BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,94
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. február 13. 20:10
  • érzékenység: iso100
  • rekeszérték: f4.5
  • zársebesség: 1/500s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Veszprém
sokadszorra

egy nyári hangulatotidéző képem Veszprémből. Ez az első feltöltött képem,fogadjátok szeretettel! A cím azért sokadszorra mert a srác többször esett mielőtt beadta a trükköt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2006. február 28. | 21:51 | fhhh

Elég Hardcore koris :) én másként csináltam volna, más szemszögből, bár ennek is megvan a varázsa.. a kortlát dőlés szöge lehetne egy ici picit meredekebb

Mindgameshit válasza:
Hardcore bizony és a barátom:)Láttad volna amikor betökölte!Köszi az értékelést.

adott pontszám: 4
2006. február 19. | 22:16 | Norbi86

A fényviszonyok eléggé furák,rosszak. A fa tul sötét,a fal meg tul világos. Nem jo szemszögböl fotoztad.

adott pontszám: 3
2006. február 19. | 20:19 | makszim

A kép életlen és túl sok van alul, ami felesleges. A srác eléggé sötétben van.
( nem a fa alatt ülőre gondolok : ))
A lendületesség jól átjön a képen.

adott pontszám: 3
2006. február 18. | 20:59 | tarBalzs

Nos. A pillanat nagyon ott van.. de jobb lett volna csak a srácot központba helyezni. Ráadásul pont a két figura részleteit nyeli el a sötétség. Napfényes időben is érdemes vakut használni. Sorry.

Mindgameshit válasza:
Nekem így tetszik a kompozíció!Hogy rajta van a másik srác is,meg így nem középen.A vakuban teljesen igazad van legközelebb használni fogom!Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 5
2006. február 16. | 02:08 | Emerica2

Először is had dícsérjem meg az időzítést.. Jókor kaptad el.. bár szerintem picit lehetett volna késöbb exponálni, de még a fa elött. Mondom ezt, mert jómagam is gyakran fotózom hasonló trükköket.. igaz nem korisokat, hanem inkább deszkásokat és bmxeseket..
A kép egyébként nagyon teccik.. bár az erős fény miatt a srác picit árnyékos. Kiemelném a színeket, azok kiválóak.. Csak így tovább, és sok hasonló "extrém" képet.. Első képesnek ötös főleg h még tetszik is ;)

Mindgameshit válasza:
Az expot tökéletesen ide álmodtam meg:)szerintem jó is itt,de biztos hogy egy fél milivel lejjebb is jólenne a bokor előtt szigorúan!A deszka engem is érdekel,majd próbálkozok abból is összehozni valamit,csak meg kell keresnem a megfelelő embert hozzá!Igen a srác kissé árnyékos,kellett volna vakuzni csak sajnos a gépem nagyon lemerülőben volt olyan szinten hogy amint meglett ez a kép kb lemerült 2percel utána.De ez még meglett.Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 5
2006. február 14. | 16:40 | supermotard

(jó, egyedi, apró hibával)
Szerintem ez egy jó fotó... Kiváncsi vagyok ki milyen hibát talált benne...
Az én meglátásom szerint, egy jó kompozíció, sikeresen meséli el a korlát leküzdését. Lehetett volna más szögből is, de a sorára váró kolléga is nagyn beleillik a képbe.
De bátorításnak legyen 5-ös...
A téma hálás, megéri a próbálkozást.
Sok sikert!

Mindgameshit válasza:
Köszönöm!Hát nem egyszerű egy ilyen képet összehozni az biztos!Ha van rá lehetőséged próbáld ki,szerte az országban vannak extrémfigurák!
Köszi a véleményezést!

2006. február 14. | 13:36 | Sebestyén Péter

Jó sportkép!Éles,nincs bemozdulás és jó lentről fotóztad.a trükk is egyértelmű.

Mindgameshit válasza:
Köszönöm szépen tényleg nem volt egyszerű!
Örülök hogy neked tetszik!

adott pontszám: 5
2006. február 14. | 08:51 | Fotóstibi

Először is felhívnám a figyelmedet, hogy ne keseredj el, ha egyesek itt lehúzzák a képedet
egyrészt itt nagyon magas színvonalú képek is előfordulnak, tehát van mérce, és sajnos előfordulnak csak fikázós fazonok is
Értékelem a témaválsztást, hogy sportfotót készítettél, közismert, hogy a távolbanézés és a sakkozás kivételével a sport mozgással jár, és ennek fotózása azért nem mindig egyszerű
Ezt te jól oldottad meg !!!
értékelem a türelmedet, hogy ott áltál felkészülten sokáig, amíg eljött a nagy pillanat és te sikeresen elkaptad
a kép szerkezetileg jó, a korlát és a göris karja ad a képnek egy bizonyos fajta átlót, ami jól köti össze a kép bal alsó sötét részét a kép jobb felső világosával
a jobb oldali bozót jól zárja le a képet
én talán az aljából levágnék egy picit, mert az semmitmondó, de azért ötös a képed

Mindgameshit válasza:
Köszönöm az értékelést!
Ez is tényleg hasznos értékelés volt,elég kevesen tudnak iylet írni.A nekem hiányzik valami elég rossz kritika egy ilyen jellegű képnél:(itt nem tudom mi tud hiányozni.A vágást nézegettem és az aljából tényleg lehetne abban igazad van!

adott pontszám: 4
2006. február 13. | 22:39 | steste

Érdekes a kép viszont szerintem valami hiányzik belőle talán a mozgás vagy a mozdulat megidézése....

nos nem szép dolog a másikat sokszor próbálkoztatni hogy neked sikerüljön egy frankó fotó :)
Kár a fehér épület falért, ilyen erő fényben másik irányből fényképeztem volna.

további jó fényeket.
:)

Mindgameshit válasza:
Köszönöm a véleményt,sajnálom hogy hiányosnak érzed!majd még lesz több ilyen jellegű képem,akkor lehet csemegézni!

2006. február 13. | 22:19 | miki3d

Mivel én is sportolnék hébe, de most inkább hóba..., igaz, nem görkori, hanem - régebben - trialoztam bicóval, akkor nekem is voltak (és azóta is vannak ilyen) perverz fotós hajlamaim, hogy extrém képeket készítsek... Igen! Sajna óvatossan kell, mert ha átesik a korláton és ott vagy alatta hanyat, lábak felfelé a lépcsőn, nemhiszem, hogy sok esélyed lenne a menekülésre..., ezért inkább kicsit oldalról-alulról, mint alulról! Extrém sporthoz, extrém fotó dukál! :-D Mégjobb lenne egy halszem optika, azzal mééég mééééég jobban lehet alkotni! ;-)

Mindgameshit válasza:
Nem szeretem a halszemet van halszemes képem,majd feltöltöm egyszer!kb 1tetszik amúgy nem kedvelem a halszemes fényképeket.Azt inkább meghagynám a kamerásoknak:)Köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 3
2006. február 13. | 22:12 | trombone

Az tény, hogy a pillanatot elég jól sikerült megörökíteni, de nekem elsősorban a kompozícióval van bajom. A srác totál középre került. Úgy komponáltam volna , hogy sokkal jobban a kép jobb oldalára kerüljön. Így talán eltűnt volna az a szépnek nem mondható fehér gépház(?) háttér, meg a földön a belógó csatornafedlap. A másik havert megkértem volna, hogy másszon ki a képből, míg a társa "beadja a trükköt". Különben is teljesen sötétben van, nem igazán látszik belőle semmi. Technikilag nem tudom, hogy nehezebb lett volna-e megcsinálni a figurát fordítva, hogy ne nappal háttal legyen az arca. és akkor pl. valahova oda ültem volna ahol most az a másik srác ül. Szerintem túlságosan arra koncentráltatok, hogy sikerüljön a figura és a képkompozíció meg lett amilyen lett.

Mindgameshit válasza:
Hello ahogyleírtad a kompozíciót ahol a srác ül úgy nem szép a kép:(
Ez a trükk higgyétek el innen néz ki jól,meg maximum még szemből lehet igazán jó képet csinálni a trükkről.Nekem innen tetszik a sráccal együtt!Direkt tudatosan maradt ott szerintem nagyon jóó ahogy ott ül és nézi a trükköt.De tény hogy elvonja a figyelmet.köszönöm a véleményed

adott pontszám: 3,9
2006. február 13. | 21:52 | maqaveli

Jó pillanatfelvétel lett belőle, ám egy kicsit lehetne közelebbi szerintem, és az a fa is túl sötét...de az egész hatása nem rossz. mégis mintha hiányzik belőle valami.. talán az okozza ezt hogy távol van, a cél..
Szép képeket.

Mindgameshit válasza:
köszönöm a véleményed,nekem a kivágás így tetszik,így találom tökéletesnek.Mondjuk én más szemmel nézem a képet meg úgy az egészet mert énis görizem.De éppen azért tettem fel hogy más laikus emberek véleményét is láthassam akik azért a fotózáahoz is értenek.

adott pontszám: 4
2006. február 13. | 21:05 | miki3d

Grat, szép pillanatot kaptál el! Beállítások is jók, rövid záridővel... Ami zavaró, hogy a környezet 85%-ban a képben van és a fő téma, ami a léyneg, ami egy nagyon jó pillanat, az pedig csak a fennmaradó kis töredék, így elveszik a képben. Mivel látom, elég "nagy" a látószöge a gépnek, így kicsit közelebb mentem volna a témához..., szinte egészen a lépcső aljáig, már majdnem a korláthoz... lefeküdtem volna hanyat..., lábaim fenn a lépcsőn... a háttérben csak a kék éggel és a korláttal... esetleg megvakuzva, hogy legyen derítés és ne égjen ki az ég kékje... persze az már egy más fotó lenne :-)
Sajna így a háttér ill. a környezet nem túl nyerő...
Remélem látunk még tőled jó sport fotókat!

Mindgameshit válasza:
fúú micsoda ötlet!Veszélyes ám odafeküdni de nagyon!a srác nem egyszer rontott a trükkből és nem hiányzott hogy eltaposson!De alapból azötlet tetszik,majd talán egy másik helyszínen kipróbálom:)a kivágásról meg fentebb írtam már.köszönöm a véleményed.

adott pontszám: 3
2006. február 13. | 20:48 | _Pogány_

Egy csepp Amerika, kezdődhetne a történet így is. De valami mégis hiányzik. A helyszín jó, felhős ég, piros felső, fehér épület, zöld bokor. Nem rossz összeállítás. Perspektíva és pillanat is rendben van. De. Itt jön a bizonyos de. Szerzőnk pár dologgal az amúgy jó elképzelést, kissé lerontotta. Például a részlet neélküli árnyékokkal a téma főszereplőjén, az arc derítésének hiányával, illetve a ház felső sarkának kitakarásával. A nézelődő kiscserkész is elvonja a figyelmet, hisz az árnyékba került és a szemünk keresi-kutatja mi van ott, miért van ott. nem szerencsés. Némi javításra szorul a dolog. Megér még egy pár próbát a téma.

Mindgameshit válasza:
Köszönöm ez tényleg hasznos és építő jellegű volt!Tanulság leszűrve,legközelebb derítek!köszönöm a véleményt.

adott pontszám: 4
2006. február 13. | 20:36 | f.c.u.k.

Elsőre nem is rossz! Tetszik az alsó perspektíva, viszont nem komponáltam volna középre a helyedben.
Üdv az oldalon!:)

Mindgameshit válasza:
köszönöm.Nekem így tetszett, a kompozícióból nem engedek!