudatos beállítások voltak.Célom volt kiemelni az állatot a háttérből.
A vágás változtatható,de valóban lett ennél jobb megoldás is a fotóra.
Brrrr (5)
Hali, ez mondjuk szép. A mozdulat dinamikája, a sziporkázó vízcseppek, az elmosódott csavar, a gyönyörű háttér - nagyon ott van, gratula. Max. talán az elkapott pillanatokban jobb helye lett volna.

A képre adott pontszám: 5

Leskogabor válasza:
Köszi! Igazából mivel természetfotózok, más kategóriát nem is néztem! :)
Merengő (2,88)
Hali, hátul meg bebukott. Sztem nem igazán jön át így a hangulat se. Mert ami éles, az háttal van nekünk, ami hangulatot adna, az meg homályos (és túl sötét). Magas rekeszérték + megfelelő zoom segíthetett volna. Na meg a pozíció is sántít: se közép, se harmadolás.

A képre adott pontszám: 3.7

Kinderdijk (3,09)
Hali, szerkesztés elképzelése jó, a vonalvezetés, ég/víz harmadolóba; élesség rendben. Az egész kép viszont dől jobbre - az nem jó. A gazos részt az elejéből kihagyni, zavar. Az időpont sem volt megfelelő - kék vagy piros órában sokkal jobb fényeid lettek volna, így nem tud érvényesülni a motívum.

A képre adott pontszám: 3.8

csello33 válasza:
Koszonom az ertekelest!
Úrfi (2,01)
Hali, aranyos kis pofit sikerült a lencse elé állítanod - a szándék jó, de a képnek van pár hibája. A legsúlyosabb az élesség hiánya. Aztán túl sötét az expó - valamivel több fény jót tett volna a képnek. A vágás felül jó, dal oldalt (amerre néz) kicsivel több hely kellett volna - így kerülne az arc harmadolóba. Ja, és a méretezést nagyon elszúrtad.

A képre adott pontszám: 3

Gogoivan válasza:
Szia az alexpót leszámítva nagyából egyet értek.

Köszi hogy írtál
Hali, ne hari, de ez egy közönséges macskakép - mi a különleges benne, amit meg akarsz mutatni? A pozicionálás jó (a füle hegyét viszont nem kellett volna lecsípni); élesség nagyjából rendben. Jó lenne keresni azt a szöget, pillanatot, ami különlegessé teszi a képet.
Ha a kép címére építesz, akkor viszont rossz kategóriába tetted.

A képre adott pontszám: 3

Hali, szépre sikeredett madárfotó; a háttér szépen mosott, az élesség lehetne jobb is. A kompozíció viszont szerintem picit sántít. Az ág túl hangsúlyos a képben - cserébe a cinke túl kicsi (de tudom, hogy 200 mm-nél már ez is teljesítmény). Ha kicsit még a "bal-felsőbe" svenkelsz, az tudott volna jót tenni.

A képre adott pontszám: 4

Csabibácsi válasza:
Köszönöm
Hali, jó összhatású kép, okés az élessége, de vannak apró hibái: az egyik a pozicíó - a madár előtt kellett volna még hely, mert igy beszorul a csőre a kép szélébe; jobbra a fonnyadt leveleket cserébe a svenkkel ki lehetett volna hagyni; a láb levágása sem annyira szép. + egy kissé világosabb jobb lenne.

A képre adott pontszám: 4

Ladik (3,64)
Szia, tetszetős a kép összbenyomása, a hangulata, szép a színvilága. Az elrendezés lehetne picit jobb: a csónak orra eléggé beszorult a bal alsó sarokba. Ha a csónak fordítva áll, tehát az orra jobbra mutatna, szerintem sokkal nyerőbb lenne, lenne elég tér előtte.

A képre adott pontszám: 4.5

live0808 válasza:
szia, igen, idáig nem tűnt fel ez, de most hogy felhívtad a figyelmem nekem is szúrja szemem kissé.
A Dunánál (3,98)
Hali, a képnek jó a hangulata, a rendezés is helyes, szépen belefér a tükröződés. A szemcsézettség viszont ront a kép összahtásán.

A képre adott pontszám: 4.5

citromos12 válasza:
Köszönöm, ravens!
Fülek (3,86)
Hali, megnéztem a képet, aztán kerestem, nem-e Románia? Bingó. A lábakat jól látod. Amúgy viszont az elgondolás nem rossz, szép a játék a padokkal, akár üzenetértéke is lehet: az önfeledt gyerekkor mögött háttal homályba vesznek az idősebb generációk... A kép viszont alexpós, helyenként bebuknak a részletek (fent középen).

A képre adott pontszám: 4

averess válasza:
Köszönöm.
1/16 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ