BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. január 31. 13:51
" A borok királya....."

A fotót Budafokon készítettem egy pincészetnél, borkostoláskor.A falba lyukak voltak fúrva, ebbe voltak lámpák és ez elé tettem a poharat, majd lefényképeztem. Utómunka: Corel: keret, szöveg. Legelső képeim között készült, állvány nélkül!! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2005. január 31. | 20:39 | sunrise2004

Idézi a borospincék hangulatát a színével és a fényekkel. Bár a pohár és a bennelévö bor nem vehetö ki tisztán, tudjuk, hogy miröl van szó, vagy legalábbis sejtjük. Söt azt is mondhatnám, hogy némi borkóstolás után már csak ennyi látvány jut el a kóstolókhoz a borgözön keresztül:)
A keret passzol a fotohoz, de azt nem mondanám, hogy a kedvencem lett, nekem kicsit sok.
De a feliratot a magam részéröl teljesen elhagynám a képröl, elég a cím, akkor is tudjuk, hogy miröl van szó.
Nem 5-ös fotoról van szó, de megelölegezem Neked, a következö már biztosan az lesz!

Takacs18 válasza:
Köszönöm, nagyon örütem a jellemzésnek. Igen, a feliratot már én is megbántam egy kicsit, de majd a következő!!!!! Köszönöm előre is a bizalmat és írj majd az e-mail címemre, ha teszel még fel képet...

2005. január 31. | 15:02 | szalakota

Ha azért rakja fel egy fotós a képet, hogy mindenki el legyen tőle ájulva, akkor írja oda. Ha ellenben kritikát is vár, akkor a szakmainak szánt kritikát legyen szíves fogadja el. Vagy írja oda, hogy minimum hány pontot kér.
Én nem rossz szándékból írtam amit írtam, hanem megpróbáltam a magam tapasztalatát hozzáadni. A pontozás csak a szükséges rossz. Elnézést, legfeljebb nem fogadja el az alkotó.

Takacs18 válasza:
Egyáltalán nem azt vártam, hogy mindenki essen tőle hanyatt,sőt soha nem is mertem volna gondolni, hogy egyszer ennyi pontot kapok nálam sokkal jobbaktól és tapasztaltabbaktól. Azért tettem fel ezt a képet, hogy másnak is legyen benne legalább annyi öröme, amikor megnézi, mint nekem, amikor készítettem. Nem ömlengést vártam, csak nekem a támadó hangnem nem tetszett. Mindenki másét szívesen vettem! De nincs harag!!!

adott pontszám: 4
2005. január 31. | 14:36 | Tolnay

Díjjazom a kreativitásodat, de a kivitelezésen még van mit csiszolni, a kép közepe totál beégett az erős fénytől, a keret inkább ront mint javít az összhatáson, alul a felrat nagyon erőteljes sokkal diszkrétebben kellett volna feliratozni, és a betük kilágnak a képből alul! A Tokaj felirat éppen hogy olvasható ez zavaró. Javaslatom a képhez:
Inkább használ Photoshop-ot mint Corel-t, vegyél vissza a színekből, szaturáció, a level-el pedíg változtathatsz a kép dinamizmusán. Egy egyszerű egyszinű keret, vahy fehér és abban kisebbel a felirat, biztosan kedvezőbb értékelést kapsz majd...

Takacs18 válasza:
Köszönöm!!! Megpróbálom!

adott pontszám: 3
2005. január 31. | 14:29 | szalakota

Nem hiába teszik a borospoharat égő gertya elé... a gyertyaláng színhőfoka, valamint a nem túl erős fénye adja vissza igazán egy bor - mint igazi, nemes "élőlény" - színét, teltségét, akkor rajzolódik ki az a jellegzetes glicerines csík a felszínén, illetve a pohár falán...
Ez a fotó maximum hangulatot tükröz. Borbemutatásnak, technikai bravúrnak semmiképp nem nevezhető. Túlexponált a lényeges részen, a bor színéből semmit sem látni (mert amit látni, az nem az ő színe) és egyébként is: ne az állványnélküliséggel kunsztoljunk, ha állványt kíván a kép.
Ami tetszik: a hangulatot a szín jól adja vissza, a keret is egész jó lett.
De borásznak nem lehet megmutatni a fotót.

Takacs18 válasza:
Nem "kunsztolás" volt a részemről, hanem egy egyszerű pincelátogatáson készült, melyre középiskolásan jutottam el.
Azt írtad, max. hangulatot tükröz???? És mi ezzel a baj, a fotó egyik lényege, hogy visszaadja azt a pillanatot, amikor készült! Nem tudom, hogy megnézted e, milyen géppel készült a fotó. Hát profinak semmi képpen nem nevezném.
UI:A borospince vezetőjének küldtem a képből, mert nagyon tetszett neki.

adott pontszám: 4
2005. január 31. | 14:20 | Valfo

Figyelembe véve a korábbi értékeléseket is:
- maga a kép hozza a pince hangulatot;
- ha már ennyire a boron van a hangsúly, akkor ahhoz nem lámpa, hanem gyertya illene;
- a lámpán sajnos nagyon látszi, hogy lámpa;
- a bemozdulás már közepes méretben is zavaró;
- a színe tetszik;
- a keret nem.
Az értékelési útmutató szerint 3-as lenne, de annál jobban tetszik.

Takacs18 válasza:
Örülök, hogy hozta a pince hangulatot, de a lámpával nem lehetett mit kezdeni. Sajnos ez volt Budafokon!!!!!! De kösz

adott pontszám: 3
2005. január 31. | 14:16 | davidmagyar

Kicsiben jobb a kép, mint nagyban. Nagyban súlyos homályosságokra derül fény. És a fényforrásnak szerintem nem szabadna ennyire látszania. A betűtipus nem rossz, viszont kicsit másképp, kevésbé sötéten lehetne elhelyezni, és talán kisebben, hogy ne legyen ekkora "súlya". ha van lehetőséged mégegyszer megcsinálni a képet, akkor szerintem ugorj neki újra, mert nagyon jó az alapötlet, csak talán gyorsan túl akartál lenni rajta? :)

Takacs18 válasza:
Sajnos lehetőségem nincs megismételni, amúgy pedig sietnem kellett, mert csoporttal látogattuk meg a pincét és én csak elszöktem a csopottól.

adott pontszám: 5
2005. január 31. | 14:11 | Tomasy

Ötetes megoldás, és remek téma!
Igazán eredetire sikeredett, kár, hogy nem volt állványod!

Takacs18 válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2005. január 31. | 14:08 | mannjudit

Nagyon jó volna ez, ha valami olyan szöget lehetne találni, ahol nem látszik maga a lámpa, csak a visszfénye, mert így a nagy, kerek tagolatlan folt uralja a képet. A színegyensúllyal sem ártana még próbálkozni szerintem

Takacs18 válasza:
Sajnos rengeteg szögből próbálkoztam, de nem lehetett mit kezdeni a lámpával.

adott pontszám: 3
2005. január 31. | 14:07 | ahaláligbébi

Az alap ötlet díjazandó.De a lámpa két dolog miatt rossz helyen van .A fő gond ,hogy csak félig látszik a felirat a poháron ,a kisebb gond túl erős a fény és rossz helyen van mint írtam.

Takacs18 válasza:
így sikerült

adott pontszám: 3
2005. január 31. | 14:06 | Yoachim

Nekem kicsit furi a kép! :( Először felcsillant a szemem mikor megláttam, de aztán sajnos felfedeztem néhány hibát. A nézőpont miatt a pohár nagyon esetlen és a fény szinte teljesne eltünteti a szárát. Én egy lentebbi nézőpontot javasolnák hozzá, hogy az izzó ne is látszon csak a fénye. Tokaiji felirat nem nagyon illik oda, gondolom utólag került oda, de nem az igazi. Sajnos kicsit homályos is lett egy kis kontraszt elférne rajta. A keret nekm túlságosan összetett és sok a szöveg nagyon öli a hangulatot.Ez csak egy vélemény. Ne értsd fére nem rossz kép, de számomra nem tökéletes. Szerintem tudatos kreatív, de javítandó. Remélem nincs harag!

Takacs18 válasza:
A felirat tök eredeti, ugyanis Tokaji borokat kostoltunk TOKAJIS pohárban. A szöveg pedig szerintem a Tokaji szóhoz tartozik!!!