BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA g-krisz (4,74)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 509 darab

1/27 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Gyönyörű szép makró. Nagyon szeretem azokat a képeket, amelyek ilyen közel hozzák hozzánk a természet apró szépségeit.
A színek, a kompozíció is a helyén van.
Gratulálok, példaértékű természetfotó!

A képre adott pontszám: 5

blondiea válasza:
Köszönöm!
Tetszik a sárgás-barnás színárnyalat hangulata, hiába mondhatnám, hogy nem tökéletes a fehéregyensúly, ennél a képnél ez nálam pozitívum.
Viszont az élességet a szemére állítottam volna, vagy akkora élességtartományt, hogy a szeme és az orra is éles maradjon.
A vágás sem lett az igazi, bár ez csak szubjektív érzés, így nem tudnám megmondani, hol hagynék több helyet.

A képre adott pontszám: 3.5

fenykep válasza:
Köszönöm hogy értékelted
Zebra (2,72)
Sajnos ennél a képnél nem előnyös a szűk kivágás, kár, hogy a fülei és az orra már nem fért bele.
Ha már a szűk kivágás mellett döntesz, akkor veheted szűkebbre is, hogy a tekintete legyen a hangsúlyos. Bár ez esetben egy újabb probléma merül fel, a fényviszonyokkal kapcsolatban. Az árnyék miatt a szemek eléggé sötétek lettek, ami nem előnyös az állat szempontjából.

A képre adott pontszám: 2

wicked77 válasza:
Igen köszi ez scak egyelőre proba volt,igyekszem ennél jobbat:)
Gratulálok, nagyon szép fotó!

Technikailag és kompozícióban is példaértékűnek találom.

A képre adott pontszám: 5

madagaszkar válasza:
Köszönöm.
Tetszik az ötlet és a témaválasztás. A sötét háttérből is elég jól sikerült kiemelni a csigát, talán túl jól is. Amit kicsit kifogásolnék, az a túl erős fény. Talán ha kicsit távolabbról világítottál volna, akkor jobban tetszene.
A képkivágás szűkebben jobban tetszene, igaz, akkor a "távolugrás" már nem lenne helytálló, de maga a kép számomra előnyösebb lenne
HA-SLN válasza:
Köszi!
Tacsi (3,18)
Aranyos kutya, tetszik a figyelmes tekintete, a felálló fülei. A kutyus illetve a pillanat mindenképp előnyös, szép portré is lehetett volna, de a képnek sajnos van pár hibája, amik mellett nem mehetünk el szó nélkül.

A kutyák és egyéb kisállatok fotózásakor nagyon gyakran elkövetik azt a hibát, hogy felülről lefelé fotózzák őket, ami nem egy előnyös nézőpont - szerintem. Én azt javaslom - ha a feltételek adottak - vele egy szintről, avagy esetleg kicsit alacsonyabbról érdemes fotózni.

A másik problémám, hogy a kutyus színe nagyon hasonló a háttér (talaj) színéhez, ami nem segít a téma kiemelésében. Ugyan a mélységélességgel sikerült ezt némileg kompenzálni, de egy más színű háttérrel még szebb lehetne.

A képre adott pontszám: 3

Chris_007 válasza:
Köszönöm!
Sajnos ez a kép nem sikerült túl jól (szerintem).

A technikai megvalósítással kapcsolatban szerintem a fények nem a legideálisabbak, a kutyus árnyékban van. Mindenesetre az expoval nincs problémám, mert a sötét színű bunda is elég részletgazdag.

Amit már előttem is megfogalmaztak, az a háttér. Ez sajnos nagyon előnytelen, kerülendő... még akkor is ha nem ilyen világoskék színű a nadrág.

A nézőpont sem a legelőnyösebb, alacsonyabbról próbálkoznék.

A vágással kapcsolatban nem vaygok biztos, mi lenne a jó megoldás, de ebben a formában nem jön be túlságosan. Kétféle biztos megoldást tudok, az egyik a portré, a másik az egészalakos. A kettő között nagyon nehéz eltalálni úgy, hogy előnyös legyen.

Végül a lényeg: a téma
A képen egy aranyos, kedves tekíntetű keverék kutyus portréját látjuk, ehhez a cím szerintem nagyon nem passzol. Még ha a kutyus valóban örző-védő munkakutya, akkor sem. Rendezvényeken, bemutatókon, de még egy átlagos edzésen is rengeteg látványos örző-védő pillanatot lehet elkapni, fotózni. Egy olyan képhez inkább el tudom képzelni ezt a címet.
A kép nekem egy nem igazán sikerült portré kategóriája.

(nagyon meglepő, ha láncos pórázon dolgozik a kutyával, ami pedig alkalmatlan erre)

Szívesen látnék ezen az oldalon látványos örző-védős akcióképeket. Olyat nem készítettél?

A képre adott pontszám: 2

F.Laci* válasza:
De készítettem, sőt, 2 németjuhász fut egy koma után, meg leszedik a kerékpárról, csak nem mereem felrakni............ezért (2)
--Blöki-- (2,69)
Kérlek ne nézd a pontot, mintha nem is lenne...

Tetszik a fények játéka, ahogy megvilágítja az "arcot".
A vágás elég rosszul sikerült, nagyon kevés a hely arra, amerre néz. Általában a vágás akkor előnyös, ha a kutyus nézésének vagy mozgásának irányába több helyet hagyunk. Ezen kívül, vagyis összességében nagyon esetleges, nem látok mögötte tudatosságot. Valahol a portré és az egészalakos között. Én inkább a portrékivágásra szavaznék.
A keret nem tetszik. A színt nem érzem a képhez illőnek. Ugyan amit nem szabad néznem eléggé kékes, de akkor is jóval harsányabb a keret színe a kelleténél.
Nagyon kicsi mélységélességgel, avagy tudatos helykiválasztással megelőzhető, hogy a megjegyzésben kérned kelljen, hogy hagyjuk figyelmenkívül a kép egy fontos elemét.

A képre adott pontszám: 2

F.Laci* válasza:
Tudod, annak is örülök hogyí így ugymondván bepózolt, mert akkoriban elég félénk volt, lekonyult füllel, és fejjel járkált, mivel új gazdok voltunk (leírtam a történetet valakinek, olvasd el!)és itt éppen felfigyelt valakire vagy valamire és úgy fotóztam le a vágás nekem sem tetszik, de most mit csináljak?vagy mit csináltam volna?!csak nem vágtam PS-sel vagy ilyesmi, hanem már eleve ilyen volt a kép!Köszi a véleményezést!!! És nem ugrálok az örömtől a 2-es miatt!:)))
Lidi (2,87)
Szóba került az élesség... Sajnos a kép többé-kevésbbé teljes egészében életlen. A kutyus hátsó részének életlensége még nem lenne zavaró, ha a lényeg, vagyis a portré (orrtól fülig) éles lenne. Nekem az orr sem elég éles, bár kétségkívül arrafelé van a kép legélesebb pontja.
Egyetértek, hogy kutyát legtöbbször előnyösebb saját szemszögéből fotózni, ez annyit jelent, hogy nem felülről lenézel rá, hanem leguggolsz, esetleg le is hasalsz, hogy vele egy szintről vagy akár kicsit alacsonyabbról tudd fotózni.
Ha már ilyen FF akkor megpróbálkoznék kicsit játszani a kontrasztokkal, nekem is fakónak tűnik kissé.

(pulit csak fehéret, de sok más fekete kutyust fotóztam)

A képre adott pontszám: 3

zubi2 válasza:
Most már bevallhatom, hogy a fotó kb. 20 éves...
Még a negatív is megfáradt egy kissé azóta.
Papírképről szkenneltem be, (matt papír), nem csoda, hogy még az orra sem olyan éles, mint kellene.
Köszönöm a véleményed.
Tetszik a kép!
Más kategória, mint a viszonylag gyakori "kutyaportré". Valóban életkép, hangulatot, érzelmeket sugároz. Ugyan szubjektív, de én vágyakozást látok a kutya szemében, amelyet több képi elem is hangsúlyoz szerintem. Ilyen a feszülő póráz, a gazda és a kutya egymáshoz való pozíciója (a gazdának csak kis része látható a kép hátterének sarkában, a kutya az ellenkező irányba tekint) végül a fekete-fehér árnyalatok. Szerintem a fotó szempontjából lényegtelen, hogy valójában milyen sorsa is lehet a kutyusnak, hiszen a modell szerepét tölti be.
Gratulálok a képhez!

A képre adott pontszám: 5

tren válasza:
Koszonom.
Jenny (4,77)
Nekem az előző jobban tetszett. Itt sajnos a háttér nem sikerült olyan jól, mint az előbbinél, értem ezt a jobb felső sarokra. Szerintem nem az a lényeg, hogy fehér-e vagy drapp, vagy nem tudom. Ha olyan színű lenne, mint az alsó zöld, akkor nem lenne ennyire zavaró.
A fülek és az arcorri rész kilógása nekem nem jön be.
Az élességgel hangsúlyt kap ez a fajtára jellemző ráncos bőr,a mi sokunk számára nem mindennapi látvány ilyen részletességgel, ilyen közelről.

A képre adott pontszám: 4

Pardalis válasza:
Köszi .
Jenny.. (4,83)
Szép kép, egy viszonylag ritkább fajtáról (legalábbis én nem sűrűn látok shar-pei-t).
Ami először szembetűnik, hogy mesterséges környezetben van fotózva, mégsem tapasztalni azokat a hibákat, amelyek gyakran megjelennek pl lakásban fotózott állatok esetében. Tetszik az egyenletes megvilágítás. Milyen fényforrást használtál?
A háttér is homogén, így annyira nem igényli az életlenséget szerintem. A függőleges elhelyezés tetszik, viszont vízszintesen szűk lett a kép. Kár volt levágni a két szélét.

Remélem a Te mérged is csillapult és szívesen veszed mások véleményét, mégha nem is 5-öst adnak.

Összességében nem példaértékű a kép a vágás miatt, ami miatt viszont mégis 5-öst adok, az a téma mesterséges környezetben való elhelyezése és megvilágítása. Ez a része példaértékű lett, gratulálok!

A képre adott pontszám: 5

Pardalis válasza:
Nem mesterséges a környezet, mert ez a kutya kiharcolt fekhelye!. A fény se mesterséges, mert napfény, az a mit használtam. Ez a fotel ugyanis a télikertben van, ami egyben egy előtér is, itt jön össze a család kávézni.
Azért vágtam oldalt, mert ott vége a fotelnek (nem egy nagy darab) és akkor abba kötött volna bele mindenki, hogy kilátszik a háttér. Nem akartam belenyúlni. Az én mérgem nem is volt. Azonban Ella aznap elég kritikus hangulatban volt. Nem csak az én képemnél. Mielőtt írok választ, mindíg megnézem ki adta az értékelést, és milyen képei vannak.
Köszi az értékelésedet.
Vágyakozás (3,29)
A kép alapgondolata tetszik. A kutya tekintete (bár csak az egyik szemét látjuk) is megfelel a címnek.
Viszont kilógnak a lábai, ami zavaró. Inkább álló formátumba tettem volna. Sokan hozzák fel kifogásnak, hogy elkapott pillanat, de sajnos a végeredményt látjuk és ugyan el lehet mesélni, hogy nem volt könnyű az elkészítés, mégis gyakran csak a végeredmény befolyásolja a nézőt.
Ami még zavaró nekem, az a kutyus bal füle feletti rész. Kiégés, zavaros háttér.
Egy keretet szerintem elviselne a kép, főleg, hogy a kép szélein nagy a szabad hely.

Nem könnyű téma, amikor érzelmeket akarunk átadni a kép segítségével. Ilyenkor sem árt figyelni a technikai dolgokra. Ha van lehetőséged, próbálkozz még!

A képre adott pontszám: 3

András80 válasza:
Köszönöm. Remélem a "laikusoknak" azért szemet gyönyörgködtető. Én annak szántam.
Amúgy a kutya hiperaktív ...
pihenés (2,35)
Ahogy olvasom, elég vegyes értékeléseket kapott a kép.
Sajnos technikailag és kompozíciót tekintve is sok hibát látok rajta. Dől a kép, kiégett részek, levágott fül és lábak. Ezek leggyakoribb esetben eléggé levonnak a kép értékéből.
Most jöjjenek a némileg szubjektív dolgok. Ami engem a leginkább zavar, az a robogó. Sjanos ahogy ránézek a képre, látnáma kutyus bánatos tekintetét, rögtön tovább réved a tekintetem... (az ott ugye egy SR50-es?)
Ha már komor színeket, szomorkás tekintetet fotózol, akkor ne lógjon a képbe egy harsány színű robogó. Egy 20 éves kismotor még inkább beleférne a kép hangulatába.
Nem tartom elvetendőnek én sem, hogy a kutya-lét nyomorúságát bemutasd, de ott is törekedni kell hogy technikailag korrekt legyen a kép, és a kompozíciót is át kell gondolni. További sok sikert!

A képre adott pontszám: 2

HUANITA23 válasza:
köszi.
Kedves emlékkép lehet. Én is sokat fotózom a kutyáimat, sok olyan kép készül, amit elteszek magamnak, mert tetszenek, de nem tartom kiemelkedőnek, egyedinek.

Maga a pozíció nem egy kifejezetten gyakran fotózott testhelyzet, talán mert nem olyan látványos, előnyös. Viszont azt túlzás állítani, hogy ritkán figyelhető meg.
Kompozíciót tekintve esetlegességet veszek észre. A majdnem teljesen homogén füves háttér elég gyakori a kutyás fotók esetében. Sajnos itt a bal felső sarokban megtörik ez a homogenitás.
A nézőpont talán nem a legoptimálisabb, de tekintve a kutyus pozícióját nekem még belefér.

Összességében azt kell, hogy mondjam, egy idegen számára, aki nem ismeri a kutyust ez egy átlagos kép, ahol nem különösebben látványosan mutatják be. Egy más beállítás, valami technikai bravúr vagy elkapott pillanat bizonyára nagyobb sikert aratna a nagyközönség előtt is.

A képre adott pontszám: 3

siklo21 válasza:
Köszönöm ezt a részletes leírást/kritikát. Legalább valaki instrukciókat is írt nekem. Mégegyszer kösz.
Portré (4,18)
Nagyon szép portré. Nagyon előnyösen mutatod be a kutyát, így feszülten figyelve. Ha még egy-két dolgon sikerül javítani, akkor azt is mondom, hogy példaértékű...
Mik is ezek a dolgok?
- háttér: lehetne homogénebb, életlenebb. Ami a leginkább zavar, hogy a kép jobb felén teljesen más a háttér textúrája, mint a bal oldalán.
- vágás: hagynék több helyet a tekintete irányába, úgy érzem, mintha ott kicsit kevesebb is lenne, pedig arra kellene a több.
- még egy apróság: a nykörvből pont egy kicsi látszik, így kissé zavaró lehet
Pozitívumként jegyzem még az előnyös fényeket. Szubjektív véleményként pedig nekem is tetszenek a hópelyhek és a zürkés színvilág.

A képre adott pontszám: 4

popu válasza:
Köszönöm az értékelést,valóban a háttér lehetne életlenebb,akkor talán nem lenne annyira feltünő a különbség,amin sajnos változtatni utólag nem tudok.A tekintet irányába nem tudtam több helyet hagyni,én is éreztem hogy több kellene,sajnos nincs több.A nyakörvel kapcsolatban is igazad van,utólag vettem észre.A kép spontán készült,a fenti hiányosságok ellenére is úgy éreztem érdemes feltenni.A jószándékú kritikát mégegyszer köszönöm!
Üdv.
Érdekes elgondolás. Tetszik az egyedi ötlet. A vágás előnyös az előtérben levő kutyushoz igazítva, viszont a háttér tekintetében többféle megoldást is kipróbálnék, pl olyat, hogy ne (vagy minél kevesebb) zöld legyen benne.
Amit még kifogásolnék, az a jobb szem sötétsége. A másik szemhez viszonyítva jelentősen sötét lett, ami szerintem nem előnyös a portrét tekintve.

A képre adott pontszám: 4

mukkamakka válasza:
Kösz, hogy megnézted
kutyulus (3,33)
Közkedvelt téma a kutyák fotózása, nagyon sokan próbálkoznak vele. Viszont kevesen figyelnek oda arra, hogy igazán jó minősgégben fotózzanak. Kezdőknek még nyilván bele kell jönniük.
Ennek ellenére nem hunyhatunk szemet a hibák felett.
Így az elrontott fehéregyensúly, amit a gépen való beállításokkal vagy utólagos korrekcióval lehet megelőzni illetve orvosolni.
Az esetleges kompozíció és kivágás. Nem látok benne tudatosságot, elgondoltságot. Sajnos nagy hiba, hogy a bal füle nem fért bele a képbe.
Ezen kívül sötét színű témánál vigyázni kell, ha a hátteret túl világosnak választjuk.
A kutyus adott, nagyon aranyos és fotogén. Sok próbálkozással készíthetsz róla még sokkal jobb képeket is.

A képre adott pontszám: 2

amury válasza:
köszi, igazad van így tovább probbálkozom
Foxyportré (4,44)
Én nem látok különösebb problémát az élességgel. Tetszik a kutyus figyelő tekintete, az arckifejezése, a nyitott száj, kissé kilógó nyelvvel. Előnyös a háttér nagyfokú elmosódottsága és a kutyára szemből érkező fény.
Fura de valahogy elsőre én is azt éreztem, hogy a kép meg lenne nyújtva függőlegesen. Talán némileg több helyet hagytam volna jobbról. Ha ragaszkodsz a kerethez, mindenképp vékonyabbat ajánlok és egy kicsit sötétebbet, kevésbbé szaturáltat.
Szerintem a kép kutyaportrék között előkelő helyet foglal el, legalábbis az én rangsorolásomban.

A képre adott pontszám: 5

Dramek válasza:
PS-ben kézzel tömörítettem elöfordulhat, hogy rosszul húztam össze.Egyébként örülök hogy tetszik.
Érdekes kép!

Első ránézésre azt mondtam magamban, itt a fényekkel gondok vannak...
Aztán néztem egy darabig, és azt kell, hogy mondjam, a szeme megmenti a dolgot.
Kinéz a képből... Szerintem ha "könyv szerint" nézzük a dolgokat, akkor is van szemből portré, és profilból portré. Tehát nincs semmi gond azzal, hogy nem ránk figyel. Ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy teret hagyjunk a tekintetének, vagyis kicsivel több helyet jobbról. Itt sztem elég is, amennyit hagytál.
A háttér tetszik, kellően életlen és színével jól kiemeli a főtémát.
A függőleges képkivágás az, amibe bele tudnék kötni. Nekem alulról kicsit több kellene, mondjuk a nyaklánc-vonalig. Néha nem baj, ha el merünk térni a "könyv-szerinti" 4:3-as képaránytól ;)

Utálja a fotózást?
Az én egyik kurtyám is, és mindent megtesz, hogy szabotálja a "munkámat". Mégis rengeteg próbálkozással és sok türelemmel sikert lehet elérni. Egy portré attól nem válik "elkapott pillanattá", mert épp sikerült elkapni azt az 1 másodpercet, amikor megfelelő irányba nézett. A fotó iránti követelmények adottak, a készítés háttere, hogy mekkora bravúr kellett az elkészítéséhez, ismerősöket érdekelheti, de egy pályázat zsűriét nem hinném.

Gondban vagyok a jeggyel, mert az általam 4-esre értékelt képek többségénél jobbnak tartom, viszont nem tökéletes... Legyen 4,6

A képre adott pontszám: 5

KáEsss válasza:
A próbálkozás mindíg megy...:) Köszönöm
1/27 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ