BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,92
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. március 22. 17:16
Tűzfolyó

Ps vágás. A cím még nem végleges, de most nem tudtam jobbat kitalálni:) Egy ujjabb próbálkozás. Lássuk. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. április 8. | 08:17 | mopszi

Szasz krúz, hááát van még mit feljődni :)
no de sebaj, majd madárlesen...
A nagyfeszoszolop engem kevésbé zavar mint a gallyak, kicsit elvonják a tekintetem.
Gyönyörű fények, nagyon megfogott, ahogy a nap megfest mindent, így tovább, üdv
Mopszi

santa cruz válasza:
Köszönöm értékelésed, és megpróbálom legközelebb a gallyakat valódi mivoltukban feltüntetni, egy kicsit többet megmutatni, hogy végre mindenkinek kiderüljön, hogy az egy fa...
Most elősször is a gallyakat egy nagyon jó barátommal Danival tartattam be a képbe, hogy valami hangulatot kölcsönözzön ennek az amúgy sem mindennapi látványnak. Úgyhogy ne mondj semmi rosszad Dani barátunk végtagjainak állagáról, mert az, hogy még így is gajnak néz ki... Szerintem inkább dicsőség, mint gyalázat:) A villanyoszlop meg ott volt, és ezt a ps sem tudta arrébb tenni, mert nem lrt hozzá a gazdája...
Amúgy ha egyszer kijutunk madárlesre, akkor lesznek jó fotók talán ha nem szakad velünk a les. De még ha le is szakad, akkor is jó buli lesz, mert azt is lefotózzuk.
Na mindegy. Írd már meg emil címedet, hogy tudjak veled érdemben kommunikálni, meg különben is.
Aztán legyél bősz értékelő, hogy láthassam már a képeidet, és megpróbálom majd neked a zajtalanítót elküldeni...

Amúgy meg kösz az értékelésed, ha nem mondtam volna...:)

adott pontszám: 5
2005. március 24. | 12:12 | levai.gabor

Nekem nagyon tetszik, arra kiváncsi lennék, milyen expozíciós idővel, és rekesszel készült! Szűrőt használtál hozzá? NEKEM NAGYON BEJÖN!!!

santa cruz válasza:
A rekesz az biztosan nagyon szűk volt, de 11-nél nem lehetett több, erre meg a záridőre sem emlékszem pontosan, de olyan 320 körül lehetett a záridő. Ez a kép úgy készült el, hogy csináltam ugyan azzal a beállítással olyan 6 fotót, és ezt választottam ki. Az egyedüli biztos adat, az az ISO érteék, ami 50 volt.
Kösz az értékelést.

adott pontszám: 4
2005. március 23. | 21:08 | Peterus

Teccik a fotó, és a megnevezése is nagyon teccik. A kanyargó fény igazán feldobja. Még a benyúlófa is teccik csak az a felsővezeték mindent elrontott. Kár, hogy ottvan anelkül sokkal jóbb lenne a kép. De ha a felsővezetékből többet látnánk, sokkal többet, akkor talán 5-öst is adnék rá.

santa cruz válasza:
Hát kipróbáltam egy kicsitt nagyobb vágással, amiben benne van egy kicsit több fa, meg t9bb villanyoszlop, és még egy parabola is, és annyival jobb lett, hogy ki is nyomtattam a képet. Sőt kinyomtatva nem fedezhető benne fel ennyire a zaj.

De legközelebb ha ilyet látok, valahogyan kiretusálom, hogy csak egy fele kelljen figyelni...

Kösz az értékelést.

adott pontszám: 4
2005. március 22. | 20:57 | sopmet3

A kép témája nekem tetszik, mivel én is szeretem az időjárási témájú-Napos fotókat, de engen nagyon zavar a villanyoszlop, vagy mi is az hivatalosan. Próbáld meg e nélkül, s máris jönnek az ötösök.

santa cruz válasza:
A villanyoszlop az egyik azok közül a nagyfeszültségü póznák közül, amik átszelik Csömört, hogy aztán Pestre bevigyék az áramot. Ez a hivatalos:))
Kösz az értékelést:)

adott pontszám: 4
2005. március 22. | 19:42 | Yoachim

Nem nagyon tudok -vadvirag- kimerítő elemzése után újat mondani. Az én véleményem is az, hogy egy kis kontraszt jót tenne neki, valamint tudatosabban lenne érdemes komponálni a tárgyakat. Én ha megtehettem volna a villanyoszlopot valamilyen formában elkerültem volna és a napot nem feltétlenül középre helyeztem volna. A bokor maradhatott volna esetleg egyik szélen szépen belekomponálva........... nah ez csak egy kis gondolatmenet volt. A képdre visszatérve úgy érzem jó úton jársz lesz ez sokkal jobb is. Jó egyedi apró hibával.
Ui.: Egy kis zajszűrés nagyon jót tenne neki.

santa cruz válasza:
Neked is köszönöm a sok tanácsot. Csak még egyet árulj el nekem egy emilben, hogy hogyan lehet zajmentesíteni a képet, mert én ezt nem tudom, és már így is iso 50-en fotóztam...
És köszi, hogy benéztél:))

adott pontszám: 4
2005. március 22. | 19:14 | -vadvirag-

Egyedi naplemente, nagyszerű a fotó hangulata! :-) Talán egy pici sötétítés, kontraszt jól jönne neki. A faággal, villanyoszloppal kapcsolatban részben egyetértek az előttem szólóval. Vagy nem kellenének, vagy többet mutatnék az aljukból, hogy ne a véletlenül-vannak-a-képen hatást keltsék. Hiszen egy városi látképhez hozzátartozik ez is. Ha kellőképp homogén a környezet, akár a retust is meg lehetne próbálni. Nem tudom, milyen beállítással fotóztál, én szűk rekeszt javasolnék az ilyesféle fotókhoz, ezzel a Nap környékének beégése is enyhíthető valamelyest.

Nem tudom, hány pontot adjak. Megfogott a fotó, ugyanakkor több javítandó hibát észleltem rajta. 3 és 4 pont közt vacilálok. Legyen 4, mert egyedi, nagyon jó látásmód, és az a legfontosabb szerintem a fotózásban. De azért tessék a kivitelezés részleteire is ügyelni. :-)

santa cruz válasza:
Köszönöm a biztató értékelést, és a hasznos tanácsot is. Értem amit mondasz, és megpróbálom legközelebb azt a helyet megtalálni, ahol nem látszik ez a kettő dolog, csak annyira szép volt ott, hogy le kellett fotóznom. Ha tudnék retusálni, megtettem volna, de sajna még csak most ismerkedek a Ps-sel.
Kösz, hogy ennyit foglalkoztál a képemmel.:))

adott pontszám: 3
2005. március 22. | 17:33 | Marksman

Nagyon szép kép lenne, de van egy pár hibája, Bal oldalt a faág nem kéne és a villanyoszlop se illik a képbe és a címhez. Elég zajos lett a kép. És szerintem kár volt ekkora méretben felrakni. üdv.

santa cruz válasza:
A mérethez sajna nem értek, de majd talán egyszer, a zajosságról nem én tehetek, de ez sajna mind igaz. Én mondjuk úgy érzem, hogy nem olyankellemetlen a faág, meg a villanyoszlop jelenléte...
Kösz az értékelést.:)