BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,81
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. május 17. 22:17
az én huncutkám ;)

a fotót leginkább azért zártam a szívembe, mert a kedvesem látható rajta, tipikus huncut tekintetével és mosolyával ;) imádom :) a háttér nem tökéletes, de azt hiszem itt abszolúte nem lényeg, és ezt mindenki beláthatja :) utólag hozzáfűzném: hiába próbáltam jelezni, hogy ne a technikát figyeljétek, nagy rész erre képtelen volt, ami nem az én bajom... mindenesetre átraktam az elkapott pillanatokba, tényleg jobb oda 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. május 30. | 08:21 | gerpetya

A hátteren kívűl minden nagyon "baba". :)
Gratula.

Entwined válasza:
köszi ;)

adott pontszám: 4
2005. május 21. | 13:22 | cadeyrn

hűűűű de szemek :)
szinte csak a háttérrel van gond, a "többi" nagyon jó. A felülnézet is jó a tekintethet, de egy picit jobb lett volna lejjebbről.
Alapvetően tetszik, és örülnék, ha az én fényképezőmbe is így néznének ;)

Entwined válasza:
köszi szépen ;)) a tekintet volt a lényeg az egészben, örülök, hogy te észrevetted ;)
a felülnézet a magasságomnak köszönhető, és annak, h hátam mögött már csak az ablak volt :D ha meg hátrébb küldöm Zsuzsit akkor meg fény nem lett volna... szal valamit valamiért... :)

adott pontszám: 5
2005. május 20. | 11:22 | portói

Kit érdekel a háttér :-) Nagyon jó pillanat... főleg azon gondolkodtam el, éppen mire gondol. Vagy mindig így néz? :-)))) Egy picit zavar, hogy a másik szeméből nem látszik túl sok, a háttér ugyan zavaró, de akkor sem 1 pont a kép. Úgy gondolom, hogy túl méltánytalan lenne, szerintem igazából 3 pont fele van, de mivel az átlagod még mindig alatta van, ezért hát felfele fogom kerekíteni :-)
Na meg kíváncsi is vagyok, hogy ki lehetsz.
Azt hiszem készítened kell még néhány képet a kedvesedről, mert nekem úgy tűnik, hogy nagyon fotogén, és azt gondolom, hogy össze tudnátok hozni jópár képet, ami itt is megállná a helyét.
Szóval fényképezésre fel, semmi ne tántorítson el!
Üdv,
Portói

Entwined válasza:
hehe :) köszi szépen :) hát úgy volt hogy mondtam neki, h fotózzunk már kicsit fényben is (mert előtte bohóckodtunk fényképezővel :D) és akkor így jött egyre közelebb, elkezdett huncutul nézni aztán megtámadott, h most már elég volt :DDD szal ezért nem tökéletes a vágás :)
szal itt igazából nem is figyeltem a technikai tökéletességre... lehet tényleg inkább elkapott pillanatokhoz kellett volna rakni...
de majd nyáron csinálunk technikailag is jó képeket :) majd nézd meg :)

adott pontszám: 3
2005. május 19. | 14:32 | A Franci

Hát igen a vélemények meg voltak mindenféle szóval tudod hogy a modell szép meg minden de a portré kategóriába nem raktam volna a háttér meg minden szoval a családi/emlékbe sokkal jobb helyen lenne de te érzed hova illik sajna kicsit gyenge a gép amivel készült de ez többet tud mint amit itt ezen a képen mutat a hátteret ps ben módosítanám mondjuk valami pasztell szinre valami lágy ra és egy pici kontrasztot is adnék a képre egyébként csak így tovább elsőre nem jöhet minden össze az elsö portrém nekem is szerény lett na jó én a természet fotókért vagyok teljesen oda . :D

Entwined válasza:
köszi az értékelést, beraktam egy másikat is huncutkáról ;) agy kékes portrét, az jóval jobb lett szeritnem, meg mások szerint is.. nézd emg ;)

adott pontszám: 5
2005. május 18. | 19:09 | aleinor

hm..utoljára pont iesmi portrét láttam...a csajszinak hasonló volt az arca viszont volt egy kis vér a fogán és az ujján:) bár nemhinném h oasmit akartál volna ezzel kifejezni:P mindegy tetszik:)

Entwined válasza:
nem :D pont nem, ez a kedvesem egy jellemzően huncut mosolya, amit annyira imdáok, hogy kötelezőnek éreztem megörökíteni :)

2005. május 18. | 16:59 | Tomasy

De legalább sok hasznos segítséget kaptál! Nyugi, a legutóbbi képem nekem is 2,67 lett, de ettől függetlenül én is szigorúan osztályozok, néha talán túlságosan is. A vágás mára igen fontos lett, és régen sem volt másképp. De majd idővel biztosan belejösz!

Entwined válasza:
igen, végülis nem vagyok még túl gyakorlott, első próbálkozásaim egyike ez portréban... sőt, gyakorlatilag ez az első, mondhatni...

adott pontszám: 4
2005. május 18. | 15:29 | urughai

Dögöljek meg,ha értem...Nekem kifejezetten tetszik a fotó!A voltkommunista országok új brutálreál filmjeiben vannak hasonló vágások.Tévedés,hogy középen van az arc,majdnem eléri a harmadolást,de szerintem itt felesleges lenne.Ami aggaszt az az utómunka,meg az orra.No nem azért,mert nem szép,csak nem látszik...Szerintem ez életkép.Színvilága is tetszik.Mi tagadás,megihlettél...Az a fránya orr...Na,mindegy...Mindent összevetve nagyon hangulatosra sikerült,csak máskor figyelj az utómunkára!Sok sikert!Grrr...

Entwined válasza:
köszi szépen az elismerést :)
ha Romániát volt kommunista országnak vesszük (ami így is volt) akkor még el is találtad a helyszínt :)
az orr szerintem azért lett ilyen, mert oldalról nem jött semmi fény...
köszi az értékelést :)

2005. május 18. | 15:28 | Tomasy

Türelmetlenül várom az új képet!
Hallod, rendesen megbolygattad a közvéleményt:)

Entwined válasza:
még a soft képeimmel is sikerül polgárpukkasztást indítanom ezek szerint :D fura mondjuk, hogy rengetegen nem fogadják be azokat a képeket, amik vágástechnikailag már egy picit hibádzanak... no de mindegy...
bár kicsit sajnálom, h ilyen alacsony összértéket kaptam a képre...

adott pontszám: 3
2005. május 18. | 09:01 | ningbo

A kép, mint téma és elkapott pillanat 5. Technika 1. Ezen a téren van mit javítanod, de az érzéked az megvan hozzá. A kép remekül közvetíti a hangulatot, pont azt a pillanatot, amit meg akartál örökíteni. Sajnos a képnek vannak hibái (perspektíva, fények, stb, amit már előttem leírtak) de ezek adódnak a gép lehetőségeiből (természetesen más műtermi fénnyel és más saját vakuval dolgozni). A képhez gratulálok, ha teheted fejleszd technikai háttered és tudásod, biztos vagyok benne, hogy remek fotókat láthatunk még Tőled. Üdv.

Entwined válasza:
köszönöm a bíztatást, ez jól esett :)
mint látod, kis gépem van, az orr eltűnésének oka szeritnem az, hogy oldalról semmi fény nem tudott beszökni egy elromlott redőny miatt, csak egy kis ablakon jött be a fény ahol én áltam...nos ez elegendő si votl a fényerőhöz, csak a megvilágítás így nem lett tökéletes...
természetesen szeretném fejleszteni az eszközeimet, Canon EOS 300D-re gyűjtök épp ;)
jah amúgy már a kép elkészültekor is mondtam kedvesemnek, h ez a háttér így nagyon szar lesz, de legközelebb próbálok majd valami fehéret mögé alkotni... az belátható, hogy PS-el nem lehet a hajszálak közül normálisan fehér hátteret alkotni, és nem is érdemes... szeritnem nyáron, természetben sokkal hatásosabb fotókat fogok az én huncutkámról készíteni, amit majd meg is osztok veletek :)

adott pontszám: 3
2005. május 18. | 08:47 | rámiusz

Hello
Az alapötlet kiváló, a modell gyönyörű. Ha csak ezt nézném 5 pont lenne.
A megvalósítással már akadnak gondok.
Mintha egy szürke fátyol lenne a kép előtt. Ez ha jól látom jellemző az "A" sorozatú Canon gépekre. Kicsit kontrasztosabban és enyhén megnövelt fényerővel jobb lenne. Kár érte. Meg a lány orráért is. Teljesen belemosódik az arcába.
Nem feltétlenül kell kivinni a modelled a természetbe, vagy levetkőztetni ahhoz, hogy szép képek születhessenek róla. Az otthoni háttérrel készült képek is lehetnek jók.
Ennek a háttérnek a rendetlenségével sem lenne semmi baj.
Ha nem lenne ennyire éles. Az a gép nem fixfókuszos. Ha megpróbáltad volna mondjuk makró módban fényképezni Huncutkát, nem rajzolódna ki ennyire élesen a háttér. Vagy, ha tudsz válasz tágabb rekeszt. Nem ismerem az A75-öst, nem tudom, mennyire engedi szabadjára a manualitást.
Huncuttka megérdemel egy sokkal-sokkal jobb fotót. Ne add fel próbálkozzatok, kísérletezzetek...
Összességében 3 pont. Kreatív, jó alapötlettel. De van mit javítani a technikán.


PS.:
Amit dokkunkás elkövetett az eredeti képpel, az kitűnő példa arra, hogyan lehet egy sok sebből vérző képből a lehetséges maximumot előcsalogatni. Gratula DM-nek.

Entwined válasza:
köszi az ötleteket, megmutatom az eredetit, látom addig nem hagyotk békén :D
http://dani.fpn.hu/IMG_4937(k).jpg
az orr itt is eléggé beleolvad az arcba (igaz pici orra van, ami szerintem kifejezetten gyönyörű)
http://dani.fpn.hu/IMG_4937(k)szm.jpg < egy kis színmódosítással...
de mondom, itt nem azért raktam fel a képet, mert technikailag akár mennyire is jó lenne, hanem a mosoly miatt, igazából ez a lényege az egész képnek...
levetkőztetni nem is fogom :D de természetes képeket szeretnék csinálni, szal nyáron majd azt is beadom véleményezésre :)

adott pontszám: 4
2005. május 18. | 00:42 | FuNS0f7

Amit ki szerettél volna fejezni a fotóddal azzal nincsen semmi gond. Szerintem egy szűkebb vágással frankó kép lehetne belőle. :)
Tetszik a modelled huncut mosolya, de a háttérben a rumli, illetve a giccses keret nagyon nem jön be. Szűkebb vágással és egy szolid kerettel próbálkoznék. A modelledhez gratulálok! :))
A jegy bíztatásképp, de legközelebb jobban figyelj a hibákra. Lesz ez még jobb is.

Entwined válasza:
köszi, az értékelésed, ez korrekt volt :)

adott pontszám: 4
2005. május 18. | 00:32 | Kokkor

lehet hogy a kép nem ér meg egy négyest de még is megadom rá mert nagyon jó a hangulata!
engem egyedül a tulbizgó arc retusálás zavar egy picit.
Ugyanakkor a kedves fotóstársak leírták neked hogy hogyan kell elkészíteni egy tökéletesen unalamas és szabályos portrét. Itt a fotozzon igen sok van belölle, de méges adja át "egyik se" azt a érzést amit ez a kép megad.....
Grat

Entwined válasza:
köszönöm szépen :)
tudom a fotós sznobok nem értékelik csak azokat a képeket amik technikailag tökéletesek, ám ennek a képnek nem az lett volna a lényeg, ahogy te is észrevetted, hanem csak ezt a mosolyt ami engem lenyűgöz, szerettem volna megmutatni.
ami kcisit bánt hogy páran képtelenek voltak a képre figyelni, és inkább a technikába kötöttek bele... persze ez az ő bajuk végülis, nem az enyém

2005. május 18. | 00:23 | dokkmunkás

na lehet hogy ez a rövid élet titka itt a fotozzon de mégis megkockáztatom!

http://www.pbase.com/majomtcc/image/43521976

Entwined válasza:
nem rossz így sem, bár itt már teljesen eltűnt az orr, így túl dárkos a hangulat szerintem ehhez a mosolyhoz.

adott pontszám: 2
2005. május 17. | 23:38 | Cseh Dániel

szép a barátnőd, bár tudod - s fotóskollegáink ebben utolértek - nem ilyen portálra való, főleg nem ebbe a kategóriába. tedd át a családi/emlékképek kategóriába, mert ehhez a fotóhoz érzelmi szálaid kötődnek, s csak neked jelent valamit. a 2-est azért 2, mert tucatfoto de elfogadható. üdv

Entwined válasza:
oks

2005. május 17. | 23:35 | dokkmunkás

szoval vidd ki a rétre valami dekorativabb ruciban esetleg ruci nélkul! :)

hajat lődd be de ne nagyon vidd tulzásba , van hogy a spontán képek beszédesebbek!
Vegyél egy gumicsirkét és tedd a honod alá én is ezt szoktam csinalni ha kisgyerekeket fotozok és nyomogasd a sipolo gumicsirkét erre huncut sztem nagyon elkezd majd huncutkodni!

te meg csak szord a képeket amig a kárty a birja és ne halgass a sok önelégult mesterre itt!

tedd meg!

Entwined válasza:
köszi a tanácsot :D
valóban természetben szeretném majd őt fotózni, de nyár előtt nincs rá lehetőségem, de megszerettem volna osztani veletek ezt a mosolyt :)

adott pontszám: 3
2005. május 17. | 23:13 | _Pogány_

A háttér és a keret, az nagyon nem. Én nem írok ide semmi olyat, hogy ki és mit erőszakolt meg. Aki írta, hogy póló nélkül fotózd, annak igaza volt. Nem látszana semmi, s nem is lenne annyira azavró ez az alvópóló. A tetéjéből kicsit sokat vágtál. Talán tényleg egy kicsit csukló alatt kellett volna, hogy a váll is adjon valamit. A keret szerintem felesleges. Az elég ha akkor van amikor kirakod a szobádban egy fényképtartóba. Az orr tényleg nem stimmel. Kár érte. Ha egy elkapott pillanat lenne, a háttérért nem szólnék. De mivel van lehetőséged ezt más helyzetben is megörökíteni, így nem nyerő. Nekem ez így 3-as. A lány tényleg szép. Megér egy szép portrét. Vagy agy nagyon !lágy! aktot is akár. Ezen a képen még lehet javítani. Remélem látunk erről a szép lányról egy szebb portrét is. Sok sikert. Bocsi de így csak 3 nekem. Az alapötlet remek, kis javítások és tökéletes.

Entwined válasza:
sajnos az eredeti képbe esett bele a vágás ami annak köszönhető, hogy félig kint lógtam az ablakban (hogy elég fény legyen, ugyanis másik ablakon rossz a redőny, így félhomály van, ami a háttérben látszik is)
lesz mág portré róla a nyár folyamán ;)

adott pontszám: 4
2005. május 17. | 22:59 | dokkmunkás

DANIELLO te légyszives ne mert a szádra venni hogy ki mit erőszakolt meg mivel mert ez pont a te szádbol nagyon éget, erőszakoltál te már meg annyi képet nem neat eléssel vagy nem csak neat eléssel hanem annyi mindennel hogy nagyon!

A kedvesed Huncut valoban nagyon huncut és aranyos!Azt javaslom hogy vidd ki az erdőbe vagy egy tóhoz és ott adj neki keményen!

fotozd!

Entwined válasza:
természetesen, sokkal jobb portrékat szeretnék és fogok is róla csinálni, van már konkrét elképzelés a fejemben róla, csak nem volt időnk még rá, mert nem város közepén szeretném fotózni, hanem a természetben... a lakásuk nem tökéletes fotózásra, mert a tükrön kívül semmi érdekes nincs, de egyenlőre most ez volt adott, és itt a mosolyt szántam az egész kép lényegének :)
köszi az értékelést :)

adott pontszám: 4
2005. május 17. | 22:55 | zszabolcs

Szerintem a kép majdnem tökéletes! Egyedi mosoly, jó a fényhatás és a keret is paszzol.
Gratula.

Entwined válasza:
köszi, örülök, hogy tetszik :)

adott pontszám: 1
2005. május 17. | 22:50 | Krisnya

A háttér.... Az otthonipóló... A tekintet tényleg jó, de semmi egyéb. Csúnyán megskalpoltad, középre raktad, csuklónál vágtad, a jobb szeme nem látszik a balba belelóg a haja, és még sorolhatnám. Bocs de ez nem lett az igazi.

Entwined válasza:
igen, a vágás valóban hibás, de szerintem az egyes nem korrekt rá. bár elfogadom, hogy nem tetszik
a haja állása, az arcának a helyzete direkt ilyen, így nem tudom elfogadni ezt a kritikát.

adott pontszám: 5
2005. május 17. | 22:46 | kbadam_index

Nekem nagyon tetszik a kedvesed mosolya és tekintete! Remekül elkapott pillanat! Szerencsés vagy, hogy ilyen lányt adott neked a sors! Igazi szépség (Hány éves egyébként?)

Entwined válasza:
köszönöm szépen :)
én nagyon is büszke vagyok rá, imádjuk egymást :)
14 éves (én meg 19)

adott pontszám: 5
2005. május 17. | 22:43 | NeoHuni

Igen valóban ez a tekintet nagyon huncut ! Nekem elsőre bejött (a kép), igazad van a háttérrel kapcsolatban, de ha nem említed szerintem fel sem tünt volna ! Gratulálok a képhez (és a kedvesedhez ) ! : )

Entwined válasza:
köszönöm szépen :)

adott pontszám: 2
2005. május 17. | 22:39 | Tomasy

Egy álló beállítású kép,y szimpla, nem kihívó keret, ami eszembe jut elsőre a hiányosságok közül. Mint már látom, ezt a többiek is leírták. A modelled (barátnőd) tényleg nagyon szép, akkor lehetne az arcából-képből a legjobbat kihozni, ha mondjuk egy parkban fotóznád, egy zöld vagy esetleg szürkés,barnás, de mindenképp semleges háttér előtt. Nem szükséges agyon retusálni, a természetesség általában sokkal előnyösebb. És a kategóriát jól válaszd meg! A családi fotóknál nincsenek olyan kemény elvárások. És lehet kicsit kontrasztosabb is! Sok sikert!

Entwined válasza:
köszi a tanácsokat :)
természetesen fogok róla sokkal jobb képeket csinálni, csak most nem volt időnk elmászkálni, de meg akartam mutatni ezt a mosolyt :)
nyáron készítek majd sokkal jobbakat :)

adott pontszám: 3
2005. május 17. | 22:37 | medpress

Nos, én nem csak a hibáit írnám le, mert azt leírták, hanem elküldöm neked az általam helyesnek tartott változatot e-mailben. Ha tetszik, talán megmutatom a többieknek is "feldolgozott fotó"-ként. Fehéregyensúlyt állítottam rajta, és jól megvágtam. Plusz egy kis színkiemelés.
Üdv! Dencsi Dezső

Entwined válasza:
üdv, megnéztem a mailt, köszi a javításokat, tényleg jobb így :)
köszi a segítséget és a tanácsokat :)

adott pontszám: 2
2005. május 17. | 22:32 | DANIELLO

Hát ja, sikerült a portré kategóriát erősen megerőszakolnod ezzel a képpel.
Az utólagos neat-elés(?) a bőrön nagyon gáz, középre elhelyezett fej, ráadásul valami nagyon rövid gyújtótáv, háttér iszonyat. Asszem minden lehetséges hiba rajta van a képen, talán lehetne még kicsit életlen:).
Szóval az ilyet inkább csak az asztalra, vagy az emlékképek közé valahova.
Hát nem tudom hányas. Unalmas, tucatfotó, tucatfotósok közt.

Entwined válasza:
sajnálom, hogy te is egyedül azt nem vetted észre, amit mutatni akartam...
de akkor hagy soroljak fel én is valamit...
- kritizálta a legelső hozzászóló, h kevés a fény: ez természetesen nem igaz, így inkorrekt kritika
- rossz a háttér: a portréban az alanyra jellemző háttér szükséges, ami itt meg is van, ami a szobája, az érdektelen hogy giccses vagy nem a tükör, mivel jellemző a szobára... és szerintem elég is ennyit mutatni belőle, a sötétsége még jobban kiemeli az alanyt
- középre rakva: még középre rakva sem vette észre a nagy rész a lényeget, akkor hátrmas szabállyal mit látna egy vak egér? mellesleg totálisan a 3-as szabályhoz ragaszkodni sznobizmus
- retusálás: itt próbáltam ki először a retusálást azért ilyen.. szerintem nem lett rossz, bár tényleg nem a legjobb, azzal tisztában vagyok, hogy nem 5ös a kép, nem is azért raktam be

adott pontszám: 3
2005. május 17. | 22:28 | noyoo

A mosoly, a beállítás sőt megkockáztatom a képminőség is rendben van (eltekintve az agyonblurözött orrtól, mely így belefolyik az arcba).
De; ez nem portré. a háttér annyira elvonja a figyelmet, annyira nem passzol, hogy maximum családi fotónak való a képed, és igazából a családi fotóalbumnál nem is kellett volna továbbvinni :)
Amiért nem 2-es, az az első sorban olvasható, amitől jobb lehetne:
a, új fotó semleges háttérrel, más ruhában (vagy a nélkül, végülis nem látszana semmi)
b, jelenlegi háttér teljes retusálása.
hajrá

Entwined válasza:
köszi a tippeket :)

adott pontszám: 1
2005. május 17. | 22:24 | E-lla

Egy porténál igenis lényeg a háttér-ha már oda raktad-, a kép egyik nagyon fontos eleme. Ami itt borzalmas. Balról lehetne vágni, a lány bőre nekem természetellenesen símának tűnik, valamint a fények sem portréhoz méltók. A magas szemszőgből fényképezésnek sem látom itt jelentőségét. Ez így, ebben a formában és kategóriában kerülendő kép.

Entwined válasza:
akkor tekintsd "családi emlékképnek" :/