BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,58
KATEGÓRIA: humor
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. november 23. 08:18
Akasztott

Nem tudom, hogy mi történik itt!!! Azt a címet adtam a képnek, hogy Akasztott "ember". Feltöltés után csak az első szó jelent meg, módosítottam. Másodszor ugyanaz. Harmadszor és negyedszer Akasztott "haramia" volt a próbálkozásom, sikertelenül... -------------------------------------- Nem tudom, hogy mi rágta lyukasra, nem tudom, hogy mi okozta azt a barna csíkot, de egy hónappal ezelőtt így nézett ki... Utómunka: vágás, keret. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2005. november 26. | 10:15 | ophidian

A téma jó, a kidolgozás, nem az igazi.
A fények szépek, éppen jól hangsúlyozzák az ötletet.

A lényeg kiemelésére azonban jobban oda kellett volna figyelned.
A mélységélesség egyzerre nagy és kicsi: a levélnek minden részlete lehetett volna éles, hogy jobban kiemelkedjen az arc, a háttérnek pedig nem ártott volna erősebb elmosás. Ezt egyetlen expozícióval aligha lehet megoldani.

A kompozícióval sincs minden rendben. A belógó levelek zavarna, nyugodtan félrahajthattad volna őket. A fellógatottsághoz fentről egy kicsivel többet lehetett volna hagyni.

hoef válasza:
Tudod, az az új rendszer egyik nagy hibája, hogy nem tudod elolvasni mások véleményét (meg a válaszaimat). Sok mindent másképpen látnál, ha azt olvashattad volna...
Ez a kép nem egy képről készült, hanem egy őszi fényekkel telített látványról. Ezt a levelet másfél hónappal később vettem észre, s az eredetinek csak töredéke. Tehát amiket írtál, nem lehet már megvalósítani, legfeljebb szoftveresen, amit pedig nem fogok. Köszönöm, hogy írtál! Üdv.

adott pontszám: 4
2005. november 25. | 11:16 | nana1108

Érdekes témát találtál. Engem nagyon zavar a szög amiből fényképezted. Ha már "akasztott haramia" a címe, akkor szerintem egy alul elhelyezett nézőpont sokkal inkább hangsúlyozná a címet. A háttér is zavaró ebben az esetben. Egy homogénebb háttér letisztultabbá tenné. Esetleg a nappal is játszhattál volna egy kicsit. Most ha jól látom akkor valahonnan balról szemből süt. Érdekes kompozíció lehetett volna a nappal szembe fényképezni, amikor a szemeken átvilágít a nap.

hoef válasza:
Ez egy elég nagy kép picurka részlete. Nem ezt a levelet fotóztam, hanem egy leveles ágat (legalább 20 levél volt rajta) meg annak a környezetét. A felvételek - másfél hónappal későbbi - átvizsgálása, szerkesztése közben vettem észre ezt az érdekes levélkét. Tehát ennyi idővel később más nézőpont meg egyebek már nem oldhatók meg. Mellesleg ha a nappal szembe fényképeztem volna, akkor nem lenne zavaró háttér? Esetleg egy beégett égbolt a levél körül?
Köszönöm, hogy írtál! Szia.

adott pontszám: 4
2005. november 23. | 09:13 | pleiades

Az ötlet jó, a cím aranyos (lenne). Technikailag javaslom a kissebb mélységélességre való törekvést, a stabilabb élességpontot és kevesebb fényt, van ahol már túl erős a fény a képen (jobb szem felett). De szellemes dolgot vettél észre.

hoef válasza:
Ez egy 5 megapixeles kép darabkája. Ilyen esetben a minőség már romlani szokott... Ezt a levelet csak később, a monitoron vettem észre!
Az élességről: ezen a kamerán nincs manuális élességállítási lehetőség, pedig sokszor hiányzik. Az automata pedig egy kissé nehézkesen működött, mert jó erős szél fújt akkor, ami lobogtatta a leveleket.
Köszönöm, hogy írtál! Szia.