BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. november 9. 16:12
  • objektív: 28-75
Dublin

Ez egy nagyon szép ország, az elmúlt 10 évben rengetegett fejlődött! 10 évvel ezelőtt, amikor kint voltam, nagyon nem tetszett, de most lenyűgözött (valószínüleg az is belejátszik, hogy öregedtem). Ez a kép nagyon jellemző, szinte mindenhol megtalálhatóak ezek a színes ajtók, de hogy miért színesek, azt csak sejtem (rengeteget isznak és amikor merev részegen hazamennek, akkor mivel csont egyformák a házak, úgy találnak haza, hogy tudják, hányadik piros ajtón kell bemenniük :))). Nagyban nézzétek 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. november 20. | 00:17 | dansun_R

Szerintem is sokat vágtál le felülről! Legalább az áthidaló téglaívek teljesek maradhattak volna!
Szívem szerint 5alát adnék, mert nagyon tetszik! :-)

Répási Lajos válasza:
Fent egy randa cső ment, de szerintem ennél sokkal fontosabb a hangulata!

adott pontszám: 5
2005. november 10. | 19:39 | emese1982

Minden vágyam, hogy egyszer eljussak ide. Nagyon vonz ez az ország. Köszönöm, hogy ezzel a képpel még jobban ösztönzöl arra, hogy tényleg el is utazzak ide egyszer!
Nagyon jól sikerült kép! Szépek a színek és nagyon hangulatos kis ház részletet mutattál meg! Grat a képhez!

Répási Lajos válasza:
Köszi

adott pontszám: 4
2005. november 9. | 17:37 | Goendoer Tapir

a képnek egyetlen baja van, hogy nincs meg a teteje. arányai miatt a lépcsőhöz vezető betonjárda lesz hangsúlyos, nem a színes ajtó, vöröses ház. Álló formátumot javasolnék, esetleg középre helyezett ajtót, bár ebben az utóbbiban nem vagyok teljesen biztos, lévén nem tudom, h balra mi volt...

Répási Lajos válasza:
Választ lásd lentebb! Senki sem mondta, hogy a piros ajtónak és a vörös háznak kell hangsúlyosnak lennie, de egyébként a kép tagolása miatt éppenhogy az ajtó a leghangsúlyosabb a képen, amit a hosszú előtér teremt meg. A középre helyezett ajtó pedig jelen esetben brutálisan nagy kompozíciós hiba lenne, hacsak nem a lépcső aljáról készited, aminek a végén az ajtó van. De az egy teljesen másik kép, ez itt nem erről szól és a kép címe sem " A piros ajtó"!

adott pontszám: 4
2005. november 9. | 16:52 | andalucia

jó elgondolás, de nem teljesnejó kivágás
hiányolom a bal oldali lépcsőkorlát szélét, valamint a nyílászárók felső pártázatát ! :-(
állított képnél ezek összejöhetnek, a kerítés zárjától felfelé láttatanám, s akkor nem lenne ekkora üres tér a feljáróig, s minen benne lehetne ami kell.
a jobb oldali ablak sem kell szerintem.
legközelebb, Dublinban.. :-)
bocs

Répási Lajos válasza:
Nem értek veled egyet! Ez a kép egy álló formátumú képből lett kivágva és nem véletlenül csaptam meg sem a tetejét sem pedig az alját. A bololdali korlát az egyetlen amivel egyetértek mivel ott egy betonkeverő volt, amit ennek árán tudtam csak kivágni. Ha a kerités zárjától láttatod csak, akkor elbukod azt a nyugodt hangulatot, amit ez a kép így sugároz, mivel egy jóval feszesebb kompozíciót kapsz (itt feleslegesen mivel a cél egészen más). Az üres teret a feljáróig előtérnek hívják és azt a célt szolgálja, hogy felvezesse a tekintetet a fókuszpontban található bejáratig (kvázi bevezet minket a házba), ennélkül csak egy üres semmitmondó lépcsőt kapnánk egy ajtóval, de így a nyitott kapurészlettel szinte beinvitál a házba.

Köszi