BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,17
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. augusztus 29. 10:54
Cica-mica

Mivel az első képemen állat szerepelt elkapott pillanatok kategóriában a kutyusom,akkor az nem nagy sikert aratott rendesen le lett húzva a kép.Most megpróbállkozom egy Cicával hátha jobban bejön az embereknek és remélem szakmailag sem követtem már el annyi hibát mint az első képemen. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. szeptember 3. | 14:44 | bgombas

Sajnos a vaku teljesítménye nem volt ideális, túl direkt fény lett az orrán-száján, és nagyon sötét a hátrébbi részek. Egy kis trükk, amit itt láttam, az, hogy ha vakuzol, akkor tegyél egy réteg papírzsebkendőt a vaku elé, úgy nem villantja telibe a tárgyat, persze az igazi az lenne, ha forgatni lehetne a vakut, de ez beépített vakuknál nem jellemző. Esetleg érdemes kicsit jobban megvilágított környezetben megpróbálni, ez lehet pár lámpa vagy napfény is, akkor nem lenne szükség a vakura. Tudatosnak látom, hogy kb. a szeme magasságából fotózhattad, és szerintem nem lett vízfejű hatása. A cica tartásából, és nyugodtságából látszik, hogy ez a megszokott környezete. Szóval én nem látom ezt olyan szörnyűnek. A vakun kívül tetszik.

Maki73 válasza:
Nagyon szépen köszönöm.Kaptam itt hideget is meleget is.Megfogadom mindenkinek a tanácsát hisz tanulni akarok a hibákból,de én sem gondoltam,hogy annyire gáz a kép és,hogy ennyire le fogják húzni hiszen akkor fel sem töltöttem volna ha úgy gondolom,hogy xar a kép.A környezettel kapcsolatban igazad van,neki az a környezet a természetes mert bent lakik a lakásban,csak néha jár ki egerészni.Még 1* kösz,hogy megnézted és értékelted.Üdv.

adott pontszám: 3
2005. szeptember 1. | 14:33 | FastDriver

induljunk ki abból, hogy a macska aranyos.
szép tarka jószág.
ha nem mosod el a hátteret, akkor nem biztos, hogy a tarka cica mellé tarkabarka háttér a legideálisabb..
aztán a szükség nagy úr, és a macskád sem hiszem hogy neked szaladt volna a vaku miatt, de eléggé látszik a képen, és természetellenes hatást kölcsönöz neki.
harmadrészről tényleg nem volt túl ideális, ahogy aránylag közelről, és eléggé a fej irányából fotóztál, mert ugyan egy 3-4 éves fiúcicának lehet nagy feje, ezen a képen már tényleg a vízfej irányába megy el a dolog.
persze legalább ennyi jó dolgot is lehetne találni a képen, mint amennyi rosszat, úgyhogy én is a folytatásra bíztatlak...

Maki73 válasza:
Köszönöm a véleményed nagyon baráti jegyet adtál a képre annak ellenére,hogy elötted mivel értékelték.Megfogadom a tanácsod amiket írtál.A következő remélem már sokkal jobb lesz.Utolag már én is rájöttem ezekre a hibákra,és ebben a képben talán ami jó az,hogy éles tiszta felvétel más ezen kívül nincs.Még 1* köszi.

adott pontszám: 1
2005. augusztus 31. | 12:37 | Fauna09

Ezt a szegény macskát közelről telibe vakuztad! Szerinted milyen érzés lehetett ez neki? Biztos nem kellemes. Ha szereted őt, tiszteld meg azzal, hogy nem vakuzol bele az arcába, a szemeibe. Ha mégis megtetted, legalább ne mutasd meg... Az állatfozózás első szabálya, hogy nem vakuzunk rájuk közelről! Etikátlan, amit tettél, ezért ez egyértelműen kerülendő.

További hibája a képnek, hogy előnytelenül kusza a háttér. "Mintás" macskához egyszínű háttér illik, és semleges környezet (persze ez egyszínű macskára is vonatkozik). Vidd ki szegényt a szabadba, a fűbe, ha teheted. Ha szerencséd van, játék közben tudod őt elkapni, és érdekesebb lesz a fotó, mint így, ahogyan csak ül egy széken. És vakuznod sem kell. Fentről fotózni szintén nem előnyös, torzítja a cica testét: a feje így aránytalanul nagynak látszik a teste többi (hátsó) részéhez képest. Mindig az ő szintjéből célszerű egy állatot fotózni. Szép cica, többet érdmelne. De gondolom, most hiába adtam tanácsokat, egy "lehúzós" véleményét nem fogod elfogadni. De ne is tedd, nincsen szükségem a kreditre. Csak azt nem tudom, miből akarsz tanulni, ha a kritikákat sosem fogadod el...

Maki73 válasza:
Nagyon kedves tőled,hogy legalább szóra méltattad eme igen xarul sikerült képet.Most 2 dologban is tévedsz elöször is megfogadom amiket írtál másodjára ELFOGADOM mint irtad egy "lehúzós" véleményét is.Örülök,hogy ennyi kredited van sajna én nem állok velük ennyire fényesen,pedig lenne még egy pár jó képem de kredit hiányában.Egy dolog azonban mégis bánt visszanéztem egypár fotót ahol cicákat ábrázolnak,és szerintem találtam olyan képet ami xarabb mint az enyém és érdekes mégis sokkal jobb értékelést kapott.Na mindegy ez van majd a következő képem,ugyanis nem törtök meg és továbbra is lelkesen töltögetem fel a képeimet már amennyit a krediteim pontszáma megenged.Még egyszer köszi.

2005. augusztus 29. | 14:22 | vargacsaba

Sajnálom, hogy így fogod fel, ezzel a hozzáállással nem jutsz előbbre.
Üdv!

Maki73 válasza:
Sajnos mi elbeszélünk egymás mellett,én nem így fogom fel sőt örülök a kritikának hisz abból tanul az ember,de ott abban a pillanatban arról a képről alkotott véleményeddel nem értettem egyet.Attól függetlenül elfogadom sőt tudom is,hogy többet értesz hozzá mint én erről tanuskodik az a jó pár kép amit már feltöltöttél és a nem is kevés pontszámok amiket elértél.Azért remélem ha lesz még fent képem attól függetlenül még vetsz rájuk egy pillantást.Elöre is kösz.Üdv.

adott pontszám: 2
2005. augusztus 29. | 13:32 | vargacsaba

Ebben a képben is rengeteg a hiba. Pl. közelről, a fej felől fotóztál, így teljesen torz lett az állat, mintha vízfejű volna. A környezet is eléggé kiábrándító, radiátor, virágcserép, ülőpárna a széken. Egyáltalán nem tűnik úgy, mintha a macska természetesen viselkedne.
Megígértem Petko-nak, úgyhogy most megteszem: nézd meg az ő galériájában az utolsó képek között van egy remek macskafotó. Hasonlítsd össze a kettőt, talán ráérzel, mit is hiányolok.
Üdv!
Egy Lehúzós.

Maki73 válasza:
Semmi gond,hogy lehúzósnak tituálod magad annak is kell lenni valakinek.Persze nem vagyunk egyformák és én is azt a nézetet vallom,hogy ha nem tetszik a kép akkor írjuk le mondjuk meg,hogy mért nem,ez a te véleményed természetesen tiszteletben is tartom annak ellenére" NEM "fogadom el az értékelésed mert amiket leírtál maximálisan nem értek velük egyet.Mégpedig 1:Egyálltalán nem torz az állat nemtudom te mit nézel? 2:A környezettel kapcsolatban ha az az állat ott él akkor neki az a természetes,igen ülőpárnán ül de az nem a macskáé hanem mindenkié aki éppen leül a székre.Radiátor álltalában jobb helyeken van a lakásban,ill,hogy már az Unióban vagyunk majdnemhogycsak követelmény.Szóval neked nem tetszik az oké,szerinted xar az is oké,de mint mondtam pont amivel indokolod a véleményed azt NEM tudom elfogadni.Azért kösz,hogy legalább anyiban méltattad,hogy értékelted.

adott pontszám: 4
2005. augusztus 29. | 11:38 | omnipotent

A helyzetet én is átérzem :o)) A cica tényleg aranyos, csak kicsit elvész a mintás háttérben-környezetben. Egyébként nagyon szép éles, az összes bajszát, szőrszálát meg lehet számolni. :o) Úgyhogy saját tapasztalatomból kiindulva én is inkább biztatlak a folytatásra.

Maki73 válasza:
Nekem meg pont az tetszett benne,hogy hasonló szinek vannak a háttérben mint a cica,szerintem is tiszta éles kép.Köszi.

adott pontszám: 4
2005. augusztus 29. | 11:21 | Redna

Nem tudom milyen volt a kutyus, de átérzem a helyzetet azért csak 4-es, mert biztos találnak majd benne hibát a "lehúzósok" én inkább biztatnálak. A cica aranyos.

Maki73 válasza:
köszönöm,hogy megnézted,és értékelted.