BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,38
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. november 15. 07:34
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Ívek

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2021. november 20. | 11:44 | Fotos84

PS-hez én sem értek túlzottan. A HDR-hez elég egy sima expósorozat 3 vagy 5 képből, annak azért kell lenni a legtöbb gépben. A lényeg, hogy a rekeszt, ISO-t, AF-et fixáld és csak a záridőt változtasd. Ha nincs expósorozat, akkor kézzel kell a záridőre rátekerni az egyes képek között némi fejszámolással. Én a komponens képeket elsőként Lightroomban szerkesztem és jpegként exportálom. Ezt követően a Dynamic Photo HDR progival fűzöm össze - ez ingyenes és nagyon intuitív, gyorsan elsajátítható. Hátránya, hogy a szaturáció, vibrance csúszkákat nagyon szereti túlhúzni, így ezeket mindig vissza kell húzni, elég rendesen. Ezt követően az innen kimentett HDR képet újra Lightroomban megnyitva vágás, plusz pár finom korrekció. Az én gépem elvileg tudja a HDR-t, az első próba után már inkább nem bízom rá a dolgot...:)

sasvari válasza:
Ez egy régebbi canon sx20 is -sel készült. Azon nem volt expo sorozat emlékeim szerint.A mostani gépemen ugyan van expo sorozat , meg hdr is de a helyszín már átalakult.
De nagyon köszönöm ,hogy segíteni próbáltál.

adott pontszám: 4,2
2021. november 20. | 11:16 | Fotos84

Szia! Hangulatos a helyszín, valami kis plusz mégis hiányzik ahhoz, hogy különleges is legyen. Az ilyen régi templombelsők szinte kínálják magukat egy HDR fotóhoz, így a falak textúrája is jobban érvényesül, és az ablakokon át sem égnek ki a fehér felhők. Ez utóbbin egy alacsonyabb napállás is sokat segít. A másik, a szimmetria - nincs benne sok eltérés, és szerintem utólag korrigáltad is, de érdemes még a helyszínen pár percet szöszölni az állvánnyal, ha van rá mód.

sasvari válasza:
Szia köszönöm az értékelést.A perspektívikus torzítást is és a szimmetriát is megcsináltam az itthoni verzión. A hdr ben is lehet igazad van de szeretem az ottani hangulatot vissza adni. Azok mellett gépem nem tudta és a Ps hez meg nem értek annyira.De egy próbát megérne hisz nem tudom ,hogy úgy milyen lenne.
Üdv Sas

2021. november 16. | 09:59 | foto50

Bocs még egy szempont: talán egy kicsit magasabb nézőpontból jobb lenne, mert az alsó lépcsőív is jobban érvényesülne és a perspektíva torzítás is eltűnne, csökkenne.

adott pontszám: 4,5
2021. november 16. | 09:57 | foto50

Szia!
Jó meglátás és át is jön, mit akartál megmutatni. Gondolkodtam egy darabig, hogy mi zavar a fotó harmóniájában és a mondanivaló kifejezésében. Talán az, hogy az első nagy boltívet nagyon beszorítottad a kompozícióba és az nem érvényesül eléggé, azaz nem együtt él a többi ívvel, hanem olyan mintha egy keret lenne csak a 3 kisebb boltíven. Egyéb szempontból, élesség, fények stb, tetszik.
Üdv:
Józsi

sasvari válasza:
Szia.
A beszorítás azért volt mert jobbra és balra más volt a közeg és szimmetriára törekedtem.
Régebbi kép. Majd azért ránézek hogy jól emlékszem-e.Mondjuk ha keretként is szerepel nem annyira érzem bajnak.
Üdv Sas