BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,5
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. november 28. 23:02
Lakóhelyek

A kategória besorolás nem véletlen! (Az egyik lakóhely nem annak épült...) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2005. december 7. | 14:54 | Marikoo

Nos, legyen ez az elso beirasom, miota regisztraltattam magam!:-)
Elso ranezesre abszolute de nem mondott semmit a kep. Ertelmet szamomra csakis a cim adott neki. De en ezt egy kicsit eroltetettnek erzem. Sajnos, megvan a tudat alatti tarsitas a hid-szemet-hajlektalanok kozott. Ennek a kapcsolatnak megletet nem is vitatom, de ugy erzem, hogy par hajlektalan a mindennapi tevekenysegevel sokkal utosebbe tette volna a kepet es a mondanivalot is jobban kiemeli. Igy egyenlore ez szamomra egy hid, szemettel egy tiszta es szep lakohaz mellett. En ugy erzem, hogy egy szociofotonal tobbet a nezo "szajaba kell ragni".
A minoseg pedig ugy erzem, hogy rontja nagyon a kepet. Tudom, ezert en is meg leszek szolva, de en ugy erzem, hogy attol fuggetlenul, hogy a mondanivalon nem valtoztat a minoseg, de engem zavar a beegett eg, epulet, elettelen szinek, a homalyos hidlab. A ff megoldas mindenkepp sokat javithat, ott a beegett eg sem olyan zavaro.
A gondolat egyebkent erdekes es elgondolkodtato, de a kep maga szamomra elvezhetetlen mondanivalo ide, vagy oda.

hoef válasza:
Ha ez az első értékelésed, akkor annak mindenképpen örülök, mert nem két rövid, tőmondattal intézted a dolgot!
A képpel kapcsolatos észrevételeiddel kapcsolatban most nem írok semmit, pedig szoktam vitázni, mint itt láthattad is... De arra az egyre vigyázz, hogy ne akard látni egy képnél sem, ami eszedbe jut, mert sokan esnek abba a hibába, hogy egy képnél a saját gondolataikat erőltetik, pedig az már egy másik kép!
Ha ilyen értelmesen és ilyen terjedelemmel fogod értékelni ezen a site-on a képeket, akkor örülök, hogy itt vagy!
Biztosan találkozunk majd az én képeimnél, s majdan a tieidnél is, és megvitatjuk majd a világ folyását.
Köszönöm, hogy írtál! Üdv.

2005. november 29. | 16:32 | GuMiSZu

"A híd (is) éles.
"nagyon ötletes ilyet még nem láttam" - és 3-as. Kösz. Rendes vagy. "

-mint mondtam 3.8
ha megnézed a híd pillérét bal oldalon az minden csak nem éles! és szerintem "ott alszanak akiknek rosszul megy a soruk"

hoef válasza:
Az élességen nem vitázok veled, mert az nem mérhető, nem objektív dolog. Élességet az szokott leginkább emlegetni...
Azt azért elmondom neked, hogy számtalan ennél sokkal rosszabb minőségű képre adtam 5-ösöket, mert olyan volt a mondanivalója. Mindamellett, hogy megemlítettem azt is, ami a gyengéje volt.
Ha nem hiszed, nyugodtan olvasd el az értékeléseimet. Szia.

2005. november 29. | 10:14 | blzoly

Az hogy csak most vágom le hogy miről is szól a kép is felróható egy hibának.Nem igazán egyértelmű a mondanivaló.

hoef válasza:
Lehet, hogy az én hibám...
Szia

adott pontszám: 3
2005. november 29. | 10:12 | blzoly

Nagyon rossz nézőponot választottál,a túloldal nagyon zavaró.Az élességet sem igazán észlelem,ez leginkább a híd lábánál érezhető.Látszik hogy tudatosan szerkesztetted a képet a sarokba vezetésről,de máskor a minőségre és a háttérre is figyelj oda.A helyes exporól nem is beszélve(kicsit tulexpos a túloldalon az ég)

hoef válasza:
Ha nem lenne túlexpós, akkor meg a híd aljának részleteit kifogásolná valaki.
Kösz.

2005. november 29. | 10:04 | GuMiSZu

3.8 at akartam adni, de ez a új fotozz.hu még nem az igazi!!! elnézést!!!! :(

hoef válasza:
Ez bizony rossz minősítés, ismerve a sok nem tudatos 4-5 átlagú képet.

adott pontszám: 3
2005. november 29. | 10:02 | GuMiSZu

Nem elég egyértelmű a kompozición szerintem az, amire te gondoltál a kattintáskor. Sajna a híd alja is elmosódott, és a házak sem teljesen meghatározóak a képen (el vannak rejtve)
Ha a híd lenne éles és a házak elmosódva nekem jobban tetszene

nagyon ötletes ilyet még nem láttam

hoef válasza:
A híd (is) éles.
"nagyon ötletes ilyet még nem láttam" - és 3-as. Kösz. Rendes vagy.

adott pontszám: 4
2005. november 29. | 09:55 | ész ventura

A kompozícó megfelelő, de picit életlennek érzem. A színeken is erősíthettél volna! Üdv!

hoef válasza:
Szerintem az életlenség akkor zavaró, ha rontja a mondanivalót! Néha még jó is (bár nálam nem életlen), ha hozzájárul ahhoz a 'hangulathoz', amit látni kell. A színek úgyszintén! Tegnap (nov. 28-án) ilyen volt az időjárás, miért módosítsam a színeket egy nem túl vidám témához?
Kössz, hogy írtál! Szia.

adott pontszám: 3
2005. november 29. | 08:33 | _kolbi_

Sejtem mit akartal sugallni ezzel a keppel, sajnos a megvalositas nem sikerult.

hoef válasza:
Indoklás nélkül?

adott pontszám: 3,9
2005. november 29. | 07:28 | skitty

A téma nagyon jó, a megvalósítás sajnos kicsit sántít. Gondolom a híd aljában egy hajléktalan alszik....Kár hogy alig lehet kivenni. Ehhez nagyon lapos szögbe fotóztad... és meszziről.
Megértem hogy a gépnek korlátai vannak, a szándékod nagyon jó.
Tetszik a kép vágása, ahogy a híd párhuzamosan fut a kép szélével.
Kár hogy nem hagytad feldolgozhatóvá, lehet hogy lett volna valaki aki még javított volna a képen.
Még egy tanács ha jársz arra...ha valaki űl a híd tövében /a hajléktalan/ sokkal jobb lesz a kép.

hoef válasza:
Kedves sitty, teljesen félreértettél! Ember nincs a képen. A hajléktalanok - legalábbis az én tudomásom szerint - nappal melegedőhelyeken időznek. Itt csak az eldobált, elszóródott holmik látszanak, s azok is csak jelzésszerűen.
Szerintem ha "Lakóhelyek"-ről szól a kép, akkor nem szükségesek a lakók, mint ahogyan az emeletes házak lakói sem látszanak. Természetesen döbbenetes lehet egy "modellel" rendelkező kép, de az már egy másik téma. (Egyébként tegnap sütött a nap, ilyenkor nem nagyon húzódik oda senki.)
A lapos szög pedig szándékos, hogy a a híd teljesen a fejünk fölött legyen, hogy betakarja a kép nagyrészét, így nyomasztóbbá téve azt.
Köszönöm, hogy írtál! Szia.

2005. november 29. | 01:28 | medveh

Sajnos nem emlékszem a képedre, valószínüleg túl gyakran törlöd őket, ha pedig nem vagy kiváncsi mások véleményére, az esetleges hibákra, akkor miért osztod meg a képeidet? Hátha van akinek tetszik... bocs én azt hittem fejlődni is szeretnél, de ha nem hát nem.
Egy jó képnek önmagárét kell beszélnie! :)
Üdv.

hoef válasza:
A te írásaidtól kellene fejlődnöm? Röhöngnöm kell. Már csak azért is, mert ezt a szövegedet is feltevéssel kezded, ami megint nem jött be, már megint tévedtél. Az a másik kép, amibe sajnos belebotlottál, még mindig fent van, nem töröltem. Túl gyakran bocsátkozol feltevésekbe, s egyre-másra tévedsz.... Érdekes.
Én az olyan véleményekre nem vagyok kíváncsi, amilyent te írsz. Mert aki azt hiszi, hogy van egy jó kamerája és máris mindent tud, azzal nem nagyon tudok mit kezdeni, azon kívül, hogy itt írkálok, de már ezt is unom.
Jó pap holtig tanul. Ezt most írom neked másodszor. Ezt tanuld meg! Mert én régóta ezt vallom, de tanulni nem mindenkitől lehet. Engem észérvekkel bármiről meg lehet győzni, de valótlanság állításával meg feltételezgetéssel nem.
Szerintem fejezzük be, mára bőven elég volt!

2005. november 29. | 00:56 | medveh

Ne haragudj, de nem bírtam a fotó művészi oldalára figyelni amíg szerintem fontos technikai hibákat vétettél. Az üzenet átjön, ez olyasmi amivel minden nap találkozunk. De kicsit zavarban vagyok a témánal, mert a kép kb 30 százaléka a híd szerkezetét helyezi előtérbe, míg a címként is jelölt tulajdonképpeni téma, a híd alatti átmeneti szállások nem látszanak csak sejtetni engedi ez a kép. ha pedig a napsütötte házat nézem akkor is csak a fakó színek kerülnek előtérbe mert nem sokat engednek a fák látszani abból amit feltételezésem szerint te mutatni szerettél volna. Mivel a színek nem igazán meggyőzőek, kontrasztosak vagy élénkek én azt tanácsolnám hogy próbáld ki ffben, vagy lépj kicsit tovább és a híd alja legyen ff a ház pedig szépia, hogy ezzel is emeld a kontrasztot, bár ez nem mindenkinek jön be.
Érzem amit érzel, én is sokat éreztem ilyet, de ebbe a képbe kár nagy reményeket fektetni, sajnálom, most sem gondolom hogy ez a kép nagyobb pontszámot érdemel.

hoef válasza:
Te azért a belemagyarázott technikai hibákról írtál, mert ezt a képet éppen le akartad pontozni,s azért nem tudtál a tartalomra odafigyelni, mert nem is akartál.
Tudod, ezekre a tanácsaidra nem vagyok kíváncsi, mert ez a te fejedben van. Nem kell itt semmiféle FF meg szépia.
Én az ellentétet úgy oldottam meg, hogy az egész képet nyomasztóan lefedi a híd, amit te éppen kifogásolsz gondolkodás helyett. Nem csak olyan megoldások vannak, amit eddig sikerült megismerned, léteznek egyediek is! Múltkor egy másik képemnél ugyanezt csináltad, sablon gondolatokkal traktáltál, mert az is túl egyedi volt, csak nem olyan, amilyen neked eszedbe jut.
Úgy tűnik neked a híd alatt elszórt holmikat egy méterről kellene megmutatni, a házak elöl kivágni a fákat, mert így nem látod a különbséget... Ne haragudj, fárasztó.
Én is javaslok neked valamit: olvasd el someoneelse28 cikkét, ha már olvastad, akkor olvasd el még egyszer, s talán akkor nem próbálod a te gondolatvilágodtól eltérő fotókra a saját elképzeléseidet ráerőltetni!
A pontszámod meg nem nagyon érdekel, habár megnéztem az előbb, s az önarcképednél már írtam is erről, mert a múltkoriak alapján azt hittem, hogy most sem fogsz válaszolni.
Szevasz.

adott pontszám: 3,5
2005. november 29. | 00:22 | medveh

Az téma jó a képpel viszont vannak gondok. Az ég a jobb sarokban már már beégett a háztető felett kromatikus aberrációt találhatunk és bár lehet hogy csak a sőrítés miatt, de egy kicsit életlen az egész.

hoef válasza:
Mondd csak, téged érdekel egyáltalán valami a technikán kívül?
Nem égett be az égbolt.
A kromatikus aberrációt csak álmodtad.
S ha életlennek látod, akkor meg kellene tisztítani a monitorodat.
Ne haragudj, de ez a vélemény aligha volt hasznos. Arról nem is beszélve, ha én ilyeneket írok valakinek (ámbár inkább az alkotással szoktam foglalkozni), mert a technikai hibák zavarják a mondanivalót, akkor javaslatokat is teszek.
Csokálkozom rajtad. Eddig mintha másként ismertelek volna.
Legjobbakat!

adott pontszám: 4,1
2005. november 28. | 23:10 | Neil

Üdv!
Ja, egyből lejött, miért szociofoto, nagyon jól észrevetted. Fogadjunk, a ház az, ami nem annak épült eredetileg:))
Na, de komolyra fordítva, az a baj, hogy a híd alatti "lakóhelyből" szinte semmit nem lehet kivenni, nagyon távol van. Talán, ha egy kicsit még balra mentél volna, akkor jobban rá tudsz közelíteni és még benne marad a ház is.
De érdekes kép, gratulálok hozzá!
Üdv
Neil

hoef válasza:
A híd alatti, alkalmi szálláshely részletei nem annyira érdekesek, bár a hulladék így is látszik szerintem.
Nekem fontosabb volt, hogy a kép bal széle szinte éppen a híd szélénél legyen,a híd másik oldala pedig jobbra fent fusson ki. A folyóból is több volt, de azért vágtam, mert így sokkal nyomasztóbb. Ellenpontnak pedig ott van a napsütötte ház...
Köszönöm, hogy írtál! Szia.