BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. december 6. 19:18
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Ősz

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2021. december 10. | 08:23 | ravaszguba2

Szia! Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ez volt a legjobb képkocka és arról is a legjobb szög és kivágás a környezetedben. A képen ha függőlegesen húzok egy felezőt akkor a jobboldala jobban tetszik! Én biztos, hogy csak azt a sárga leveles fát próbáltam volna kompozícióba foglalni, a tükröződés is szebb azon a részen szerintem. Amire én még figyelni szoktam, az ehhez hasonló kép készítésekor, hogy a horizontot a kép feléhez közel szoktam szerkeszteni, hogy a tükröződés jobban érvényesüljön, legalábbis én így tanultam. A fák vonalait pedig úgy szerkesztem a képre mint egy absztrakt képnél a vonalakat, textúrákat, hogy vezessék a szemet a kép nézésénél.

sasvari válasza:
Szia.
Biztos, hogy sok féleképpen meg lehet fotózni.
Nem állítom ,hogy ez lenne az egyetlen járható út.Az a szög amit írsz a kép jobb oldaláról azt is elfogadom . Ami engem motívált az az ,hogy egy kijárt út volt fákkal szegélyezve ez adta a kompozíciót. A tükröződés az egy érdekes dolog ha bebuktatom a viz felé a gépet akkor a horizontot középre lehetett volna rakni (más is írta) és el is fogadom de akkor a fa koronája nem látszott volna és valamilyen oknál fogva (lehet ,hogy nálam ez egy rossz beidegződés) nem szeretem a horizontot felébe rakni ill nagyon ritkán. Van ilyen típusú képem (nem erről) és láttam az oldalon is fent és valami miatt nem tetszenek annyira. De elfogadom a látásmódodat.
Mindenképp örülök ,hogy véleményezeted.
Legalább ráveszem magam ,hogy elszakadjak a saját kliséimtől.
Üdv Sas

2021. december 10. | 06:34 | drozsa

Értem, amit írsz, azt is, amit csinálsz. Bár szerintem kevés az aktív Tag, erre jó ez az oldal, hogy kapunk véleményeket. A kísérletezés (biológusként vagy 10 évig laboros voltam) hosszú folyamat - de izgalmas - sok-sok munka után jön el a végén a jó megoldás. Sok sikert kívánok, tetszik az ötlet!

sasvari válasza:
Ahányan vagyunk annyiféle képen látjuk. Ha negatív kritikát is kapok örülök ,hogy egy más látásmóddal találkozom hisz ez visz előre.
Amivel azonosulni tudok azon változtatok.Ha pedig nem akkor csinálom ahogy jónak gondolom, mert valahol magunkat is meg kell mutassuk a képekben. Ha mindig csak mások véleményét vennénk alapul akkor nem a mi képünk lenne.

2021. december 9. | 07:11 | pálkata

Talán az a baj, hogy mindenki a címből indul ki, ha egyszerűen ősz' lenne a címe, Nem szednék szét! (sztem jogosan!)

sasvari válasza:
Igen. Rájöttem köszönöm a megerősítést. :)

2021. december 8. | 18:44 | drozsa

Szia! Ha nem baj, pont nélkül értékelek, mert olyan hibát említenék, mellyel én is küzdök, és nem tudom, mi a megoldás (ha van egyáltalán). Az ég kékje hiányzik nekem, de kéken meg feltehetően kevéssé lenne hihető a fotó. A távolabbi fák ágszerkezete is megsínyli a jelenséget. A több féle lomb állapot egyidejű jelenléte tetszik, a tükröződés is megvan, jobb oldalt a két fa párhuzama nagyon szép, de valami még nekem hiányzik a képről; lehet, hogy csak egy kis színt (telítettség) kíván még. De jól komponált, szép kép szerintem.

sasvari válasza:
Szia.
Örülök ,hogy hozzá szóltál.Kísérlet képen tettem fel. Egyszerűen kicsit meguntam a túl színes képeket ami nem jelenti azt ,hogy ne térnék vissza rájuk.De ff -ben még nem akartam feltenni. Az ég gyönyörű kék volt a színek erősebbek voltak. Úgy érzem az ételeket túl fűszerezzük az ízek miatt a képeket túl toljuk a látvány miatt (ami nem baj)de erre untam kicsit rá és próbálkoztam finomítani ( köz ízlés szemében rontani) a képen.Továbbá kicsit mostam a képet ,hogy mese szerűvé tegyem.
Kíváncsi voltam a visszajelzésekből mennyire csúszok félre, mennyire járható.
Ha gondolod át küldöm e. mail-on.a másik verziót hogy lásd a különbséget.A kompozíció nem mindenkinek tetszett . Mondjuk lehet egy kicsivel több teret hagyhattam volna a fák mellett de úgy érzem határ eset.
Üdv Sas

adott pontszám: 3
2021. december 8. | 09:21 | bence92

Egy ideig nézegettem, és csak nehezen szántam rá magam, hogy írja. Egy halszem optikával még jobb lehetne, többet láttatna a víztükörből is. A színek szépek, bár az ég kissé fakó. Nem ismerem a helyszínt, nem tudom hogy lehetne máshogy megfotózni, de még szánnék rá időt. Szép fényeket!

sasvari válasza:
Köszönöm az értékelést.
Hiába a hal szem a víz tükör nagysága ennyit engedett.

2021. december 7. | 20:48 | Hedera

Szia!
A színek tetszenek, de ha a tükröződés a téma,miért szántál neki ilyen pici teret? A tükörképeseknél lehet középen a horizont. A kompozíció is fura kicsit, a 2 nagy fa a széleken eléggé kiszorult, de legjobban a jó fényeket hiányolom.

sasvari válasza:
Szia.
A kis víz teret a víz nagysága határozta meg. Pocsolya révén ez ekkora volt ill a többi része rontott volna rajta.
Jó fények voltak kontrasztal ki lehetett volna hangsúlyozni de szándékosan húztam le egy kicsit mosottá is tettem.
Hogy miért? Kisérletképpen. Kíváncsi voltam ki mit fog hiányolni a képen illetve mennyire járható ez az út. Ehhez több értékelés kellene bár a nem értékelés is lehet egy fajta visszajelzés.Ami a két kiszoruló fát illeti van benne igazság.
Köszönöm az őszinte véleményezést.
Üdv Sas