BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. június 14. 08:10
zöld

Már több hete gallyazunk. Illetve volt egy hétvége, amikor csak pihentem a szobámban. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. június 29. | 20:08 | drozsa

A címkére visszatérve: nem tudok pontos indokot; valahogy az nem illik oda a spárgára, ez ilyen "tárgyfotózásos" rigolya lehet. A borosüvegre viszont kell, mert attól lesz boros. A képzőművészetben van ilyen (szerintem a fotózásra is igaz lehet), hogy "legjellemzőbb felület elve", pl. egy tű attól lesz tű, hogy mutatod a fokát is, ha elfordítod, akkor is az a tű marad, de a képen úgy már nem tű. Ez lehet, hogy zagyvaságnak hangzik, de ilyesmire gondolok. De hajrá, várjuk a többi fotót!

Zsolt36 válasza:
Azt hiszem olyan ez, mintha egy kenyeret fotóznék. A blokkot kidobom. A kenyér lehet egész vagy megkezdett is.
Helyes a meglátás és köszönöm a véleményedet.

2022. június 15. | 09:19 | drozsa

Szia! Nekem tetszik az ötlet, a kivitelezés tekintetében talán jobb lett volna, ha a háttér sötétebb és a főtéma világosabb. A metszőollót ugyan egyértelműen felismerni, de egy jellegzetesebb felület talán jobb lenne, a spárgáról pedig levettem volna a címkét. A levágott ágakat (al lent) sem szerepeltettem volna a felvételen. Ezek mellett a fotó jól visszaadja a kikapcsoló kertészkedés hangulatát.

Zsolt36 válasza:
Örülök ha sikerült egy kis színt hozni ide.
Egyrészt nem értem hogy a spárgán ne legyen cimke, de a borosüvegen meg jó ha van! :) értem azért hogy a hangulatos cimke az szép és markáns. A kereskedelmi márka rontja a képet. Köszönöm.

adott pontszám: 4
2022. június 15. | 08:26 | Havasi Pál

Szia! Felemás érzésem van ezzel a képpel kapcsolatban. Úgy gondolom jó ez a fotó, néhány apró hibával amit ki lehet javítani. A színek és fények rendben vannak, de a mélységélesség kicsi. Jobb oldalon a sötét zöld területet egy ujjnyival soknak találom, jobb lett volna úgy a vágás, hogy az asztal középen van. Sokkal harmónikusabb lenne. A kesztyűt és a munkaeszközt talán nem kellett volna az asztalra tenni, bár értem, hogy gallyazás, de mégis ront a hangulatos borozás látványán. Az asztal megtámasztása a bal alsó sarokból a gallyakkal teljesen indokolatlan, megbontja a geometriát, és nem is szép. Ilyen apró elrendezésbeli hibák miatt most csak 4. pontot tudok adni. Egy fotót ugyanis nem csak technikai hanem tartalmi elemek és a mondanivalója miatt is értékelünk.

Zsolt36 válasza:
Igen a fények nem hibátlanok. Köszönöm a részletes bírálatot. Zsolt

2022. június 14. | 17:49 | gljzsf

Azt kell mondjam látszik valamiféle fejlődés a képeidben. Aminek azért örülök, hiszen ezért csináljuk azt a hobbit. Ennek is vannak hibái, pl a kissé zsúfolt szerkesztés, a béna keret, ezt a szürkét felejtsd el szerintem de van benne fantázia, hangulat is. Nem tökéletes, de alakul.

Zsolt36 válasza:
:)

2022. június 14. | 08:26 | sasvari

Szia.
Kicsit lejjebbről fotózva jobban tetszene a csendélet.Ami viszont zavaró az a hogy felülről nagyon szűknek érzem. Még ff választáson is elgondolkoztam.
Üdv Sas

Zsolt36 válasza:
Ez éppen ebédszünet a görnyedős munka után. Ezért fejmagasságból látszik az amúgy alacsony kisasztalunk.

Krtitikai érzéked nagyon jó! Üdv. Zsolt