BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,57
KATEGÓRIA: barlangfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. december 5. 17:40
  • érzékenység: ISO 400
  • rekeszérték: F2.8
  • zársebesség: 1/60
Cseppkõ orgona :)

Egy régebbi kép, és sípok helyett tényleg a cseppkövek ütögetésével keletkezik a hang... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2005. december 22. | 19:10 | mgbg

Kedves Emese! Többször tapasztaltam már, hogy a máshogy látják ugyanazt a helyet a felszínről letévedő fotósok és a "barlangász" fotósok, akik sok barlangi fényképet is nézegettek már. Én úgy látom, hogy ebben az esetben nem tettél mást, mint szép egyenletesen kivilágítottál - talán kicsit oldalra vitted a vakut, de azért inkább szemből - egy barlangi helyszínt. A kompozíció egész jó, talán csak a félbevágott lépcső zavaró. Ugyanakkor egy barlangi fotókon edződött lélek :)) hamar hiányolni kezdi a formák kreatív megvilágítását! Valóban, a feladatot egyszerűsíteni is lehet, ha a meglévő már megkomponált reflektor-világítást használjuk... Ugyanakkor a vérbeli barlangi "tájkép"-fotós nekiáll és minimum 3 irányból villant különböző vakukkal, de vannak olyan képek, amelyek állványról, "tapétázással" akár 120 vakuvillantással is készültek. Ha mindez jól sikerül, akkor életre kelnek a különálló formák, élénkebbek a színek és a fény és sötétség játéka adja meg egy kép hangulatát.

_emese_ válasza:
Teljesen igazad van...
Abszolut a reflektorokra és a gépen levő beépített vakura hagyatkoztam. :( Mint barlangfotó nem túl érdekes.
Ami miatt meg szerettem vona mutatni ezt a képet az az orgona volt. Eddig még nem láttam olyan orgonát, amelyik barlangban áll és a sípjai cseppkőből vannak.
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2004. december 30. | 22:44 | Organist

Egy kissé kontrasztosnak hat a természet csodás templomában egy orgonisták között csak "gumiorgonának" csúfolt digitális hangszer - a valódi és a művi kiáltó ellentéte! Talán épp ezért kifejező a kép. Megnyerő a színvilága és nagyon tetszik a nyújtott vertikális kompozíció - a cseppkövek is úgy vezetik függőlegesen a tekintetet, hogy elhitetik, valóban egy gótikus templomban vagyunk. Gratulálok! Talán elfogult is vagyok, de számomra ez egyértelműen ötös! BÚÉK!

_emese_ válasza:
A gumiorgonaval egyetertek, de ez nem az...
A hang ugy keletkezik, hogy egy "gumikalapaccsal" megutik a cseppkovet. Persze ez csak egy regiszter...

adott pontszám: 5
2004. december 6. | 10:53 | orgonista

Kedvenc hangszerem. Igy nem tudok elfogulatlanul ertekelni, az otos mindenkepp jar. Nagyon szep kompozicio, tetszik a keskeny allo formatum, ahogy a jatszoasztal eltorpul a monumentalis cseppko "sipok" mellett. Irhatnal kicsit tobbet a hangszerrol, hol van, hallottad-e megszolalni? Es csak cseppkoveket szolaltat meg, vagy van (elektronikusan szintetizalt) orgonasip hangja is? Mert eleg sok regisztere van ahhoz.

Udv: Orgonista

_emese_ válasza:
Nekem is kedvenc hangszerem :) Sajnos nem engedték, hogy kipróbáljam... :(

adott pontszám: 5
2004. december 6. | 09:07 | Nyözö

Nem értem egészen a vakuproblémát. Nekem nagyon szépen bevilágított, sok-sok kellemes barna tónussal ellátott kép. Feketék sincsenek, kivéve a hangszeren, de ott kimondottan jól kiemeli a témát ez a fekete és élő-fa szín a környezet ezernyi formájú hátteréből. Beégni max. a pódium elején kezd kicsit, de két három klikkel PSben levehető ha valaki erre ennyire finnyás.
Szerintem simán elmehetne egy barlang-prospektusba, turistacsalogató magazinba. :) De azt áruld el nekeünk, hogy is ütögeti ez a cseppköveket? Vannak ott mögötte valami kis kalapácsok miegyéb? :)

_emese_ válasza:
Köszi szépen! Igen, a cseppkô mögött apró, kalapács van (valamilyen puhább anyaggal bevonva), és a jel elektronikusan jut el oda. Más hangosítás nincs, a cseppkô elég hangos.

adott pontszám: 4
2004. december 5. | 18:02 | sz..zs

sokkal izgalmasabb lenne a kép, ha mondjuk egy hangverseny közben készült volna, de az mindenképp jobb, ha nem vakuzol, hanem a barlang saját világítását használod...

_emese_ válasza:
OK. Sajnos állványt nem használhattam, így a vaku kellett. Köszi.