BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,94
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. augusztus 19. 21:48
Aranyruhás nő bordó ernyővel

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. augusztus 20. | 09:47 | mitsu2

A téma nagyon tetszik, a helyszín is érdekes. Az éles fények kilúgozták a színeket, az előtér pl. szinte beégett. Egy expo. korr. nem segített volna?

robitcar válasza:
expo korr alat mit értesz? A gépem tök egyszerű, valójában szinte csak az utómunka segíthet az automatika "tébolyán". (jó kis gép, csak messze nem profi masina)

adott pontszám: 3
2005. augusztus 19. | 22:41 | Vargi

A helyszín és a fotóalanyod nagyon jó, de valahogy maga a kép mégse lett az. És ez elsősorban nem is a gép hibája. Úgy érzem, lecsúsztál a tökéletes pillanatról, így hogy a hölgy már kifelé megy a képből. Ha valahol a kép első harmadában lenne, és a romos épület pedig a jobb oldalon, sokkal inkább egyensúlyban lenne a kép. Ráadásul úgy rűnik a nap is nagyon sütött, - valamikor dél körül készülhetett a kép, - és ez se szerencsés...

robitcar válasza:
Sajnos délidőben ballagott arra a hölgy (nem modell). Balra komor fekete várfalak (levágva), így ott nem lehetett a női személy. Koncepcióm szerint nem csúsztam le a pillanatról. szerintem a legjobb helyen látható. Azzal a jobb alsó belógó romdarabbal és az épület tömegével átlós szerkezetet ad a képnek. Fentiek miatt, mivel a körülményeket nem választhattam meg -engedelmeddel- úgy fogalmaznék helyedben, hogy a kép nem alkalmas arra, hogy itt 3 pontnál többet kapjon. Így -ízlésbeli kérdésről lévén szó- elfogadom a bírálatot. Köszönöm!

adott pontszám: 4
2005. augusztus 19. | 22:23 | Bongo 0

Nagyon érdekes témát találtál, gondolom, valahol a Távol-Keleten, szépek a színei is, és jó helyre komponáltad a fő témát. Amiért nem érzem tökéletesnek, az egyrészt az életlensége, bár lehet, hogy ez a géped hibája, nem tudom. Másrészt, a képen egyértelműen két személy van, de az egyik takarásban. Ettől olyan hiányérzete van az embernek, mint amikor például a portéalanynak levágják a fél fülét, persze csak a fotóról. Harmadszor, eléggé erős volt a napfény, kemények és rövidkék az árnyékok, tikkasztóak a színek is.

robitcar válasza:
Az életlenség abból adódhat, hogy egyrészt a gép eléggé "egyszerű", nincs is mód finomállításra, másrészt kivágatként alighanem raszteresebbnek hat, ami az élességet rontja. De, látod, Velrob szerint megfelelő az élesség. Érősek a fények, rövidek az árnyékok: India, délidő. Tikkasztóak a színek: tényleg ilyenek. Próbálkoztam játszani a teltséggel, de akkor pont az aranyszín szári veszített jelentőségéből. Valóban, két alak van a képen, nekem is csak most tűnt fel, amikor a képpel foglalkoztam, de a téma a szoborszerű aranyszáris hölgy. Mégsem írhattam, hogy az aranyszáris hölgy ...ja és egy másik is, amelyik úgy-ahogy látszik. :) Köszönöm az értékelésedet!

adott pontszám: 5
2005. augusztus 19. | 22:12 | velrob

Érdekes kép. Nekem tetszik.
A háttér az, ami megfogott a képbe.
Szépek a szinek, éles a kép. Tökéletes.
Két ember van ott nem?
Grat

robitcar válasza:
Igen kettő. :) szürreális hatású volt, ahogy a fakó tájban elvonult az Aranyszáris Hölgy (meg a másik) :) Köszönöm!