BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,55
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. március 12. 19:00
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Még nem a tavasz...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2006. március 13. | 10:46 | B.Szabee

Csak tippelek Balaton Fonyód?
Nézem a kompozíciót, a tanult formák szerinti szerkesztést alkalmaztad, itt mégis nekem most úgy tűnik helyesebb lenne a világító oszlop középpontba helyezése, mert a moló vonala úgy is sulyozottan hat a képre is kimozditaná azt a statikus elhelyezésből.
Remek komor fények és felhők jellemzik a képet melyek hűen tükrözik az uralkodó hangulatot.
Összeségében kellemes, bár igyényelne a fotó némi utómunkát. (kis élesítés és kontraszt, és zajszűrés)

2006. március 13. | 08:39 | climber1

festői, szép kép - nagyon hangulatos a színvilág. Nekem személy szerint jobban tetszena, ha a kis föld-darab kipúposodó része már nem lenne rajta.

newgam válasza:
Köszönöm a hozzászólást.


Itt kérnék elnézést az előző,értékellőtől,hogy egy rossz klikkelés miatt már nem állt módomban válaszolni.
Köszönöm az értékelést.

2006. március 12. | 21:41 | Cseh Dániel

Ez a fotóművészet lényege és a képek ezen az objekktív skálán mérlegelhetőek: a legjobb képek adják vissza legjobban a hangulatot, ha egy idegen is átérezheti azt, amit a fotós látott. Robert Capa képei nem csak a háborút túlélt emberekben ébreszt ijesztő gondolatokat...
Gyakorolni kell, nem könnyű. Gyakran a hangulat fokozására használhatunk technikai megoldásokat. De kihangsúlyozom: csak fokozásra, ezek nem pótolják az igazi filinget. A te képed ugyan nem rossz, de nem is olyan jó, hogy beleélhetné magát az ember. Megjegyzem, magam nevében beszélek, dehát mindenki magából indul ki:)
Tudom, kritikus vagyok, de elsősorban az (ön)kritika visz tovább a fejlődésben, a motiválás úgy gondolom csak a további fotózásra ösztönöz. Persze vannak határok és ezhhez hozzájárul a fotós jelleme és gondolkodásmódja.
Bízom benne és nem hiába reménykedem abban, hogy még a közeljövőben sikerül olyat alkotnod, ami elálíltja a lélegzetem és gondolkodás nélkül egy ötössel honorálhatom a fotód. Úgyhogy megtekintem a galériád!
üdv: CS-D

newgam válasza:
Szeretek fényképezni,mindig is szerettem bár nem mindig adatott meg a lehetősége a módja.Szeretnék lenni,de ettől még nem vagyok hozzáértő(majdnem azt írtam:szakember de ezt tisztelettel meghagyom a reá érdemesebb,e témában jártas embertársaimra.)boldoggá tesz,hogy itt az oldalon olyan emberekkel társaloghatok akikkel talán közös a gondolkodásmódom,az érdeklődésem.
Ezét is örülök,hogy észrevételed ilyen mélyrehatóan kifejtetted.
Köszönöm szépen.És ahogy itt mondani szokás:
További jó fényeket!

adott pontszám: 3,7
2006. március 12. | 20:55 | Cseh Dániel

Húha, de borongós a tenger. Viszont alexpóval, vagy utólagos sötétítéssel sajnos nem lesz viharosabb hangulatú a kép, ezt inkább hibának könyvelném el.

newgam válasza:
Ok nyertél.Elárulom,az eredeti kép nem alexpós.De abban nincs igazad,hogy nem járul hozzá a hangulat fokozásához.Lehet,elhiszem,hogy most nem látod a fotón amit én vagy más.Ezzel én ids így vagyok sokszor,De elhiheted,ha ott lettél volna mondjuk tíz percet,hogy még a ....t is kifújja a zsebedből a szél máshogy vélekednél.De nem voltál ott,ezért értelek meg,és elfogadom véleményedet.
Köszönöm az értékelést.
Üdv.

adott pontszám: 5
2006. március 12. | 20:42 | Há.Pé.

Úgy látom nem csak fotósból van megszállott!
A horgászok ugyan úgy dacolnak a rossz idő viszontagságaival, mint a mindenre elszánt fotós.
A sötét mogorva hangulatú képre nézek és kiráz a hideg. A színek jól visszaadják a viharos időjárás hangulatát. Talán az ég egy picit zöldes (lehet,hogy csak az én monitoromon)
Szerkesztés, vágás jó. Gratulálok.
Üdv Péter

newgam válasza:
Köszönöm az értékelésed.
Jó fényeket!

adott pontszám: 4,1
2006. március 12. | 19:22 | indecent77

Egészen jó hangulati fotó lenne, pár exponálási és kompozíciós hibától eltekintve.
Enyhén alulexponált, ami alapvetően azért probléma, mert a sötét részek tónus és részletszegények.
Komponáláskor kicsitt jobbra kellet volna fordulni, a móló bal oldali nádas? része már nem kellene. Így a torony harmadolóba került volna, ezzel a kompozíció erősebb lenne.
A zajosság direkt jó a hangulathoz.
Összességében visszaadja a balatoni rossz idő borus hangulatát.

newgam válasza:
Igen a nádas.Valóban lehetséges,hogy kellett volna vágni,bár egy keveset már így is vágtam.Pont az említett zajosság miatt haboztam feltenni,de az az igazság,hogy ezekhez a hangulatokhoz szerintem is illik.
Örülök,hogy sikerült átadnom az érzést.
Köszönöm,hogy megosztottad velem gondolataid.
Üdv.

adott pontszám: 5
2006. március 12. | 19:13 | czuppy

huhhh.... majdnem lerontottam az egyelőre még nem létező átlagod, mert azt hittem nem vízszintes, de megnéztem jobban és.... hát persze hogy az!
Remekül visszaadja a kép a cím hangulatát. Minden egyben van!
GRT!
üdv, czuppy

newgam válasza:
Ne aggódj,az átlagom majd lerontja más,de sebaj,a részvétel a fontos(?):))
Köszönöm szépen az értékelést.
Üdv.

adott pontszám: 4,4
2006. március 12. | 19:13 | yoz

A zajosságot zavarónak érzem, ha ennyire zajos akkor igazán bevethetnél egy zajszűrő programot -pl. neatimage-t (neatimage.com). A színek viszont tetszenek. Másrészt a kép szerkesztése megint nem. Talán ha alul (jobban) és felül (többet hagyva) vágnál rajta, és kicsit több üres helyet hagynál a jobb oldalon, jobban megragadná az emberek tekintetét a szokatlan vágás miatt. És még annyit, hogy a keretben az a sok fehér talán túlságosan oda nem illő, "elrontja" a kép nyomasztó érzetét. Ha kissé kritikus az értékelésem, az csak azért van, mert próbálok tanácsokat adni (bár nem vagyok nagy szakértő), hogy a jövőben jobban kiaknázd a képeid. További szép fényeket: Kelemen Sándor (Yoz)

newgam válasza:
:)) Örülök a kritikának is.Az a lényeg,hogy tanuljon belőle az ember.
Ami szerintem nézőpont kérdése,hogyhol legyen a vágás,ha hiszed ha nem kb olyan volt eredetiben,mint ahogyan te leírtad,csak nekem úgy túl kevés volt a képen a "Téma",hisz'a táj csak díszlet.
A progitippet köszi kipróbálom.
Köszönöm a tanácsokat.
Üdvözlettel.