BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,31
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. november 29. 07:30
Hanna

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2024. január 25. | 23:14 | DBettyFoto

Hamár a személességről beszélünk, te sem vitted túlzásba, ezen a fotón. Nem a kifogás kell, hamem a megoldás.

További jó fotózást!

Üdv.: Betty

btomi77 válasza:
Látod Betty, mindenki elkezdi valahol. Csak van aki elfogadja a mások véleményét van aki meg visszalő :)

adott pontszám: 4
2021. december 8. | 18:42 | sasvari

Szia.
A modell szépen sminkelt mutatós.
A fények is szépen lettek beállítva.
A bal könyöknél több tér elfért volna.
A pulcsi színe bár harmonikus a háttérrel de mégis azt érzem lehetett volna más típusú és színű ,hogy jobban elkülönüljön a háttértől.
Üdv Sas

btomi77 válasza:
Szia!

Van más ruhában is. Majd lehet töltök fel abból is. Köszi a véleményt.

Üdv, Tomi

adott pontszám: 3
2021. december 3. | 09:06 | bence92

Szia, nem vagyok otthon portréfotókban, így csak szubjektív vélemény jön: balról nekem szűk a vágás, kissé talán felülről is. A póz tetszik, de talán nem a legelőnyösebb, a szemek pedig egy kissé alexpósak. Illetve kicsit zavar az óra, szerintem nem illik a felsőhöz, de ez már végképp szubjektív. További szép fényeket!

btomi77 válasza:
jaj :D

adott pontszám: 4,5
2021. december 1. | 19:46 | Fotos84

Szia! Igazából nem értem, miért nem értékelik a képet, de akkor én leszek az első. Szerintem ez egy technikailag nagyon jól sikerült kép - egy dolgot leszámítva. A világítás, a modell kisugárzása, tekintete és testtartása, a szemekben megcsillanó fény a háttér, az élesség és tónusok mind-mind hibátlanok. Amit nem értek, az a szerkesztés - jobbra kissé sok a felesleges tér. Persze a főfény iránya, a hölgy fejének állása még adná a bal oldalt, de mégis olyan érzésem van, talán a jobb kezének helyzete miatt, hogy balra tolódott súlypont. Én ebben az esetben ortodox módon - és ezért lehet, hogy megköveznek - a gépet balra fordítva, a modell fejét minimálisan jobbra helyezve komponáltam volna. Azért a többiek véleményére is kíváncsi vagyok.

btomi77 válasza:
Szia!

Látod kicsit megosztó véleményeket kaptam. Mindenkinek más volt a kép hibája.
A te véleményed az amivel igazán egyet tudok érteni. Őszinte leszek, elfelejtettem 4:3-ra vágni a fotót.
Köszi a hozzászólást.

2021. december 1. | 17:54 | foto50

Szia!
Nem gondoltam, hogy a Te fotód.
Még jó, hogy jeleztem, nem értek igazán a portréhoz, és nem pontoztam. Remélem nem bántott meg a véleményem, amit egyébként most is úgy érzek, ahogy írtam, fenntartva persze a tévedés jogát
Üdv:
Józsi

btomi77 válasza:
Nem bántottál meg. A fotózás szubjektív dolog.

2021. december 1. | 17:49 | foto50

Szia!
Most látom, hogy már kaptál kommentet, csak pont nélkül, így nem én vagyok az első.
Nem vagyok gyakorlott portrés, de azért erről a fotóról néhány gondolatom van.
A fényeket nem sikerült egyenletesre beállítani, főleg, hogy a jobb kar árnyékot vet az arcra, aztán nem ártott volna egy hátérfény rásegítés sem. A sminket erősnek tartom, mert a megvilágítás is valahogy kiemeli azt. A mindkét kar aktív jelenléte nem szerencsés, kicsit olyan, mintha éppen a saját nyakát tekergetné a modelled, mindkét mozdulat más érzelmi állapotra utal és ennek megfelelően a tekintet sem illeszkedik egyikhez sem igazán.
A bal kar vágása nem szerencsés.
A modelled viszont szép és láthatóan türelmes , ezt kihasználva szerintem lesz ennél még jobb portré is ebből. Látszik, hogy tudatos, és hogy van benne munka, ezért nem akarom lehúzni sem a ponttal, amúgy max. 3-at adnék rá. Nehéz téma ez is, hogy profi munka legyen belőle. Sok sikert hozzá.
Üdv:
Józsi

btomi77 válasza:

Szia!

Nem volt cél az egyenletes világítás. egy tanárom mondta mindig, hogy az árnyékok adnak térbeliséget a képnek. Sőt ha megnézel pár neves portréfotóst, akkor látnifogod, mennyire fontosak a képeiken az árnyékok. Ettől függetlenül elfogadom az álláspontodat. A két karral a bal vágásával és a tekintettel nem értek egyet. Főleg annak tudatában, hogy a bal kérz nem a fejet fogja, hanem a hajába túr. Köszi a véleményed.

Üdv, Tomi

2021. december 1. | 08:16 | Hedera

Szia!
Bájos, finom teremtés, sajnos olyanok, akik értenének a portréhoz, érdemben nem szólnak hozzá. Én csak azt látom, hogy balra nagyon szűk, jobbra nagyon tág, és nagyon erős a bőr textúrája, nem tudom, hogy azon szoktak-e változtatni, és hogyan. A fények tetszenek. Nem biztos, hogy ezt a szürke pulcsit adtam volna rá, nem csak a túl homogén színvilág miatt, hanem egy finomabb, darabos textúra nélküli fölső szerintem jobban illene hozzá...Ehhez a pulcsihoz jobban el tudok képzelni egy kócosabb, szélfútta, szakadt farmeros, tetkós csajt, szóval nem őt...De lehet, hogy ezek csak az én női asszociációim.

btomi77 válasza:
Szia!

Van bőrlágyítás a képen, csak nem akartam a most divatos gumiarcot kihozbi belőle. A lányt több ruhában is fotóztam, csak itt a kifejező tekintete tetszett merg.

Köszi a véleményed.

2021. november 29. | 15:39 | pálkata

Nem órában a fém szíj miatt írom, engem zavarna, persze nem értek hozzá!
A hölgy gyönyörű, nem tudok nem szembe nézni vele, bevonz!
Jó mozdulat, pillanat szerk. háttér!
Gratulálok hozzá!

btomi77 válasza:
Szia!

Az óra engem is zavar. Tökéletesen igazad van ebben. Annak viszont kifejezettem örülök, hogy a kép többi része tetszik neked. Köszi a véleményed.