BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA angel00 (4,73)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 492 darab

1/26 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Szia!

Remek kép, kiváló a tálalás :) Gusztusos, nem mindennapi kép. Akár étlapra, szalvétára, vagy faliképnek is el tudom képzelni. Kicsit kár a fekete tányéron lévő "lenyomatokért", de összességében a felirattal együtt nagyszerű fotó, remek ízlésre vall.

A képre adott pontszám: 5

Scartist válasza:
Köszönöm!
Egyébként, a képedet először gorbelabda képének gondoltam - géptípus és stílus alapján - tévedtem, de nem olyan nagyot, ha jól sejtem:)
Na én már ezért nem töltök ide szívesen képet. A fotozz egy külön világ. Ahogy ezt nem rég halottam: A fotozzon valaki vagy továbblép, vagy küzd ellene. Nekem a kép itt is tetszik!
tyler durden válasza:
köszi
A Szem (5)
Szia!

Nagyon tetszik! Talán annyit változtattam volna, hogy felül nem vettem volna ennyire szűkre. A színezet, a formák nagyszerűek, és remek a szemre való vonatkoztatás is.
Egyszóval jó meglátás, grat!

A képre adott pontszám: 5

julianus válasza:
En is gondoltam ra, hogy talan felul kellett volna tobb helyet hagyni, de lehet, hogy zavaro lenne a tul sok tuske.
Koszonom
Reflekció (4,28)
Szia!

A színzaj vagy egyéb zaj mérséklésére utólag több programmal is lehetőség van. Pl. Neat image, Noise ninja, vagy akár a PS-ben is van erre egy funkció.
Hát akkor az ablak elhelyezése így érthető. Gondoltam, hogy valami hasonló probléma lehetett... :)

Üdv.
artonio válasza:
Szia!
Ez a kép már ilyen színzajos marad, de a PS-ben melyik ez a funkció? Ha nem vagyok vindisgréc? :)
Nagyoktól szívesen tanul az ember...
Üdv.
komposzt (4,07)
Szia!

Természetesen az oldal célja, hogy tanuljunk, és fejlődjünk. Megbocsáss, de én ezt a képet nem töltöttem volna fel, ezért írtam, amit írtam. Szubjektív vélemény, mint minden fotónál.
Egy kép nem egy vélemény miatt lesz jó vagy rossz fotó. Neked tetszett, valami megfogott benne. Én meg ezt nem látom. De nincs ezzel semmi baj, különbözőek vagyunk.
Persze mondják, az a jó kép, amin ennyire megoszlanak a vélemények. Szóval valamit sikerült vele elérned!
Bízom a jövőbeni igényesebb fotóidban.

A kreditért köszönet.
zsolólovag válasza:
szia,

jó, ezt megértettem az első leveledből is...
csak kíváncsi voltam, hogy te miért töltesz fel?

Reflekció (4,28)
Szia!

Az ötlet és a meglátás tetszik. De! Ami először feltűnt az a színzaj. Ezt mindenképp akár utólag mérsékelni kell, mert élvezhetetlenné teszi a képet. A másik ami engem zavar, az ablak elhelyezése. Mindenképp beljebb helyeztem volna úgy, hogy a jobb oldalon még látszódjon egy kisebb falfelület. Nekem így lenne teljes, és egész.

A képre adott pontszám: 4

artonio válasza:
Szia angel00!
Igen, én is beljebb helyeztem volna az ablakot, abban az esetben, ha az ablak után falfelület jönne. De nem. Hanem egy újabb ablak, és egy újabb és egy újabb...
Színzaj mérséklése? Milyen úton…? Áruld el a receptet.
Különben, köszönöm az értékelésedet, igazán megtisztelő.
Üdv
komposzt (4,07)
Szia!

Ha ez studiófotónak készült, akkor ne haragudj a szóhasználatért, de rettenetes. Először is életlen, a "tál", amit háttérként használtál borzasztó mind színileg, mind anyagilag. Nem hiszem, hogy egy műanyag "tál" kellene egy ilyen kompozícióhoz. Arról nem is beszélve, hogy az a kevés vízcsepp, ami benne van érthetetlenné teszi a képet, és nagyon kuszává válik a fotó.
Szóval: az ötlet nem rossz, de figylej arra, hogy milyen anyagokat használsz. Szívesebben látnám ugyanezt a képet egy nagyobb csészében, de akár egy világosabb színű tányéron.
Amennyiben direkt akartad, hogy oylan érzetem legyen a képre nézve, hogy egy lavórba van szórva egy két dolog, akkor vedd tárgytalannak az előbbieket. Viszont szerintem ebben az esetben tartsd meg a képet, és ne töltsd fel. Persze mint minden képnél ízlések, és pofonok...

A képre adott pontszám: 2.5

zsolólovag válasza:
Szia angel00,

Nem volt sem indítékom, sem eszközeim hozzá, hogy stúdiófotó legyen.
Ha lennének eszközeim meg helyem hozzá, lehet, hogy beállítottam volna. (nyilván)
Köszönöm szépen, hogy leírtad a kép hibáit. Tanultam belőle. Mindig a kritikából tanulunk, mi emberek.

De kérdem én?
Hogyan tanultam volna belőle, ha nem töltöm fel, és te nem írsz rá? Hát nem ez a célja az oldalnak? Amit te első ránézésre azonnal hibaként rósz fel az nekem nem egyértelmű, mert elfogult vagyok. Vak. Ezért szeretem többek között ezt az oldalt, mert visszajelzéseket kaphat az ember...
Vagy csak lehet, hogy én gondolom ezt így? Te miért raksz fel ide fotókat?

Üdv! zs


A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.
Karcolók (4,95)
Szia!

Nekem nagyon tetszik, főként a színek varázsoltak el, nemhiába a napfelkelte a legjobb időpont a hasonló fotók készítéséhez. A színek magukért beszélnek, kellemes hangulatot adnak a fotónak.A HDR jó választás, és örülök, hogy nem estél vele túlzásba. A nézőpont választása is szerencsés, nálam 5ös a kép, grat!

A képre adott pontszám: 5

uceda válasza:
Örülök, hogy tetszik a HDR. A HDR az a kép ahol tényleg tólzásba lehet esni, ahogy tettem is korábban, de idővel tanul az ember :)
Köszönöm, hogy véleméynezted..
Szia! Ahogy ránézek a képre, elfog a nyári feeling. Nagyon jól sikerült, akár a falon is szívesen elnézegetném. Az előtér, a szerkesztés is nagyszerű, a színek szép kontrasztosak. És persze a látvány se semmi. Grat!

A képre adott pontszám: 5

uceda válasza:
Hát igen az ember szivesebben lenne ilyen helyen mint ebben a hidegben :)
Köszönöm szépen, hogy véleményezted..
Koktél (4)
Nekem egyedlen dolog miatt nem tetszik ez a kép, az pedig a fények dinamikájának hiánya. Egy jól kivilágitott fehér háttér sokkal jobban mutatna. A becsillanások és tükröződések sem tesznek a képhez.
erz válasza:
Köszi a véleményt. Háttérnek direkt nem fehér lapot tettem. Izlések és pofonok:-)
Nimród (3,43)
Szia!
A legszembetűnőbb hiba a direkt napfényben való fotózás. Nagyon erősek az árnyékok, látható egy-egy kiégett folt, és a fű zöldje annyira rikít, hogy zavarja a szemet, és elvonja a témáról a figyelmet. Ha ugyanezt a képet egy árnyékos területen készíted el szerintem nem tudnék kritikát írni, mert a kutyus éles, a "beállítása" is megfelelő. A zöld keretet picit soknak érzem.

A képre adott pontszám: 3

panii válasza:
köszi az értékelést!
Szia!

Alapjában véve tetszik a kép, az elmosott háttér, a sok zöld előtt lévő piros virág. A vágást elég tágnak érzem, mindenképp vágtam volna felülről!

A képre adott pontszám: 4.5

Signify válasza:
Köszönöm az értékelés és a pontokat.
Szia!

Első, ami feltűnt: a keret. A kép része, és itt sokat ront. Próbálj minél diszkrétebb keretet választani, ehhez talán egy leheletvékony napsárga és fekete kombináció illene, szubjektív, de a piros nagyon hivalkodó. A képről. Nem sokat mond nekem. Főként az eget fotóztad, látom, hogy lemegy a nap, nagyon rossz az elhelyezés, kellett volna még alul hagynod, mert felborul a kép egyensúlya, ha egy nagyon vékony csík marad a dombokból, hepe-hupásnak tűnik, és nem természetes. Igazából nem értem, hogy az eget miért hangsúlyoztad ki, nem látom látványosnak, sötét, zöldes árnyalatú. Nekem ez így kevés. Biztpsan mondták már, hogy a naplemente annyira elcsépelt téma, hogy nehéz maradandót alkotni. Próbálkozni kell, újat meglátni. Próbáld úgy, ahogy még nem láttad senkitől! Ez igazából a fotózás lényege.

A képre adott pontszám: 2

Kulimász válasza:
Inkább nem írom le, hogy mennyit próbálkoztam vele, úgy sem érdekelne senkit. Viszont, ha olvasod a címet, valamint a megjegyzést, akkor értelmezheted, hogy pontosan az ég a téma, a lágyság, stb.
Elcsépelt témának nem nevezném, hiszen a naplemente pontosan az egyik legszubjektívebb természetfotózási forma. Így hát egyik sem ugyan olyan. Mindenesetre a hepe-hupaságban van valami.
A keretről pedig annyit, hogy mint láthatod ez a Felhőformák I., azaz kezdő kép egy sorozatban. Kérlek, próbáld így értékelni!
Köszönöm, hogy benéztél!
Szia!
Nem semmi a pillanat! Megérte a közelében lenni, a meglátás is nagyon jó, igazi absztrakt fotó, nagyon jó szerkesztéssel! A kép jobb felének harmadolópontjába helyezve a "lényeget" azonnal szembetűnik, hogy ez nem csak egy absztrakt kép, mondanivalója is van, lenyűgöző! Talán próbáltam volna négyzetes vágással is. Grat!

A képre adott pontszám: 5

newgam válasza:
Szeretem a négyzetes vágást én is, de talán e témánál a kissé felfelé nyújtott kompi állja meg inkább a helyét.
Köszi szépen!
Szia!

A cím alapján az ötlet nem rossz, de mindenképp javítandó. Zavaró a sok felsővezeték, az oszlopok. Sokkal hangsúlyosabb lenne a kép lényege, ha csak a lámpatest, és a lenyúgvó nap látszana, sokkal feszesebb, szorosabb vágással. Teljesen felesleges ekkora teret hagyni, elveszik a téma. Én így látom. A színvilág tetszik, az alsó részen sok a fekete rész.

A képre adott pontszám: 3

Bendő válasza:
Köszi
~ (4,89)
Szia!

Tetszik az ötlet, érdekes hatást keltenek a színes buborékok, a fekete háttérből kiemelve. kellemes formavilága van aképnek, én az élességgel látok problémát, azt még állítani kellett volna úgy, hogy az előtérben lévő nagyobb buborék, teljes egészében éles legyen. A keret nagyon találó!

A képre adott pontszám: 4.5

sunrise2004 válasza:
A buborékok folyamatosan szétpattannak, egyszerüen nincs idö hosszas állítgatásra, de én ezzel együtt is elég élesnek találom.
üdv:
Erika
Szia!

Az, hogy mekkora a fotó, teljesen szubjektív, az én képernyőmre pont ráfér, így nekem tökéletes.Alapjában véve a fotóban nem találtam hibát, hatásosnak érzem a fehér pillangó és a zöld füves háttér illetve a sárga virágok összhatását. Az élesség is rendben van. Amire viszont figyelj (bár ez is egy szubjektív dolog), a keret a képhez tartozik, ehheza fotóhoz egy nagyon egyszerű vékony keret illene az én elképzelésem szerint. Ez így számomra giccses.

A képre adott pontszám: 5

Psychedelic válasza:
Köszönöm a pontot! Igen, a kereten sokat cívódtam, mert igazán még nem vagyok magamban sem biztos, hogy mihez mi illik.
Mégegyszer köszönöm!
(5)
Szia!

nagyon hatásos kép, ezt így sikerült meglátnod, vagy esetleg több képből született meg? Minden ablak más színű, nagyon találó, elegáns, és mégis játékos! Engem lenyűgözött! Jók ameglátásaid! Grat!

A képre adott pontszám: 5

álomlakó válasza:
Köszi szépen!
Szerencsém is volt, de azért többször visszajártam a helyszínre, :))
Nagyon látványos lett a fotó annak köszönhetően, hogy két képből raktad össze. remek a szerkesztés, a színek, és hát a pillanatok is kiválóak, amikor fotóztál. Egyszóval élet van benne, nem csak egy természetfotó! Gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

purciur válasza:
Köszönöm
Szia!

Nagyon tetszik az ötlet! A naplementének egy új oldalát mutatod be a képpel, kreatív, érdekes fotó! A színek is szépek, talán egy pici kontrasztot adtam volna még rá, hogy a sötét rész még sötétebb legyen, és kicsit jobban kijöjjön a narancsárgás szín. Még egy javaslat: a vágásnál szerintem esztétikusabb úgy vágni, hogy a jobb felső sarokból induljon a vonat teteje. És hát a zaj, ami valószínű inkűbb a gépeden múlik mint rajtad, de gy utómunkával megszűntethető.

A képre adott pontszám: 4.5

Dogy válasza:
Szia. napkelte a kep...de nincs ezt ahonnan tudjad...ugyhogy elnezheto dolog...;) probalgattam a kontraszt allitasat aztan tanacstalan voltam...:|
a vagas az eleg hirtelen jott...es nem ugy keszult a kep hogy elore elterveztem hanem hirtelen adodo lehetosegbol, hirtelen exponalt kep lett...de ha meg lehetosegem lesz akkor megprobalom a tanacsaitokat ertekesiteni...
koszonom szepen hogy irtal...

Udv Dogy
1/26 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ