BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,42
KATEGÓRIA: humor
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. november 1. 23:09
Ha rosszul teljesít a kabalád...

Sziasztok! Ez az első képem az oldalon. Tudom, ez a fotó nem egy remekmű, de talán vicces a karóba húzott kabala. Ennél már csak jobb lehet :) Remélem sokat tanulhatok tőletek! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2004. december 30. | 15:43 | Csipimanó

az ötletet a meglátást jónak tartom, de mivel nekem is ilyen gépem van - bár valóban nem profi gép - de ennél ezerszer jobb minőségű képeket lehet vele csinálni... ha olvastad volna a szabályzatot - én a csökkenö kreditek hatására tettem csak meg - akkor ott világosan leirják hogy ne csak azért tölts fel egy képet mert ...
az meg gáz hogy még le is irtad hogy azért sietted el a dolgot
a magyar nyelvü használati utasitás egyszeri végigolvasása után is sokkal jobb képet kellene tudni késziteni ezzel a géppel szeritnem...
én még nem töltöttem fel képet, de ilyeneket már tölthettem volna fel én is, még várok... :)
bár ha igy haladok akkor sosem lesz annyi kreditem :) remélem ezért is levonnak valamennyit ;)
písz...

Topipeti182 válasza:
ok

adott pontszám: 4
2004. november 7. | 14:23 | Zémann

Üdv a portálon.Hajrá!

Topipeti182 válasza:
Köszi.

adott pontszám: 4
2004. november 2. | 09:17 | mostakarom

az első kép... meglágyul az ember szíve. nekem sem rég került fel az első, és emlékszem milyen jó volt bíztató véleményt hallani (hát igen voltak problémái annak a képnek is) mennyire örültem 1-1 jobb pontnak!
hibákat nem részletezem, már megtették előttem, újat nem tudok írni. a téma jó, tipp: én megpróbálnám a helyedben nem szemmagasságból, hanem nagyon alacsonyról fényképezni, annyira közel menni a macihoz, hogy a háttérben a házak még látszódjanak ha lentről fotózod.
további jó képtöltögetést és véleményírást kívánok! és persze minél jobb fotókat!
Vera alias mostakarom

adott pontszám: 3
2004. november 2. | 08:46 | gziegler

A meglátás jó, a kép kompozíció nem szerencsés, valószínűleg a sietség hatása. A hiba ismerős, magam is gyakran elkövetem. Ritka áldás a "véletlenül jól sikerült" kép, a jó képek többsége tudatos tervezés eredménye (amennyire fél-kezdőként én elképzelem, hogy a profik hogyan csinálják).

Mindenesetre én próbáltam volna jobbra, vagy balra mozdulni, hogy ne a maci feje mögött legyen az sokminden: három oszlop is (lámpaoszlop, telefonpózna meg még valami hengeres izé), csúcsos nyeregtető. Persze ez építési felvonulási terület, gondlom volt ott kerítés, miegymás akadály.

A maci pozíciója a képkivágáson belül egyébként jó.

Borzasztó zajos a kép, valószínűleg túl nagy ISO értéket adott az automatika. A Powershot A70 már tud full-manuált, gondolom az A80-is.Javaslom, hogy durrogtass sokat különféle beállításokkal és elemezd ki otthon magad,mi miért jó és miért nem jó. Erre jó a digit. technika, nem kerül pénzbe az akár több száz próbálkozás.

Sok sikert!

adott pontszám: 3
2004. november 2. | 08:21 | Neofander

Kicsit durva és morbid a kép, de egyedi, nemtudom, hogy kinek jutna ilyen eszébe. De nagyon sok hiba van benne, tényleg sietőben készült, tartom az előző véleményt.

adott pontszám: 5
2004. november 2. | 07:37 | A_vándorló

Mint kép borzalmas, sok a javítandó rajta, látni, hogy csak úgy elsietve készült, üdv, itt, jobb képeket tegyél fel! Csak ezért ötös!!!!! Mert az első!!!!!!:))))))))))))))))

Topipeti182 válasza:
Köszi a bíztatást! Talán kár volt elsietni a feltöltést, de úgy gondoltam, hogy a poén kedvéért megéri (mármint ami a kép témáját illeti).

adott pontszám: 2
2004. november 1. | 23:22 | zetec-s

Sok apróság van a képen ami elrontja szerintem. A legszembetűnöbb az a minőség. Tudom hogy ez nem egy csúcsgép, de a kis kompaktok is jóval szebb képet tudnak produkálni azért. A mackó elhelyezése akár jó is lenne, ugyanis a haradolóban van:))) De a kusza háttér nem jó a képnek megintcsak.
Hogy ne csak kötekedjek, próbálok tanácsot is adni.
Az oldalra felkerülő képeket kb. 800 pixel széleségre méretezd, kár nagyobban feltenni. Elképzelhető hogy a kevés fény miatt a géped autómatikusan magas érzékenységet állított be. Ha tudod állítsd a legkisebb érzékenységre és inkább támaszd meg valamin a gépet a megfelelő minőség elérése végett.

Az értékelésemet ne vedd nagyon a szívedre, nézz körül a képek közt, próbáld leszűrni az értékelésekben az értelmes , használható ötleteket és érezd jól magad itt az oldalon!

Üdv.

Zetec

Topipeti182 válasza:
Ebben a képben nem a technika, hanem a humor dominál, ezt elismerem. A képet egyébként félhomályban, elsietve készítettem, csakhogy végre fel tudjak valamit tölteni. Köszönöm a tanácsokat!