BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,3
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. november 26. 21:59
  • Készítés helye: Győr
Isten háza

Két "okos" vélemény után vagyok kénytelen ide írni. Nem kell egy templomnak mindig FF-nek lenni!!! Ennek színei a nátriumlámpák miatt ilyenek, mert egyébként vörös téglákból épült. Az épület nem dől, nem ferde!!!!!! Időnként elegem van az egészből a hülyeségek miatt! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2005. december 3. | 21:44 | Kirschner

Ha jól látom, így is többet adtam, mint az átlag....
Szerintem nem jelentéktelen, de meg tudom érteni, ha nem örülsz a lehúzásnak - én sem vagyok szerény ember, különben nem is mutogatnám magam meg a dolgaimat....
Üdv :)

hoef válasza:
Örülök, hogy megint írtál, mert így elmondom neked, hogy nagyon jól ismerem a fotozz.hu-n megjelenő képek színvonalát. S azt is tudom, hogy milyen képek hányas átlaggal "büszkélkedhetnek". S most - félreértés ne essék - nem csak erről, s nem csak a magam képeiről beszélek, de időnként felháborít, ami itt folyik. Ma délelőtt egy 1-es képre én 4,4-et adtam, mert azt érdemelt. Aki előttem egyest adott, az nem egészen normális, de ilyenek alapján alakul ki az 'átlag', amire te is hivatkozol. Nekem nem a te 4-eseddel akadt gondom, hanem a téged megelőző, "megalapozott", "értelmes", kellően nem indokolt véleményekkel. Ez van. Azt olvastam évekkel ezelőtt az ókori görög demokráciáról, hogy a piactéren mindenkinek jogában állt politizálni, aki elég értelmes volt. Aki színvonal alattinak minősült, annak jogában állt meghallgatni, amit mások mondtak, de szólni nem engedték, mert hülyeségeket hallgatni nem értek rá, meg kedvük sem volt hozzá. Szóval ezt a képet én nem tartom csúcsfotónak, de hogy 'tucatfotó' lenne, az nem igaz. Ha láttál már itt hasonlót, írd le az ID-számát, légy szíves, s rögtön visszavonulok. Na jó, a lényegen nem változtat, de legalább egy jót dumáltunk. Végül is ezért járok ide. A világot megváltani nem tudom, s már nem is akarom, de annak nagyon örülök, hogy sokszor az általam lepontozott képek szerzői az új rendszernek köszönhetően jutalom krediteket küldenek nekem (pedig semmi szükségem arra, mert van bőven elég), mert az értékelésemben írt észrevételeimet hasznosnak találják, a javaslataimat kipróbálva rájönnek, hogy jobb lett a képük, s egyáltalán jóindulatúan írtam, nem csak úgy, értelmetlenségeket odavetve. Legjobbakat kívánom neked, s remélem, hogy összefutunk még valamikor. Lehet, hogy te fogod minősíteni az én képemet, lehet, hogy én a tiédet, de veled szívesen cserélek véleményt, mert azért vagyunk itt. Üdvözlettel a kép alkotója.

adott pontszám: 4
2005. november 29. | 09:46 | Kirschner

Engem az zavar, hogy az alját levágtad a lépcsőnek. De azért nem rossz...

hoef válasza:
Szerintem az elég jelentéktelen. Ezért 1 pont levonás, amikor vannak tizedpontok? Csodálkozom.
Köszönöm, hogy írtál! Szia.

2005. november 28. | 19:45 | Axxis_Surfer

az a baj, hogy itt sokan azokat a véleményeket is személyükre veszik, amik valójában a képeket illetik. Félre kéne itt az ilyet tenni szerintem. Ez egy fórum, ahol vannak fotósok, akik megmérettetik magukat, és vannak képek amikről lehet társalogni.

Én többynire azokat a képeket értékelem, amikhez hozzá tudok szólni, amikről van saját elképzelésem, hogy én hogyan fotzóznám másképpen. Én az ilyen képet úgy fotóznám, hogy a magas torony jobbra befele dőljön, hiszen axonometrikusan is úgy rajzolnám.

hoef válasza:
Ez úgy lett fotózva - másként nem is lehet -, hogy a függőlegesek befelé dőltek, a vízszintesek meg balra. Ez a nézőpont ezt eredményezi.
A korrigálás szoftveresen történt, s a torony volt a fő szempont. A jobb oldali egyeneseknek nincs akkora jelentősége, főleg nem úgy, hogy az a talán 1%-nyi balra dőlés fő téma legyen, szerintem.
Viszont amiről te beszélsz, az nem axonometria, hanem perspektíva.
A fórum majdnem 12 ezer tagját - de legalábbis jelentős részét - meg nehéz lesz átformálni...
Legjobbakat!

2005. november 28. | 16:46 | Axxis_Surfer

Nem vagyunk egy véleményen. Beleolvastam a hozzászólásaidba, valóban értelmes véleményeket írsz, de ez a templom akkor is dől balra, ha hiszed, ha nem. És meg is válaszoltam neked, hogy az axonmetrikusan ferde.

Ha nem tetszenek a képeim, meg az értékeléseim, akkor ne nézd és ne olvasd őket. Egyébként valóban csak pár napja vagyok itt, de már hiányolok egy olyan futuret, hogy báltalam kiválasztott userek képeit ne mutassa a rendszer. Úgy tűnik néha szükség lenne rá, mert vannak páran, akiknek csak a buksiját szabad itt simogatni, mint az ominózus viccben, hogy "Igen móricka, nincsen neked kocka fejed"

hoef válasza:
Szerintem te nem tartozol a "csordaszellem" képviselői közé, ezért szívesen lennék jóban veled. Csak elég érdes a stílusod (néha sértő, néha goromba), s így nehéz veled szót érteni.
Az első két képedet láttam, meg az első 40 értékelésedet olvastam, tehát nem mondtam, hogy mi tetszik és mi nem. Csak azt láttam, hogy mások lepontozták (főleg az elsőt), én nem értékeltem egyiket sem.
Annak örülök, hogy beleolvastál az értékeléseimbe, s most már veled eggyel több ember van, aki nem tartja azokat hülyeségnek. Ha már így itt személyeskedünk, neked is voltak értelmes megjegyzéseid...
Ha meg a képeimre kapott véleményekre adott válaszaimat olvasod, akkor láthatod, volt amikor 3-ast megköszöntem, volt amikor 4-est visszautasítottam. Na jó.
Nem vagyunk egyformák, én ilyen vagyok.
Ezen a képen meg nem vitázok veled, egyéb képeimmel vagyok elfoglalva.
Kívánok neked sok sikert! Szia.

2005. november 28. | 12:49 | Axxis_Surfer

pusztán az írásod miatt ragadtam tollat. Vannak itt emberek, akik vérig vannak sértve, ha a csodálatos képükre nem 5 pontot adnak, vagy valaki esetlegesen rávilágít a kép egy hibájára, sőt náhányuk még vissza is szól.

Én is úgy látom, hogy a templom balra dől. Húzdd csak oda a képet a monitorod széléhez, és látni fogod, hogy szinte az összes függőleges vonal balra dől. Így az írásaidat olvasva úgy érzem, hogy nem ismerős neked az, amit általános iskolában rajzórán tanultál, amikor az axonometrikus ábrázolást tanították.

Szerintem fogadd el mások írását, ne gondold, hogy az emberek itt a kredit megszerzése miatt írkálnak, sokkal inkább egymás között tárgyalják ki egy-egy kép problémáit.

A képedre nem adtam pontot, gonolom ekkor nem jár kredit érte.

hoef válasza:
Szerintem meg te nézd meg a tornyot, húzd a monitor széléhez, s látni fogod, hogy értelmetlenségeket beszélsz! A jobb oldal jelentéktelen részleteiről szóló okos észrevételeid meg nem érnek semmit.
Örülnék, ha megkímélnél magadtól, mert néhány napja vagy itt, már mindenkit kioktattál (mégpedig nagyképű stílusban), közben feltettél két ócska képet, az egyik alig kapott többet 1-esnél (még ugyanazon a napon törölted, olyan szégyenteljes volt).
Sokan beolvastak már neked, mert olyan bántó a stílusod, s sokszor olyan eszetlenségeket írsz (mint pl. most nekem).
Képet csak úgy tudtál feltölteni, hogy SMS-t küldtél, mert a 'szakvéleményeidre' nem kaptál annyi kreditet, hogy összegyűljön a feltöltéshez szükséges...
Szóval bántani nem akarlak, de a te tanácsaidra, ami sokszor minden alapot nélkülöz, nem nagyon van szükségem. Hello.

adott pontszám: 2
2005. november 27. | 00:46 | HUNJannus

Hűűű...ennek a képnek nagyon durvák a szinei. Meg az egész kép elég durva:) Kb mintha a jó Isten most akarna mellé leszállni a maga fényével. Nátrium lámpa ide vagy oda nekem ez a kép nem tetszik.

Kövezzetek meg.
Jannus voltam

hoef válasza:
S mitől is "durva" az egész kép?
Tudod te egyáltalán, hogy mit jelent errefelé egy kettes?
Nekem meg a véleménynek alig nevezhető írásod nem tetszik :)))

adott pontszám: 5
2005. november 27. | 00:21 | Chochesss

Nekem nagyon teszik az egész kép. A színvilága és az épület is csodálatos. Engem megfogott.

Gratulálok!

hoef válasza:
Örülök, hogy akad valaki, akinek tetszik! Üdv.

adott pontszám: 3,9
2005. november 27. | 00:16 | newpistolpete

OK-OK, de mi a hozzáadott érték, amit neked tulajdoníthatunk. Elmentél este, és a gép a többit megoldotta. Szerinten mitől olyan egetverően különleges ez? Néha tényleg gonoszak vagyunk, de azért nem kell agresszívnak lenni...

hoef válasza:
Nem mentem el. A kamerát küldtem, hogy fényképezze le, mert esett az eső, s nem volt kedvem odamenni. Utána pedig szóltam a többi eszköznek, hogy korrigálja, amit a fényképezőgép nem tudott megoldani. Nekem nem kell tulajdonítanod semmit.
Én nem vagyok agresszív, de te nem indokoltad meg az adott pontszámodat, nem írtál véleményt sem javítási javaslatot!!! Erről ne feledkezz el!
Az én stílusom olyan amilyen, de neked a képről kellett volna írnod.
Szerinted minden kép egetverően különleges? Vagy esetleg a tieid mind azok?
No, legjobbakat!

2005. november 26. | 23:57 | kpzoli

Többször értékeltem már a képeidet, nem biztos, de talán mindegyiket 5 pont kíséretében. Idéznék néhány válaszodból:
"Köszönöm elismerő szavaidat!"
"Öröm volt olvasni a véleményedet!"
"Köszönöm a szépen megfogalmazott dicséretet."
Ilyen egyszerű, adok 5 pontot, és ezt olvasom. Most adtam 2-t, de ugyanolyan alaposan megnéztem a képet, megfogalmaztam az észrevételeimet jó szándékkal, hiszen azért tetted fel ide, hogy ezt tegyük. De úgy tűnik mégsem. Csak a siker, az elismerés jöjjön. És lényegtelen ki mit ír. Mi értelme ennek? Ez nem a fotózásról szól már számodra! Hiszen Te tökéletes lehetsz, csak az elismerés hiányzik. De minek, esetleg nem vagy biztos a tökéletességedben? Akkor miért így reagálsz?
Bár nem én írtam, de a templom tényleg balra dől. A torony fala párhuzamos a kép szélével, de a templom jobb széle (rendezői jobb) tényleg balra dől. És ha valaki veszi a fáradtságot, hogy megnézze alaposan a képedet, aki Te is megtehetnéd, hogy leellenőrzöd, mielőtt érdekes hangnemben válaszolsz neki, ahelyett hogy megköszönnéd, pontszámtól függetlenül! Leírhatod százszor, hogy nem dől, de jobb lenne egyszer megnézned!
Nem mondtam, hogy legyen ff, vagy szépia! Miért erről szól a válaszod?
Képzeld el, legutóbbi kedves, bár most már átértékelődött válaszod kevesebb, mint két héten belül íródott. Gondolod, nagyon megváltoztam azóta? Nem hiszem.
Mások hitéletével nem szeretnék ezen az oldalon foglalkozni, és mástól is elvárom, hogy ne tegye! Azonban figyelmedbe ajánlok egy tulajdonságot, mely minden keresztény ember számára alapvetően fontos, de olyan művész sem született még, akinek nem kellett volna ezzel szembenézni, elsajátítani, fejleszteni. Ez az alázat.

hoef válasza:
Nos, ezt sem fogadom el. Az értékeléseid átlaga 4.62, ez meg 2-es. Ugye, ezt te sem gondolod komolyan a site képeinek ismeretében? Ez tucatfotó, amit minden kezdő hetente megcsinál, igaz? Ez vicc. Ma este is láttam egy képet (itt nem írhatom meg, hogy melyik volt az), amelyik majdnem kifordul a képből olyan ferde, s majdnem ötös az átlaga. S te itt most egy jelentéktelen képrészlet 1 fokos (lehet, hogy még annyi sincs, most nem mérem meg) dőlésével foglalkozol? Miért kellene mindent függőlegessé tenni? Nézz föl egyszer egy tízemeletes házra, aztán utána mesélj nekem a perspektíváról!
A színekről meg egyszerűen úgy nyilatkozol, hogy nem hiszed el? Ez is furcsa egy kissé nem? Ezért szólt a válaszom FF-ről meg szépiáról. S akkor csodálkozol, hogy nem tudok ujjongani?
Ez a kép nem mások hitéletével foglalkozik, de te az értékelésedben mégis azzal foglalkoztál, hiába állítasz most mást.
Nos, neked tudnod kell még annyit rólam, hogy engem észérvekkel bárki meg tud győzni bármiről, de csak azzal. Amikor viszont azt látom, azt olvasom, hogy "nem hiszem el", akkor azt elfogadni nem lehet, mert én voltam ott ma este, én fényképeztem, te pedig kétségbe vontad a valóságot.
Figyelmedbe ajánlom a mások képeire írt értékeléseimet, s az azokra érkezett válaszokat. Ha nekem problémám van egy képpel, akkor konkrétumokat írok pontosan megfogalmazva. Ha nem vagyok valamiben biztos, akkor zárójelbe odateszek egy kérdőjelet, vagy megkérem a szerzőt, hogy javítson ki, ha tévedek, s ha meg kettest adok, akkor leírom, hogy mi(ke)t kellett volna másként, sőt azt is, hogy hogyan. Nem azzal foglalkozok, hogy behívni akarja az illető vagy elijeszteni az embereket!
Végezetül: a stílusom a felső határig udvarias, de a határon túl már én sem vagyok az "igazi".
A kettesed meg nagyon durva, de annak ellenére remélem, hogy kiírtuk magunkból mindketten, ami kikívánkozott. Én a magam részéről nem foglalkozom a továbbiakban ezekkel, s neked jó fotós alkotó munkát kívánok!
Barátsággal üdvözöllek!

adott pontszám: 2
2005. november 26. | 22:48 | kpzoli

Most az a nagy kérdés, hogy azt akarod, hogy ide bemenjenek a hívek, vagy az a cél, hogy elijeszd őket? És ez tényleg komoly kérdés, mert a kérdés a fotót nézve merül fel, de a fotó nem ad választ. Akkor pedig baj van a fotóval. És más vonatkozásban sem tud érdekes lenni, bármit is mondani azon kívül, hogy sikerült sötétben felismerhető fotót készítened egy kivilágított épületről. Tényleg ilyen sárga fényekkel van megvilágítva? Nem hiszem, de nem tudom.

hoef válasza:
Pedig úgy van, nátriumlámpával, ha tudod, mi az!!! S nem akarok senkit beküldeni, sem elküldeni, ez a te részedről csak egy fölösleges szószaporítás. A baj pedig a te hozzáállásoddal van, nem a fotóval! S szándékosan nem csináltam belőle sem FF-et, sem szépiát, hogy neked is tetszen. Nem csak attól kell elájulni! Neked meg nem nagyon érdemes semmit magyarázni, mert úgy is hitetlen vagy, mint ahogyan magadról írtad. Nem örülök, hogy találkoztunk. Hello.

adott pontszám: 3
2005. november 26. | 22:24 | Boll

Nos nekem nem igazán tetszik ez a sárgásság, nem áll jól az épületnek, isten házának. A templomkért mondjuk amugy sem vagyok oda de ez személyes. SZAL: Balra dől a kép? miért dől az balra? Ne döljön! Jöjjön Vissza most. A gonosz lelkek döntötték el biztos vagyok benne nem te. Egyébként az ötlet jó. Így tovább

hoef válasza:
Ne haragudj, neked sürgősen szemorvoshoz kell menned! Ez nem dől sehova, de ha erről fogalmad sincs, akkor elmagyarázom neked, hogy egérrel húzd a képet tartalmazó ablakot a monitorod széléhez, s úgy talán látni fogod, hogy azzal párhuzamosak a függőlegesek. A gonosz lélek te vagy, mert értékeléseid átlaga e pillanatban 4.2, miközben erre meg hármast adsz, mert nem vagy oda a templomokért!!! Akkor minek írtál??? Kevés a kredited??? Az "így tovább" megjegyzésedre meg semmi szükségem, mert előtte zöldségeket írtál. Na, szevasz.