BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,97
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. december 10. 21:24
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Én és Miss. Atlasz (alcím: Elhúzom én a ........

digitális fotómontázs 1 másik lehetséges értelmezése a képnek: a montázs alapvetően abszurd világot tár elénk a képen felfedezhetünk a görög mitológiából ismerős alakot (bár alaposan átformálva) 1 női Atlaszt (aki az erdeti mítosz szerint a vállán tartja az égboltot, büntetésből ) Jelen esteben több szempontból is "megcsavart", inverz Atlaszt láthatunk hisz a póz amit felvett is fordított, csavart, valamint az is, hogy nő (hisz eredetileg férfi "volt") és a kép erre a "játékra", ötletre épít, ami már a sorozat előző darabján megjelent ( fordított sellő + Jónás) A másik figura pedig könnyedén megmozdítja, mi több elhúzza glóbuszt tartó hölgyet, valószínüleg a megivott pohár Tokajinak köszönhetően. (aki feltehetően az alkotó maga, a címből következően ) Összeségében könnyed , irónikus és "szép színű" képet láthatunk, ami kicsit emlékeztett Terry Gilliam által rajzolt művekre. Tárnok Nagy Péter aktjának felhasználásával készült a kép Klikk ide, az előzőhöz! 

A PROFI ÉRTÉKELÉSE
Két sokkhatás ért egy nap alatt: Friedmann Endre kiállítása a Mai Manó házban és szerzőnk képei ezen oldalakon. Míg az előbbi megerősítette fotográfiába vetett hitemet, "karcos01" 170 db. alkotása összezavarta mindezt. Melyik a követendő út? Az itt látható montázs számtalan variációját tekinthetjük meg a szerző képei között. Mintha Ő maga is bizonytalan lenne melyik a jó./amatőrizmus=válogatás hiánya. Sajnálom azt a húsz jó képet, így azt kell feltételeznem, hogy azok is a véletlenszerűek/. Beprogramoztam a képen látható motívumokat:antigravitációs női sziszifosz, melyet farkánál fogva húz nyárias szerelésben egy szakállas férfi, háttérben üveg, pohár. Nem jött ki semmi. De szépek a színek.
Értékelte: Máthé András
Fotóművész, a debreceni Tanítóképző Főiskola, illetve a fotós szakiskola tanára és a Digitális és filmes fotótanfolyam oktatója. www.digitalisfototanfolyam.hu
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. március 15. | 22:07 | CTDi

Na, akkor én is beszállnék :-)
Szomorú, amikor egy alkotónak - önvédelemből - megfejtést kell mellékelnie a képeihez.
Nyilván értelmetlen dolog volna Máthé András fotóművész bírálatait bírálni, nem is teszem, legfeljebb megjegyzem, hogy nem csupán azokból az értékeléseiből lehet tanulni, amelyikben a szakavatott fotográfus szemével dícséri a jól sikerült képeket - és én szeretem ezeket olvasgatni - hanem azokból is, amelyekben nem is leplezve a tanácstalanságát, elbizonytalanodik és nem tud a képpel mit kezdeni :-)
karcos esetében talán először tapasztalok indokolatlan indulatot, ami tanárember esetében azért szokatlan... és méltatlan.
Nem vagyok fotós és a képeimnek sincs semmi súlya, hogy nagy lehetne a szám. Viszont Máthé tanár úr többnyire azok mellett a képek mellett megy el tanácstalanul (datee, _béem_, karcos), amelyekhez nem a fotóművészet kitaposott ösvényein keresztül vezet az út, hanem az eredetiség és fantázia úttalan útjain, ami pedig diplomától függetlenül is "járható".
Ezért hát bátran :-) megjegyzem, hogy karcos 170 képe - az én szememben - éppolyan fontos része a fotózz! galériáinak, mint pl. AB értékelései.
Csak így tovább!
Üdv!

karcos01 válasza:
Először is, köszönöm a biztatást !!
Én is meglepődtem az értékelésen (bár az feltünt, hogy Máthé úr ízlése meglehetősen különbözik az enyémtől (a képei és az értékelései alapján is néha)
de szakszerűek a véleményei.
de hatottak rá a képeim :) és ennek azért örülök..

2006. március 15. | 18:50 | zenyit

szerintem nem. mert ha komolyan gondolod, hogy konceptuálisan akarsz dolgozni, akkor tisztán magának a műnek kellene átadnia amit szeretnél. mondjuk aki nem jártas az utalás tárgyában, annak úgysem jön le.
a másik lehetőség, hogy érdemes a címben, nagyon egyértelműen jelezni, hogy mi van, és akkor még a fantáziát sem bántod meg.
de egyébként meg úgy kell csinálnod, ahogy jónak tartod :) ne hallgass ilyen elvetemültekre, mint én :)

karcos01 válasza:
értem !
télleg a címen kellen pl. itt is csiszolni

járom én a magam útját (kapok is ezé néha ) de fontos az átgondolt vélemény, visszajelzés pl. Tőled
szóval köszi !

2006. március 15. | 18:35 | zenyit

igen sok koncepciót fektetsz a képeidbe karcos.
nekem tetszik, mert rá vagyok kattanva az ikonizálásra, a szimbolizálásra én is. tudom, hogy energiát kell befektetni a látványba ahhoz, hogy megértsünk egy képedet.
még mellé is írod. talán azt kellene elhagynod, a melléírást. és még egyértelműbbé tenni egy-egy képed koncepcióját.. persze engem pl önmagában is szórakoztat, ahogy eljátszadozol a színekkel, és a formákkal. értelem nélkül is. közel áll hozzám ez a grafikus látásmódod.
lehet, hogy nem tudom objektíven megközelíteni a művészetedet, de akkoris híve lettem. üdv neked és gratulálok a napképéhez :)

karcos01 válasza:
köszi !
nem szoktam melléírni, csak azé írtam most mert sajnos az értékelés tárgyi tévédest tartlmaz (szisizifusz, Atlasz keverés)
igen, lehetne konkrétabbra venni, de azzal nem "ölöm" meg a mesét és a befogadó fantáziáját ?

adott pontszám: 5
2005. december 16. | 17:45 | _béem_

Nahát, hogy ez a legkevesebbet értékelt kép a héten?
Ez így nem maradhat!
Tudom, hogy bármit képes vagy elhúzni, még hídbannőt (vagy hibbantnőt?) is. Csak a csíkot ne húzd el, arra kérlek!
(Nézegetem az új tetsztképeket is, egyelőre barátkozunk.)
Ehhez gratulálok, jó sorozat volt!

karcos01 válasza:
hát legalább valamiben a "legjobb" az első :)
nem húzom a csíkot el :)
köszi !

adott pontszám: 5
2005. december 11. | 10:01 | tomteam

Kiváló sorozat ez. Igazi egyéniség mindegyik darabja, még akkor is, ha az alapja szinte ugyan az mindegyiknek. Kíváncsi vagyok, hogy hány bőrt lehet még lenyúzni erről a témáról :)))
Gratulálok!

karcos01 válasza:
köszi !
hát vagy 12 részesre tervezem a sorozatot..
szóval most járok a felénél..

adott pontszám: 4,9
2005. december 11. | 01:07 | Bongo 0

Érdekes ez a "csíkelhúzásos " technika. A stílus már ismerős. Az emberke valahogy nagyon elüt a környezettől, jobban bele lehetett volna dolgozni.
Ugye, ez nem búcsúkép akar lenni?
(A link nem műkszik, nem az indexen vagyunk már.)

karcos01 válasza:
köszi !
nem búcsúkép :)

adott pontszám: 5
2005. december 10. | 21:33 | shaipo

Érdekes, modern, fura. Az ötlet nagyon tetszik, és az is hogy úgy néz ki mintha papírok lennének egymáson

karcos01 válasza:
köszi