BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
1,94
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. december 8. 18:18
KÉK HÍD

A hidat kb. 20 éve zárták le a forgalom elöl, de még áll. A színe kék, a kép egyéb színei a késő délutáni fények miatt ilyenek... A jobboldali villanyoszlopok és vezetékek a híd részei, retusálni nem fogom őket. Utómunka: méretcsökkentés, semmi más! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. január 31. | 19:21 | nemes.andras

Üdvözöllek újra a fedélzeten!!!

2006. január 30. | 13:27 | Krisnya

Köszi szépen a segítséget! Azért kérdeztem, mert elég érdekes és szokatlan, uhogy majd modellel szertnék kimenni oda. Majd megnézem térképen hogy is jutok el oda. :) Persze majd csak ha jobb idő lesz. Ja és afélreértédsek elkerülése végett szabadhegyre csak suliba járok, egyébként Szentivánon lakok.
Mégegyszer köszi szépen!

2006. január 29. | 23:02 | Krisnya

Megkérdezhetem hogy merre van ez a híd? Győri létemre még sose láttam, pedig egy kék híd feltűnne.:)
Üdv!

hoef válasza:
Persze, megkérdezheted. Te Szabadhegyhez kötődsz, ha jó emlékszem, ez pedig jó messze van onnan :-) Ez a régi Pinnyédi híd, a Rábca felett.
Hátha te nem 1-es 2-eseket kapsz majd az elkövetkező képedre. Nekem még van vagy 50 különböző erről a témáról, de az itt kialakult párbeszédek egyelőre elvették a kedvemet attól, hogy ezzel foglalkozzak...
Jó fényeket!

2006. január 28. | 14:54 | petyadth

Részemről elfelejtve! :)
Remélem találkozunk februárban a fotóstalálkozón! ;-)

hoef válasza:
Részemről úgyszintén...
Szia.

2006. január 25. | 15:31 | karcos01

ez nekem se jön be
nagyon borul

hoef válasza:
Ezen jól összevesztem tavaly néhány társunkkal - mint olvashatod -, de már túl vagyok rajta. Lehet, hogy törölnöm kellene, mert ez a legrosszabb átlagú képem...
Majd meggondolom.

2005. december 8. | 23:35 | petyadth

Aprorpó...az adatokat én is szívesen látnám!

hoef válasza:
Nem írom be, már mindegy.

2005. december 8. | 23:33 | petyadth

Ha Te írod le, az nem sértő, ha én, akkor téged megsértelek vele...
Már megbocsáss!De a WB és a fényviszonyok nem igazán fedik egymást...bár ki tudja egyedi felfogásban még ez is előfordulhat.

Kikérem magamnak! A kettes osztályzat nem jelent "tucatfotót" ezt Te ragasztottad a képedre. Különösen allergiás vagyok erre a kifejezésre,de ha így gondolod...
Az egyediséggel egy percig nem vitatkoztam/vitatkozom, viszont attól hogy egy kép egyedi nem feltétlenül hibátlan.

Az öreg kis hidacskához semmi köze nincs a Szabadság hídhoz, csupán javasoltam nézz meg róla pár képet, talán ragad rád valami. (gondolom erre az jönne,hogy nem akarod lemásolni más képeit).

Sajnálom,hogy eltűnt a képed.Bizonyára mind összeesküdtünk ellened. Ha pedig nem így gonolod jelezdd az adminoknak (ha jól emlékszem már megtetted).
Jóéjjt!

hoef válasza:
Ennyi idő után már nem akarom a vitát feléleszteni... :-)

2005. december 8. | 22:07 | nemes.andras

Fogunk mi még találkozni...Veled legalább lehet vitázni...

hoef válasza:
Üdv.

2005. december 8. | 21:53 | nemes.andras

Ja, egyebkent Én soha, de soha nem adom föl!Küzdök amíg élek!Nálunk zöld-fehéreknél van agy mondás: küzdeni MINDIG, feladni SOHA!!!
Adios!

hoef válasza:
Bye!

2005. december 8. | 21:38 | nemes.andras

Dehogynem! Nekem nem tetszik a képed azt kész! Lehet, hogy én vagyok vaksi! Egyébként szerintem fölösleges a vitánk! Inkább értékeljünk képeket! Elvégre mások is ezt teszik a mieinkkel! Ja és Én nem vagyok agresszív csak szeretem megvédeni magamat!

hoef válasza:
Csak nem tudod megvédeni magadat. Csak szeretnéd!
A nagy hibát, amit elkövettél, hányszor írjam le újra: adtál egy 1-est indoklás és javítási javaslat nélkül! Azonnal rohanhattam volna Adminhoz a legelső alkalommal. Ő törölte volna a nem egészen egysoros, semmitmondó, általad értékelésnek tartott, semmilyen véleményedet, s kaptál volna tőle -0,25 kreditet. De engem ez nem érdekel!
A baj az, hogy meg sem próbáltad megérteni, amit látsz, csak úgy kutyafuttában idekapartál nekem valamit az 1-esed mellé. Ez sem érdekel. Sőt már semmi sem érdekel, de a rendszer folyton kijelzi nekem, hogy új értékelésem jött, s ha figyelmen kívül hagyom, akkor leblokkol és nem tudok csinálni semmit. (Legalábbis öt darabnál.)
Én agresszivitást egyszer sem emlegettem, ha jól emlékszem.
Viszont a párbeszédünknek már értelme nincs, mert parttalanná vált.
Javaslom, nyugodj meg, ide ne írj többet, s akkor nem lesz mire válaszolnom!
Inkább fotózzál, meg írj értelmes, megindokolt véleményeket más képekhez!

2005. december 8. | 21:20 | nemes.andras

Nem kötekedsz?Olvasd csak el az előző válaszodat! Egyébként meg csak arra a képre írok ami megfog vagy jó vagy rossz értelemben!
A jó indulatúságomat ne vond kétségbe soha, mert nem ismersz!
Ja kb 2-3 éve én is tagja voltam ennek a honlapnak csak egy időre kiszálltam!Most újra itt vagyok és garantálom itt is leszek még egy darabig!Vagy tetszik vagy nem...

hoef válasza:
Jogod van ott lenni, ahol csak akarsz, az engem nem nagyon érdekel.
Hogy nem ismerlek? Dehogynem, sőt egyre jobban.
A "kötekedés" szót te használtad először, aztán már majdnem nekem jöttél. Még az a szerencse (nem mintha félnék tőled), hogy csak így virtuálisan 'birkózunk' egymással.
De te tényleg nem bírod abbahagyni :-)

2005. december 8. | 21:11 | petyadth

Figyelj ide!
Elősször: Mutasd meg kérlek, hol mondtam magamnak ellent?

Másodszor: Már régen olvastam Some' cikkét. (veled ellentétben figyelmesen.)

Harmadszor: A kép annyira monokró, amennyire egy rosszul beállított WB azzá teheti (háztető,aszfalt,korlát...)

Negyedszer: Itt rajtad kívül mindenki vak, vagy rosszindulatú, mert - az egyébként tökéletes képed - átlagát "birka" pontszámokkal elszúrják.

Ha meg sem fontolod a kritikákat, akkor minek teszel fel képet?Miért pontoztatod?(most már adott a lehetőség, hogy ne engedd pontozni...)

Igazad van!Nem kell elfogadni a kritiát akkor sem, ha indokolt....
(mielőtt meggyanúsítanál nem a kredit érdekel.)

hoef válasza:
Idézek tőled: "a fehéregyensúly igencsak eltolódott. Megpróbálhatod javítani a szintek,vagy a színcsatorna segítségével..". Szóval neked a színek nem tetszenek. Erre már válaszoltam, eszemben sincs megváltoztatni, mert ettől lesz szinte(!) monochrom. Nem az persze, de szinte, s ettől lesz ez a kép egyedi, és nem tucat, mint amilyennek te tartod!
S aztán itt jön, ahol magadnak ellentmondasz: "Nagyban hatásfokozó lehet,ha ködben, vagy kívételes fényviszonyok között készíted a képet". Tehát először a WB-t akarod állítgatni, utána meg kivételes fényviszonyokat kívánsz! Hát nem látod a kivételes fényviszonyokat? Ilyen volt!
A "Másodszor"-t sértegetésnek veszem, mert az is.
A "Harmadszor"-hoz: ugyan már miért kellene mindig iskolás dolgokhoz igazodni? Ha valami eltér attól, az már rossz? Ugyan.
A "Negyedszer"-hez: ". Nem látom a tudatos kompozíciót, szerkesztést". Hát ez baj, s nem biztos, hogy az én hibám... S én nem állítottam mindenkiről, hogy vak, olvasd csak el a többiek véleményét is, s találsz egy-két olyant is, akik nem csak néztek, hanem láttak is. A képemről nem én írtam, hogy tökéletes, hanem te. A birkaszellem pedig működik: egy ideig senki, de senki nem írt, aztán egy 14 éves srác adott egy 2-est, utána aztán röpködtek a hasonlók. Így szokott ez működni sokszor mások képeinél is, már megfigyeltem. Most ez volt soron...
Nos, olvasd csak el, hogy az első egyest milyen "indoklás"-sal kapta e kép, s akkor gondolkodj el azon, hogy talán azt kellene megköszönnöm?
Te sokkal többet írtál, az igaz. Viszont ez nem tucatfotó, az is biztos. Márpedig a 2-esed azt jelenti ugyebár.
Azt meg végképp nem értem, hogy ehhez az öreg, csúnya kis hidacskához, hogyan jön a híres, sokkal nagyobb és sokkal szebb Szabadság híd? Ennek semmi értelme.
Aztán. Olvasd el, hogy a mélységélességről mit írt egy másik ember!
Villanyoszlopok és drótok. Szerves részei a képnek, mert nem csak ott vannak, hanem kitöltik az egyébként üres égboltot a jobb felső részen (a fával együtt). Akkor minek írsz erről nekem tanácsot?
"Felül így szűknek érzem: vagy jóval több helyet kellene hagyni,vagy pedig az ívelést a sarokból indítani..." - írtad. Nos, tényleg szűk fent, de ez egy ilyen híd. Ezt az egyet még el is tudom fogadni. Mellesleg azért lett szűk, mert pontosan arra törekedtem, hogy az egyenes a bal alsó, az ív a bal felső sarokból induljon, de ennél a hídnál ez nem nagyon jön össze. S elárulom neked, hogy ezt onnan tudom, hogy majdnem száz képet csináltam órákon át mindenféle szögből és helyzetből. Ennek volt egy ilyen különleges színvilága, ezért mutattam meg nektek, de ti csak híres hidakat tudtok elképzelni...
Na jó, inkább abbahagyom, mert megint elragadtatom magam.
Talán sikerült mindent megbeszélnünk, szegény képemnek meg már úgyis annyi.
Az új, remek rendszer a ti segítségetekkel már úgyis eldugta a többi fotós elöl, a képek listájából közös akarattal eltüntettétek.
Isten megáldjon!

2005. december 8. | 20:32 | nemes.andras

Meg válogatom!CSak nem szeretem Ha kötekednek!Én alapvetően segítő kész vagyok!Neked sem akarok én rosszat!

hoef válasza:
A legelső - 1-essel kiegészített - "értékelésed" is eléggé segítőkész volt, ugye?
Vitázni pedig szabad, sőt kell. S a vitát nem kell kötekedésnek minősítened, csak azért, mert a vitában alul maradtál.
Egyébként ezt a képet te nem értetted meg, de az nem baj, sőt nem is nagyon érdekel. Viszont arról egy pillanatig se feledkezz el, hogy az 1-es azt jelenti: kerülendő út!
Miért kellene kerülni egy kék híd kékes fényviszonyok melletti megjelenítését, határozottan tudatos nézőpontból? Most nem fogom neked elmagyarázni a saját képemet, de elmondom neked, hogy én 876 véleményt írtam eddig, és összesen két darab egyest adtam. Azokat viszont alaposan megindokoltam!
Ellentétben veled. Neked kellene a kredit, ezért gyorsan odafirkálsz nem egészen egy sort nem különösen értékes tartalommal, aztán ha ez nem tetszik valakinek - mint most éppen nekem -, akkor meg még neked áll feljebb, s abba sem bírod hagyni a magyarázkodást, meg a félremagyarázást.
Mindenesetre ez a kommunikáció - veled - tanulságos volt számomra.
A legjobbakat!

2005. december 8. | 20:23 | nemes.andras

FIGYELj már Te birkózó szőnyegen aludtál!A szavaimat megneforgasd ki, mert hülyeséget beszélsz!!!!

hoef válasza:
Ahányszor írsz, annyiszor vagyok kénytelen válaszolni, mert ilyen a rendszer, ha nem tudnád.
Nem tetszik, hogy össze-vissza irkálsz (olvasd csak vissza saját írásaidat!), s ezt eléd tálaltam?
Tényleg komoly ember vagy :-)
A szavaidat meg válogasd meg!

2005. december 8. | 20:12 | nemes.andras

Magyarázkodjon Neked a rosebb!!!!Csá!!!

hoef válasza:
Bizony a magyarázkodáson kívül mást nem nagyon csináltál...

adott pontszám: 5
2005. december 8. | 20:10 | megyés

Ügyes látószöget választottál és jó a mélységélesség is hozzá. Jó lenne tudni az expo adatokat de igazából ki lehet sakkozni. nekem tetszik én sem csinálnám nagyon máshogy.

hoef válasza:
Hű, úgy látszik nem pendül egy húron mindenki!
Előtted pont a mélységélességet kifogásolta valaki.
A látószögről azt hiszem te vagy az első, aki említést tesz.
Adatokat majd írok...

2005. december 8. | 20:03 | nemes.andras

Azt hiszem most már egy kicsit helyre kéne tennem a dolgokat
1:Nem érdekel mások véleménye egy értékelésnél.MINDIG a saját véleményemet mondom!
2:Én nem mondok semmit, ha nincs javítási ötletem.
3:NE sértődjmeg egy rossz kritikán!
4:Ha nem vagy kíváncsi a véleményre az baj.Én nem akartalak téged megbántani!
5:A szabályzatban az is benne van, hogy ne csak a jó képeket értékeljük!
Ennyi!
Ja és KOMOLY vagyok!Egyesekkel ellentétben, és itt nem rád gondolok!!

hoef válasza:
Mit is állítasz a 2. pontodban? Olvasd csak el!
Aztán olvasd el az 1-es értékelésed mellé adott "javítási ötletedet"! Itt idézem, hogy ne kelljen keresgélned:
"Hű ez aztán tényleg kék, de sajnos semmi egyébb!Bocs."
Ezek után mondhatsz bármit a képről is, meg saját magadról is...

adott pontszám: 1
2005. december 8. | 19:51 | sz.t.b.

De jó ezt tudni.A WB nem jó ,felül értelmetlenül szűk, az egész kép semmit mondó

hoef válasza:
Véleményed 1-est ér! Miért kéne egy szinte monochrom kép WB-jét rángatní?

adott pontszám: 2,8
2005. december 8. | 19:50 | ETTL

az igazság az, hogy szerintem nagyon kék lett! valami meleg szűrőt elbírt volna. a kompozíció jó, de a képet életlennek látom! de, hogy unalmas és tucat fotó lenne azt nem hinném!

hoef válasza:
Nem életlen, rosszul látod. Hanem ha majdnem monochrom kék lett, az mért baj? Miért baj az, hogy egy kék híd a kék égbolttal szinte mindent ural? Egyszer az egyediségért kiabál mindenki, máskor meg az átlagtól eltérőtől irtóznak...
Hát érti ezt valaki?
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2005. december 8. | 19:47 | nemes.andras

Neee sééértőőődj meg!:D

hoef válasza:
...

adott pontszám: 2,5
2005. december 8. | 19:39 | ivvan

Azt hiszem önmagában nem alkotnék véleményt a képröl, de azáltal, hogy minden ilyen kékes rajta, a járda a fa is, meg a faágak is, egész érdekes fotó lett. már szinte monokromnak tünik. ez tetszik benne

hoef válasza:
Kedves iwan! Te vagy az első értelmes értékelő, s az okos véleményedet elrontod egy 'birka' pontszámmal!
A véleményedért +2 kredit!
A pontszámodért, mert mentél az okosok után szóbeli -5 kredit!
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2005. december 8. | 19:30 | nemes.andras

Nem akrlak én megbántani!De nem is akarlak egy hosszú unalmas értékelést írni csak azért, mert nem tetszik a képed! Nem akarok én kötekedni senkivel sem!

hoef válasza:
Kedves András! Ha nem tetszik valami, minek írkálsz? Azért, mert előtted egy 14 éves gyerek kettest adott? Ennyire vagy komoly? Ha meg mégis írsz, azt indokolni kell javítási javaslattal, mert azt írja elő a szabályzat. Viszont ezek után, ha lehet, kímélj meg attól! Köszi. Nem rég vagy itt, én meg olyanok miatt, mint pl. te, már nem soká...

2005. december 8. | 19:30 | nemes.andras

Nem akrlak én megbántani!De nem is akarlak egy hosszú unalmas értékelést írni csak azért, mert nem tetszik a képed! Nem akarok én kötekedni senkivel sem!

hoef válasza:
-

adott pontszám: 2
2005. december 8. | 19:20 | petyadth

Nos: a híd kék, ez rendben van, az ég kék, bár ez már egy kicsit torzult.Viszont az aszfaltot ritka esetben színezik kékre...szvsz a fehéregyensúly igencsak eltolódott. Megpróbálhatod javítani a szintek,vagy a színcsatorna segítségével...
Ikább érzem a problémát abban, hogy nem látom miért is akartad lefotózni a hidat: kicsit olyan 'nyomjukmegagombotkészakép' hatása van. Nem látom a tudatos kompozíciót, szerkesztést.
Hasonló témában remek képek készülnek a Szabadság-hídról.
Nagyban hatásfokozó lehet,ha ködben, vagy kívételes fényviszonyok között készíted a képet.
Sokkal kisebb mélységélességgel(tágabb rekesz), mivel a háttérben a házak színükben és alakjukban is megtörik a képet.
Nem kell retusálni az oszlopokat, de akkor tedd szerves részévé a képnek őket! Használd ki a híd ívét!
Felül így szűknek érzem: vagy jóval több helyet kellene hagyni,vagy pedig az ívelést a sarokból indítani...
Üdv,

Radácsi Péter

hoef válasza:
Nem kell javítani a WB-t!
Hogy miért akartam? Azért, hogy te is láthasd!
Azt írtad: "'nyomjukmegagombotkészakép' hatása van. Nem látom a tudatos kompozíciót, szerkesztést.
", neked nincs szemed, már megbocsáss.
Ezek kivételes fényviszonyok barátom, s az elején te ezt akartad megváltoztatni! Hát ki érti az ilyen határozott embert?
A többire már nem írok semmit...
Javaslom neked: olvasd el someoneelse28 cikkét a képértékelésekről, s aztán akkor nem akarsz egy látott képből egy teljesen más képet csinálni, amellett, hogy még önmagadnak is ellentmondtál! Kösz.

adott pontszám: 1
2005. december 8. | 19:13 | nemes.andras

Hű ez aztán tényleg kék, de sajnos semmi egyébb!Bocs.

hoef válasza:
A véleményedre adott pontszám: 1

adott pontszám: 2
2005. december 8. | 18:57 | marci12

Semmitmondo, nekem nem teccik a szerkesztés, sok zavraó ki tócsa meg ilyesmi van benne. És tényleg olyan mintha Ps ben tetted volna ékké mert az egész képnek olyan furi színe van.

hoef válasza:
Kedves kis Marci!
Azok a "tócsák" a valóságban hófoltok!
Aki nem hiszi mások állítását, az magából indul ki, tehát ő a hazug.
Ne haragudj, de buta vagy és rosszindulatú. Nem örülök, hogy találkoztunk!