BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,91
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. június 8. 07:18
Házi sárkány

A kertemben élő gyíkot most tudtam lefotózni számomra elfogadhatóan, a vágás csak a szélekből volt, mert úgy érzem nem lehet teljesen kiszakítani a témát a környezetéből. Véleményeket előre is kösz.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2004. június 14. | 00:44 | kerrobert

Egy másik szögből talán nem lenne ilyen furcsa a kompozíciója szegény gyíknak. Bár igaz, hogy nem a legengedelmesebb modellek közé tartozik! :-)

VargaM válasza:
Köszi a véleményt, és a pontott.

2004. június 8. | 16:49 | Birdie

Ok remek. Azt hiszem most elindultál egy úton, ami jó. Próbálgasd csak a képmanipulálást, fontos része ez a digitális fotózásnak. A filmes fotósok javarésze bizony sok-sok órát töltött el a sötétben (na jó, vörösben), "nekünk" megadatott az, hogy a gép előtt ülve megoldhatjuk ezeket a feladatokat.

VargaM válasza:
Én próbálkozom, de sokat akar a szarka..., időm meg csak annyi van mint másnak, kevés. Köszi.

adott pontszám: 4
2004. június 8. | 14:37 | Valsifeldur

Lehetne jobb képet csinálni belőle: levágod a két szélső negyedét, és elforgatod 90 fokkal.

VargaM válasza:
Köszönöm. Próbálkozom

adott pontszám: 2
2004. június 8. | 12:23 | Mike76

Nagy öröm, amikor az ember először megörökít egy ilyen gyorsan mozgó élőlényt nagyjából élesen és nagyjából egészben - de ez még kevés egy jó képhez. Itt szerintem elég sokminden hibádzik - sem a fények, sem a környezet, sem a felülről fotózott gyík nem túl érdekes. Ahogy Te is írod, elfogadható a kép - de nem több. Ha úgyis a kertedben lakik, érdemes még próbálkoznod ezzel a témával , sok türelemmel és egy kis szerencsével akár a jelenlegi gépeddel is sokkal jobb képet tudsz majd készíteni. (<a href="http://members.chello.hu/koscso/gyik.jpg" target="_blank"><b>Íme</b></a> egy példa - saját kép, messze nem nevezném jól sikerültnek, de talán megmutat valamit abból, hogyan is képzelek én egy ilyen fotót. Beton helyett a természetes -sajnos túlságosan kusza - környezetében kaptam lencsevégre és leereszkedtem közel az ő "szintjére", ahelyett, hogy a tipikus "nagy ember fentről lenéz a kicsi állatra" szemszöget használtam volna. Talán nem tűnnek ezek olyan nagy dolgoknak, az összhatás mégis más lesz... )

VargaM válasza:
Már az előzőekben leírtam nem először kaptam lencse végre, de ezt tartottam a legsikerültebbnek. A véleményedet kösz. Megnézem.

2004. június 8. | 11:11 | Birdie

Felidegesített????
Naneeem, ahhoz azért "kicsit" több kell, hogy egy kép felidegesítsen. Egy gyíkkal biztosd nem tudsz felidegesíteni ;)
Kékes: ok, lehet, hogy te nem érzed. de attól még WB hibás. Vagy hiszel a tapasztalatomban, vagy meggyőzöd magad, hogy én nem értek hozzá és ez egy tökéletes színvilág. Én csak megemlítettem, hogy nem jó a színe (menj ki és nézd meg milyen színű a fűszál, aztán gyere vissza és nézd meg ezt a képet). Esetleg szeretnél egy feldolgozást róla, hogy sztem mi lenne nagyjából elfogadható?
Megcsinálom, ha gondolod.
Fényerővel nincs bajom, miért akarod világosítani??

VargaM válasza:
A makacsságomat legyőztem és állítottam a színeken. Jobb lett igazad volt. De mivel nem foglalkoztam eleget a képek utómunkáival, így abban még amatőrebb vagyok mint a fényképezésbe, ezért nem szoktam alkalmazni.

adott pontszám: 2
2004. június 8. | 10:32 | Birdie

A kompozícióval nem rétek egyet. Mivel a gyík a fő téma, az ő irányultságát kellene figyeelmbe venni. Ebből a szempontból álló képformátum jobb lenne, fűszálak még akkor is lehetnénke (bár igazán természetes a lábazat miatt nem lenne). A kilógó farok valóban problémás. Továbbiakban még a színekkel is gond van. Gondolom felhős időben automatikus fehér-egyensúllyal csináltad. Érdemes lenne már fotózáskor kiválasztani amegfelelő WB-t, vagy utólag korrigálni a színeken, mert így nagyon kékes az egész.

VargaM válasza:
Rengeteg képet fotózol, látszik hogy, értesz is hozzá. De szerintem ez a kép téged felidegesített egy kicsit és azért 2-es. Én nem érzem kékesnek az egészet. A fűszálakon meg figyelhető egy kis be sülés ha tovább világosítom lehet még 2 sem lett volna én erre voltam képes. Esős idő után a gyík a garázsba jött be hozzám, mire kihoztam a gépem a fal tövében kereste a napos kövét, de mivel ő sem talált napot így hamar megfordult és vissza a sűrűbe.
Ebben az a természetes, hogy az ember bármit csinál mesterségesen az állatok azt is természetesként, próbálják hasznosítani. (Ők nem rekesztnek ki minket a természetből.)
Köszönöm, hogy időt szántál rám.

adott pontszám: 3
2004. június 8. | 08:51 | sadmin77

A téma hosszában áll a képen, igy úgy gondolom illő lett volna álló képet csinálni. Úgy talán a gyik farka is látszott volna....

VargaM válasza:
igazad van. De abban a helyzetben azért döntöttem, így mert a gyík keveset időzött a falon a farkát meg eltakarta a fű. Rengeteget fotóztam de mire befókuszál a gépem a gyík már sehol sincs. Azt hittem, ha beállítom ide a gépet a gyíkom még feljebb megy egy kicsit és pont jó lesz. Köszönöm a véleményedet.

adott pontszám: 4
2004. június 8. | 08:46 | Peo

Szegény gyík, biztos megijedt, mert lemaradt a farka a képről. Én talán egy nagyobb kivágást eszközöltem volna, de így is szép.

VargaM válasza:
A kis gyíkot már régen fotózom így már lehet depressziós is tőlem, lehet azért jött ki a sűrűből , hogy végre ne idegesítsem. Kösz a pontott.

adott pontszám: 3
2004. június 8. | 08:19 | Sailer

Nekem mindössze az elhelyezéssel van problémám! valahogy teljesen szokatlan ez a "farkára fordított" gyík! egy picit fordulsz még és akkor átlóba kerül, meg valahogy a perspektíván is változtatni kellene (egy kicsit szemböl és majdnem az ő szintjéről)...

VargaM válasza:
Így elsőre nehéz megértenem, hogy honnan kellet volna fotózni de majd ígérem végig gondolom. Köszönöm a tanácsot.

adott pontszám: 4
2004. június 8. | 07:53 | ngeges

Tetszik a kep, tudom nem egyszeru lefotozni a joszagot, de egy kicsit oldalra viszed a kamerat, akkor a harmadolopontba kerul a gyik, es a gyik oldalabol is tobb latszik. Ezt a kis hibat leszamitva jo kep. Szepek a szinek, az elesseg is.Gratula

VargaM válasza:
Akkor is jó kép lehetett volna igazad van. Én meg azt hittem a feje lesz a problémás, mert egy kicsit fénylik.