BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,34
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. augusztus 12. 11:22

Mostanában kezdtem el érdeklődni az "emberfotózás" iránt és szeretném, ha tanácsokat adnátok, hogy mire kell és érdemes odafigyelni ahhoz, hogy jó képeket készíthessek. Ez a kép az elsők között készült. Kategóriának lehet jobb lenne a divat? 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2004. augusztus 17. | 21:17 | trainspotting

Remek kép ez, és nálam 5-öst érdemel. Én talán alul lejebb vágtam volna, de még nem sikerült hasonlót sem csinálnom. Szerinted a modellen mennyire múlik? Én úgy látom Te nagyon összhangban voltál Vele. Régóta ismered?
Gratula és Üdv!

csi_1 válasza:
Nekem szerencsém van a lánnyal, mert imád pózolni, szereti ha fényképezik, így tudok rajta gyakorolni :)
Igen, elég régóta, mert az unokatesóm. Köszi az értékelést és sok szép képet :)

adott pontszám: 4
2004. augusztus 15. | 14:19 | jenoapu

Nehéz már újat írni, mivel szinte mindent elmondtak előttem:-)
Apróság: A jobb szem előnytelenül beleolvad a háttér feketéjébe.
Na, azt hiszem ezzel minden hiba sorra került:-)

csi_1 válasza:
Köszi az észrevételt

adott pontszám: 5
2004. augusztus 12. | 23:03 | mystys

Én két dolog miatt adok ötöst a képedre!:)
Az első indokom az az, hogy én is most anság próbálkozom a portréfotózással és sajnos még ilyen képet sem sikerült készítenem. A fekete hátteret hogyan csináltad? Egyszerűen csak egy fekete lap, vagy mi? Cgrt!
A második indokom, hogy a hozzászólók értékeléséből remélhetőleg sokat fogok fejlődni!:) Persze ez egyáltalán nem biztos, csak remélem!

Üdv és további sok sikert!

csi_1 válasza:
A modellem háta mögött egy sötét folyosó van, ahová nem igazán jut be a fény és emellett kicsit alulexponáltam. Köszönöm az értékelést és sok szép portrét :)

adott pontszám: 4
2004. augusztus 12. | 20:40 | filep

A Rèpàsi ùr elmondott mindent ami lènyeges, a mai vilàgban jo ha felrugod a szabàlyokat hogy elkerüld a tucat fotosok tàboràt. mivel most kezded jo lehetösèged van rà hogy valami sajàtot alkoss.
filep

csi_1 válasza:
Köszi a biztatást és az értékelést :)

2004. augusztus 12. | 11:53 | Répási Lajos

Kb. annyira, mint a divatba, mindkettőben helyénvaló, mert igazábol se ennek se annak nem 100%-os (de genyó vagyok :))))

csi_1 válasza:
Ha-ha-ha :)

2004. augusztus 12. | 11:49 | Répási Lajos

A divat kategóriával nem értek egyet. Sokan úgy gondolják, hogy azt teszik divat kategóriába, ami porténak mesterkélt vagy gyenge. Ez nem helyes!

csi_1 válasza:
Ezek szerint belefér a portré kategóriába?

adott pontszám: 4
2004. augusztus 12. | 11:47 | Répási Lajos

Leginkább arra kell figyelni, hogy neked és a modellnek is tetsző izlésesen tálalt fotókat készíts. A nagykönyvek által írt szabályok nagyrészét érdemes betartani, de sokszor éppen ezeknek a szabályoknak az áthágásával lehet a letöbbet kihozni egy fotóból. Általában elmondható, hogy az emberek többsége a steril, árnyékmentes portrékat részesíti előnyben és az effektesebb, árnyékokkal megspékelt képeket kevésbé. Manapság eléggé elterjedt a szűk vágás, amivel jóval bensőségesebb kompozíciókat hozhatsz létre, de itthon ezt se nagyon szeretik. Itt inkább a hagyományos (mint a tiéd is) kompozíciókat részesítik előnyben. Érdemes azonban odafigyelni- különösen a szűk kompozícióknál -, hogy ne vágj el a képalkotás szempontjábol létfontosságú témarészleteket, vagy olyanokat, amiknek a levágása kifejezetten zavaró (kézfej, csukló, hajlatok és szemek félbevágása pl.), de természetesen bizonyos esetekben ezek is felrughatók. Általában azt a kompozíciót érzik harmónikusnak az emberek, amik a harmadolási szabály szerint készültek, de erre is van bőven kivétel. Ügyelni kell még, hogy a modell viselkedjen természetesen a képen, ne legyen nagyon mesterkélt, beállított (mint itt a te képednél)
Ennél a képnél nekem nincs különösebb problémám, de ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor a sötét háttér miatt ilyen esetben érdemes egy enyhe hajfényt használni (nem a flakonban kaphatóra gondolok, hanem egy lámpára, ami hátulról, felülről világítja meg a modell haját), valamint a modell mögötti háttérrészlet felesleges, nyugodtan levághatsz onnan egy keveset.

csi_1 válasza:
Hűha! :) Köszönöm szépen a bőséges leírást és az értékelést is. Legközelebb ezek alapján próbálkozok.

adott pontszám: 4
2004. augusztus 12. | 11:36 | doktorcsőri

Nem rossz kép elsőre!Ami zavaró szerintem:
nem annyira portré, elég pózolt a tartás.Kimondottan zavaró a bal alkar lenyesése.Rontja a kép esztétikumát.
Amúgy kellemes tónusok, és fények jellemzik a fotódat.
Tényleg inkább divat kategória.

csi_1 válasza:
Én is a túlságosan beállított tartás miatt gondolkodtam a divaton, azt hiszem inkább átrakom. Köszi az értékelést

adott pontszám: 4
2004. augusztus 12. | 11:34 | szilszab

Az írás azt mondja, ízületeknél ne vágjuk meg a képet/embert. A bal karjából és a csípőjéből hagyhattál volna még vagy kicsit vághatnál még az aljából. Kezdetnek nem rossz! Kategória jó szerintem.
Szabi

csi_1 válasza:
Az aljából már vágtam egy kicsit mert bele lógott egy virág a karba és zavaró volt, ezért lett kicsit félbevágva. Köszönöm az értékelést és a tanácsot