BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. szeptember 5. 16:31
  • érzékenység: 50 ISO
  • fókusztávolság: 35mm ekv.
  • rekeszérték: 1,6s
  • zársebesség: F8
Az idő múlása...

Az ember ül, és csak nézi, hogy megy... Ha nem csinál semmit, akkor is menni fog, és akkor is, amikor már nem is lesz a része. Az időben ott az elmúlás is... A képen minden tudatos, a teknika, a beállitás, és a kompozició meg csak részben, volt egy adott környezet... Üdv. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2005. szeptember 5. | 19:20 | Fan-thomas

A volt szobatársammal csináltunk olyan képeket, ahol nagy záridő és szobai "gyenge" fény mellet egy rövid vakuval ugrás közben fotóztam le.
Hatásos képek készültek, szegény amúgy sem egy Brad Pit, de a képeken még kevésbé lett az. Gondolom a technika nálad is hasonló volt. Nekem is jobban tetszene, ha teljes alakos lenne a kép. Emiatt elgondolkodtam a négyesen is, de ma toljára felfelé kerekítek.

Üdv: Fan

santa cruz válasza:
Pontosan igy csináltam én is. mivel este volt, igy a fény is elég gyenge volt, és emellé nyomtam akkor, amikor ugy láttam jónak egy vakut. Eleve akkor kezdtem meg az expoziciót, amikor azt szerettem volna, hogy ez a mozdulat, vagy ez az ember benne legyen...
A telljes alakosság szerintem nem követelmény ennél a képnél, mert ha a kép mőgé nézel, akkor olyat is jelenthet pl, hogy valaki csak félig éli meg a valóságot... Vagy kinek mit jelenthet...

Köszönöm az értékelést, és az érdekes történetet. Üdv.

adott pontszám: 5
2005. szeptember 5. | 18:06 | Ájembekk

Érdekes megoldás, hatásos. Kár, hogy nem álló és az "előtérben" lévő gördeszkás szeme, tekintetet nincs a képben, mert az nagyon sokat hozzátenne. Így is tetszik azonban, tartalmas kép.

santa cruz válasza:
Nem a szemet tartottam és az egész alakot a fontosnak, hanem a feelinget, hogy állsz ezen a rendezvényen, vagy ülsz, és egyfolytában mozgás van, ha sportág kedvelő vagy, akkor egyfolytában kapkodod a fejedet, az elő és eltűnő ezsközök után, mint pl egy deszka, vagy egy bringa milyen, hogy néz ki, és mit tud, meg mi van rajta... A bringa esszenciáját elcsipni, amitől extra, vagy amitől dúrva, extrém...

Köszönöm az értékelésed, tőled igazán jól esik az ötöts, mert jó fotósnak tartalak...

Üdv.

adott pontszám: 5
2005. szeptember 5. | 17:42 | csiszerlaszlo

Jó ez az FF! Jó hosszú expozíciós idő? Vagy két fotó egymásra? Nagyon tetszik...

santa cruz válasza:
Az értékekekt leirtam, bár lehet, hogy hibásan...
Az expo jó hosszú, és egy vaku az elején, de ha jobb gépem lenne, vagy kézi vakum, akkor az expo között valamikor.

Üdv, és köszönöm az értékelésed.

adott pontszám: 5
2005. szeptember 5. | 17:38 | spilak

Nagyon szép kép! Igazán hangulatos és a cím is illik hozzá! De arra kiváncsi lennék, hogy csináltad! Előre is köszi! GRAT! u.i.:kérlek nézz nálam körbe és értékeléseddel segítsd fejlődésem! :-)

santa cruz válasza:
Igyekszem kedves fotóstársam kérésednek eleget tenni, de nem igérek semmit, mert nem tartom magam a szakma csúcsának, de azért köszönöm kitüntető figyelmed...

A teknika, amivel a fotó készült nagyon egyszerű. Először is fényt mérsz vagy középre sólyozott, vagy mátrix fénymérési móddal. Aztán meg beállitos a vakut kisérletezés alapján, hogy milyen erősséggel lője a fényt, és kész a kép.
A hosszó expo időnek köszönhetően elmosódottak lesznek az alakok, meg lesz a környezet világitva, ahogyan azt kell, és az alak, akire állitottad a vakut, attól függően, hogy mennyire erősen lőttél lesz homályos, vagy tiszta...

Üdv.

adott pontszám: 5
2005. szeptember 5. | 16:56 | LeCoq

Ezt vakus technikával csináltad, vagy többszörös expozícióval, vagy valami mással? Egyébként a kép szempontjából ez mindegy, mert akárhogy csináltad, ez egy remek kép, és jól érzékelteti azt, amit érzékeltetni szeretnél.

santa cruz válasza:
Szimpla vakus teknika, és semmi más. Hosszó záridő, és egy vaku az elején. De ha jó géped van, nem oilyan, mint nekem, akkor a vakut akkor sütöd el, amikor csak szeretnéd, és akkor azzal még szebb és jopbb képeket lehet csinálni. Beállitod a vakut a megfelelő értékekre, és mondjuk amikor egy naplementét fotózol, akkor egy beguruló bringást abból a szögből vakuzol le, amilyenből csak akarod, és kész a nagyon hangulatps kép.

Köszönöm az értékelésed.

Üdv.