BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. október 17. 09:28
  • érzékenység: ISO100
  • forrás: dia
  • objektív: AF-S Nikkor 17-35mm f/2.8D IF-ED
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Az ég felé III.

Fujichrome Provia 100F 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. október 20. | 20:34 | drozsa

Kedves fodbal, kérlek nézd el nekem a nem szakszerű véleményezést, ez az én kis amatőr véleményem volt. Feltehetően az adott pontszámom nem sokat nyom a latban.
Kedves József, az ilyen értékelés-értékelések veszik el az ember kedvét az értékeléstől. (Csak viccelek!) Higyjétek el, hogy pontosan tudom, hogy rengeteg mindent nem tudok, de sajnos itt az értékelés szinte kötelező. Hát, mindenki a maga módján és képessége szerint. Lehet mondani, hogy ha valaki nem ért hozzá, ne szólaljon meg, az életben ezt én tartom is. Csak a feltöltés lehetősége itt kredtihez van kötve, amihez pedig pontozni kell. 22-es csapdája?

Találkozok tökéletesre szerkesztett, kimunált képekkel, melyek nem tetszenek ill. gyengébb fotókkal is, melyek valami miatt megkapóak számomra. Nehéz értékelni, még nehezebb jól értékelni, objektíven (jó vicc, mi?) pedig szerintem nem lehet.

Na mindegy, feltöltök még pár képet, aztán feljövök néha más fotói alatt véleményeket olvasni, azokból is nagyon sokat tanulok. Köszönöm, és elnézést tényleg a tudatlan megnyilvánulásért, remélem, nincs harag!

fodbal válasza:
Nem haragszom, nem kell elnézést kérned.
Sajnos az oldal anno erre a pontozós rendszerre lett felépítve, ami már idejétmúlttá vált a nagy digitális fotós láz lecsengése után. A pontozás még jobban működött régen, amikor rengeteg aktív tag látogatta az oldalt. Azt soha nem értettem, hogy a kezdő vagy magukat kezdő, tapasztalatlan fotósnak tartó tagoknak miért kell értékelés-kényszerbe kerülniük, ha kredithez szeretnének jutni. Erre ki lehetett volna találni más megoldást is, hogy a kezdők/fotózni most tanulók nem pontozott értékelésre is kreditet kaphassanak. Egyébként tudtommal tervben volt a rendszer megváltoztatása egyfajta tetszik/nem tetszik értékelési rendszerre, ahol szintén lehetett volna krediteket szerezni, de az a tag, aki ezt kvázi "társadalmi munkában" elkészítette volna kiszállt, az oldal üzemeltetőinek meg erre nincs forrása.
Itt pusztán a fotódra kapott értékelések alapján nem fogsz megtanulni jól fotózni, viszont nagyon sok fotós galériájának tartalmából inspirációt lehet meríteni, és ezen keresztül fejlesztheted látásmódodat. Az értékelések olvasása jó irány, főleg azokból az időkből, amikor 20-30 vagy akár 40 vélemény is jött egy-egy képre. Akkor az átlagok is közelebb jártak az igazsághoz, mint az utóbbi években.

2022. október 20. | 14:13 | gljzsf

Hát igen. Az ilyen értékelések veszik el az ember kedvét a feltöltéstől. Pedig ilyen kép láttán az egészséges irigykedésnek, és tanulásnak lenne itt a helye inkább, mint a kritizálásnak. Mert ebben a képben kár is a hibákat keresni. A dinamika tartományt a diafilm behatárolta. Ez nem digitális kép ahol tudom húzogatni a csúszkákat. Ezt is illene figyelembe venni.

fodbal válasza:
Mindegy, ő így látja, szubjektív dolog. Amit ő (és sokan mások is) szeretnének látni, az a HDR-nek nevezett technikával (szerintem digitális illusztráció) vagy hasonló módon készített és kidolgozott kép. De én inkább a hagyományos "fotózás" híve vagyok és nem szeretek egy képpel órákig tökölődni a számítógépnél. Nyilván vannak olyan témák, ahol zavaró egy alexpós képrészlet, amelyet javítani kell, ezen itt szerintem nem ez a helyzet. Amúgy én már csak olyan képet pontozok, ami megfog valamivel, amit jónak tartok, amely vizuális élményt nyújt, ezekre nyomok egy 5-öst. Ami nem tetszik, vagy hibásnak gondolom, arra pont nélkül írok - már ha van rá időm. Tisztességes, alapos értékelések írására sajnos már nem érek rá.

adott pontszám: 4
2022. október 19. | 18:29 | drozsa

Szia! Érdekes jelenséget mutat be a fotó, az őszies hangulatot is hozza. Nehéz egyébként értékelni, olyan izgalmas részletek nem jönnek. Az átlós vonalak és a sugárirányú összetartásuk is tetszik nekem. A sárga talán itt-ott egy picit kiégett, illetve összességében nekem sötétnek tűnik a felvétel. Ezeket más utómukával lehetett volna javítani, ha hibaként fogjuk fel.

fodbal válasza:
Nem tudom milyen izgalmas részletekre gondolsz. Szerintem nem égtek ki a levelek, a fény fentről, balról érkezett, tehát nyilván a lombkorona alatt a felvételen keletkeznek alexpós részek. Ezekre nézve én nem nagyon utómunkázok, nekem hozzátartozik a kép hangulatához.
Köszi.

adott pontszám: 5
2022. október 19. | 08:34 | gljzsf

Szia! Ez nekem nagyon tetszik. Szép a színek harmóniája, hibátlan a szerkesztés, és kivételes a meglátás. Egy filmcím jut eszembe, nézz fel :)

fodbal válasza:
Köszi szépen!

adott pontszám: 5
2022. október 17. | 19:10 | foto50

Szia!
Ez tetszik, jók a színek, és a szerkesztés is hatásos.
Üdv:
Józsi

fodbal válasza:
Köszi!

adott pontszám: 5
2022. október 17. | 18:22 | sasvari

Szia.
Tetszik hogy a lombkoronák sűrűjében egy lombnélküli fa kidugja a fejét. Jó meglátás. Szép telt színek. Szerkesztés szinte adja magát. Jó szem kell hozzá és érzék. Úgy látom ez mind megvolt.
Üdv Sas

fodbal válasza:
Köszi!

adott pontszám: 5
2022. október 17. | 17:27 | locman

Ez nagyon jó! A kopár fa törzse a lombkorona nyílásán át valóban húz az ég felé. A lélek emelkedik, a test repülni akar, még ha nem is tud. Majd álmodva megpróbálom.

fodbal válasza:
Köszi!

adott pontszám: 5
2022. október 17. | 11:17 | pálkata

Bélyegképbe olyan, mintha tócsa fotó lenne, megnyitva mint vmi. kilátó, égre néző ablak, a
természettel keretezve!
Gratulálok a fotóhoz!

fodbal válasza:
Köszi!