BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,02
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2024. június 23. 21:57
Matt

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2024. július 4. | 13:26 | Havasi Pál

Én értem mit akartak többen megfogalmazni. Valóban "direkt", azaz teljesen szokványos/hétköznapi látványra. Nincs az a plusz töltet amit ilyen magasabb szintű fotózásnál megszoktak. Valóban lehetne plussz töltetet adni valami részlet kiragadásával vagy torzításával más nézőpontból, más obival, de szerintem ennél a fotónál felesleges. Ez nem olyan fotó, ami művészi látásmódot kíván. Ez az élet egyszerűségének a fotója, aminek az ereje éppen ebben található. Amolyan kor-dokumentum féle. Tehát pont ezt az "egyszerű" fotózást kívánja meg, belenyúlni különféle trükkökkel nem szerencsés. Pluszban teszem hozzá, hogy ez a szerény, egyszerű ábrázolásmód a fotózás ugyanolyan szerves része mint az összes többi. El kell fogadni, el kell ismerni, mégha nem is annyira látványos mint más műfaj, amik valójában ebből születtek, mert ez az alapja mindennek!

foto50 válasza:
Köszönöm a gondolataidat, és hogy ennyi időt szántál a képre.

adott pontszám: 5
2024. július 4. | 13:07 | Havasi Pál

Ez egy kis gyöngyszem! Képi világát tekintve szerény, világmegváltó dolgokat nem tartalmaz - mégis benne van minden az életből, és a mai világunkból! Látványban sem erölködik valami grandiózus felé, mégis kellemes érzettel tölti el az embert. Sajnos kb 3 - 4 fokkal jobbra dől, de ezesetben nem jelent semmit, ráfogjuk a hullámzásra. Egyszerű. Nagyszerű. Emberi.

foto50 válasza:
Köszönöm szépen! Örülök, hogy így látod!
A dölést mások is említették, de nem olyan egyszerű kérdés ez, mert mint látod tele van függőleges és vízszintes vonalakkal. Látva az eredeti expót én nagyon örültem, hogy a perspektíva minden irányú korrekciója után ezt sikerült elérnem. Más talán más eredményre jutott volna, de hogy minden tökéletes függő és víz legyen nem biztos, hogy bárkinek sikerülne.

2024. június 28. | 13:24 | gljzsf

Hát igen egyetértek Najó-val. Nehéz azt megfogalmazni mi nem az igazi, egy technikailag tökéletes képnél. A direktet én egyébként a témára értettem. Lehet trükközni kellett volna a mélységélességgel, a téma lett volna jobban elmosva, a háttér vagy az előtér jobban kiemelve. Vagy szándékosan homályosítani, elmosni az alakokat. De ezek csak ötletelések, lehet a komplett jelenettel van a baj. És nyilván én csak a saját véleményemet, gondolataimat, érzéseimet tudom leírni.

foto50 válasza:
Köszi! Nekem összességében az jött le tanulságként, hogy nem telével kellett volna megfotóznom, hanem széles látószöggel, közelről, hogy a történet részévé váljon a szemlélő és nem annyira kívülről betekintő nézővé, mint ezzel a perspektívával. Nekem elsőre nem jött le, mert én ott a történet része voltam, de aki csak a fotót nézi, más alapokról indul. "Sajnos" nem akartam tolakodó lenni, hogy az arcukba mászok, pedig lehet már mindegy lett volna. Tudod, "ha nem elég jó a képed, nem volnál elég közel"
Ebből tanultam és ez megint bizonyítja, hogy mennyire hasznos ez a fórum!

adott pontszám: 5
2024. június 26. | 18:20 | Katka26

Szió.
Nem tudom miért, de tetszik.
Egyszerűen a jó meglátás és komponálás, ahogy keretbe foglalja a fotót az ablakkeret, ahogy a vízszint felezi a fotót, maga a pillanat is, stb.
Egyszerűen tökéletes. :)

foto50 válasza:
Köszönöm az értékelést, örülök, hogy tetszik!

2024. június 26. | 12:19 | najó

ez nálam sem működik, pedig, szinte minden tökéletesen megfelel egy jó képnek, valamiért sótlan ez is..
üdv!

foto50 válasza:
Köszönöm a véleményed! Gondolkoztam a képen, mi hiányozhat neked és másnak is, azt hiszem van is tippem, hogyan lehetett volna jobb.

2024. június 25. | 20:29 | pálkata

Folytatva Foto 50-et

-túl direkt?
-emberek nélkül jobb lenne?
-családi emlékkép?
-nálam nem jön be?

Butaságokat írsz!,álítasz? mert hogy magad sem tudod!

Miattad menekülnek az emberek!
foto50 válasza:
Köszönöm még egyszer az előzőekben írt értékelésedet, aminek örültem.
Annak viszont nem igazán örülök, hogy a fotóm alatt folytatódik valamiféle véleménycsata, szellemi szpartakiád, vagy nem is tudom én micsoda.
A magam részéről elfogadtam gljzsf értékelését, mindössze jobban szerettem volna érteni, mit ért az idézett szavak alatt.
Őszintén mondom, én sokat tanultam mindkettőtöktől, és mindkettőtöket fontos tagjának érzem a közösségnek, valamint úgy gondolom méltatlan hozzátok ez az üzengetés.
A legmélyebb tisztelettel és barátsággal kérlek ha lehetséges kerüljétek el az egymásnak üzengetést mások, legalább is az én fotóim alatt.
Köszönöm!
Békességet és szép fényeket!

adott pontszám: 4
2024. június 24. | 18:14 | Fotos84

Príma életkép, jó a jelenet és a helyszín. A piros sapkában is van töltet. Az egyszerű, hétköznapi ember, aki egy életet ledolgozott. A képet viszont egyeneseld, valamint a víztükör sok, az aljából vágnék.

foto50 válasza:
Köszönöm az értékelést!
Megvágtam egy másik verzióban, de nagyon nem lett jó.

adott pontszám: 5
2024. június 24. | 17:27 | pálkata

Nagyon jó Életkép, minden benne van ami kell, játék, nyugalom, figyelem, pihenés!
Mindezt jól szerkesztve arányaiban is!
Gratulálok a fotóhoz!

foto50 válasza:
Köszönöm szépen az értékelést, örülök, hogy neked tetszik!

adott pontszám: 5
2024. június 24. | 15:44 | szigetimiklos984

Szia! Igazán hangulatos fotó. Nagyon jó a szerkesztés, az élesség, minden szempontból kiváló. Ezek a sapkák nagyon adják:)

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelésedet, igen a sapkák nekem is tetszettek!

adott pontszám: 3
2024. június 24. | 14:37 | gljzsf

Szia! Értem az elvet, de nem tetszik a megvalósítás. Nekem túl direkt, lehet emberek nélkül jobb lenne. Családi emlékképnek jó lehet., mint fotó nálam nem jön be. A

foto50 válasza:
Köszönöm az értékelést és az őszinte véleményt!
Családi emléknek semmiképp, mert két ismeretlen, egymás számára is idegen személy van a fotón, akik már jó ideje ott sakkoztak a medencében. Előzetesen hozzájárulásukat kértem, egy fotóhoz, de ettől függetlenül - vagy épp e miatt - nem olyan egyszerű a szitu, hogy csak úgy fotózgat az ember a gyógyvízben. Örültem, hogy legalább nem lógtak bele innen-onnan az emberek a képbe. Közben a gép a vízszfelszinttől pár centire jászott az életével. Szerintem két egyedi karakter egy nem mindennapi helyzetben, de természetesen elfogadom, hogy nem tetszik, de hogy érted azt, hogy "túl direkt"?