BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,27
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. szeptember 17. 09:33
Szarvastehén és borja

Sajnos nem felém figyeltek és nem is mosolyogtak! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2004. szeptember 24. | 13:10 | peto kezdo gabor

Most biztos kapok a jegy miatt de nekem 5-ös. Ha egy közepes gép lett volna nálad már nem ilyen lenne. A meglátás nagyon jó. gratulálok

Jáger válasza:
Sokan azt kifogásolták, hogy nem rám néznek, de éppen ez az érdekes! A vadfotók 90%-ánál észreveszik a fotóst és elszaladnak egy fotó után ( vagy még előtte)! Köszi

adott pontszám: 4
2004. szeptember 19. | 11:16 | fmani

A színek kicsit fakók, de ezek a szituk nem örökíthetők meg egyszerű gépekkel. Sok hasonló pillanatban van részem lóháton, de általában késődélutáni órákban, dimbes dombos erdővel övezett részen, ahol a fényviszonyok már nem tökéletesek. Csak akkor fotózom ilyenkor, ha lovaskocsival megyünk., de igazán jó képet a témában nem sikerült csinálni. Szerintem a körülményekhez képest jól elkaptad őket.

Jáger válasza:
Köszönöm! Örülök, hogy tetszik!

2004. szeptember 17. | 14:22 | pvyktor

Nem a felszerelésedet, hanem a képet értékeltem. A minőségi problémák pedig akkor is problémák, ha nem fényképezőgép követte el. Én rossz jpeg-tömörítést is hibának szoktam venni, még ha önmagában azért nem is vonok le jegyet.
Igazad van, nem sok hasonló fotó van az oldalon, mert ez egy rendkívül nehéz téma, profi felszerelés kell hozzá. Viszont amik vannak, azok elég magas színvonalon állnak. Azokhoz képest ez semmiképp nem nevezhető jónak. Ha hibátlan minőségű lenne, akkor sem érne többet hármasnál, szerintem ezt Te is belátod.
Ne haragudj, de ez a véleményem.

Jáger válasza:
Nem haragszom, ez is egy vélemény! Köszi

adott pontszám: 4
2004. szeptember 17. | 13:21 | Zoozsuzsa

Kellemes hangulatú kép, bár kicsit tompák a színei. Sajnálom, hogy nem feléd fordultak

adott pontszám: 4
2004. szeptember 17. | 11:37 | A_vándorló

Szerintem a „technikát” elfelejtjük, akkor négyes, azért, mert akkor lenne ötös, ha legalább az egyik állat erre néz. Gratulálok, érdekes képeket készítesz, extra helyeken! Én már többször próbáltam az út mellett lekapni állatokat, sólyom, őz, gólya, de vagy elment, vagy olyan messze volt, hogy ……

Jáger válasza:
Nem könnyü a vadállatokat fotózni! Nagyon jó vadfotókat általában vadaskertben szoktak készíteni, ahol nem fél annyira az állat! Köszi

2004. szeptember 17. | 11:01 | miczo

Megolvastam a többieket is. Szerintem nem olyan rossz kép ez. Kamerától szerintem egyáltalán nem rossz.

Jáger válasza:
Nem egy csúcsminőség, de a technika korlátai gátat szabnak "fotóművészi" ambícióimnak!

adott pontszám: 4
2004. szeptember 17. | 10:59 | miczo

"Erdő szélén őzike,
azt nézi, hogy nézik-e.
Ne nézzél mán őzike,
nem bántalak b@zmeg!"

Bocs, de ez jutott eszembe a képről. :)))
Jó beállítású kép, tényleg kár, hogy nem Feléd néztek. Szépek a szinei, kontrasszttal és fényerővel talán egy picit lehetett volna élénkíteni. Gratulálok!

Jáger válasza:
Jópofa kis vers! Köszönöm a tanácsot és az értékelést!

adott pontszám: 5
2004. szeptember 17. | 10:55 | minden_nick_foglalt

én a fotót nem a szabályok szerint értékelem...
megnéztem párszor nagyban, de felesleges - azt hiszem mindenkinek be kell látni a technikai korlátokat.
kicsiben viszont egy nagyon kellemes hangulatú kép... persze lehetne vágni, színezni, forgatni, meg minden - de ez a kép így is jó... Így a négyest simán megérdemli, de mert kevés vadfotó van, és egyéb szubjektív elemek is vannak a világon, nálam megér egy biztató ötöst. ennyi...

Jáger válasza:
Hurrá!!! Az első 5-ös! Látnád csak a videófelvételeket, azok TV műsor minőségűek! Köszi

adott pontszám: 3
2004. szeptember 17. | 10:54 | tamás69

Kicsiben nézve a 4 és az 5 között gondolkodtam, nagyban sajnos nagyon gyenge!

-Egy kis utómunkával egész jó kép faragható belőle, fényerő+telítettség+élesítés.

Digit zoom is volt rajta, vayg alapból ennyire kontrasztszegény?

Egy kicsit több helyet kellet volna hagyni előttük, és egy picit alulról vágni. -de ettől még 5 is lehetne!

Jáger válasza:
Csak az optikai zoom volt rajta, de a kamera ennyire képes! Ha tudnám hogyan kellene utómunkát végezni.... Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3
2004. szeptember 17. | 10:43 | akoz

A kép elkészülte után még tudod javítani a kontrasztot, ami a nagy távolság miatt a levegőben lévő pára és por csökkentett valamint a színek is korrigálásra szorulnak (kékes árnyalatú a kép), esetleg élesítést is ki lehetne próbálni. Legközelebb próbáld elérni hogy rád figyeljenek :)

Jáger válasza:
Biztos lehetne rajta javítani, ha kicsit is értenék hozzá! Időnként a húgom számítógépe elé ülök, aztán ennyi! Köszi a tanácsot!

adott pontszám: 3
2004. szeptember 17. | 10:26 | -vadvirag-

Semmiképp sem tucatfotó, még ha vannak is hibái a képnek, ráadásul szép teljesítmény, hogy nem kifejezetten állatfotózásra kitalált géppel fotóztál. Ritka pillanat, szerencsés vagy, hogy elkaptad. :-)

Amit javítanék:
- Alul vágnék egy kicsit, így súlypontjuknál fogva harmonikusabb lenne, ha az állatok egy kicsit lejjebb kerülnének.
- Kicsit fakó a színvilága, szaturáció, kontraszt, level állítás segíthet ezen utólag is.
- Viszonylag életlen a fő téma, illetve a környezetük viszonylag éles, így nem emelkedik ki a két szarvas. Talán a színek állításával lehetne segíteni, hogy színben egy kicsit jobban kiugorjanak.
- Kár, hogy nem erre néznek, legalább az egyik, de ez nem a te hibád. :-)

A fotót a szabályzat szerint 3-asra pontozom, mert érdekes, jó pillanatot kapott el a fotós, de több, a fő témát (is) érintő javítandó területet találtam. Jó fényeket,

Vadvirág

Jáger válasza:
Köszönöm szépen a minden re kiterjedő véleményed! Majd egyszer kitanulom a képjavítást is!

adott pontszám: 2
2004. szeptember 17. | 09:44 | pvyktor

Hajjaj, nehéz dolog lesz ezt értékelni... Maga a téma nem tucat, sőt, a kivitelezés viszont csapnivaló. Az nem baj, hogy nem néznek a kamerába, viszont az, hogy épp az ellenkező irányba fordítják a fejüket, nos az nagy baj. A minőség silány, a színek teljesen halottak, van az egész képen egy szürke fátyol, amit esetleg PS-ben el lehetett volna tüntetni, de őszintén szólva ez egy olyan kép, hogy bármilyen fájdalmas, de nem éri meg foglalkozni vele. Nem volt szerencséd, ennyi. A minőség nem tudom miért ilyen, de kb egy mobiltelefontól várnék ilyet. Mondjuk kamkorderrel készült, azt meg nem fotózásra találták ki. A helyedben én megijesztettem volna őket, és akkor fél másodpecig feléd néztek volna, mielőtt elrohannak. Akkor talán lett volna esélyed egy jó pillanatot elkapni.

Jáger válasza:
Ez eddig rám nem volt jellemző, hogy nem fogadtam el egy értékelést, de ezúttal megteszem! Neked ez a véleményed, másnak más! SOKADSZOR LEÍROM: a videokamerám 0.8Mpixel felbontású és teljesen automatikus, ezért ne hasonlítsd az 5-6 megapixeles gépekhez! Hidd el olyannal én is sokkal jobb képeket tudnék készíteni! A videófelvételek viszont tökéletesek, hiszen arra lett kitalálva! A fotó funkció csak másodlagos extra rajta! Egyébként nézd meg mennyi vadfotó van az oldalakon? Ez nem mindennapi tucatfotó! Kössz, hogy foglalkoztál a képemmel!

adott pontszám: 3
2004. szeptember 17. | 09:41 | abenji

Az nem baj ha másfelé néznek. Ilyenkor lehet kis teret hagyni abba az irányba, amerre figyelnek. Az egész kép enyhén túlexponáltnak tűnik, amin némi utómunkával lehetne segíteni. Kamkorder? - mi a szösz...

Jáger válasza:
Köszi a tanácsot! Ez bizony videokamera!

adott pontszám: 3
2004. szeptember 17. | 09:39 | soka63

Most vegyük úgy, hogy a kép jó minőségű, éles.

Akkor a következő hibákat látom, pont elfelé néznek mindketten, alul bő a kép felül és balra pedig szűk, ezért javítandó. Remélem lesz jobb beállítású is.
Talán nézd meg az őzfotómat, nem tökéletes, de talán tetszeni fog.

Jáger válasza:
Megnéztem a fotóidat! Nagyon jók! A Te gépeddel sokkal jobbat lehetett volna róluk készíteni! Az enyém ennyit tud, majd még próbálkozok! Köszi a véleményt!