BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,43
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. április 12. 22:03
  • érzékenység: ISO-160
  • fókusztávolság: 15 mm
  • objektív: kompakt
  • rekeszérték: k/8
  • zársebesség: 1/1024 mp
karaván

A kép Jordániában készült. A sivatagban. :)Várom az építő jellegű kritikát! Előre is köszi! Közepesben nézendő! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. április 13. | 09:24 | azurkek

Nagyon erdekes a tema, sot kulonleges is a nap, a hegy es a karavan kombinacioja, de a kivitelezes nem sikerult olyan jol. Az elso problemam a szinek fakosaga, ami azert baj mert kicsiben nem kelti fel az erdeklodest. Nagyban megnezve mar persze mas a helyzet, atjon a kep hangulata, de azert erezzuk h valami nem kerek. Ilyenkor jon jol a PS. Ha az en kepem lenne raknek ra egy kis szaturaciot, vagy valamilyen szinszurot, hogy az egesznek meleg, baratsagos, elettel teli szine legyen. A keret sem sikerult a legjobban, nem emeli ki a kepet. Szerintem nagyon jol allna neki egy vastag fekete keret. Probald ki! Es egy utolso eszrevetel: valoszinuleg a tomorites is sokat rontott a minosegen, amit feltoltottel az mindossze 50kb, a limit pedig 300. Erdemes addig vacakolni amig sikerul a 300-at a leheto legjobban megkozeliteni, mert meglatszik a vegeredmenyen. Ez persze attol is fugg milyen programot hasznalsz. Mindenesetre kezdetnek nem rossz, varjuk a tobbi kepet :)

SpanishBull válasza:
Lehet, hogy hiba, de én egyenlőre úgy vagyok vele, hogy nem szívesen nyúlnék a színekhez, mert kb. így olyan amilyen a valóságban. Valószínűleg lehetne belőle idilli képet faragni, csak nálam az már nem realisztikus ábrázolás. A tömörítés tényleg sokat rontott sajnos. A keret meg valóban gyengécske, mert egyszerűen csak odarajzoltam egy rajzprogrammal. Az én szerkesztőim sajna nem ismerik a keret lehetőségét, Photoshop meg épp nem volt kézbél. Azért majd kipróbálom a javításokat és lehet, hogy felteszem egyszer úgy is. Bár igaziból ez valóban nem a tökéletességről szól csak a hely hangulatának ez a fotó felelt meg legjobban.

adott pontszám: 3
2005. április 13. | 09:12 | mifene

Nagyon szép kép! Nekem tetszik az elgondolás, de ahogy megnéztem, ketté esett. A kép jobb oldalán is van egy csoport meg bal oldalon is. Középen meg szinte üres. Nem tudom eldönteni, melyik is a fő téma.
Kicsiben még nem zavaró a fény, nagy méretben már igen.
A bal oldalon szeritnem túl sok. Nagyon sokat hagytál szerintem az égből . Nekem nagyon tetszik a sziklás háttér, lehet elég lett volna az egész képhez...
Azért hármas, amiket leírtam -fenntartva, hogy a kép nagyon tetszik -különben nem írtam volna semmit.

SpanishBull válasza:
A fő téma, vizszintesen középen található :) Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 4
2005. április 13. | 08:23 | sopmet3

Alapjaiban tetszik a kép, én is sok ilyen képet csináltam Egyiptomban. Egyet viszont megtanultam, sőt sok mindent, mivel ezeken a helyeken olyan fényviszonyok és páraviszonyok vannak amik elronthatják a képet. Nappal szembe ne fényképezz, sőt ekkora napos felületet se hagyjál mert kissé beégett. Sajnos az ellenfény miatt az alakok és állatok csak fekete foltoknak látszanak, bár ez tudatos is lehet.

SpanishBull válasza:
Köszönöm a hozzászólást. Az hogy főleg a kontúrok látzsanak tudatos. :)

adott pontszám: 4
2005. április 12. | 23:33 | Gejza65

Hangulat: kitűnő!
Kompozíció: kitűnő!
Minőség: négyes
Bocs!

SpanishBull válasza:
Köszi, Így utólag asszem én is 4-est adnék rá:)

adott pontszám: 5
2005. április 12. | 23:27 | moo-kid

A háttérben lévő sziluettek és az elől mozgolódó alakok abszolút elviszik a hátukon a képet, a lényeg, a hangulat nagyon ott van, ez egy tökjó kép. nem hiányolok róla semmit. itt látszik, hogy a képek készítésénél sokszor jól jöhet a szabályok ismerete, de az értékeléseknél kifejezetten árthat, ha nem tudunk elrugaszkodni és képként nézni a képet, nem megoldott/elhibázott feladatként. talán még nyomnék rá egy kis szaturációt/warming filtert.

SpanishBull válasza:
Köszönöm a pozitív hozzáállást. Mivel nem vagyok tudományos fotós, nem igazán olvastam sok szabálykönyvet, így aztán csak "úgy" fotózok. :)

adott pontszám: 5
2005. április 12. | 23:05 | szorakatenusz

Nekem nagyon tetszik ez a kép. Csodálatos hangulata van, Szinte csak sziluettek láthatóak, mégis azonnal nyilvánvaló miről van szó. Az hogy a sziluettek egy másik még erősebb sziluett, a szikla előtt vannak csak még érdekesebbé teszi. Persze színek nincsenek benne, de ez a kép nem is erről szól. Talán az előtér egy kicsit túl nagy, de enélkül túl keskeny lenne a kép, és az árnyékok nem jönnének ilyen jól ki.
Gratulálok

SpanishBull válasza:
Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet. Azt hiszem téged megtalált amit el akartam érni a képpel. Ja és a lehangoltságomat is nagyban enyhítetted. :)

adott pontszám: 1
2005. április 12. | 22:46 | LuciferSam

Sajnos én egy karavántól vagy egy sivatagtól többet várnék. Csalódást okozott nagyban is.
Az expozíció rosszul van megválasztva, a zajról nem beszélve, nincs hangsúly sehol a képen, nincs egy főtéma sehol, nem látok egy érdekes pontot sem, kissé összevissza az egész. Borzasztóan nem sikerült a "nap" szemből, olyan hogy égbolt ezen a fotón nem létezik.
A színek nem érvényesülnek még lennt sem.
Egyetlen érdekessége hogy a sivatagban készült. De ez alapján a fotó alapján még azt sem látom szépnek.
Sajnálom, ez kerülendő, ne haragudj meg érte.

SpanishBull válasza:
Köszönöm az értékelést. Gondoltam, hogy ez a kép meg fogja osztani a közönséget, Nálam a hangulatok fontosak. Úgy éreztem, hogy a nappal a sivatag forróságát szerettem volna kifejezni. A főtéma nálam a karaván, ami egy kicsit valóban elnyúlik, Lehet, hogy nem sikerült kifejeznem amit kartam...

adott pontszám: 4
2005. április 12. | 22:35 | Yoachim

Azt szokták mondani nappal szembe ne fényképezz. Ez a kép viszont meggyőzött arról, hogy az így készült képnek is vanegyfajta hangulata. A sivataghoz hozzátartozik az erős napsütés így valamennyire visszadja a hangulatot. A színek viszont teljesen fakók lettek, de ez ennél a képnél nem is annyira hiányzik. Tetszik a képen a karaván körüli sürgés forgás is. Ha a szabályokat nézem akkor 3-as ha a hangulatot akkor 5-ös. Az átlaga 4-es. Legyen ez a vége. Grat!
Szerintem ha nem fényképezed ennyire szemből a napot simán lehetne példaértákű...

SpanishBull válasza:
Köszönöm az értékelést! Meg vagyok vele elégedve :)