BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,22
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. december 22. 13:24
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Bócsa
Árvácska

Mint kezdő fotós a hugomról szeretnék feltenni egy képet. Várom a kritikákat. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2005. december 27. | 14:11 | NAGYi

A kompozíció jó, az élességgel sincs gond, de a fények javítandóak. Úgy érzem szükséges a derítő vakuzás, hogy az arcból is látszódjon valami, valamint a fehér egyensúly is mintha el lenne csúszva.

andalúziai válasza:
igen,többen mondták.Javítani fogok rajta.Köszönöm értékelésed.

adott pontszám: 4
2005. december 24. | 17:21 | csíkosnyúl

Szia!Elég kezdő vagyok, ezért az értékelésem sem lesz profi:).Harmonikus kép, aranyos kislány.Talán egy kicsit sötétek a színek.4 pont

andalúziai válasza:
Igen, most már magam is látom, sok javítani való van rajta. Köszönöm értékelésedet. Áldott ünnepeket.

adott pontszám: 3
2005. december 24. | 02:03 | smallmighty

Helyes lány egy kicsit belilítva, de szerintem elég tucatszerű, egy sepia-svagy egy ff változat lehet, hogy jobban tetszene

andalúziai válasza:
Köszönöm értkelésed. Igen, javítani is fogok rajta. Áldott ünnepeket.

adott pontszám: 2,5
2005. december 23. | 12:39 | Vacskamisi

Kezdem azzal ami tetszik: a kislány "elhelyezése" a képen jó, a cím is találó. Kedves aranyos portré - lenne, ha nem lenne az arc fele sötét paca, és jól lenne a fehéregyensúly beállítva. A bal oldali boglya is nagyon zavaró.

andalúziai válasza:
Igen, már ajánlották a javítást mind a fehéregyensúlyban,mind a derítésben és meg is ígértem, amint lesz megfelelő programom javítok is rajta. Áldott ünnepeket és köszönöm a véleményedet is.

adott pontszám: 3,5
2005. december 23. | 12:18 | dancsog

A modell nagyon bájos , kedves teremtés . a pilanatot jól fogtad meg . Némi észrevételem azért volna . A hátteret jobban élettelíteneni kellett volna . Ha direkt csináltad a lilás szinezetet akkor nem volt szerencsés , idegen a kislánytól , a természetes arcszín sokkal jobb , ha nem volt szándékos akkor a fehér egyensúly kellett volna állítani . A szemek sötétek ball oldalt a hajon nincs részlet , ezeken derítéssel segíthetél volna . Jó fényeket

andalúziai válasza:
Köszönöm. Viszont kívánom, illetve áldott ünnepeket.

2005. december 23. | 02:12 | Tryumf

Viszont kivánom.

andalúziai válasza:
Köszönöm!

2005. december 22. | 20:37 | Tryumf

Van egy olyan nevü progi,hogy Photofilter,ingyenes és a szoftverbázison megtalálod.Kezdetnek böven megteszi.

andalúziai válasza:
Köszönöm szépen. Meg is fogom nézni már most.Békés, boldog ünnepekete kívánok.

adott pontszám: 4
2005. december 22. | 19:09 | mivesgabor

Szerintem jó a kép, egy kis derítő vakú nem ártott volna, bár lehet hogy szándékos volt, hogy így érje a kislány arcát a fény. Illetve én egy kicsit távolabbról csináltam volna nagyobb zommal, hogy kisebb legyen a mélységélesség, ezáltal jobban kiemelve az arcot. Azért jó kis kép ez.

andalúziai válasza:
Igen, az tényleg ráfért volna. MAjd megpróbálom PS-sel.Köszönöm. Békés, boldog karácsonyt.

adott pontszám: 3,5
2005. december 22. | 16:13 | Tomka83

A kép elrendezése nekem tetszik!Én talán még egy picit ballra toltam volna az alanyt ugy hogy akivágás pont a vállánál legyen.A tágabb rekeszt használtam volna.Nah ezek eprsze egyéni izlések dolga.Amit szerintem te is észrevettél hogy szegény kislány arca nagyon sötét, deríteni minden féle képpen kellett volna.Kezdésnek nem rossz.Csak lekesen!

andalúziai válasza:
Igen, sokan javasolták. Azon leszek, hogy kijavítsam. Köszönöm értékelésedet. Áldott karácsonyt.

adott pontszám: 3,5
2005. december 22. | 15:42 | Atticsabi

Ez inkább családi emlékkép ezzel a háttérrel. Az a szin amit ráhúztál nem tett jót a képnek. A világítás jó, egy kicsit szűkebbre kellene vágni

andalúziai válasza:
Köszönöm. Megpróbálok mielőbb javítani rajta.Békés ünnepeket!

adott pontszám: 4,1
2005. december 22. | 15:31 | attila7575

Mivel nem látom, értékelés előtt, hogy mások mit írtak, lehet hogy ugyanazt írom le tizedszer.

A képnek bizonyos részeit telibe találtad, nagyon jól sikerült, bizonyos részei pedig nem sikerültek annyira. A jó a dologban az, hogy az a része, amit hibátlanul csináltál, úgysem ismételhető meg, ez az arckifejezés, és az, hogy a megvilágítás nagyon szerencsés irányból érkezik. Jól sikerült még a húgodat a képbe helyezni, befelé is és kifelé is néz egyszerre, ez egy érdekes hatás.
Amit viszont nem sikerült 100%-osan, abban az a jó, hogy ez utólag korrigálható. Nem lett jó a kép fehéregyensúlya, nagyon erősen el van színeződve a lány bőre. Ezt egy "adjust hue" csúszkával fél perc alatt rendbe tudod tenni. A másik dolog, de ez már szubjektív, hogy a helyedben vágnék egy kicsit a kép bal oldaláról - azt viszont nagyon nehéz megmondani hogy mennyit, ezen talán egy kicsit kísérletezni kéne.

Nem magát a képet érinti, inkább csak egy javaslat: próbáld meg a képet fekete-fehérben is megnézni, szerintem a világítás és a szép tónusok miatt igazi telitalálat lesz. Ne az Image/Grayscale beállítást válaszd, hanem játssz el egy kicsit a Channel Mixer/Monochrome lehetőséggel és az ott látható csúszkákkal, szerintem ez a kép megérné a kísérletezést.

andalúziai válasza:
Köszönöm a bíztató jegyet és véleményedet. Megfogadom tanácsaid s amint lehetőségem lesz rá, javítok a képen. Békés, boldog ünnepeket.

adott pontszám: 3,5
2005. december 22. | 15:11 | proffdesign

aranyos a hugod, nem a hibákkal kezdem mert arra úgyis kitérek késöbb, és mások úgyis azzal kezdik, Kellemes ünnepeket nektek. Angyali kis csaj a hugod, nekem is van egy keresztlányom, bár mostanság ritkábban fotózom, régebben Ő volt az elsőszámó modellem, a gyerekek a legjobb legszebb, és leghálásabb téma, általánosságban írhatnék pár dolgot amire figyelj, de úgyis ki fog alakúlni idővel, a lényeg hogy a saját kis környezetében örökítsd meg, az ő szemmagasságában ez egy fontos dolog.
amit kritizálnék elsősorban a színe, jelentős bíboros -kékes eltolódása van a képnek, amit kis sárgával és zöldel korrigálni lehet ...és mellé még saturációt és fényerőt is kell állítanod, tipikus példája a kép, mikor az AWB becsapja az embert, kevés volt a fény mégis napfényre van állítva a fehéregyensúly ...
a háttér klasszikus szép ... gondolom a házatok előtt ... nagyon ngy szerepe van a háttérnek a kép érzelmi életében ... ha gondolod próbáld meg azt hogy a tetejéből elcsípsz egy kicsit, és az aljából hiányolok egy keveset, bár én a klasszikus portréfotózás híve vagyok, ilyenkor a váll még jobban érvényesül, kb 10%-al több kell lenn, a kép oldal arányai jók, az meg már ízlés dólga, hogy hova helyezed a fejet teljesen a szélére, vagy próbálod harmadolóba tenni, a tekintetet figyeld meg, és a fényeket, gondolok itt egy vakus derítésre ha menübe be tudod állítani, ilyen kellemes szórt fényben a hatása a legjobb, csak az arcon fog világosítani és kész is ...
üdw, és további jó fényeket-képeket

andalúziai válasza:
Köszönjük a jókívánságokat s a véleményt is. Minden erőmmel azon leszek, hogy hibáim korigáljam. Áldott ünnepeket, s jó fényeket kívánok.

adott pontszám: 3
2005. december 22. | 15:02 | Nyözö

Bizonyára leírták már, hogy ez a szín ez nagyon-nagyon irreális, elcsúszott... :( Egy portrénál ez sokat számít. Annyira, hogy a kép így nem élvezhető. Ez ugyebár hibás kerülendő út lenne, de kompozíciósan mégis érezni tudatosságot, így a pontok mellé írt ajánlásokat jelen esetben nemigen lehet figyelembe venni. :)
A húgod kedves arcú, vidám lányka. :) Jó hogy a tekintete irányában van hely a képen, csak függőlegesen erősen mértani középre tetted a szemvonalát.
Ugyan "matematikailag" tényleg ott a közepe, de valamiért akkor érzed mégis jól helyezettnek, ha ettől kicsit feljebb van a szemvonal.
További kellemes fényeket, boldog Karácsonyt!

andalúziai válasza:
Figyelni fogok ezekre a jövőben. Köszönöm.

adott pontszám: 2
2005. december 22. | 14:48 |

A portréfotózás az egyik legnehezebb téma. Minden mimikai megmozdulásnak, minden fénynek árnyéknak jelentősége van/lehet. A megfelelő szög, fények, távolság, háttér megválasztása csak az alapokhoz tartozik. A képet elnézve azonban komolyabb problémák is vannak...
A fehéregyensúly ilyen szintű eltolódása sajnos utómunkával sem javítható megfelelően, maximum ha fekete fehérbe teszed át, és elkezded világosítani. Ami amúgy sem ártana, hisz a kissé amúgy is alulexponált képen a kislány arcának egy része durván sötétségbe burkolózik, egy vakus derítés jót tett volna (ezt tudja is a gép a leírás szerint)
Mivel a gép ismertetőjében automata fehéregyensúly állítás szerepel, nem tudom, hogy lett ilyen a színe a képnek. Ha a többi kép is ilyen, javaslom nézesd meg szervízben...
üdv
bedicsand

andalúziai válasza:
Igen, már többen ajánlották csak még PS hiányban szenvedek, Amint lesz rá lehetőségem, javítani fogok a képen. Áldott,békés ünnepeket.

adott pontszám: 3
2005. december 22. | 14:39 | Babakriszta

Bár én is még csak kezdő vagyok, de azért néhány dologra szeretném felhívni a figyelmed, ami nekem szemet szúrt (vagy amit már én is megkaptam, mint hiba a többiektől:-)):
A kislány nagyon édes, fotogén, tehát érdemes fotózgatni. De ez a lilás színű fej borzasztó!
Aztán, a fényjáték nagyon előnytelen. Ez a legnagyobb hibája szerintem a képnek. Szinte az egész feje árnyékban van, emiatt alig látszódik valami a kislányból, pedig hát ez lenne a lényeg, nem?
Aztán, a háttérből vagy vágni kellett volna, vagy jobban elmosni, mivel akkor jobban kiemelkedett volna a kislány, és hangsúlyosabb lett volna. Elég zavaros is a háttér, sok oda nem illő dolog elvonja a figyelmet. Így én mindkettőt javasolnám, tehát vágás főleg a jobb oldalon, és ps-ben a háttér elmosása.
A kislány felső jobb részénél, van a háttérben egy fa, mely közepesben úgy látszódik, mintha a pókhálószerűségével a haj folytatása, vagy a fej "kinövése" lenne. Ezen változtathatsz, ha kissé jobbra állva fényképezel, és akkor a fej pont eltakarta volna ezt.
Szerintem gondold át, és ha van rá lehetőséged, fotózd újra, vagy ps-ben kissé javíts rajta.

andalúziai válasza:
Köszönöm értékelésed és tapasztalataidat. Megpróbálok mielőbb javítani a képen. Áldott karácsonyt.

adott pontszám: 3
2005. december 22. | 14:27 | rover216

Nagyon aranyos a hugod! A képet viszont rendesen alaulexponáltad vagy kellett volna még egy kis fény! A szinek is igencsak élettelenre sikerültek .. talán fehéregyensúly állítással jobban lesz legközelebb!

andalúziai válasza:
Igen, egy kis PS ráférne, de még nem tudtam beszerezni, így önerőmből próbálgatom szárnyaim. NAgyon szépen köszönöm a kritikákat. Ezekre fogom építeni későbbi képeim.Áldott, békés karácsonyt, jó alanyokat kívánok.

adott pontszám: 3
2005. december 22. | 14:26 | PekZo

Szerintem egy kicsit sötét lett a fotó témája, a húgod, ha úgy állítod be, hogy világosabb legyen a fej (PS-ben ez nem gond), akkor sokkal jobb lesz a fotó is, tehetsz rá még egy kis kontrasztot is, így a háttér színei is jobban kijönnek. Egyébként jó a kompozíció, a kislány a természetben, a húgod pedig nagyon fotogén.

andalúziai válasza:
Köszönöm a tanácsokat. Áldott ünnepeket.

adott pontszám: 3,6
2005. december 22. | 14:20 | bkrisztian

Bubalyos kislany a hugod es nagyon jol sikerult elkapnod a mosolyat. A kepen mint latod a hatter nagyon szepen exponalva lett es a hugod arcanak jobb oldala is jol sikerult. Viszont a bal oldal tulsagosan sotetre sikerult. Mivel a feny hatulrol jott ezert ebben a helyzetben kellene egy fo feny szembol. Ez lehet egy vaku, de lehet egy deritolap is akar mindketto. A gepedet nem ismerem nem tudom mennyire tudod a rekesz es a zarsebesseget befolyasolni, de sokat javithatsz a kepen azzal is hogy nagyobb rekeszt valasztasz F4-F8. Ezzel meg elmosodotta valik a hatter es jobban kiemelkedik a hugod a keppbol vegul is ez egy portre rola. Probald meg azt is hogy a hugodat kijjeb ulteted az udvarra/retre es akkor nem csak hatul lenne megvilagitva hanem kapna egy kis szembefenyt is a hugod. Szoval jo uton haladsz, kis odafigyeles a fenyeknel es mindjart egy nagyon szep kep lesz.

andalúziai válasza:
Köszönöm tanácsaid. Én úgy tudom, gépem nem igazán képes effajta beállításokra, mint a zársebesség, de lehet, hogy még én vagyok eléggé tapasztalatlan. Köszönöm értékelésedet. Áldott ünnepeket kívánok és jó fényeket.

adott pontszám: 3
2005. december 22. | 13:30 | Tom 87

A szerkesztés jó, és a fények is egész kellemesek az arcon, bár egy kicsit túlzottan sötét a jobb arcfél. Azt egy kicsit deríteni kellett volna, de nem is ez a legnagyobb gond, hanem a szörnyű fehéregyensúly eltolódás! Ez a lilás árnyalat borzasztó, és mindenképpen korigálni kellett volna
a környezet egyébként egész jó választás, nem túlzottan zavaró a háttér. a kislány mosolya pedig nagyon aranyos, és természetes. Kár ezért a lilaságért.

andalúziai válasza:
Minden erőmmel azon leszek, hogy helyre tegyem hibáim. Köszönöm az értékelésed. Áldott ünnepeket.

adott pontszám: 4
2005. december 22. | 13:27 | Tryumf

Talán a fehéregyensuly elmászott egy picit ezért ilyen lilás az egész kép,meg tul árnyékos a leányzo arca de mégis van valami a fotoba ami megfog.
Grat.

andalúziai válasza:
Igen, amint be tudok szerezni egy PS-t, hasznosítani fogom a tanácsaid. Köszönöm.