BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,86
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. november 30. 20:15
  • érzékenység: ISO 100
  • forrás: negatív
  • objektív: Tamron 210mm
  • Készítés helye: Budapest
éhesababám

nem tudok mit mondani 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2005. december 1. | 00:57 | szódás love

A vágás utólagos, én is úgí értettem a javaslataimat:)

Boll válasza:
thx

2005. november 30. | 23:39 | kpzoli

Ha valaki ír ennyit egy fotódról, függetlenül attól mennyire okosat vagy sem, annyit megtehetsz, hogy kevésbé bántóan ironikusan válaszolsz!
Álló formátum: itt valami félreértés lehet. Attól, hogy a kamerát elfordítod 90 fokkal, miért is változna meg a kislány arca?
Elkapott pillanat: Ez egy tévedés lehet. Elég sokan érzik úgy, hogy ebben a kategóriában el lehet nézni sok hibáját, esetlegességét a képnek. Azért lehet ez, mert összekeverik az elkapott pillanatot az elkapkodott fotóval. A kettő messze nem ugyanaz. Pillanatot pont azért nehéz elkapni, mert nagyon gyorsan, szinte automatikusan kell szerkeszteni. De jól! A kép minősítése az értékétől függ és nem a kategóriától. És ha képes vagy ilyen témákat meglátni, remélem képes leszel hatásos, kifejező képpé szerkeszteni őket.

Boll válasza:
köszönöm.- Egyáltalán nem voltam irónikus előző emberünkkel. Csak ő azt mondta - legalabbis ugy ertelmeztem- hogy a 90fokkal elforditas mellett még akarta latni a szemkozti nezoteret is. Az nem megoldhato ha csak kozel nem megyek kislányunkhoz.

adott pontszám: 3,6
2005. november 30. | 23:21 | ts16949

Vágni kéne, jobbra-balra. A téma szép, benne van a pillanat. Javítható kép.

Boll válasza:
kösz

2005. november 30. | 23:06 | zenyit

hű, mondjuk lehet hogy a jégbalett érdekelt volna :) kivéve ha hosszabb félóránál :)

Boll válasza:
:)

adott pontszám: 3
2005. november 30. | 23:01 | kpzoli

Megfogja a szemet, nézeti magát, elgondolkoztat, de sajnos mindez nem válik hasznára, mert felismerteti hibáit, hiányosságait. Mindenképpen tartalmas kép, de úgy érzem sok lehetőség kiaknázatlanul maradt. Először is a kislány, a bal oldali, mert ő látszik főtémának, szóval a kislány, ha az egyedüli babás kislány lenne a nézőtéren, sokkal erősebb lenne a látvány, nagyobb lenne a hangulati kontraszt a nézőtér, a felnőttek és ő közte. Tipikus példa a kevesebb, több lenne esetre. A meghökkentést, a szokatlanságot, és ezzel a hatást veszi el a képtől. Hiányzik a környezet, az amelyikben a kislány igazán különös lenne. Természetes, hogy hiányzik, az előző probléma miatt, mivel a második kislány sokat vesz el a képmezőből. Nagyon nehéz a helyszínt nem ismerve utólag okoskodni, ezért csak félve kérdezem, mondom, hogy én elfordítottam volna a kamerát álló formátumba és balra, hogy a most bal oldali kislány kerüljön a kép jobb oldalára. Talán, mondom, nem tudhatom mi került volna így a képbe, csak sejtem. Viszont a szemközti nézőtér, ha bekerült volna, egész más térélményt adna, jót tenne a képpel. További előnye ennek a megoldásnak, hogy a kislány nem balról nézni ki balra a képből, hanem kicsit átlósan. Ez általában jobb érzést kelt. Zavarban vagyok, mert így is nagyszerű kép, de csak a kislány különös tekintetének, a babának és az éppen hogy felismerhető környezetnek köszönhetően. Kellett volna a megfelelő tudatosság a szerkesztéséhez, és akkor egy remek képet látnánk. Így van egy olyan, "na lefotóztam a gyerekeket" íze, pedig sejtem, hogy nem ez történt. Elnézést! De a szerkesztés, teljesen olyan.
Lehetne még csámcsogni az ujjak megvágásán, de a fentiekhez képest ez elhanyagolható, csak az átgondoltság hiányát bizonyítja. Nem érdekel, hogy mi aszabály, azért problémás, mert rossz érzés itt a vagott kéz.
A pontszám nem túl érdekes szerintem, csak azért magyarázom, mert a kép minden, csak nem hármas. Egy 4-5 körüli téma, meglátás és egy 1-2 körüli kivitelezés átlaga.

Boll válasza:
Köszönöm a részletes taglalást. Nos az a helyzet hogyha álló helyzetben pofánfényképezem a kislányt 15 centiről hogy a szemkozti nézőtér látsszon akkor valósszinuleg nem ilyen lenne az arca. 2: ez egy elkapott pillanat. Nem tudom érted e mire gondolok. Köszönöm a véleményt ritkán kapok ilyen részleteset és okosat. Thanks!

adott pontszám: 4
2005. november 30. | 22:32 | szódás love

Ejjj... Pompás pillanat, kifejező arc(ok), a két baba tartalmilag nagyon megdobja! Balról mindenképp vágnék, a belógó feketeséget ugye, fölülről is ezzel együtt lejjebb jönnék, s tán jobbról is szűkítenék. Az amúgy is hangsúlyos főszereplők így végképp uralhatnák a terepet, nagyobbat ütne az amúgy is nagyon jó fotó.
Grat!

Boll válasza:
Köszi. Csak elkapott pillanatoknal azért nem olyan könnyű komponálni
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2005. november 30. | 22:27 | zenyit

szerintem nagyon szép fotó. nem értem miért nem értékeltek eddig. ez valami előadás vagy meccs, ugye? és tipikusan a gyerekek nem figyelnek, mert unalmasnak tartják. szenvedés nekik. ez az arckifejezés.. tényleg elkaptad a hangulatot. emlékszem, mikor kiskoromban a moziban mindig táncoltam a filmzenéken, még a mesefilmeken is. vagy ha elvittek egy előadásra, nem érdekelt. na mindegy. ezek az én emlékeim. számomra kedves képet csináltál, technikailag is teljesen rendben van. gratulálok :)

Boll válasza:
Jégbalett volt :)