BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,64
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. november 7. 19:39
  • forrás: papírkép
Örökzöld

Ez a fotó Erdőtelken az arborétumban készült. Gondolkodtam, hogy melyik kategóriába tegyem, (természet, vagy táj)de a családinál maradtam, mivel a kép nem digitális géppel készült. Várom a kritikákat:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2005. november 13. | 14:23 | rokamesz

ha nem érzem, hogy érdemben szólnak hozzá, én sem fogadom el, ezzel nincs semmi baj.

de ez tényleg nem jó fotó. még a családi emlékképek között sem való egy fotós oldalra. szerintem nagyon rossz az egész koncepciója, nem látok benne semmi céltudatosságot. mit akartál megmutatni vele?

Van rajta egy nagy fenyő, ami ilyen formájában, ilyen közelről semmi mást nem mutat, mint egy nagy zöld összevisszaságot.
Áll rajta egy fiatalember, aki zavaró a szemnek, mert kitekert pozícióban került ábrázolásra. Egyszerűen veszültség van a képben. Nem támaszkodik kényelmesen, bár nem tudom, hogy egy fenyőnek lehet-e egyáltalán! :) Odaállt, hogy rajta legyen a képen, hogy meg legyen örökítve a fenyővel...de semmi több.

A kerülendő út azt jelenti, hogy ne csinálj ilyen fotókat többé. Ne állíts embereket fába vagy bokorba, így legalábbis semmiképpen.

Életlen, homályos és részlettelen, akármiért is van, így van.

Nem a gép minőségével van a bajom...biztos lehetne jobbat is.

Mit csinálnék másképpen? Nem ilyen pózban, nem így, nem ezt a fotót készíteném el. Komponálnék előteret, meglenne a téma és talán lenne háttér is. De ha mégis így sülne el...nem tölteném fel!

Ha csak arra gondolok, hogy a nagypapám mennyi, csodálatos családi fotót készített rólunk analóg géppel. Persze az full manuális volt, utáltam is állni előtte percekig, de hát nem volt mit tenni! :)

Ez így nem jó, akár mit mondasz, örülök, hogy neked tetszik, bár nem tudom, milyen fantáziára gondoltál. Odaállítani valakit és lefotózni...ez csak egy gombnyomás számomra. Nem baj, ilyen is kell...nekem is van 23.000 expo a gépemben és ebből jó ha pár száz az ami igazán jó...a többi próbálkozás, hülyülés, emlékfotó magamnak, a szerelemnek, stb.

A jegyet nem úgy kell értékelni, mint az iskolában, nem buktál meg. Ez egy célzás arra, hogy nem jó úton haladsz. Attól még, mert családi emlékfotó a kategória, nem hiszem, hogy bármi elmenni itt, ha mindent lenégyesezünk, csak mert a fotósnak kellemes emlék...akkor mi értelme lenne...minek feltölteni. Fórumba is be lehet linkelni, ha mutagatni akarod, vagy ott a kepfeltoltes.hu!

Te magad döntötd el, mi a jó neked és mi tetszik neked. De azzal, hogy ide töltessz fel képet, vállalod az osztályzatot. Ez számomre nem ért többet, ne haragúdj.

Elfogadom, hogy nem fogadtad el az előzőt. Megértem.

üdv. rokamesz


ui.: kicsit össze-vissza lett a válasz...sorry

A-K-T válasza:
Jahhhhjjjjj .... hát jó hosszúra sikeredett, :))))köszönöm, hogy ennyit vesződtél velem. Igyekszem legközelebb valamilyen érdekfeszítőbb pózban odaállítani a "modellem":))) Nem vártam el, hogy mindenki 5 pontot adjon a fotóimra, (az nem is lenne valós) hiszen tudatában vagyok, hogy csak autodidakta módon fotózok. Viszont már eddig is sokat tanultam itt, a Fotozz-on. Minden, ami az előremenetelemet segíti, szívesen veszem. És nem sértődök meg az esetleges rosszabb pontért. Ez az előbbiekben sem volt problémám.
Köszi mégegyszer, és Jó fényeket.

Üdv: A

adott pontszám: 1
2005. november 12. | 18:27 | rokamesz

életlen

tényleg nem ide való...egyszerűen ez másról szól...az ott akkor egy kattintás volt, akik ide készítenek fotókat, azok egy képpel többet pepecselnek sokszor, mint te az egész tekerccsel...és ne vedd bántásnak, egyszerűen csak így van

a fickó nem Vörösváron dolgozik egy bringaboltban...olyan ismerős.

rokamesz

A-K-T válasza:
Most fogok először ilyet tenni! Nem fogadom el az értékelésed! Azért, mert életlen egy fotó??? azért elfogadhatalan, hibás és kerülendő? Szerintem igenis van benne fantázia. Az életlenséggel egyetértek, ami tényleg amiatt van, hogy papírfotóról került ide. Semmi változtatnivalót nem javasoltál, és tulajdonképpen én ezt a családi/emlékkép kategóriában helyeztem el, és nem a természet kat.-ban. Miért nem írod le, hogy mit kellett volna másképp csinálnom ahhoz, hogy megkapó legyen, vagy legalább a két pontot kiérdemeljem Nálad? Miért nem értékeled, hogy szerinted mit rontottam el? Amiket írtál, az nagyon sablonos számomra! Ebből nem tudok okulni, és azt sem értem, hogy mit kellett volna nekem "pepecselnem" egy családi képpel? Lehet, hogy igazad van abban, hogy sokat pepecselnek hogy a Te szavaiddal éljek, azok, akik ide készítenek fotókat. Nyilván ezt egy digitális géppel biztosan szebben meg tudtam volna oldani (életlenségre gondolok). Ha megtennéd, hogy leírod, miért kerülendő és hibás a fotóm, akkor a válaszom elkerülhető lett volna. Várom a listádat!

Más: A "fickó" nem Vörösvári és nem bringaboltban dolgozik... sokmindennel foglalkozik, de bringákkal még nem:)))) Attól függetlenül nem kizárt, hogy nem ismered, mert az ország területén bárhol felbukkanhat:))) Az egyik tevékenységéhez hozzátartozik.....

Harag nincs! Tudom, hogy szubjektív vélemény volt.

További sok sikert!

adott pontszám: 3
2005. november 7. | 21:51 | leroly30

Én inkább a "bozótharcos " címet adtam volna a fotónak. Nekem nem tetszik.Úgymond " átlagos " fotó.

A-K-T válasza:
Én semmi bozótot nem látok, ez egy fennséges FA!! És a "modell" nem egy harcos, hanem a párom:)))
Na de kinek mi jut eszébe... legalább fantáziáltál a képemmel kapcsolatban.... már ez is valami!

Üdv

2005. november 7. | 21:40 | freshmaker

ha mást nem, azt megtanultam, hogy nem a fotozz.hu-nak kell megfelelni. ez csak egy mellékes valami, ahol elmondják a véleményüket mások is, de ez nem mérvadó nekem. szerintem te se tedd magad függővé tőle.

A-K-T válasza:
Remek! Akkor már ketten érezzük így... Igaz, tanulni jöttem ide.... De valahol legbelül úgy érzi mindenki, hogy az értékelések lemérik, hogy tényleg érdekes témát ragadott e meg az ember, és tényleg úgy fotózta le, hogy az mások számára is élvezhető legyen. Köszönöm mégegyszer biztató szavaidat. Remélem még találkozunk. Hiszen még van 7 lehetőségem:) (bemutatkozás)
Talán egy két fotóm még megragadja a tekinteted.
sok sok élménydús fotózást kívánok!

Üdv: A

adott pontszám: 3
2005. november 7. | 21:32 | szolanzs

A legnagyobb hiba az élességgel van. Az nagyon zavaró. Emiatt csak 3-as, nálam. Tudatos, kreatív, de javítandó. De szépek a színek. Üdv

A-K-T válasza:
Köszönöm, hogy benéztél, és értékeltél. A következő munkám csak digitális fotó lesz.... ebből megtanultam.

Jó fényeket!

adott pontszám: 3
2005. november 7. | 21:32 | dddnnnsss

a fenyő bizonyára nagyon szép de én ne tartom vészesen fotózni való témának. Gondolom van némi összafüggés a cím és a képen látható alak között is, de ez számomra nem derül ki. A fókusz nem tökéletes, de mégis sugall némi nyugodtságot.. furi
Kíváncsi lennék más munkáidra is!

A-K-T válasza:
Ha élőben meglátod ezt a fenyőt, valószínű, hogy szívesen megörökítenéd Te is.... Persze ki mit lát fontosnak, hogy megörökítsen.... Elég kezdő vagyok még, úgyhogy olyan sok munkám nincs... igyekezni fogok majd minél többet feltenni...
További sok sikert!

adott pontszám: 4
2005. november 7. | 21:26 | freshmaker

szerintem nincs ezzel a képpel olyan sok gond. az élesség ami egyedül nem tetszik, dehát mint írtad, papírképen tű, így igazából az nem a te hibád. a színek se rosszak, mint egy hideg reggelen. középre szerkesztés.. megint a tipikus fotómérnökök, akik vonalzóval terelgetik a modellt/tárgyat az aranymetszésbe, mert középen nem felel meg a szabályoknak. ki a rákot érdekelnek a szabályok, felejsétek már el ezt a középen nem jó témát, mert már arra is ráírjátok néha, ahol egyáltalán nem rossz. szerintem ez is egy olyan kép, biztató 4-es.

A-K-T válasza:
Freshmaker, igazán köszönöm, hogy értékeltél. Köszönöm, hogy valamennyire megértetted, amit ki akartam hozni a képből. Ha a szélére tettem volna a "modellem", akkor meg az lett volna a baj!:)) Nem tudok megfelelni az itteni követelményeknek:))) Na nem baj, azért a kedvem egyelőre nem szegte!
További sok sikeres fotót! Üdv.

adott pontszám: 2
2005. november 7. | 20:53 | rover216

Merész.. nagyon macho a modelled :) SAjnos kikandikál a fehér zokni a szandiból..! mindez nem lenne annyira húzós.. de rettentő életlen lett a kép, illetve a szerkesztése sem az igazi (a téma középen,szokványos beállás.. ! Üdv

A-K-T válasza:
A téma az ÖRÖKZÖLD lett volna. Nem értem, hogy miért írod, hogy a téma középen... De úgy látom, nem elég körültekintően olvastátok el a kép mellé írt címet. Az életlenség sajna...az igen, azzal egyetértek... de a papírképen tű éles... na mind1. Szokványos beállás? Nem értem... mit kellett volna tenni? Kézenállni? Ugyan azt leírtad, amit az előtted szólók.... Ettől függetlenül elfogadom az értékelésed.... bár nem sok segítséget kaptam Tőled.... csak kritikát....! De ez a magánvéleményed, amit tiszteletben tartok.
Üdv

adott pontszám: 3
2005. november 7. | 20:31 | skitty

Nem igazán tudja az ember hogy hová is tegye....
Mit is akartál megmutatni? Egy szép fenyőt vagy egy családtagot? Humorba jó lenne ha mondjuk a fák lombjából nézne ki a fiu...
Jó hogy emlékkép, de sajna életlen,nem különösen jók a szinek és kicsit esetlegesnek érzem...
kompozició se szerencsés...nagyon középen van a főtéma...
Ugy látszik utána kéne olvasnod hogy kell egy képet komponálni...
Ezeket a dolgokat kérlek ne bántásnak vegyed, hanem egy olyan kritikának ami segít jobb képeket csinálni./bár én is kezdő vagyok e téren/
Osztályzatom bátorításnak szánom....

A-K-T válasza:
Örülök, hogy megnézted a képem. Köszönöm a tanácsaidat. A fenyőt szerettem volna lefényképezni, de önmagában még ennyire sem "tetszett" volna Nektek, mint amennyire így, egy másik élőlénnyel. Köszönöm segítenivágyó szándékod, remélem haszonsítani is tudom. Még van 7 lehetőségem a bemutatkozásom alapján!

További jó fényeket!

adott pontszám: 1
2005. november 7. | 20:25 | mephi

sztem az ilyenk képek azok, amelyeket meg kell örizni a családi album mélyén, idövel elövenni. nézegetni.
de nem egy fotós oldalra rakni.
életlen, a kompozicio nulla, kontraszttalan es sok egyeb.
nem akarlak megbantani, de az ilyen nem idevaló, meg ha emlékkép is..

A-K-T válasza:
Elfogadom a véleményed, de azért az 1-est egy picit túlzásnak tartom.
További sok sikert!

adott pontszám: 5
2005. november 7. | 20:24 | czuppy

Nekem tetszik ez az csupazöld örökzöld. Ugyan a minőségén volna mit kritizálni, de papírkép scannelése márcsak ilyen... :-(
A kategória szerintem rendben van, feltéve hogy családtagot ábrázol a kép, illetve valamilyen emlék fűz a modelledhez.. :D
Ennél a kategóriánál sztem nem megszokott a négyzet vágás, de így középre rendezve... Hmmm egész jó!
GRT, üdv, czuppy

A-K-T válasza:
Köszönöm, hogy benéztél. Igen, családtag:))) Azért lett négyzetes a vágás, mert a fenyő a fej felett már kissé szellős volt, el akartam kerülni az ezzel kapcsolatos kritizálást.
Köszönöm az értékelést, további jó fényeket:)