BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: utcaifotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. március 6. 12:27
Dávid és Góliát

A Deák tér közelében József Nádor szobra kicsit másként 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. augusztus 22. | 10:17 | moodigit

Szia !
Jól átgondolt fotó technikailag és kompozícióilag is, szerintem.

Lenyűgöző a fotón a fiatal gyermek 'Dávid' és a hatalmas, papi szobor szembeszállása. Az ókori Dávid és Goliat történetét idézi, melyet a kidolgozott részletek és a térbeli elrendezés dinamikus kontrasztja tesz még érdekesebbé. A szobrok méretkülönbsége és a kompozíció harmóniája együttesen tükrözi az ókori legendát és a művészi üzenetet. A fotó technikailag is tudatosan lett megvalósítva, látszik.

Számomra ez max pontszám
Gratulálok

adott pontszám: 5
2023. március 10. | 09:11 | Fotos84

Érdekes hangulatú kép, egyből megfogott. Kis vignettálással és alul minimálisan többet hagyva szerkesztettem volna - de ez én vagyok, ez pedig a Te képed és így is szuper szerintem.

2023. március 8. | 19:33 | murypeti

Ügyes!

adott pontszám: 3
2023. március 7. | 20:29 | Havasi Pál

Szia! Látszik, hogy tudatosan szerettél volna valami művészies képet készíteni. Ez nagyon jó út! Sablon fotók helyett egy értékesebb világ felé próbálod vetted az irányt. A probléma ezzel az, hogy technikailag nem sikerült. Az egyetlen értékelhető elem a kép alján található kis szoboralak. Ez kb mindössze a teljes kép alig 5-10% közötti részét teszi ki, magyarul ennyi amit lehet értékelni az egészből. Nagyon kevés. Megfordítva: túlságosan nagy már a nem értékelhető felület. Dávid és Góliátot értelmezve, ami a képen meg is jelenik mint két, középre helyezett főelem a két szoborközül egyedül csak az alsó kicsi szép tiszta éles. Ez önmagában kevés. A pozíciójából adódóan főleg kevés. Mennyire zavaró amikor a szemet vezeti egy értékelhető látvány ami a kép legalján helyezkedik el roppantúl kicsi méretben? Nagyon zavaró. Nagy hiányérzetet kelt a kép majdnem 90%-nyi "üres" része. Üresnek mondom mert az épület csak kényszerű statiszta ebben az esetben, és nem a kompozíció része. József Nádor szobra pedig olyan hihetetlenül rossz minőségű, homályos, hogy azt komolyan nem lehet számításba venni. Mintha ott sem lenne, annyit ér ebben a minőségben. Ráadásul a kettő szobor közül pont neki kellene jobban látszódnia, pontosabbnak, élesebbnek lenni. Egyrészt mert terjedelmével uralja a teret. Másrészt pedig ő van arccal a néző felé. A "Dávid" áll háttal, neki elég lett volna a sziluettje is. De pont a képet betöltő, központba helyezett "Góliát" legyen az amelyik homályos, nézhetetlenül elmosódott? Nagyon - nagy kompozíciós hiba ha tudatos. Ha nem tudatos akkor pedig nagy technikai hiba, mert hozni kell úgy egy képet, hogy az egymástól távolabb álló alakoknak is élesnek kell lenni. Itt pedig nem nagy távolságról beszélünk! Közel vannak egymáshoz a szobrok, nem egy több kilométeres tájkép. Rosszul alkalmaztad a mélységélességet. A háttérelmosás téves értelmezése ez. Kifejezetten rossz ránézni József nádor arcára...A pozícionálás szintén nagyon rossz. A két alak között annyira nagy a különbség, hogy megszakítja a tér folytonosságát. Fel-le ugrál az ember tekintete. Jobb lett volna egy 50mm-es objektívvel, f8 és f11 között játszadozva a beállításokkal, térdelve-guggolva, valahonnan alulról, hogy viszonylag szintbe kerüljenek a szobrok, mert akkor is érzékeljük a Dávid és Góliát közti különbséget ha nem szakad szét ennyire a tér, hanem harmónikusabban közelebb kerülnek egymáshoz.

2023. március 6. | 12:45 | sasvari

Még annyit ,hogy itt sokkal szebben lett kidolgozva vagy megfényképezve az ff mint a szövetség .c képen.

adott pontszám: 5
2023. március 6. | 12:40 | sasvari

Szia.
Nagyon ötletes a mélységélességgel így leválasztani a témát ill külön választani. A kicsi kapja az élességet így tartva egyensúlyban a képet.
A háttér is ad egy hangulatot az egésznek.
Ff kidolgozása tetszik.
Ügyes na...
Üdv Sas