BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,25
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. december 6. 23:05
  • Készítés helye: Győr
Aranyhajó II.

Ez a régi cégér egy ház sarkán található. Azért második, mert egy éjszakai képet már raktam fel róla. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2005. december 7. | 22:58 | PálfaiDomi

Szerintem úgy tisztességes ha válaszolok a válaszodra....
Nem értem ezt a győri nagyképü dolgot honnan szedted mert én csak azt akartam jelezni hogy..:"jéééé egy győri fotós ... jééé én is ott élek..."

semmi többet nem jelentett minthogy örülök hogy rádtaláltam....
egyébként tufom hogy honnan kell nézni hogy ezt kapjuk..
az hogy nekem elcsépelt az azért van mert már ezerszer láttam és ellentétben a nemgyőriekkel én tudom hogy ez most éppen újdonság-e vagy sem( mármint perspektiva szempont szerint)
mert az a baj hogy aki a földön körbe fotózza az nem mond újat..... szerintem ezzel kapcsolatban elkell fogdni a kritikát..
A fények télleg szépek és grat a meglátásért:)
a megnyirbálást télleg nem fejtettem ki eléggé:
izlések és pofonok ennyi...én pl kicsit levegősebbre hagytam volna
bocsi hogy ilyen szükszavú voltam
(ez csak azért van mert én pl fél szavakból is tudni szoktam hogy mit akar valaki mondani)

néztem a többi véleményt is és a rájuk adott válaszaid és szerintem te kezdted a személyeskedést kezdve azzal hogy nézegetted az átlagokat és azzal hogy lekezelően irtál vissza
én is csináltam már hassonlót nem ilyen durvát még az első képemmel kapcsolatban....(mindazon általl hogy tudtam hogy nem tökéletes)
és pont ez a lényeg ...régebb óta vagy itt mint én
tudhatnád hogy itt sokszor rosszul pontoznak az emberkék...és nem mindig tetszhet a stilusod másoknak
ha valmi körül megoszlanak a vélemények az jó..nem lehetünk egyformák mert ha igy lenne akkor telibe makrózott pitypangok lennének mindenütt:)))))
a lényeg hogy fotozz és ha valamivel nem értessz egyet akkor ne kapd fel a vizet azonnal

a többi javaslatom csak annyit takart hogy talán inkább egy részletét mutassad csak meg ne az egészet ..és ha igazán újat akarsz akkor juss be egy ottlakóhoz:) és fotozzad le föntről:)
remélem tudok kreditet küldeni engesztülésül:)
kb ennyi igy is többet irtam a kelleténél:)

Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

hoef válasza:
Nos, a "megnyirbálás"-ról a következőket:
- ez egy tárgyfotó(!), nem város/építészet, akkor miért kellene többet látni a falból? Szerintem így mutat legtöbbet (hiánytalanul) a cégérből azoknak, akik nem ismerik vagy csak egyszer látták,
-nézd meg az alsó sarkokat, és láthatod, hogy pontosan a fal vonalaihoz van illesztve a vágás, s minden más variáció ennél rosszabb lenne, s ugyanez elmondható a felső illetve jobb oldali vágásról is. Viszont, hogy valaki (főleg egy győri) ezt észrevegye, ahhoz alaposan meg kell néznie a képet, s nem csak úgy felületesen, mert \"én már ismerem, mert ott járok el naponta\". (Az előző válaszomban írt jelző erre a felületes megtekintésre vonatkozott, de most azért elnézést kérek!)
- a nézőpontról: ahol én álltam ott nem tudsz naponta elhaladni, mert az utcára kirakott ruhatartó állványok között álltam, majdnem a butik küszöbén.
- következő: ha 100.000-szer láttad a Baross hidat, s valaki arról készít egy jó képet, akkor 3-ast adsz, mert annyira ismered? Ez furcsa felfogás. S itt most téged is megkérlek arra, hogy küldj nekem (de hamar) egy olyan képet e tárgyról, ami nézőpontban és fényviszonyokban hasonlít ehhez! Vagy add meg az ID-számát, ha már nem pontozható, vagy küldd el URL-jét e-mailben, ha másutt van az interneten, vagy írd meg a könyv címét és oldalszámát! Sok ötletet adtam, hogy bebizonyíthasd állításod helyességét, de ha nem bizonyítod be, akkor továbbra sem fogadom el az értékelésedet.

Amit a nézőpontról (emeleti lakásról) írtál, az már sokszor eszembe jutott máskor mást témánál nekem is. De! Itt az lehetetlen volt, mert ezek a fényviszonyok percekig álltak fenn csupán, s még aközben is folyton változott. Ilyenkor nem lehet elmagyarázni egy idegen embernek, hogy ugyan engedjen már be a szobájába, szellőztessünk egy kicsit ilyenkor december(!) tájékán, mert olyan szép az az Aranyhajó! Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Az értékelések átlagát nem mindenkinél nézem meg, de azoknál, akik megfelelő indoklás nélkül lepontoznak egy képemet, azoknál igen! (S a jövőben is ezt fogom tenni, amíg itt felhasználó vagyok.)
Mellesleg egy-egy kapott hármast nem egyszer megköszöntem már, de ez a kép nem hármas. Több ezer órát töltöttem már el ezen site-on képek nézegetésével, írások olvasásával, vélemények/válaszok/viszontválaszok írásával, s tisztában vagyok a színvonallal is, meg az értékelésekkel is.
Végezetül: én is örülök, ha földiekkel futok össze a fotozz.hu-n. Lehet, hogy még egyszer veled, vagy más fotóssal még személyesen is lesz kedvem találkozni. Az \'Adatlap\'-omon semmi infót nem adtam meg magamról, hogy ne befolyásoljak senkit a képeimmel kapcsolatos véleményük kialakítása közben (bár a V.2-ben ez már nem úgy működik, mint előtte), s az is lehet, hogy egyszer majd \"kiteregetem\" a nevemet, a telefonszámomat...
Örülök, hogy kommunikáltunk. Az általad ajándékozott kreditet egyrészt úgy fogom fel, hogy elismerted a pontozáskori tévedésedet (győri témára fogom használni), másrészt pedig úgy, hogy nincs közöttünk harag. Szerintem sincs!
Legjobbakat!

2005. december 7. | 16:37 | someoneelse28

Nem akartam hogy ilyen vita kerekedjen a dologból...sajnálom.
Az értékeléseidet én is hasznosnak találom.
Az általam adott 4,83-as átlag nagyon becsapós, ugyanis szint kizárólag azokat a fotókat értékeltem , amelyek tetszettek így sok ötöst kiosztottam.
Mostanában kezdtem el másképpen csinálni és még nem csökkent az átlag bár ez nem is célom.
Nem a sarokban lévő "légypiszok" miatt 3,5 természetesen, az egy apró megjegyzés volt, mint ahogy azt is megjegyeztem-csak vetted észre- hogy a fények szépek...nyilván ez késztetett fotózásra.
A vágás szűkössége és a téma együttesen adták nálam a 3,5 pontot.
Tényleg nem akartalak megbántani, de én így gondolom.

hoef válasza:
Az értékeléseimre általad írtaknak örülök. A vitának nem annyira...
Hogy mostanában másként csinálod? Hát, nem csak te, az biztos. Itt ez folyik manapság.
A fényviszonyokat magam vettem észre, ezért készült e fotó, az igaz.
Az "elcsépelt" témáról még mindig nem látom a bizonyítékodat.
Az ígéretemmel egyelőre tartozok, még nem küldtem el a jelzett képeket neked.
Ezt a hangnemet elfogadom, kár, hogy nem így kezdted.
A vágás pedig a 'tárgyfotónak' szól, és nem az épületnek.
Szia.

2005. december 7. | 11:07 | nyulszajas

Hm, nem értem az erőszakos leminősítősdit. Eszedbe ne jusson átengedni a helyedet az öntelt, önjelölt prófétáknak! Küzdj tovább lécci!
Az igazi tudás nem erőszakos hangnemben jelentkezik.. és nem lekezelő. Ráadásul nem csordában jár, mint a döglégy.. Ezek a hamis próféták!

hoef válasza:
Azt hiszem, ígértem neked egy e-mailt, hamarosan megkapod!
Még nem adtam fel semmit, csak sok dologból kezd nagyon elegem lenni...
Kösz, hogy írtál! Szia.

adott pontszám: 4,3
2005. december 7. | 10:25 | kanal83

Láttam az éjszakai képed is, de ez jobban tetszik!Itt látszanak a hajó részletei, és a perspektva is jobb. Ami nem annyira tetszik, azok a fények. Itt ott az a pár fehérség kár. Godnolom fák árnyéka adta ezt, ezért legfeljebb máskor még jobb képet készíthettél volna.

hoef válasza:
Másként van a dolog. Azok a fények az alacsonyan sütő decemberi napnak az utcai kirakatok által visszavert fényei. Ez a lehetőség néhány perc alatt elmúlt, de még aközben is egyfolytában változott. Ha látnád ezt a cégért azok nélküli megvilágításban is, akkor nekem adnál igazat. Azért tudom, mert én már millió féle fényviszonyok között láttam, de ez most pontosan ettől egyedi, ugyanis az ilyen megvilágítás nagyon-nagyon ritka. Véletlenül mentem éppen arra (ezt nem lehet tervezni), s szerencsére volt nálam kamera.
Kösz, hogy írtál! Szia.
(Az éjszakai képen meg azért olyan a perspektíva, mert az az egyetlen nézőpont, hogy a háttérben ne legyen épület, utcai lámpa stb., csak a sötét égbolt.)

2005. december 7. | 07:55 | medveh

Nem értékelek mert kiszurtam kié a kép és elálltam tőle. Ez is teljesen amatőr, pont olyan mint mikor valaki lát egy virágot és pont úgy ahogy meglátta koncepció nélkül lefotózza, azután meg művészi tartalmat képzel bele és ehhez az elképzeléshez ragaszkodik. Ez csak egy cégér de lehetne bármi más, mert a képeid 90 százalékáról kitűnik nem úgy állsz a fotózáshoz ahogy kell, nincs benned alázat és önkritika, persze könnyű annak aki tökéletes...

Annyira jó hogy pont some' értékelt és annyira jó hogy ilyen reálisan látja a dolgot. Ébredj már fel, nem vagy te olyan jó fotós, inkább csak bizonygatni akarod. Ez a számon kérősdi meg olyan gyerekes. Fogd fel nem véletlen hogy emberkék sorozatban gondolják azt hogy nem vagy te olyan jó mint hiszed.

hoef válasza:
Te ezt a valóságban még soha nem láttad, fogalmad nincs a nézőpont megválasztásának nehézségeiről, amit decemberben még az utcán végig felszerelt giccses karácsonyi közvilágítás is nehezít...
Nekem ne írogass jó tanácsokat, mert nem vagyok kíváncsi rá! Emlékezz vissza, ezt már megbeszéltük.
Az itt leírt szöveged alapján úgy gondolom, hogy inkább TE VAGY AZ, AKI NAGYON OKOSNAK TARTJA MAGÁT.
A bölcsességed legyen a tiéd, én nem kérek belőle.

Végezetül felhívom a figyelmedet, hogy ez a hely arra való, hogy a képről írj, nem pedig arra, hogy rólam!!!

2005. december 7. | 07:44 | someoneelse28

Nos a vágással kapcsolatos megjegyzésem fentertom, de nem utólag kellett volna vágni, hanem más szemszögből fotóznod.
Kb. fél méterrel arrébb.
Mindenkit egyformán értékelek, ezt meg sem hallottam.
Viszont az is igaz, hogy megdöbbenve tapasztaltam hogy 2,5 adtam rá, 3,5 akart lenni.
Elírtam, így töröltetem.
De hangsúlyozom, hogy az egyéni megközelítés üdvösebb.
A pontozásért bocs, a többiért nem.
:)
Üdv.

hoef válasza:
Lehet, hogy fenntartod, de akkor nem ismered a valóságos helyszínt! S be fogom neked bizonyítani úgy, hogy küldök neked két képet (habár nem is tudom, van-e ennek egyáltalán értelme). Egyik ennek a képnek a vágatlan eredetije lesz, a másik pedig az egy perccel ez előtt készült fotó, amin még több látszik az épületből.
Én pedig fenntartom az éjszaka írt válaszomat a toleranciával kapcsolatban. Te egy hangyapiszok méretű bádogháromszöget kifogásolsz, s ezért (most már!) 3,5. Érdekes.
180 cm magas vagyok, nem törpe. Egy butik ajtajában álltam, és decemberben nem lehet az ajtót kinyitva hátrább menni. (Fél méterrel arréb sem, mert az utca tele van az üzletek kipakolt portékájával. És értelme sincs a fél méternek, mert azzal a látószög nem változna olyan mértékben, hogy az általad elviselhetetlen ficnifecni bádog eltűnjön. Miért is nem írtál retusálást? A képet meghamisítani sokkal egyszerűbb volna.) Magasabbra pedig csak létrával lehetne jutni, de az éppen nem volt nálam. Ezt a pechet.
Most nem emlegetted, hogy százakárhány ezren fényképezték le ezt a cégért. És? Megkértelek, hogy mutass egy olyant, ami ilyen fényviszonyok mellett ábrázolja hasonló nézőpontból. Eddig az a kép, ami bizonyítaná az igazadat nem érkezett meg... Tehát a véleményed ezen része sem indoklás.
A Parlamentet sokkal többen lefotózták már, de ha egy kép jó, akkor az nem 3,5 (pedig ott aztán több lehetőség van ám egyénieskedni, mint itt). Ezen a képen pedig éppen van "egyéni megközelítés", amit hiányolsz, csak azt te vagy nem látod be, vagy nem is akarod.
S megint megemlítem, hogy a te értékeléseid átlaga 4,83. Tehát ez a kép még a korrigált pontszámoddal is átlag alatti...
Még egyszer ideírom, mint tegnap este: mivel pont tőled kapok ilyen kritikát (meg pontszámot), aki a véleményezésről írt - általam is hasznosnak ítélt - cikket, ezért újfent felmerült bennem is a távozás gondolata. Megsiratni gondolom senki nem fog, de a véleményeimmel sok embernek okoztam örömöt, tanultak tőlem dolgokat, kaptak hasznos tanácsokat, de ami a legfontosabb, még az 5-ösöket is igyekeztem hosszan és alaposan indokolni (a gyengébbekről nem is beszélve). Ezt pedig azért állítom ilyen biztosan, mert válaszolni is szoktak, s a V.2 bevezetése óta eltelt rövid idő alatt pedig elég sok kreditet utaltak át az értékeléseimért.
Tehát, ha elmegyek innen, szégyenkeznem nem kell az biztos, és teljesen mindegy, hogy kicsoda miféle pontokat ad a képeimre.
Legjobbakat!

2005. december 7. | 07:06 | erhard21

Miért is rakod fel a képeid, ha nem birod a kritikát? Azt meg totál nem értem, hogy mered más osztályzatát számon kérni! Hagy döntse már el valaki, hogy milyen számokat ír oda!

hoef válasza:
És te hogy mersz ilyeneket írni nekem? Kinek képzeled magad? Nézz már körül egy kicsit "Aranyhajó ügyben"!
A megfelelő indoklás nélküli kritikát nem tartom értékelésnek, mint ahogy te sem, annak ellenére, hogy mindenki olyan számokat ír, amilyent csak akar, mert joga van hozzá.
Ismerem a site képeit, azok színvonalbeli különbségeit, meg az értékelések mikéntjét is. S az bizony sokszor nem tetszik még olyankor sem, amikor nem az én képemről van szó.
Most utánanéztem a feljegyzéseimben, hogy neked például egy képedet értékeltem (4-esre), de pontosan megfogalmaztam számodra, hogy miért! Keresd csak meg te is!
S ugyanezt várom másoktól: értelmes, tényekkel alátámasztott véleményt, javítási javaslatot (ha 2-est meg 3-ast adnak), s ha igazuk van, akkor elfogadom. De az általánosságban össze-vissza szedett-vedett értelmetlenségeket nem fogadom el, s ahhoz pedig nekem van jogom! Erre való a 'hasznos' ill. a 'nem hasznos' gomb. A szövegmező pedig azért van, hogy a szerző is meg tudjon szólalni.
Itt kommunikálni kell, s nem ilyen - nem a képről szóló - okosságokat írni, mint amit te itt és most produkáltál.
Üdvözlettel!

adott pontszám: 3
2005. december 7. | 00:23 | PálfaiDomi

üdv kedves győri társam!
az első dolog ami miatt pontozlak az az hogy megtudjam a neved hogy ki is az aki Győrben fotózgat (vagy csak látogatóban volt)
ezért is adtam fájó szivvel a 3est:(
sajnos nekem ez nem túl eredeti
igy sajnos mindenki láthatja aki áppen arra jár
és nem is ez az első ilyen fotó róla
a másik meg az hogy teljesen szét nyirbáltad
az egyetlen "profi" dolog az hogy éles a kép
azt javaslom hogy válassz más perspektivát zoomolj nagyobbat, vágjál belöle érdekeset
hajrá
domi voltam

hoef válasza:
Eddigi értékeléseid átlaga: 4,63
Ez meg 3?
A véleményed közel nullát ér, már ne is haragudj!
1. Mondd el nekem, hova kell állni ahhoz, hogy így lásd e cégért! Fogalmad sincs, ez csak olyan "győri vagyok" nagyképűség részedről. Elképzelni sem tudod, hogy honnan készült a felvétel, hogy így láthasd te is.
2. Mit jelent az, hogy "szétnyirbáltad"? Mármint hogy én? Mit is nyírbáltam szét?
3. A többi idevágott "bölcsességed" meg (perspektíváról, zoomolásról illetve vágásról) konkrétumok híján nem jelent semmit.

adott pontszám: 5
2005. december 6. | 23:53 | nyulszajas

Emléxem a régi képedre, ez sokkal jobban sikerült. Nem könnyű egy ilyen perspektívából jó képet csinálni. Finom fények, színek és a perspektíva is jó innét! Gratum!

hoef válasza:
Örülök, hogy megint találkoztunk...
Köszönöm, hogy értékelted a képemet!
A te új képeidet úgy látszik nem sikerült "kihalásznom" a képek tengeréből.
Üdv.