BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. augusztus 17. 21:24
Izzás

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2022. szeptember 9. | 08:09 | Havasi Pál

Szia! Kettősség van bennem. Egyrészről perfektnek érzem ezt az alkotást a maga stílusában. Jók a naplemente színei. És jó, hogy csak sziluettek látszanak. Sejtelmesebb így elgondolkodtatóbb mintha kész szereplőkkel és tájjal mutatnád meg. Másrészt hiányérzetem is van, pont ezért. Mivel a kép nagy része egy hatalmas feketeség amit néhol megtör valami vöröses fény, így kevésnek érzem. Egy apró elem vagy hajszállal több fény talán jobbat tett volna a kompozíciónak. A fej-mellkas közötti terület szimbólikusan szív formájúra sikerült, így összességében egy 5. most megérdemel külön ezért. Más változatnál ez a fajta kép ha nincs benne üzenet vagy információ, már szóba sem jöhet az 5. pont.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést!
Üdv:
Józsi

2022. augusztus 18. | 14:13 | sasvari

Így visszanézve még egyszer lehet egy kicsit alul pontoztam mert a minősége meg kifogástalan. Ha most pontoznám 4,7 lenne. Lehet elhamarkodtam .Ha gondolod kivonatom. Addig fogadd el vigasz díjként. Elnézést az elhamarkodottságomért. Háát ezt is tanulni kell.
Néha belecsúszok pontozási paradoxonokba.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

foto50 válasza:
Szia!
Nekem ezzel semmi problémám, teljesen korrektül leírtad, amit gondoltál a fotóról, ha úgy érezted 4 pont, akkor annyi. Ha utólag másként érzed azzal nekem szintén nincs problémám. Azért írom ezt, mert már én is jártam ezen az úton. Szóval semmi gond nincs! Nem kell, hogy kivonasd a pontot. A kreditet pedig felhasználom arra, hogy felteszem azt a fotót, amiről írtam, azaz amin nem a feketeségből indul a sziluett.
Üdv:
Józsi

2022. augusztus 18. | 11:33 | sasvari

Van olyan ellenfényes félig sziluettes képem persze amit nem tudok felrakni :) de ami késik nem múlik , hogy a fő téma árnyéka összeolvad egy másik árnyékkal. Jó sokáig bűvészkedtem mire sikerült ketté választani.
Mondjuk ennél a fotónál nem tudtam volna megcsinálni itt azért jóval összetetteb a dolog.
De a vágás simán orvosolja. Szerintem legalább is.
Kiváncsi leszek ki mit ír.

foto50 válasza:
Én is .....

2022. augusztus 18. | 11:24 | sasvari

Szerintem az 1:1 arányt pont kiadja ha jól látom.
De nem biztos.

foto50 válasza:
Nem szeretem az 1:1 képarányt, csak ha nagyon muszáj, de itt nekem kell ez a tér alul, a sötét földből kiinduló és a nap izzásába futó sziluett.

adott pontszám: 4
2022. augusztus 18. | 11:22 | sasvari

Szia.
Szerintem alapvetően egy jó hangulatú sziluettes fotó. Szerintem az expoziciót jól eltaláltad.
Amit hibának látok az az hogy az alsó részen a lábuk egybe olvad a kövekkel. Szerencsésebb lett volna ha felállnak egy kőre . De ha így alakult akkor térd fölött a nadrág száránál megvágtam volna a képet.
Üdv Sas

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést!
Érdekes mert ezt az egybeolvadást én direkt ilyennek szántam, nekem ez volt a tervem a fotóval. Készült egy másik is, ahol az általad említett koncepciót használtam, de ott a vízben állnak, no ott nekem sem jött volna be ez a megoldás, lehet majd felteszem azt is, attól függ miket írnak erre.
Üdv:
Józsi