BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,82
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. július 31. 02:39
  • forrás: negatív
  • objektív: Minolta 28-85
Hősök Tere máshonnan

Kb. 1 éve készült a kép, analóg géppel (Minolta). A szkennelés hibáit nem biztos, hogy teljes mértékben sikerült kijavítanom, de néhány apróságot kiretusáltam. Kicsit vágtam az aljából, hogy ne legyen annyi jelentéktelen sötét rész. A hangsúlyt a felhőkre helyeztem, a helyszín szinte csak melléklet volt számomra :D 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2004. július 31. | 20:59 | Benu

Azthiszem tudom mikor készíthetted ezt a képet! Tényleg nagyon szép, különös felhők voltak akkor. Gratulálok!

Jópofa válasza:
Köszönöm szépen! De színesben még jobbak voltak a felhők.

adott pontszám: 5
2004. július 31. | 20:48 | robi

Erdekes kep.Tetszik ez Hosok tere mashonnam...

Jópofa válasza:
Igen, nekem is! :D

2004. július 31. | 19:22 | Tersius

Latod, meg sem neztem, hogy scannelt kep. Ej ha, de nagyon orulok most, hogy akkor emiatt nem adtam negyest.
Viszont gondolom nagyitani azert jobban lehet ez a kepet, mintha 3Mp-s digittel lenne...

Jópofa válasza:
Őszintén szólva nem. A film előbb szétesik szemcséire, mint egy 3, vagy 6m-os kép. Persze mindennek van határa. Egy negatívot sem lehet az végtelenségig nagyítani, ahhoz inkább Dia kellene. De mint előzőekben írtam (talán nem ehhez a képemhez), hogy egy 70x100-as képen jól látszanak a különbségek az analóg, és digitális technika között.. és bár fájó elismerni, a digi már fejlettebbé vált, mint a kisfilm. Több a részlet, hiába 3 v. 6 millió pixel, holott a negatívot 80 millió pixelnek "mondják".

adott pontszám: 4
2004. július 31. | 15:39 | TomiÁdi

Nagyon tetszik a képed, de van 1-2 javaslatom. Én pl még mentem vlna jobbra, hogy ne legyen akkora hely a két fő motívum közt, és ne azok adják a kép keretét, mert felül hiányos, és a felhők miatt nemnagyon jön létre az átlós kompozíció. Így egymás mellett akár egy oldalra(jobbra) kerültek volna és balra egy kis "levegőt" kapott volna a kép.Így lehetett volna szűkebb a kép, mert így kicsit nyújtott oldalra , és nincs egy fix pont ahova húzná a szemünk, hanem szinte jár a képen. És a nagy feketeség sem lenne zavaró.
A háztetők tényleg zavaróak a kép közepén. Talán egy kis vörös árnyalat is jól mutatna a felhőkön, és feldobná a képet.
Mint írtad a felhőkre helyezted a hangsújt, de ezzel ellentétben Maga a TÉR is jelentős a képen. Így a címben és a magyarázatban egy kis ellentmondásba kerültél önmagaddal. :)
Miután elmélyedtem a képeden, kicsit meginogtam az ötösben, és minél többet gondolkoztam annál biztosabb lettem a négyesben, mint leírtam.
Bocsi. Nem áll messze nálam az ötöstől, de még nem az.

Jópofa válasza:
Rendben! Csak van egy kis gondom. Ha bal oldalt hagyok a képen, akkor egy villanyoszlopba ütközök. Az eredeti képen rajta van az emlékmű folytatása is, ahol lászódik egy másik szobor fele, és még az a bizonyos villanyoszlop is. Ezért kellett megvágni a képet. Öszintén szólva jobb oldalt is több hely volt, de nekem nem tetszett úgy. Ez a "nyújtott oldalra" kifejezés pedig nem világos számomra.

adott pontszám: 5
2004. július 31. | 12:28 | tiglezan

eredeti megközelítése egy agyonfotozott helynek, drámaiak a felhök is és nagyon jót tesz a fekete-fehér

Jópofa válasza:
Köszönöm szépen! Szerintem is jó, hogy nem "ugyanonnan" fotóztam :D

adott pontszám: 5
2004. július 31. | 11:53 | evaszabados

Nagyon érdekes kép! Tényleg jó ez a másfajta megközelítés. Összehozza a várost és a falusias hangulatot.
Így, ff-ben az alaptémád - a felhők - nem is annyira feltűnőek, színesben biztos az is dobna még rajt, de ez így jó.
Gratulálok.

Jópofa válasza:
Köszönöm szépen! Igen, ff-ben nem annyira szembetűnő az ég, de biztosíthatlak, színesben narancssárgás lenne, emlékszem, vertem a kobakom, hogy nem vittem színes filmet is...

adott pontszám: 5
2004. július 31. | 08:23 | Tersius

Nagyon jol tetted, hogy belevetted a szobrokat. Azok nelkul nem erne ennyit a kep, akarmilyen szepek a felhok. Felhok nelkul, kek eggel viszont a szobrok lennenek "letucazhatoak". Osszhatasaban engem roppantul megfogott a kep.
Kicsit sajnalom, hogy nagyobb meretben eleg szemcses, de szerintem nem von le annyit az ertekebol... 4.51->5

Jópofa válasza:
Köszönöm szépen! Igen, ez egyfajta játék volt. Ha nincsenek ilyen felhők, sosem tennék fel egy ilyen képet. Viszont ha meg a helyszín nem jön vissza a képből, akkor meg bárhol fotózhattam volna az eget. Nekem is így tetszik. Számomra nagy kihívás, hogy randa épületek mellőzésével fotózzak naplementét, pirkadatot. Azok valahogy mindig belekúsznak a képbe. De ez, mondjuk így: ideális helyszínnek tűnt. :D Ami a szemcsésséget illeti: negatív, ami azt jelenti, hogy jóval több információt kellene tartalmaznia egy digitális képnél. Ezzel szemben szemcsékből nincs hiány. Ez van. Az analóg és a digi-technika közötti különbséget egy jó nagy képen lehetne összevetni. Én láttam is ilyen két képet, egy 70x100 nagyítást. A digitális, ami 3 millió pixelben készült, tökéletesre sikeredett, míg egy ugyanakkora negatívról nagyított kép már szemcséssé vált.. Ehhez szólj valamit. :D

adott pontszám: 5
2004. július 31. | 06:17 | Fotografomán

Jobb lenne pont nélkül...
Összességében tetszik a kép, piciben egészen profi darabnak tűnt.
Kinyitva valami nem tökéletes, de... Két oldalon szűknek érzem, de ez is csak találgatás. Van valami hiányérzetem, de nem tudom megfogalmazni a lényegét. :-(
Viszont nagyon tetszik, hogy merted FF-ben. (ezek a képek általában vörös-kékben égnek ;-) )

Jópofa válasza:
Elárulok egy titkot: fekete-fehér filmet tettem a gépbe, mert azt én magam tudom lenagyítani. Ezt is én nagyítottam. Lehetséges, hogy kicsit szüknek érzed, kicsit én is annak éreztem, de csak a bal oldalt. Mivel ott drasztikusan megvágtam a képet annak reményében, hogy sikerül valami normálisabb kompozíciót előállítanom. Ez lett belőle, és különben is az égbolt a fontos (számomra legalább is az volt a lényeges képen). Alulról is levágtam a fölösleget, úgyhogy ennyi maradt. Kis retus a szöszök eltüntetése végett, mert a szkennelés alatt por és szöszdarabok ugyebár nem kímélik a negatívot, és egyebet. Köszönöm, hogy értékeltél! :D

adott pontszám: 5
2004. július 31. | 03:19 | e-male

Nagyon jo a kompozicio, jo otlet volt picit mas szemszogbol megmutatni ezt a nevezetes helyszint. Tetszik a kivitelezes. Gratula!

Jópofa válasza:
Köszönöm szépen! Nekem mondjuk az eredeti is tetszett (amit persze nem raktam fel), de ott vannak ám autók is, amik kissé elvonták volna a figyelmet a lényeges részekről. Köszi mégegyszer!!!

2004. július 31. | 02:53 | kobra_light

Végülis bár lehet hogy csak én látom így érdekes kettős hatású lett a képed ...

Jópofa válasza:
Épp az volt a célom, hogy ne hétköznapi képet készítsek a már-már sablonossá váló helyről... egyik előző képem olyanra sikeredett.

adott pontszám: 5
2004. július 31. | 02:49 | kobra_light

Érdekes kép lett ... Jó az össz6ása. Ha csak a kép középső harmadát nézem akkor olyan mint valami falusi kép ... Nekem bejön ...

Jópofa válasza:
Köszönöm szépen. Öszinte leszek: mikor megláttam a felhőket (színesben jobb lett volna, nem tagadom), azonnal elfelejtettem, hogy a téren vagyok... :D De a végére azért csak belevettem, hogy a helyszín felismerhető legyen..