BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,9
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2024. február 17. 22:17
árnyék a sötétben

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2024. február 25. | 14:13 | Havasi Pál

Szia! Az árnyék ötlete jó, de nagyon a háttérbe kerül. Szinte másodlagossá válik. Több elem is erősen elvonja a figyelmet. Így nem teljesíti a célját a fotó. Túl nagy a sötét rész. Négyzetes szerkesztés lett volna az ideális. Abban az esetben lenne egy harmónikus egyensúly is a modell és az árnyék között. A tűrkíz árnyalatú ruha túl erős - a fekete hatással ellentétes - ingert vált ki. Inkább egy színes és vidámabb témához való. Fekete vagy ha nincs akkor valami világosabb szürke/fehér esetleg bőrszínnel harmónikus bézs/világosbarna/khaki/dió színű öltözet lett volna jobb. A smink szintén erős, ami az arcra vonja a figyelmet, de az arckifejezés nem előnyös. Jobb lett volna smink nélkül a markáns és karakteres kifejezés helyett olyan természetes nyugalmi/meditatív állapotot megmutatni ami hagyja a figyelmet az árnyék felé szabadon terelni, valamint semlegességével és békéjével a sötétre jellemző tulajdonságokat erősíti. Így céltalan. A modell beállítása nem tűnik tudatosan megtervezettnek. Ha az, akkor pedig átgondolatlan és hibás. A téma elveszik a jobb alsó sarokban. Helyette a fotó 80%-át uraló feketeséget, egy élénk-kék ruhát, és egy szoborszerű modellt kapunk. Önmagában sem kifejező egyik sem ahhoz, hogy valami jelentéssel bírjon. Együtt pedig egy össze nem illő elemek halmaza. Jobb pontot adok most rá, mert a minőség rendben van legalább, és az ötlet is egy kihasználatlan aranybánya. Ez így most se nem művészi, se nem divat, se nem portré...hanem valami köztes légüres térben lebegő alkotás amit nem tudok hova tenni. Sem érzelmi, sem gondolati szinten.

neful válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2024. február 18. | 10:46 | foto50

Szia!
Érdekes elgondolás az árnyékkal, de szerintem az egész kompozíció nagyon "lecsúszott" a bal alsó sarokba. Ha már így "alakult" megvágnám négyzetesre, sokkal szűkebben. A fények, a mozdulat, a színek, az élesség jók szerintem.
Üdv:
Józsi

neful válasza:
Köszönöm szépen!

Nekem pont az aszimmetriája tetszik, de értem, amit gondolsz!

2024. február 18. | 04:16 | bau52lac

Szia! Ez jó, de tényleg kis méret és ránagyításnál szétesős! De jó kép! Üdv

neful válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 3,8
2024. február 17. | 22:30 | gljzsf

Szia! Alapvetően tetszik, jók a fények, szépen kiemelik az alakot a háttérből. Az árnyék is ad hozzá, viszont szerintem a fekete rész jobboldalt kissé túlzott. Lehet egy négyzetes vágás szerencsésebb lett volna. És azt sem értem miért van a fej felett óriási tér, alul pedig levágva. Olyan mintha nem lett volna teljesen tudatos a komponálás.

neful válasza:
Köszönöm szépen!

Kipróbálom 1:1-ben, bár nekem tetszik ez az aszimmetria.