BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. február 14. 13:07
  • érzékenység: 100
  • forrás: papírkép
  • objektív: Pentacon 1.8/50
  • Készítés helye (ország): Magyarország
kapcsolat

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. március 23. | 07:39 | spilak

Az előző képed, amit értékeltem nagyon nem tetszett, ezért gondoltam benézek hozzád, hátha van valami jóbb is! Hát igen! ez sokkal jobb! Jól szerkesztetted, a pillanat is remek! FF nagyon jót tesz a képnek, talán én eyg kis kontrasztot tettem volna még rá ps-ben, mert így kicsit tűl "szürke", de ezt leszámítva nagyon jó kis kép! GRAT!

pingvin014 válasza:
köszönöm véleményed, örülök, hogy tetszik...
de hát tudod... én csak úgy fotózgatok... :)

adott pontszám: 3,9
2006. március 2. | 14:52 | zalavar

Egy kicsit zavarban vagyok, mert kitűnő az elkapott pillanat, de a kép 1/3-át elfoglaló hát üzenetét nem értem. Megpróbáltam betakarni egy részét és nekem nem hiányzott. A gyermek vonásai kellemesen lágyak, vagy az optika adja, vagy az éllességi határ miatt tűnik igy.
No de ez csak egy vélemény, lehet hogy tévedek?

pingvin014 válasza:
Nem tévedsz... és talán igazad is lehet.. bár a hát adott volt ott, abban a pillanatban, bármily módon letakarva, félbevágva nekem kevésbbé tetszik.. de hát, ugye, ez szubjektív..
Köszi az értékelést.

2006. február 22. | 00:07 | B.Szabee

Köszönöm szépen a kreditet.
Amelyik képedhez nem írtam ott vagy nem volt semmi számottevő megjegyzésem vagy feldolgozásról volt szó.
Ha tudtam valamit segíteni annak örülök.
Amennyiben teszel fel képet küld át az ID számát szívesen ránézek ha szeretnéd.

pingvin014 válasza:
Ok.. köszönöm az értékeléseket.. küldtem mailt..
Üdv.:P

adott pontszám: 4,5
2006. február 21. | 22:17 | B.Szabee

Mint mondtam vannak kategóriák amiről nincsen sok fogalmam. Itt tényleg megvan az elkapott pillanat varázsa, igazán kifejező kép.
A technikáról talán annyit az általam tanultak alapján, hogy:
az ilyesfajta portrészerű ábrázolásnál, nem tesz jót a képnek és az alanyoknak sem a direkt vakuvillanás.
A kellemes tónusokat, és a természetes árnyékokat kiírtja, és helyette kritikus helyeken erős árnyékokat, az arcbőr fényesedését hozza létre. Mindíg szerencsésebb valami indirekt derítés, pld a mennyezetre, vagy ha nem forgatható a vaku feje akkor valami diffúzort kell hozzá használni.. Mondom ezt annak tudatában hogy rendelkezel külső vakuval, és megfelelő alannyal a gyakorláshoz. (a gyerekek álltalában nagyon szeretik ha fényképezik őket).
Összeségében amennyire értek ehez a műfajhoz nekem ez egész kellemes képnek tűnik.

pingvin014 válasza:
Köszönöm szakszerű és mindenképp hasznos értékelésed, tanácsaid... ez a kép hírtelen ötlettől , meglátástól vezérelve készült.. időm (és agyam) sem volt átgondolni.. Köszi mégegyszer..
Küldenék cserébe "félkreditet"...
(feltéve ha e határeset kapcsán lehetőség van rá)
üdv.:P
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 2
2006. február 15. | 18:40 | GTakacs1976

A baba aranyos, kár, hogy a kép felső sarkába szorult. A kép nagy részét sajnos az anyuka háta és haja veszi fel ami nem igazán érdekes. Ha a fotós egy kicsit balra lépett volna, fektetve készíti a képet, hogy inkáb csak a két arc legyen a képben ahonnan anyu profilja is jobban látható a kép jobb lett volna.

Az arcoknak jó a tónusuk, a kép nincsen túlexponálva, de a vakutól az éles árnyék az áll alatt zavaró, és sajnos ezen még a fekete/fehér konverzió sem segített.

pingvin014 válasza:
hát... az elkapott pillanat már csak ilyen... nem mindig van idő komponálgatni.. adódik egy helyzet, fotós meglátja, asztalról gép föl.. aztán örül az ember, hogy fullmanuális gépén meg tudja találni a vaku kulcsszámából és a téma távolságából fakadó aránylag helyes exp. értékeket...
aztán ha mindez megvan.. kész csoda hogy a "pillanat" még mindig a helyén van.. az meg már az isteni gondviselés közbenjárása, ha még nagyjából úgy, ahogy azt fotósunk a kép készítésének elhatározásakor meglátta...
azért köszönöm, hogy a hiányosságok ellenére (Te legalább) értékelted...
üdv. P

2006. február 15. | 10:03 | gyongyosy

Átjött rendesen az érzés felemelő élménye, csak talán az édesanya kecses testtartása (már ahogyan egy gyereket fognunk kell! biztonsággal) vonja el a figyelmet. Nagyon értékesek a pillanat varázsát rögzítő fotók, ez más kategória, mint a műtermi vagy egyéb alkotások. Üdv Mindannyiuknak: GY

pingvin014 válasza:
köszönöm..

adott pontszám: 4,8
2006. február 14. | 21:59 | gyongyosy

Meghitt hangulatú, szívet melengető fotót küldött be Alkotója. Egyedüli kifogásom, hogy az édesanya arca kevésbé látszik, ruhája eltéríti a néző figyelmét, de ez minden pillanatfelvételnél előfordul, melyek értékét a pillanat varázsa emeli. Üdvözlettel: GY:)))

pingvin014 válasza:
Köszönöm értékelését... ez a kép igazi, gondolkodás nélküli "kapáslövés" volt... megláttam az arcocskáját, meg ahogy bújik anyucihoz.. és katt..
reméltem valami átjön ebből a képen is..
az eddigigi értékelések számából ítélve, úgylátszik, tévedtem...
Üdv.:P

2006. február 14. | 15:01 | ygan77

Ebben igazad van, csak én mindíg annyit és nem többet értékelek, ami a képen van, esetleg a cím és már csak nagyon esetleg a magyarázó szöveg.
Szóval én a képen egy ölbekapott gyerkőcöt látok, akit megpuszilnak és nem tudom, hogy az az anyja. Akár egy unokatesó szeretgetése is lehet...
Lehet némi személyes is került bele, mert mindíg rosszul voltam attól ha a kicsiket felkapja egy távoli rokon és nagy dérrel durral megszeretgeti, a szerencsétlen gyerek meg alig várja, hogy letegyék :))
Egyébként a gyerkőc aranyos és a mamával együtt jó kis képeket lehetne csinálni...

pingvin014 válasza:
rendben... ebből is látszik, külömbözőek vagyunk.. én elsősorban a mondanivalót, az üzenetet illetve a fotós esetleges gondolatait keresem egy képben, utána érdekel technikailag... a mai világban, ha van pénze az embernek, lehet olyan gépet (és technikát) venni, ami az ötlet, a meglátás, a "szerencse" és a fantázia kivételével szinte mindent elvégez a "fotós" helyett.. főleg a régebbi gépekkel előfordulhat, hogy nem mindig sikerül az adott pillanat, úgy ahogy a kép készítője szeretné.. ebből fakadóan nem látom értelmét mindig csak az élesség, a kivágás, az expo...stb. tökéletes- vagy tökéletlenségéről beszélni...
köszönöm, hogy megnézted, értékelted és véleményezted a fotómat...
Üdv.:P

adott pontszám: 3,8
2006. február 14. | 14:20 | ygan77

Akkor lenne köztük igazán kapcsolat, ha a szemkontaktus meglenne. Így csak egy babát pusziló lány, amit a babának "végig kell szenvednie" (nem rossz értelemben, hanem passzívan). Nem a legjobb megközelités szerintem, mégha elkapott pillanatról is van szó.
Azt viszont nem igazán értem, hogy mért olyan helyeken maradt szines a kép, ami abszolút nem lényeges (bal szélen lent és jobb sarokban) vagy ez valamilyen program hibája, esetleg a szkenneré?

pingvin014 válasza:
Kérdem én, amikor megcsókolod a kedvesed csukott szemmel, vagy csak úgy hátúlról átöleled, akkor nincs kapcsolat közöttetek? A "babát pusziló lány" a baba anyukája, én inkább jóleső érzést vélek a gyermek szemében felfedezni, mint passzív szenvedést...
A színben sajnos igazad van, én sem értem... egyértelműen a b&w menűpontra kattintottam...