BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
1,95
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. október 26. 10:27
-cím nélkül-

-természet kategóriából áthelyezve- "szép vagy alföld, legalább nekem szép"  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2004. október 27. | 00:03 | la lee

sajnos sok technikai hibája van, de a legnagyobb a nem egyértelmü téma. túl sok minden van rajta és igy elveszik a téma szépsége: a virág

mostakarom válasza:
már hozzászoktam :) védem a véleményemet mint zrrínyi a várat: nekem akkor is szép.

adott pontszám: 1
2004. október 26. | 15:52 | Normafazon

Ez nem valami beugratás? Hát én már eleve úgy vagyok vele, hogy amin ennyit kell magyarázni az már rég nem jó, Mintha elkezdenél magyarázni egy viccet amit a többiek nem értenek meg elsőre.Lehet, hogy elfogult vagy a saját képeddel szemben. Szerintem mindenki a sajátját ítéli meg a legnehezebben. Talán ha a technikád fejleszted jobban ki tudod vele fejezni azt amit akarsz szavak nélkül is. Itt most vmi tanácsot kéne adni de nekem sincs még akkora tapasztalatom. Szóval hajrá!

mostakarom válasza:
nem kell rajta magyarázni. ki is veszem a megjegyzések közül. átkopizom ide, aki akarja elolvashatja itt, én hogyan látom.

"a költő hozzászól"
a kép egy hierarchikus harcot mutat. ezért a sötét színvilág. ezért raktam a pipacsot a szélére, és a kamillát sem középre, nehogy ő legyen a király. a pipacs nagy élénkpiros virága nem biztos hogy elég ahhoz, hogy a kert ( /a rét /a kép) középpontja lehessen. a kamilla egy tőből több virágot növeszt, "több=szebb" fehér-sárga színben, amit (valahol olvastam) a méhek nagyon könnyen észrevesznek. s nem biztos hogy ez elég. a harcba bekapcsolódik egy harmadik növény, ami a kamillára felkúszva küzd a nap sugaraiért, vagy talán épp elnyomni szeretné "támaszát". a háttérben levő virágok sokasága elárulja, nagy a verseny.
ki nyer?
középen a gubó mindenképp. ő már küldetése vége felé tart, termést hoz, tovább él. ráadásul helyett kapott egy kép közepén, fényesen. a kamilla egyik ágával mintha símogatná fejét, a pipacs is tisztelettel néz rá.
ezt látom én a képben.

2004. október 26. | 14:18 | zetec-s

A kép szempontjából értettem hogy felesleges volt ugyanis a kép megitélésén szerintem nem változtatott.

mostakarom válasza:
jó. nálad nem. nem akarom én megváltani a világot, félreértés ne essék. talán ha több ideje foglalkoznék a fotózással, én is csupán káosznak látnám.
talán úgy is azt gondolnám róla hogy szép.

adott pontszám: 1
2004. október 26. | 14:01 | zetec-s

Bocs hogy ezt mondom de feleslegesen dolgoztál a hosszú magyarázattal, semmit nem javít a képen. A kép nagyon esetlegesnek tünik, a leírtakkal ellentétben nem látok benne semmit. A fehér szirmok elvesztették minden részletüket, nem szépek a csillanások sem.
Nincs ötletem a javításra csak az hogy fotózd újra kicsit nagyobb odafigyeléssel.

mostakarom válasza:
nem dolgoztam feleslegesen a magyarázattal, volt olyan akit érdekelt, úgyhogy leírtam.
már írtam hogy nekem így tetszik, amúgy sem tudnám újra fotózni időutazó még nem vagyok.

2004. október 26. | 13:38 | pvyktor

Így a magyarázattal együtt oké, igazad van, tényleg olyan a kép, mint egy csatatér. Ámbár akármit bele lehet magyarázni egy képbe, és sokan csak egy virágos rétet szeretnének itt látni, ezért nem értik a zseniális kompozíciót :)
A pipacs tényleg tisztelettel néz, de szerintem csodálkozik is! Most, hogy mondod... :) Nagyon tetszett a leírás, hasznosíthatnád ezt a tehetségedet a marketing terén, esetleg a politikában is :)

mostakarom válasza:
köszönöm. ezért mondtam hogy a kategória-választás nem nyerő.

2004. október 26. | 13:27 | pvyktor

A kategóriaválasztással nincs baj, a kép gyenge, ezt jobb ha belátod. Attól, hogy valamennyire tetszetős, még nem nevezhető jónak. És hiába mondod, hogy a pipacs direkt van a szélén (gondoltam, hogy nem véletlen), attól ez még nem esztétikus így. A fotós szabályokat nem kötelező batartani, de azért nem véletlen vannak ezek az irányelvek. Szerencsések azok az emberek, akik ezt anélkül is tudják, hogy nem hallottak volna róla.
Amúgy tényleg nem baj, hogy a háttérben láthatóak a virágok, de akkor vagy legyenek jobban láthatóak, vagy egyáltalán ne jelenjenek meg. Ezért hiba a vaku, mert azok már a sötétbe vesznek. A színeket meg lehet fokozni akkor is, ha nem vakuval készíted. Utómunka kérdése, bár van aki ezt bűnnek tartja.

mostakarom válasza:
most írtam magyarázatot a képhez. nekem minden jó helyen van és mindenre szükség van. nekem így mesél, nekem így ad hangulatot, egy apró változtatás már elrontaná. nekem ez így szép.

adott pontszám: 2
2004. október 26. | 12:24 | Nogan

Ha egy kicsit alacsonyabb nézőpontból fotóztad volna, még akár jó is lehetne. Amolyan csiga-nézőpont. A gubók jól mutatnak, ellentétben a kamillával, amelynek szára nem túl látványos. A kivágás is elég koncepciótlannak tűnik. Megkérdezhetem, hogy számodra mit jelent a kép? Mit tartasz az értékeinek? Jóindulatú kiváncsiságból kérdezem...

mostakarom válasza:
a kammilában pont az tetszik hogy a szárára felkúszott egy másik növény. még alacsonyabbról fotózni nem volt lehetőségem a betonkerítés miatt. hogy mit jelent? még megtarom, mivel a képet pont azért raktam fel, hogy ki mit lát benne, van-e olyan az értékelők között aki egy kicsit is hasonlóan néz a képre mint én. eddig nem volt.

adott pontszám: 3
2004. október 26. | 12:22 | pvyktor

Van valami a képedben, amitől nem átlagos, viszont technikailag nagyon sok hiba van.
- Fények: a vakuzás természetfotózásnál kerülendő. Itt is tönkretette a színeket. Sötétben fotóztál, vagy miért kellett? Az ilyet természetes fénynél érdemes fotózni, szép napsütéses időben.
- Mélységélesség: túl nagy lett, zavaros a háttér, nem valami letisztult a kép. Kisebb mélységélességgel megszűnt volna ez a hiba, érdekesebb lenne a kép.
- Vágás: borzalmasan rossz. Azt javaslom, hogy a fotózásnál hagyd tágabbra inkább, és utólag várj rajta, ha kell. Gondolom ezen nem vágtál. A legszebb virágok túlságosan a kép széleire kerültek. A pipacs eleve nincs jó helyen.
Bíztatásképp adom a hármast, mert a kreativitásnak vannak nyomai, mint fotó viszont elégtelen. De legalább nem egy tucat-rossz fotó, hanem lehetne éppen jó is. A téma nem túl különleges, ezen a képen mégis különleges hatást kelt.
Ha érdekel, nézd meg a képeimet, van közöttük néhány pipacsos, olyan is, ami éjszaka készült, hosszú záridővel, de szigorúan vaku nélkül. Elsősorban ez utóbbi lehet érdekes Neked, ha nem láttad még, mert kicsit hasonlít a hangulata erre. Még ilyen apró fehér virágok is vannak rajta, csak sok elmosódott, mert 8-10 mp volt a záridő és fújdogált a szellő :)
Üdv: Viktor

mostakarom válasza:
színek - ugyanerről a témáról több kép készült, van vaku nélküli is, így sokkal szebb a színe. különlegesebb.
háttér - ahogy én nézek a képre, úgy értelmet kap, sőt, elhagyhatatlan a többi virág.
vágás - a pipacs direkt a legszélén van
kösz az értékelést, megnézem a fotóidat.

talán ha lenne címe máshogy néznétek rá. vagy a kategória választása nem szerencsés.

adott pontszám: 1
2004. október 26. | 11:35 | Xi

Biztosan nem fogsz örülni az általam adott pontszámnak. Én azért írok, mert általában az építö jellegü kritikákat hiányolom a rosszul sikerült képek alól.

A fotón kuszaság látszik. Próbáljunk meg a lényegre koncentrálni: mit szeretnénk megmutatni?

Ha a szépséget, természetet akarod megörökíteni, használd a mélységélesség eszközét.

Képalkotási eszközök tömkelege áll rendelkezésedre az elvont témák leképzésére. Ha a formák kuszasága a témád, tedd át fekete-fehérbe, és tetszés szerint erösítsd túl a kontrasztot!

Már a fotó készítésénél gondolj a kivágásra! A vágás irányítja a szemlélö tekintetét a témára. Lapozd föl a harmadolás vagy aranymetszés fejezeteket!

A vakura figyelj oda legközelebb: az automata nem mindig a legjobb eredményeket produkálja. A vakut megfontoltan, pl. derítésre használd!

Remélem nem kioktatásnak veszed. Jó fényeket!

Xi
Pavuk Krisztián

mostakarom válasza:
köszönöm a részletes értékelést. most örülök igazán hogy nem írtam címet, és nem is magyaráztam a képet, hogy mit szeretnék mutatni vele. legalább látszik hogy nem elég kifejező a ha senki nem lát benne semmit. én hónapokig háttérnek használtam a képet, annyira tetszik, másoknak annyira nem hogy 1est ér. ennyi :)

adott pontszám: 1
2004. október 26. | 11:19 | Sailer

Nem látom a fényképen a témát, teljes káosz, kuszaság, összevisszaság, téma (témák) nélkül. A közeli növényszárak a vakuzás miatt ráadásnak fényesen fehérek.

mostakarom válasza:
nem tudok mellékelni szemüveget amivel láthatnád a képben amit én látok.

adott pontszám: 2
2004. október 26. | 11:15 | [PeliScan]

Szia!
Kérlek ne haragudj a rossz pontért,de ez nem egy jó kép. :( Ilyet mindenki lát nap mint nap, és ha van gépe, simán csinál ilyen képet. A vaku tovább ront a helyzeten.

Üdv > PS

mostakarom válasza:
nekem így adja meg a hangulatot a kép. úgy látszik eléggé egyéni az ízlésem.

adott pontszám: 3
2004. október 26. | 10:59 | Goendoer Tapir

nekem is úgy tűnik, mintha vakuztál volna - miért? a képen hatalmas kuszaság látható, semmi nincs ami magára vonná a tekintetet...

mostakarom válasza:
nem is emléxem már hogy vakuztam-e. direkt nem adtam címet, ne legyen szájbarágós, hogy mit "kell" nézni. van olyan képem is ugyanerről a témáról, amin középpontban van a pipacs, de nem hiszem, hogy egy szép virág csak a középpontban mutat.
előző értékelőnek sorry nem tudtam reagálni, jóváhagytam 1értékelésre adott válasz után, és utólag nem tudtam írni semmit a véleményre.

adott pontszám: 3
2004. október 26. | 10:47 | EddieTheHead

Nagyon szép éles felvétel, de én a vágás koncepcióját nem értem. A kép leghangsúlyosabb eleme a nagy piros virág sajnos nagyon jobbra csúszott, és egy kicsit életlen is. Ez nagyon megbontja a képi egyensúlyt. Néhány gubó pedig szerintem túl sok fényt kapott. Szép kép, de szerintem javítható.

adott pontszám: 2
2004. október 26. | 10:46 | saturninus

Te belevakuztál az aljnövényzetbe??
Ez sajnos nem túl szép fotó... :(((
Mi a téma?

mostakarom válasza:
ezt egy városi házikó elhanyagolt udvarán találtam, a zöld sáv kb 70centi, előtte kerítés utána házfal. kérdés kinek mi a szép, nekem ez például nagyon szép.