BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,52
KATEGÓRIA: humor
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. január 21. 21:35
  • érzékenység: 200
csakazértis

Az ihletet természetesen az adta, hogy rákattintottam egy kis képre és ez a jel kacsintott vissza rám. Utálom! (fotó, fényképezőgéppel készült, képernyőt fotózva, jobb lett volna talán kinyomtatni és úgy fotózni, de szerintem ennél a képnél nem a minőség a lényeg, a szabályzatban nem találtam olyan pontot amelyet sértene) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2005. április 27. | 08:36 | Szabó Zita

osz még te szólsz be nekem?!.......... te eszetlen teeeeeeeeee

adott pontszám: 3
2005. január 22. | 22:34 | Orsibébi

Legyen hármas...
Maga a kép.
Ha a mögötte lévő dolgokat is nézem, akkor akár jobb is lehetne, de ezt most nem teszem.
Azért sem, mert hasonlóban láttam már ennél kreatívabbat is és szebben kivitelezettet is. Mármint monitorfotózásban. Maga a téma nem unalmas, de a cím lehetett volna jobb is.
Én egyszer véletlenül produkáltam egy ilyet, mert CMYK-s képet tettem fel. Annak legalább 5-ös volt az átlaga :)))

Polgárpukkasztani én is szeretek, de ez most valahogy nem jön be, bocs.

M_Tom válasza:
A cím azért ez, mert az eredeti kép le lett törölve, mert print screen volt és blablabla. Egyébként nem rossz dolog a mögötte lévő dolgokat is nézni. Mi lenne, ha a verseket mindig szó szerint értelmeznénk?
Nagyon szomorú lennék ha ez a kép ötös átlagot kapott volna.

adott pontszám: 4
2005. január 22. | 18:52 | jester0926

A téma tényleg nem igényel nagy kreativitást, de maga az ötlet és a "dadaista" szellem hatása egy 4-est mindenképp megérdemel :) Így születnek a 21. sz. Tristan Tsara-i? :) Egy merészebb elhelyezést megért volna. Ha már ilyen "extravagáns", akkor az elhelyezés se legyen szokványos.

M_Tom válasza:
Csináltam egy verziót amiben teleraktam egy 800x600as képet ilyen aranyos ikszecskékkel, de az is print screen. Majd kinyomtatom és lefotózom és felteszem :DDD

2005. január 22. | 16:53 | Csiga34

Hali Mindenkinek, aki ide 'tévedt'!
Végigolvasva az e kép által kiváltott gondolathömpölyeget, még egy dolog eszembe jutott: egy ilyen kép 'működéséhez' elengedhetetlenül szükséges sok száz 'komolyan vett' fénykép, ami ezt a képet környezi a weblapon. Kicsit olyan ez, mint a lopás: a magántulajdont ismerő és tiszteletben tartó emberek nélkül nem létezik, és ez utóbbiak között számít bűnnek.
A kedvenc mondásom is megint eszembe jutott arról, ahogy <b>Zs-</b> és <b>Rigris</b> boncolgatja a kép működési elvét: A világ nem 'magától' olyan, amilyen; hanem olyan, amilyenné tesszük. Mi. És ez szűkebb környezetünkre is pontosan igaz: ez az ország olyan, amilyenné tesszük. És ez a fórum is pontosan olyan, amilyenné mi, fórumozók tesszük. Senki nem kérte, vagy utasította azt a pár száz embert arra, hogy ide, vagy a cicis képekre kattintson. Szabad (?) akaratukból tették. Ennek a képnek a működési elve ugyan arra figyelmeztet, mint az eldobott cigarettacsikk: ha nem akarsz koszos környezetben élni, akkor ne szemetelj, mert a 'társadalom' Veled kezdődik. (gyk.: ez most egy általános alany) Reméljük, hogy aki ezzel szembesül, az egy fokkal felnőttebben viszonyul nemcsak ehhez a fórumhoz, hanem a tágabb környezetéhez is.
Üdv!

adott pontszám: 3
2005. január 22. | 13:35 | Helaci

Én is azt hittem először hogy csak kicsiben nincs kép, aztán láttam hogy nagyban sincs :))
Szerintem a képhez füzött véleményekre kiváncsiak ilyen " Kép " megjelenésekor .
Nekem ez a többi kép lesajnálást is jelenti egy kicsit. Ami persze kinek kinek tetszhet is.

M_Tom válasza:
Nem hiszem, hogy a többi kép lesajnálása lenne.

adott pontszám: 5
2005. január 22. | 12:31 | molesbela

Érdekes felfogás valóban... Nehéz megitélni az ilyesmit a fotozz.hu értékadási rendszere alapján tehát igazából csak annyit szeretnék mondani. Hogy gratulálok a bátorsághoz a vállaláshoz egyaránt.... Szerintem sokunkban fordul meg ilyen gondolat többször is mint a tiéd egy szelid gúny egy. Technikailag silány mert nem igy néz ki hiba ikon node....

Moles Béla Voltam

M_Tom válasza:
Köszöntem!

adott pontszám: 1
2005. január 22. | 12:27 | bthomasz

Azt hiszem ez az első egyesem.
Volt már előtted más is, aki ilyesmivel próbálkozott (nem is egy), ezért nekem a humor faktor helyből 0.
Valszínű, hogy fényképezőgéppel készült.
Viszont egyetértek someoneelse28-al, sokan nézték meg. Nekem akkor se nagy durranás ez a kép.

csakazértsem

M_Tom válasza:
Nem tudtam a többiekről, de legalább nem én vagyok az egyetlen őrült.

adott pontszám: 3
2005. január 22. | 08:53 | someoneelse28

Technikailag nem minősíteném...nem esne jól.
:DDDD
De 419-en nézték meg!
Legalábbis érdekes.
Kiegyezünk döntetlenben?
Some'

M_Tom válasza:
Ja biztos ferde, mi? :D

adott pontszám: 4
2005. január 22. | 08:40 | Rigris

Az, hogy egy "polgárpukkasztó", vagy kicsiben megfejthetetlen képet sokkal többen néznek meg nagyban, mint bármi olyat amin "van valami", szerintem természetes. Még az aktoknál is többen fognak megnézni egy fehér alapon piros keresztet vagy egy üres négyzetet, ha másért nem hát azért hogy megtudják, miért került oda. Ebben az értelemben tehát ez a kép felesleges és értelmetlen lázadás az emberi természet ellen.
Az egy más kérdés, hogy szűrve a képeket az elmúlt 24 óra fotóira azt látjuk, hogy az elmúlt napon 63 db kép került fel, és ezek közül 23 db kapott ÖTÖS ÁTLAGOT, és csak 12 db NÉGYESNÉL ROSSZABBAT. Ennyire jók lennénk???
Félreértés ne essék, én is gyakrabban adok ötös mint bármi mást, de igyekszem csak olyan képekhez hozzászólni, amelyek valamit megmozdítanak bennem, amelyekről valóban eszembe jut valami. Mivel a fotózás szakmai részéhez nem igazán értek, ezért nem azt pontozom, hanem a kép által bennem keltett érzelmeket. De azt hiszem, hogy a fotózás célja is az hogy érzelmeket fejezzen ki és közvetítsen - a technika ehhez csak eszköz.
Annak is örülni szoktam, ha a képeim ötösöket kapnak, nem olyan rossz érzés az. De ha valami nem jó, akkor nem kéne ötöst adni, csak azért hogy biztos elfogadja a fotós, meglegyen a kredit...
Meg ha valaki véletlenül ötösnél alacsonyabb értékelést kap, akkor nem kéne megsértődni... Mert akkor elmennek a megmondóemberek a konkurrenciához, és akkor a sok tökéletes itt marad magában, és nem lesz kit fikázni. És persze a megmondóembereknek sem kell megsértődni.
Szóval nekem nem az a bajom az oldallal hogy a ciciket többen kattingatják mint az árnyékot vető lámpaoszlopokat, mert az normális. De ha benne van a szabályzatban hogy aki csak annyit ír, hogy "Ez nagyon jó, grat!" oszt nyom egy ötöst, az pofán lesz vágva, akkó' mé' nem??? Lehet, hogy akkor még ennyi értékelés meg kattintás se lenne? Akkor kerüljön ki a szabályzatból ez a dolog...
Úgyhogy most négyest adok, a kép átlagát az is emeli, és mégse sima kreditvadászat:-)

M_Tom válasza:
Minden idők egyik leghosszabb értékelése. Már csak ezért se tartom a képet felesleges lázadásnak.
Mellesleg te is kritizálod a "rendszert" meg én is, ki-ki a maga módján.

adott pontszám: 3
2005. január 22. | 08:35 | kosakjokka

A multkoriban felrakott kép, egy üres fehér lap volt, rengeteg hozzászolókkal. Az is, meg ez is lehetőséget ad, a társaságunknak, hogy elsirja buját-baját. Az Adminisztrátor, ahelyett, hogy levonta volna a következtetését, egyszerüen letörölte. Ennek is ez lessz a sorsa. De azért remélem, hogy a bogarat sikerül a fölükbe ültetni.

M_Tom válasza:
Hát ez már le lett törölve egyszer, mert print screenes verzió volt, egyébként nem fotóztam volna le a monitort. Egyébként azért ilyen a minősége is, hirtelen felindulásból csináltam.

adott pontszám: 5
2005. január 22. | 05:55 | enakivagyok

Humorként nagyon ott van. Már csak azon gondolkodom, honnan tudom, hogy a képet látom, vagy a piros x-et látom, mert a böngészőm nem jeleníti meg a képet?!
Tesztnek sem utolsó. Ezek vagyunk mink, felebarátaim, ezen a fotózz nevű játszótéren...

M_Tom válasza:
kösz

adott pontszám: 5
2005. január 22. | 02:40 | undermotivated

Érdekes, már egyszer értékeltem a képed. Nem tudom hová tűnt azóta...
A lényeg, hogy röhögtem rajta csúnyán:)
Ötletes.
Grat.

M_Tom válasza:
Megesik, hogy eltűnik egy-egy merész vállalkozás :)
Kösz még egyszer!

adott pontszám: 4
2005. január 22. | 01:09 | dr_komjatius

Túl kontrasztos... :)

M_Tom válasza:
biztos

adott pontszám: 3
2005. január 22. | 00:09 | Zs-

Egyfelől vicces, másfelől fájdalmas. Fájdalmasan jellemez minket, ahányan ezt az oldalt látogatjuk (tisztelet a vajmi kevés kivételnek).
Hűen tükrözi, hogy mi érdekli az ide látogatót.
1., lányokról készült képek, lehetőleg akt, az ilyenre ezrével ugranak fél óra alatt
2., naplemente, virágmakró, lepkemakró, polárszűrős égbolt / trópusi tengeri képek, szóval a giganagy kommersz-zsák
3., a gagyi(nak kinéző) képek, a pukkasztó, kihívó, esetleg semmitmondó fotók, amire megint százával ugranak, mint legyek a teveszarra, mert "höhö, dejó, be lehet ugatni, hogy húdeszar, minnyá jól lefikázom, höhö"

Ez utóbbi is ide tartozik. Tényleg szomorú, hogy ez a kép (javíts ki, ha nem így van) nem tartott több mint 5 percbe, hogy elkészüljön jelen formájában, és mégis mindenki ugrik rá, miközben a kreatív képeket meg megnézik talán 50en?

Őszintén szólva ezt érzem az oldalt látogató közösség legnagyobb problémájának, és ez az, ami miatt alig van kedvem képet feltölteni ide. Egy-egy fotóval elég sokat pepecselek, mikor elkészítem, körbejárom a témát, kipróbálok mindent, hogy mit lehetne kihozni belőle. Aztán itt a gépen sokszor még további órákat(!) foglalkozok velük Photoshopban, kipróbálva egy tucatnyi ötletet vágásra, színre, koncepcióra, apróságokat retusálva, hogy a lehető legtöbbet kihozzam egy képből... és mi a hála? Két hét alatt 150 megtekintés.

A pontozással nem tudok egyértelmű állást foglalni, hogy jó-e, vagy rossz, hiszen ez nézőpont kérdése, van ebben mind a kettő, így átlagolok.

M_Tom válasza:
Na ez egy korrekt értékelés!
A témával kapcsolatban lásd Biosznak adott válaszomat.
Egyébként elgondolkoztam rajta az előbb, hogy megérte-e két kreditet elpazarolni erre, de úgy látom igen. Ritka, hogy ezen a lapon nem a technikai részletekkel foglalkoznak az értékelésekben, hanem kicsit elvonatkoztatnak attól, hogy mi van konkrétan a képen, ezzel a "képpel" kapcsolatba viszont ez is megtörtént.
Kösz!

adott pontszám: 5
2005. január 21. | 23:26 | sherpa_

Valakit ezzel a képpel pukkasztasz, valakit megnevetettsz! Kiderül, hogy ki olvassa el a Fotós képhez írt megjegyzését, ki nézi a kategóriát! Jó teszt arra, ki hogy reagál az ilyenre! Nekem tetszik! Minimal humor. Az ember mégiscsak "jobbgombozik", megnézi nagyban pedig tudja, hogy ez a kép a büdös valóság!
Tiszteletem!

M_Tom válasza:
Köszöntem!

adott pontszám: 5
2005. január 21. | 23:12 | L.

Én is rögtön beugrottam a dolognak,. Mint humor kicsit abszurd de jó :), Technikailag pedig tökéletes. :)

M_Tom válasza:
Kösz!

2005. január 21. | 23:04 | Pardalis

Gondolom most páran hülyének néznek... nembaj :-)))))))

adott pontszám: 4
2005. január 21. | 23:03 | Pardalis

Érdekes bármilyen méretben akarom megnézni, csak az a fránya piros keresztet látom.
Na mindegy ... mivel nemtom mi lehet ez ezért az átlagot kicsit emelem.... hátha jó a kép....

M_Tom válasza:
Ezen jót nevettem, már bocs :)

2005. január 21. | 22:45 | Csiga34

Az utóbbi 16 kép közül ez a legnézettebb! Andy Kaufman, és Andy Warhol kaján vigyorral koccint a mennyekben!
:-)

M_Tom válasza:
Örülök, hogy te érted a lényegét és látsz benne fantáziát! :)

adott pontszám: 5
2005. január 21. | 22:36 | Csiga34

Hali!
Tudod, az a helyzet, hogy mint fotó, ez tényleg nulla, de nekem baromira bejön a weboldalon a többi kép között! Kicsit ideges voltam, amikor megláttam a kis piros x-et a kép helyén, és már nyomtam a jobb gomb + kép megjelenítése -t, de látom, hogy, ki van szürkítve. Ez már gyanús lett, és rákattintottam, és amikor megjelent nagyban is, akkor leesett a poén! Tudod, amit alkottál az nem más, mint Andy Kaufman amerikai (anti)humorista egyik műsorának XXI.-ik századi "felújított" változata. Ezt a műsorát szándékosan úgy adták le a '70-es évek derekán a TV-ben, hogy ugrált a kép pár másodpercig, ugyanis ezzel szerette volna a fotelból felkelésre serkenteni a nézőket (és a TV készülék piszkálására - ugyanis akkoriban még nem volt elterjedt a távirányító). Szóval nálam a te képed "működött": először a jobb egérgombot nyomtam meg, mintha tényleg nem jött volna le a kép. A technkia annyit fejlődött azóta, hogy az egerem drótnélküli...
Üdv!

M_Tom válasza:
Örülök, hogy van akinél működött! :)
Köszönöm!

adott pontszám: 1
2005. január 21. | 22:25 | Biosz

Boccs, de ebben a képben nem látok semmi humorosat, inkább fárasztónak tartom. Ennyi energiával már öszehozhattál volna valami kreatívabb alkotást, amit az oldal látogatói szivesen néznek. Képileg ez egy nagy 0.

M_Tom válasza:
Érdekes kérdés, hogy mit néznek szívesen az oldal látogatói. Ezt a képemet pár óra alatt kb. kétszázan látták, az előzőt kb. egy hét alatt 170-en, pedig az szerintem egy kifejezetten jó, kreatív fotó. Ez ennek a képnek az értelme. Egy pszichológiai teszt. Egy nyomorult fehérséget egy piros x-szel a közepén többen néznek meg, mint egy kreatív, szép fotót. És itt most fotósokról és a fotózás iránt érdeklődőkről beszélünk. Képileg valóban nulla, de ha megnézed a jelenséget, van tanulsága. Szerintem.

adott pontszám: 3
2005. január 21. | 22:08 | karika11

Kicsi a felbontás, a középre helyezett téma meg unalmas. Az ötlet sem eredeti, amióta volt itt fehér üresség is. De csak kiprovokálod az átlagosnál jóval több értékelést, vagyis tudatos, kreatív, de javítandó!

M_Tom válasza:
Majd máskor a jobb alsó sarokba teszem. Köszöntem!

adott pontszám: 3
2005. január 21. | 22:00 | jaky

hmmm... én is szevedek, de TE! :)
azé 3-as mert kreativ és tudatos, viszont túlszaturátnak érzem és ez javítandó :)

M_Tom válasza:
Na remélem azért a kettes álomhatárt elérem :)
Ki kellett volna nyomtatni, monitort nem lehet rendesen fotózni :) Kösz az értékelést!

adott pontszám: 1
2005. január 21. | 21:51 | Birdie

Lefényképezted a monitorod??
Nem hiszem el :)))))
Rettentő impresszív, ez valami elképesztő ötlet.
Na de most tényleg.
Mi a célod?

A téma nulla, ha annyira utálod, ne csak egyszerűen lekapd, hanem valamilyen egyedi látásmóddal viccesen foglald képbe a témát. a megvalósítás így érdektelen, unalmas és semmi egyedit nem tartalmaz.
Az egésznek nincs semmi értelme, szerintem ez nem idevaló, de ha ennyire akarod, hát legyen...

M_Tom válasza:
Ez olyan, mint a Galla meg a Monty Phyton: eszeveszett baromság, de van akinek bejön.
Van aki ötöst (tényleg, hova tűnt az ötös értékelés az elejéről???), van aki hármast, van aki egyest ad rá.

Szerintem egyedi, mert eddig senkinek se jutott eszébe, de gondoltam, hogy összességében valami szánalmas átlagot fogok rá kapni. Kíváncsi voltam hogyan viszonyulnak itt egy ilyen kísérlethez.

adott pontszám: 3
2005. január 21. | 21:42 | Elkon

Az ötlet nem rossz, de kevés hozható ki belőle.
Print screen?

M_Tom válasza:
na de miért hármas? :)
print screen: lásd lejebb