BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,53
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. szeptember 24. 00:33
Rejtőzködve

Április végén készült, egy kölcsön géppel. A hatalmas fütengerbem megbújt ez a szép viágocska, majdnem eltapostam, amikor átvágtam a mezőn.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2004. szeptember 24. | 18:41 | NemFotos

Szép éles kép, a vízcseppek nagyon jól látszanak. Számomra kicsit sok a zöld kuszaság, talán más vágással többet lehetne kihozni belőle, még ha új címet is kéne találni hozzá. A bal oldalon nagyon világosak a szálak a többihez képest és ez szerintem nem hozzáad a képhez, hanem elviszi a figyelmet. A vágással meg az lenne a gond, hogy utána meg túl szűkké válna a kép. Talán ha kicsit rendezed a környezetet fotózás előtt, akkor ezt sikerül kiküszöbölni. Ez az én véleményem. Teljességgel megértem, hogy a fű ábrázolása fontos célod volt.

Tomfoto válasza:
Köszi az értékelést, a felvetett dolgokra a válaszokat a többieknél leírva megtalálod!

2004. szeptember 24. | 13:01 | pvyktor

Olvasva a válaszodat, mostmár jobban értékelem a képet. Szélben virágot fotózni kb olyan, mintha egy fővárosi buszon utazva az előtted lévő szék háttámláján szeretnél mérnöki pontosságú tervrajzot készíteni. Ilyenkor komoly szélárnyékoló objektumokat kell telepíteni, vagy elvetni a fotózás gondolatát :( Tudom milyen rossz, én is fotóztam már pipacsot szélben. Tényleg jól rejtőzködik a virág, meg a baloldali testvére is (egyébként észrevettem, de az sem ellensúlyozza az ürességet), de nekem ezekkel együtt sem tetszik igazán. Örülök, hogy nem vetted zokon az értékelésemet.

Tomfoto válasza:
nem vagyok sértődős típus, meg egyébkét is zért van ez a fórum, hogy tanuljunk egymástól, főleg a tapasztaltabbaktól - csak azt nem bírom, ha valaki láhatóan kötözködésből ír. Miután megnéztem a fotóidat, elfogadtam a véleményed, ha ugyanezt valaki egy-két kééppel közli, valószínüleg elküldöm ...
- nem mintha nekem sok lenne feltöltve, de most lett noormális internet itthon is , meg a melóhelyen is :)

adott pontszám: 4
2004. szeptember 24. | 12:23 | Mr_Csaba

Egyetértek az előttem szólókkal. A zöld és lila kombinálása szép, de a felénk nyúló szirom életlensége meglehetősen zavaró.

Tomfoto válasza:
Köszönöm, hogy megnézted, kimerítő válaszom az előzőekben leírtam, nem voltak ideálisak a körülmények.

2004. szeptember 24. | 10:50 | pvyktor

Bocs, hogy megint belepofázok, de most olvastam tamás69 hozzászólását, hogy ff-ben megnézte és semmi nem látszik a virágból úgy, pontosabban nagyon észrevehetetlen. Na, hát pontosan ez a hiba. Ha ff-ben is előjönne a virág, az lenne a jó. Mondjuk a kép címe is rejtőzködés, így érthető valamelyest, de egy képen általában megmutatni szokás valamit, nem elrejteni.

2004. szeptember 24. | 10:47 | pvyktor

Ja és az sem szerencsés, hogy a virágba beletakar jobbról az a belógó gaz. Fotózás előtt érdemes némi tereprendezést eszközölni, ami nem feltétlen környezetpusztítást jelent, elég ha valahogy odébbhajtod a belógó szárakat. De egy gazt vagy fűszálat szerintem lelkiismeretfurdalás nélkül ki lehet tépni. Erre mindig nagyon figyelj oda, én is jártam már úgy, hogy nem vettem észre, és utólag bosszankodtam.

adott pontszám: 2
2004. szeptember 24. | 10:45 | pvyktor

Életlen lett a virág közelebb eső fele, és ez azért nagy hiba, mert a mélységélesség amúgy túlságosan is nagy. Sokkal jobban el kellett volna mosni a hátteret, mert így teljesen zavaros a kép, a virág szirmainak szép formáját teljesen megsemmisíti a háttér. A kompozíció eléggé esetleges, a virág jobboldalra helyezését semmi nem indokolja, a baloldali ürességet nem ellensúlyozza semmi. Ilyenkor nyugodtan lehet középre komponálni a főtémát, s csak a virág essen a felső harmadba inkább. Így azt is megemlíteném még, hogy szerintem túl tág a vágás, főleg felül van sok hely. Sajnos azonban újravágással sem lehetne sokkal jobb, itt csak az újrafotózás segítene.
Én ezt mindenképp tág rekesszel fotóztam volna. Meg ajánlatos több képet is készíteni, mert az LCD-n ilyeneket, mint itt a virág egyes részeinek életlensége, nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen is észrevenni. Legalább 20 kép kell - legalábbis nekem -, hogy biztosan legyen benne technikailag hibátlan.
A keretről: szerintem nem illik a képhez, még ha a virág színe is jön vissza rajta. A felirat alul be van szorulva, alig fér el, azon kívül a dőlt betű kerülendő cím esetén. Dőlt betűvel általában megjegyzéseket, illetve kevésbé fontos dolgokat írunk. Egyetlen szó esetén felesleges dőlt betűt használni. Én talán fekete vagy sötétzöld keretet használtam volna, de az is csak akkor lenne szép, ha el lenne mosva a háttér.
Remélem tudtam hasznos tanácsokkal szolgálni, és nem haragszol, amiért lehúztam ezt a szép virágot. De egy szép virág önmagában nem jelent jó képet. Az egyedüli pluszt ebben a képben a vízcseppek jelentik.
Üdv: Viktor

Tomfoto válasza:
Izlések, és pofonok!!!

A kerettel egyetértek, a kép utólag lett kicsinyítve, így elég szűk a keret, legközelebb utólag keretezek :)

Ha megnézed mivel, és hogy fotóztam, rájössz, hogy az adott nem túl jó minőségű kölcsöngép, nagyon nem is ismertem, a készített 8 db fotóból ez lett a leg használhatóbb.
Sajna a kicsit más szögből fotózott képek egyike sem lett jó, a rettentő burús és szeles idő miatt mind vagy sötét é szajos, vagy bemozdult, íígy ez a szög maradt, itt viszont csak utólag vettem észre a belógó gazt.

A cím meg takarja a mondanivalóját a képnek, a virág beleveszik a környezetbe, -ezt akartam kiemelni.

Ha virágportrét csinálok, akkor kiirtom a környékéről a füvet, és teljesen más szögből fotózom.
-Megvan úgy is, csak addigra eleredt az eső, és még erősebb szél jött, úgyhogy iramasak lettek!

Ja a baloldali hely, ha megnézed, ott a fű között nő a következő virág -jól rejtőzködik :)

adott pontszám: 5
2004. szeptember 24. | 09:30 | tamás69

Érdekes, a harsány zöld környezetből előugró lila virág. Szerintem egy színvak észre sem venné, most néztem FF, semmi nem látszik belőle :)

Tetszik a szokatlan szerkesztés, a minden éles beállítás. Az elé hajló zöld tovább fokozza az alig észrevehetőséget.

Tomfoto válasza:
Megnéztem, jó ötlet, lehet, hogy kiteszem a FF+Színes verziót együtt!

adott pontszám: 4
2004. szeptember 24. | 09:17 | kukusikp

Kár, hogy pont a felénk eső levele lett életlen a virágnak.

Tomfoto válasza:
Igen, sajnos nem tökéletes, de még ígyis ez a legjobb kép a sok közül!