BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,13
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. október 5. 21:53
  • Készítés helye (ország): Jordánia
Beduin főnök

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2022. október 20. | 19:45 | ilcsa

Szia! Alapvetően jó lenne ez a kép, de a fenti vágással mellélőttél. Sosem voltam ellene a fej homlok körüli vágásának, de itt a fejforma, az alul nagyobb tér miatt nagyon furcsa lett így a kép, tényleg mintha meg lenne skalpolva. Ha ennyire szűk az eredeti kép, sokkal jobb képet kapunk, ha megvágjuk akkor rendesen miondjuk 1:1 arányban, fentről is vágva még egy kicsit és alul is a szakáll alja és az alsó ajak között valahol. Üdv!

sasvari válasza:
Szia.
Annyira nem akartam megvàgni de attol fuggetlenul jogos.
Az otthoni verzion kockaba vagtam es meghagytam az egesz fejet.
Koszonom ,hogy ertekelted.
Udv Sas

adott pontszám: 4
2022. október 9. | 11:06 | Fotos84

Szia! Mély, már-már karizmatikus tekintet, ráncos arc, szűken, de jól szerkesztve. De ami nekem nem tetszik, az a fény iránya. Az arc jobb oldalának erős megvilágítása, a háttérhez képest sötétebb arc, keretezve a fehér szakállal elvonja a figyelmem a lényegről, a tekintetéről. Nem rossz alapvetően a kemény, oldalról beeső fény, de akkor a hátteret kizárva (pl. fekete lepellel), erősebb kontraszttal kidolgozva érvényesül igazán a hatása. Legalábbis szerintem.

sasvari válasza:
Szia.
Az erős fényt mások is írták . Délután készült de így is erős fények voltak. Közben módosítottam az itthoni verzión az arcot picit kivilágosítottam. Lehetett volna ,még szűkebbre vágni ,hogy a szakáll ne adjon keretet de számomra ez nem volt zavaró de majd megnézem úgy is. A körülmények nem engedték a fekete lepel használatát (mondjuk nem is volt), de még a pozíció váltást sem.
Köszönöm a véleményezést.
Üdv Sas

2022. október 7. | 16:03 | gljzsf

Hát az a fehér elefántos fotó nagyon ütős, de ott a szemek annyira dominánsak, olyan erős a hatásuk, hogy az arc többi része csak a háttér szerepét tölti be, és erre ráerősít az ultra alacsony mélységélesség is. A Te fotódon a szemek nem annyira hangsúlyosak, a mélységélesség teljesen más. Amit átküldtél az jobban tetszik, sokkal több már vágással, és utómunkával sem hozható ki a témából.

sasvari válasza:
Annyi hogy még a csúcs fényekből visszább vettem.

adott pontszám: 4
2022. október 7. | 10:14 | gljzsf

Szia! Szerintem a vágás kicsit szűk oldal irányban, (lehet voltak zavaró elemek) alul felül jó, négyzetes formátum ebben az esetben ideális lett volna. Az erős fényeket mások is megemlítették, ez szerintem is hiba, talán a kontraszt visszahúzásával lehetett volna némiképp orvosolni. Portréknál ez a fajta élesség nem igazán előnyös, bár ezzel lehet vitetkozni, portréja válogatja. Nekem itt kissé túlzottnak tűnik.

sasvari válasza:
Szia.
Bár délután volt de vitathatatlan hogy a fények így is erősebbek voltak a kelleténél. A vágást illetően nem voltak zavaró elemek. Van belőle 1:1 vágás nehéz döntés volt de ezt talán jobbnak láttam . A vágási szabályokat igyekeztem betartani.
A vágási szabályok szerint a nyak vágása és az ízületnél vágás súlyos hiba de olyannyira hogy a háttérben futó horizont sem keresztezheti a nyaki részt.
Szűk vágás esetén a váll egy részének kell láthatónak lennie és kulcscsont alá kell vágni.
Fejen max kb homlok közepe.
Fül félbevágása is hiba.
Viszont amin meglepődtem a még szűkebb vágás esetén a az áll alsó részének levágása is megengedett a fül teljes kihagyása is. Gondolom attól függ ki mit akar kihangsúlyozni.
Fehér elefánt fotói pl nagyon tetszenek.
Nála van egy erősebben vágott kép
https://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=244310
Bár ami ott működik lehet itt kevésbé.
Az élességet annyira húztam meg mint más képek esetében. Annyi hogy az eredetit tömörítettem és utána még húztam rá. Lehet egy kicsit többet sikerült mert folyamatosan úgy érzékelem ,hogy sokat romlik a minősége.
Át küldöm a kocka vágást kíváncsi vagyok a véleményedre. Majd töltök még.
Köszönöm ,hogy véleményezted.
Üdv Sas


adott pontszám: 4,7
2022. október 7. | 08:55 | foto50

Szia!
Nagyon karakteres arcot sikerült lefotóznod, tetszik, ahogy az FF kidolgozás is.
Jó a szemkontakt, a vágás is rendben van szerintem. Egy dolog nem tetszik annyira, a fény a rendezői bal oldalon nem a legszerencsésebben esik az arcra és erős, talán még a modell is hunyorog kicsit e miatt. Ezt érdemes lett volna elkerülni érzésem szerint.
Üdv:
Józsi

sasvari válasza:
Szia.
A kritika jogos és elfogadom a fények balról és hátulról jötte bár délután készült de a fények akkor sem gyengék.
Örülök,hogy azért tetszik és köszönöm az értékelést.
Üdv Sas

adott pontszám: 5
2022. október 6. | 11:16 | locman

Tetszik! Gondolom, kicsit erősek voltak a fények, de így legalább látszik a szemek csillogása. Nem javítanám.

sasvari válasza:
Szia.
Dèlutàn kèszült de a napsütès olyankor sem gyenge.
Örülök,hogy tetszik.
Üdv Sas