BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. május 23. 17:18
  • érzékenység: 160
Paprikafa

Ez a paprika egy műteremben készült nem is olyan régen. Az előző növényes képem főszereplője is "Ő" volt a kanna mellett, de most úgy gondoltam, felteszem egyedül is, magányosan egy farönkre állítva. Vagyis nincs egyedül teljesen, hisz vele van pár kitartó kövecske is. Nos, ezt a képet is (még nem saját) Fuji 602-essel készítettem, kicsit (egy hangyányit) élesítettem rajta, auto color-t is alkalmaztam a nemrégiben megismert Photoshop 7-essel. Mást nem akartam rajta változtatni, aztán észrevettem, hogy kissé dől az egész, úgyhogy megpróbáltam kijavítani a hibát. Hogy mennyire sikerült, az a Ti véleményetekből fog kiderülni a számomra. Valaki azt írta egy képemre, hogy nem szereti a hosszú megjegyzést egy-egy kép mellé, valaki más pedig azt, hogy szereti elolvasni a történeteket is. Én pedig szeretek írni a képeim mellé :D A kép címe pedig azért paprikafa, mert ha jól megnézitek, piros kis "bogyók" ülnek a növényke levelein. Nos, a csendélet kategória remélem méltó helye lesz ennek a fotómnak! A kép elkészítésében amúgy segítséget jelentett egy méhsejtráccsal felszerelt Hensel vaku is. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2004. május 27. | 00:33 | pvyktor

Nem tudom, hogy az a masni minek kellhet egy paprikafára, de oké. Ettől különlegesebb nem lesz, nem is illik egy növényre ilyesmi (azt is utálom, mikor virágboltokban tesznek a virágra természetidegen dolgokat). Technikailag viszont nem találok kivetnivalót a képedben. Az előző (általam látott) képedet még mindig nem értem. Főleg, ha tudsz ilyet is. Ehhez gratulálok!

Jópofa válasza:
Köszönöm szépen! Igen, elég vegyes a termés, de remélem, javuló tendenciát fogok mutatni a közeljövőben!

adott pontszám: 4
2004. május 23. | 21:21 | kucus

Jók a szinei, de az aljából még vágtam volna.
A masni viszont nem jön be, gy sajna csak 4,4 =>4.

Jópofa válasza:
Nem értem ezeket a tizede értékeléseket. Nálam egy kép egész pontszám, nem tört.. Köszi! A masnit nem akartam levenni, nem az én fám, hanem a műterem tulajdonosáé, és szerintem megy a zöld "hajacska" a zöld levelek színéhez. :D

2004. május 23. | 20:52 | Zojzi

Most látom csak a nick-edet, Te már értékeltél engem, de jó, hogy megint találkozunk!
Szóval. Nem akarom. Amit írtam, az csak én véleményem volt. Mint ilyen, nem több egy véleménynél, látod, a többieket nem zavarta. A kategóriád csendélet, legyen annyi alkotói szabadságod, hogy Te döntsd el, vágsz-e. De az alkotói szabadságba az is belefér, hogy ha van kedved, vágatlanul is feltedd. (Meg ha kredit-milliomos vagy.) üdv.: Zoj

adott pontszám: 5
2004. május 23. | 19:12 | laza43

Szerintem a fotó, technikailag tökéletes. Nagyon jók a fények és korrektek a színei. A kompozíció nem túl izgalmas, de a növény formája miatt nehéz lett volna jobban megoldani.
A fatuskó és a kövek jó választás volt, a szürke háttér viszont, szerintem nem illik annyira a témához, mert az sem túl színes. Egy színesebb, vagy más színű háttér jobban feldobta volna a fotót, illetve egy jóval sötétebb háttér jobban kiemelhette volna a témát.
Egy színekben gazdag, formájában feltűnő virágról sokkal könnyebb szép fényképet készíteni, mint a fotódon szereplő növényről, ezért úgy gondolom, hogy szinte kihoztad belőle a maximumot, ezért (4,6=5) ötösre értékelem.

Jópofa válasza:
Kösznöm részletes értékelésed! A háttér viszont nem szürke, hanem fehér, csak a megvilágítás miatt tűnik szürkének. A műteremben pedig csupán ez az egyetlen "szebb" növény volt megtalálható. :D

adott pontszám: 5
2004. május 23. | 18:22 | -vadvirag-

Nagyon megkapó a szürke háttered az élettel teli növénnyel előtte! Szépen illik hozzá a tuskó természetes színvilága is, az egyetlen, ami egy kicsit zavar: balra, jobbra hajszálnyit több helyet hagynék, mivel arrafelé terjeszkednek az ágak. 4.6 körül, a téma egyedisége nekem megér egy kis felkerekítést. :-)
Üdv, Vadvirág

Jópofa válasza:
Köszönöm szépen a kerekítést felfelé! A képből nem vágtam oldalt, csak ennyi helyem volt a műteremben.

adott pontszám: 4
2004. május 23. | 17:58 | Zojzi

Kicsit sok nekem a tuskó, és kevés a tér a növény fölött.

Jópofa válasza:
Direkt vágtam le a teret a növény felett, mert azt hittem, túl sok fölös részt hagyok majd fenn. De azért köszi! Ha akarod, felteszem a régi formájában is, vágatlanul.