BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,9
KATEGÓRIA: digit. illusztráció
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. február 21. 21:46
Import kultúra

"Nyugati a zene, de keletre tart, És nem állja útját se tenger, se part, Persze nem biztos, hogy jót tesz neked, Ha kiszolgálják az ízlésedet." (B. B.) (A csillagos háttér a 38052-es fotóból készült, a földgömb saját FOTÓ.) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. március 27. | 00:18 | Kyrr

Most már látom, h elég alaposan kigondoltad a témát, a kritikáim tényleg első blikkre történtek, nehéz is lett volna másképp, hiszen nem én csináltam a képet:) Szóval ezt gondos munkálatok előzték meg nálad, így fejet hajtok a végeredmény előtt:)
Egyet leszámítva:a lefelé dőlést, mert az egész hátteret egy az egyben lehetne úgy forgatni, h felfelé menjenek a dolgok, maga az alapfotó teljesen jó hozzá...
De még ezt is visszaszívom, nem kell mindent belegyömöszölni 1 képbe..:)

cidri válasza:
OK:-)

2006. március 26. | 12:13 | Kyrr

A kotta síkbeliségével kapcsolatban igazad van, erre a problémára rájöttem, miután kommenteltem:) de szerintem még az sem lenne zavaró, hogyha egyszerűen csak a hangjegyeket hoznád felülre, és kész, mindenféle térgeometriai magyarázat nélkül. Ha feltétlen ki akarnám méregetni a dolgot, a jelen felellás is irózatosan pontatlan lenne, ilyen vetítési eljárás nem igazán létezik...szóval szerintem nem csalnál nagyot egy egyszerű layer előrehozással:)
A dinamikával kapcsolatban férreértettél, nem a föld mozgását hiányolom, dehogy is!! A hangjegyek mozgását hangsúlyoznám ki, másféle kompozíció választásával (itt sem motion blurre gondolok, mielőtt elásnám magam..:) ) Például ha megnézed a kottádat, jobbra-lefelé dől, így dinamikus, erőteljes mozgást ritkán szoktak érzékeltetni, ez inkább a lejtőn lecsúszásra illene...szóval, ilyen apróságokra gondolok csak:)

cidri válasza:
Kénytelen voltam közbevetni a térgeometriai magyarázatot, miután ezen elég sokat gondolkoztam, sőt, többet mondok, próbaképpen ívbe hajlítottam gemkapcsokat, és beleszúrtam gombóccá gyűrt alufóliába, amelybe a tízóraim volt csomagolva azelőtt, hogy lássam, hogyan nézne ki ez a látvány *tényleg*. Aztán voltak más térgeometriai kísérleteim a téma kapcsán – mert eredetileg nem is egészen az volt az elképzelésem, ami kijött belőle végül -, és csak annyit mondhatok, hogy legjobb tudásom szerint az lett a legnormálisabb végeredmény, amit feltettem végül. A hangjegyes layert írtam már korábban is, miért hagytam úgy, ahogy – ezen nem szándékszom változtatni, keményfejű vagyok, ez a helyzet:-/
A Földgömböt azért fényképeztem ebben a helyzetben, mert így mindkét földrész jól láthatóan megvan rajta, ez persze behatárolta, hogy merre dőljenek a kottavonalak. Eredetileg Washington és Budapest közé akartam feltenni a kottát violinkulcslábakon, mint ahogyan például villanyoszlopok között futnak a drótok, de az már nagyon giccs…
*így dinamikus, erőteljes mozgást ritkán szoktak érzékeltetni, ez inkább a lejtőn lecsúszásra illene* – egyszerűbb vagyok, mint gondolod, én csak mozgást akartam érzékeltetni, dinamikától függetlenül. Mint első blikkre történő kritika, jók az észrevételeid. Azért nem értek velük egyet, mert többféle módszert, beállítást próbálgattam a végeredményen kívül, és azok szubjektív megítélésem szerint kevésbé megfelelők.

2006. március 22. | 23:22 | Kyrr

Wááá, puzzle földgömb, marha naaaagy:)
Igaz, a tartalmát erősen leszűkíteném a populáris zenére, más nyugodtan jöhet (mire is mennék Jimmy Smith és a hammond nélkül...:) )
Mint kész kép vannak vele gondjaim, egyrészt nincs meg az a dinamika, amit az ötlet megkövetelne, hogy a kép is "nyugatról keletre" tartana...csak egyszerűen van, ez pedig még bőőőven fokozható. Az arányokkal kéne játszani..és nagyon erős lenne.
Szolfézs óra: a hangjegyek fejei vannak a vonalakon. Nem a vonalak a hangjegyeken. Tessék hátraküldeni azt a fránya layert:)
Photoshop-ízlésóra: a bevel&emboss egyszerű, de csúnya megoldás, tessék kézzel, vagy gradient toollal árnyékolni+fényeket adni.
És ebből egy tuti kép lesz..:)

cidri válasza:
Köszi a véleményt, pár megjegyzés: a dinamikával nem értek egyet, szerintem ez a kép – tekintettel a szövegre, amelyhez mellékeltem – egyetlen dinamikát követel meg, a zeneit. Miért lenne követelmény ilyen idézet mellett az, hogy a bolygó forgása illusztrálva legyen? Főleg hogy 24 óra alatt fordul egyet, az aztán a jó hosszú expozíció:-)
Szolfézsra én is jártam, de: a kotta itt nem síkbeli, hanem ív alakú, ha rajta fut a hangjegy, akkor vagy azt is be kell ívesíteni, vagy nem kell beívesíteni, de akkor a szárának ugyanabba az irányba kell mutatnia, mintha merőlegest húznánk a földfelszíntől a kotta azon pontjához, ahol a hangjegy áll. Én ezt kipróbáltam, rosszabbul nézett ki.
A Bevel and Emboss betalált, akkor még nem ismertem olyan jól a finomabb árnyékolást.

2006. február 24. | 01:26 | Image.com

Szervusz,
csak roviden:
Nem megbantani kivantalan a "no" megjegyzesemmel. A velemenyem tovabbra is ugyanaz de szeretnem ha egy pillanatra maskep nezned :

Mint otlet, (design) (bocsanat de ezt a szot Magyarul nem ismerem) sokkat nagyob kifelyezobb mint maga a fenykep. Szerintem ez nem is baj hiszen a kefeleyezo ero amit krealtal a lenyeg Ezen az egy kepen nagyon sokat felyeztel ki. Olvastam a "import kultura" megjegyzesedet s bar nem ertem teljesen de a kep szamomra s talan mindnyajunknak kifelyezi ugyanazt a gondolatot.
Megegyszer csak gratulalaok a munkadhoz

cidri válasza:
Rendben, köszi:-)

adott pontszám: 4,5
2006. február 22. | 17:21 | NZsuzsi

Az ötlet maga tetszik:) Az hátteret vszínü; egészen sötétkékre vettem volna talán úgy jobban harmonizálna a gömbbel, és még valami a hangjegyket a vonalak fölé tenném hogy ne fusson keresztül rajtuk a vonal. Csak pár ötlet persze mindenkinek más az izlése de nekem így "kerekebb" lenne a képed. További jókat:)

cidri válasza:
Természetes hatásúra akartam a hátteret, azért használtam hozzá egy képet a „Csillagászat/égbolt” alkategóriából.
A vonalak azért vannak ott, hogy tartsák és céljukhoz vezessék a hangjegyeket, és azért tettem rá öt vonalat, mert ez rokonítható a kotta öt vonalával. Habár a kottáknál a vonalak között is vannak hangjegyek – de ha a vonalak közé tettem volna is, nem pedig rájukfűzve, akkor is úgy próbáltam volna megoldani, hogy a vonalak egyértelműen „tartsák” valamiképp a hangjegyet, ne lógjon ott úgy a hangjegy, mint egy gazdáját vesztett luftballon:-)

adott pontszám: 4,6
2006. február 22. | 09:02 | f.c.u.k.

Mennyi mindent ki lehet hozni egy földgömbből! Jó az ötlet és az idézet is nagyon találó.
Picit szűknek érzem minden oldalról.

cidri válasza:
Próbáltam tágabb szemszögből, de végül mégis a szűkebbnél maradtam. Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 5
2006. február 22. | 07:31 | jordan9

Remek kép szépen kivitelezted és jó ötlet GRT

cidri válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 5
2006. február 22. | 04:09 | Image.com

Fenykepnek nos .. de mint otlet mint ilusztracio KITUNO.
Kifelyezo, otletes egyedi s milyen igaz Gratulalaok

cidri válasza:
Hogyan érted azt, hogy „fényképnek, nos…”? A földgömb saját fényképem, és nem volt egyszerű ebben a minőségben kivitelezni. A kép egy gömbalakú, lakkos felületű, háromdimenziós kirakósjátékról készült. A lakkszerű felület miatt nehéz volt megvilágítani, mert ez egy adott ponton erősen visszaveri a fényt, minél erősebb és minél szűkebb sugarú a megvilágítás, annál zavaróbban. A megfelelő szöget is keresgéltem egy ideig, ugyanis amikor szemből néztem, nem fért rá egyszerre Európa és Észak-Amerika, amikor felülről néztem, mindkét földrész ellaposodott. Emellett nehézsége volt az is, hogy amikor megtaláltam a megfelelő szöget, és letettem úgy a földgömböt, az nem akart megmaradni eben a helyzetben, hanem kibillent erre-arra. A kirakós játék gyártója ugyan adott hozzá egy tányérforma lábazatot, ezt vagy más kitámasztást viszont nem akartam alátenni, mert ezt szépen retusálni utólag nehéz lett volna. Ráadásul a fekete szövet, amit alátettem a padlóra háttérnek, ráncolódott, és amikor óvatosan megpróbáltam egyengetni, a gömb megint billegett:-)
Ami nem saját munka a képen, az a csillagos héttér – Deepsky hivatkozott képéről klónoztam – és a hangjegyalakzat, amely megtalálható a PS alakzatválasztójában.
Egyébként örülök, hogy tetszik, és köszönöm a pontot:-)

adott pontszám: 5
2006. február 21. | 23:08 | 1amatőr

jó a ötlet és nekem tetszik a kivitelezés is. gratulálok.

cidri válasza:
Köszönöm.