BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,81
mp1
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. július 30. 09:46
  • érzékenység: iso 64
méhecske

Hirtelen elkapott pillanat, nem volt időm a gépet állitgatni 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2004. július 30. | 11:25 | mifene

Nem akarlak megbántani, amit írok, azt a képről írom.
Ez a makró kb olyan, mit amikor apuka anyukáról készit képet valamely hiresebb épület elött, mikor a csoport már menne tovább.
A fény túl erös.
A háttér sem a legjobb.
A szárnyakon zavaró fehér foltok.
Életlen- de nagyon.

mp1 válasza:
Mindenkinek az életlenséggel van baja ! Nem tudom, az én monitoromon nem tűnik vészesnek ! A kép tűző napon készült, azért ilyen fényes !

2004. július 30. | 11:14 | vipex

Szerintem egy makró nem pillanatkép, hanem egy jól megterevezett kompozíció kell, hogy legyen. AMihez nagyon sok türelem kell. pld jelen esetben ha megtetszik a virág és a méhecske együtt, kitalálod a legjobb beállítást, vágást fényfiszonyt és vársz, hogy rászáljon megint, ha rászál ha nem akkor megpróbálod máshol. Igazábból szvsz ettől lesz fényképezés, azt hogy csak úgy lekapod attól még nem leszel igazi fotós.
A fűszálak kuszaságát mint ahogy sok makrón lehet látni, a mélységélesség játékával lehet eltüntetni. Kisebb mélységélességgel egy homogénabb hátteret kaphatsz.

mp1 válasza:
Tudom, hogy hosszas türelemjáték a makrózás, de ez most igy sikerült ! Sajnos alig volt időm, de attól még próbálkozni lehet !

adott pontszám: 3
2004. július 30. | 11:02 | vipex

Szerintem sok apróbb probléma is van ezen a képen. Egyrész életlen, főleg a fő téma ( már ha ezt szántad annak) a méhecske nagyon életlen. A szárnyain nagyon megcsillan a vaku vagy a nap. A virág ( mai igazából nem a fajtája legszebbike a levelei össze vissza állnak) jobb oldala teljesen árnyékban van. Ez nem tudom, hogy a kezedtől vagy mitől lehet. A háttérben lévő fű nagyon kesze kusz ráadásul az egyik fűszál a bal oldalon nagyon magára vonja a tekintetet. Igazábol ha azt nézem, hogy milyen makró képek kapnak itt 5öst és ehhez mérném akkor ez egy 2 de ha felszerelést is figyelembe veszem akkor 3.

mp1 válasza:
Neked is csak azt tudom válaszolni, hogy pillanatkép volt ! A jobb oldali árnyék a nap aktuális iránya miatt van ! A füszálak kuszaságáról : szerintem senki nem szokta rendezgetni azokat fotózás előtt !

2004. július 30. | 10:25 | Palatinuszs

Szerinted a méhecske tudja hogy te fotózni akarod? Szerintem nem ezért természetesen nem is marad nyugton, tehát a megoldás türelem. Én az elmúlt hétvégeken kb 60-70 képet készítettem napraforgók között méhekről darazsakról, dongókról és kb 6-7 db lett jó. Ismétlem türelem és nem kell morgolódni, csak segíteni szeretnénk.

mp1 válasza:
Köszi ! De sajnos nem volt időm 60-70 fotóra ! A segitő szándékot persze nagyra értékelem !

adott pontszám: 4
2004. július 30. | 10:17 | athor

Az engem spec nem zavar, hogy középre raktad a méhecskét, de nem ártott volna egy közelebbi macrót csinálnod róla, hogy ő legyen a főtéma! A másik gondom a képpel az, hogy nagyon összeolvad a méhecske a virággal, különösen a fejénél, ahol egy kicsit homályos is lett a kép. Személy szerint a fény iránya se tetszik nagyon, mert így nagyobb lett az árnyék. Lehet, hogy másik szögből előnyösebb lett volna! A virág se tetszik, de hát azt a méhecske választotta! Ezután a néhány negatívum után, azért megjegyezném, hogy nem rossz próbálkozás volt és biztatásként 4-est adtam! További sok sikert!

mp1 válasza:
En is közelebbről akartam, de ugy már túl életlen lett volna ! De mint mondtam pillanatkép volt, félig elkapkodva !

adott pontszám: 3
2004. július 30. | 10:07 | Palatinuszs

Sajnos több gond is van. Egyrészt nagyon középre helyezted a témát, másrészt nagyon életlen lett a kép, amivel a makrót egy kicsit megölted. Sajnos a makrózásnál nem szabad kapkodni, nem lehet arra hivatkozni hogy nem volt időm beállítani a gépet, mert neked sokat jelenthetett ez a pillanat, de nekünk csak egy életlen kép. Ne haragudj meg érte, de ezt próbáld újra.

mp1 válasza:
Tudom, hogy nem lehet kapkodni, de a méhecske nem hajlandó perceket várni, mig én állitom a gépet ! Egy ekkora témát nehéz lenne nem középre tenni ! Ami az életlenséget illeti az én monitoromon nem az !